Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Psí hotel ostrava
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Thee
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 13:34
- Nahlásit

Biluška
No kdybyste nebyla tak daleko, chtěla sem strčit psisko k vámJá chápu Váš pohled, ale paní se ani nezeptala kolikrát a kolik krmit, na návyky atd. Kdybych se sama neozvala, tak neví nic...To je asi trochu jiný přístup ne? Pokud chci někam dát pejska, tak přece nezamlčím nějakou podstatnou skutečnost, jako třeba oblbováky

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 13:51
- Nahlásit

Thee
Já chápu Váš pohled, ale paní se ani nezeptala kolikrát a kolik krmit, na návyky atd.
Tak já se ptám. Jsou majitelé, kteří jakmile se rozkecají o svém psovi jsou schopni mluvit hodiny . Jsou i tací, kteří řeknou.."no něco mu dejte nažrat a rači ho nepouštějte z vodítka". To považují za dostatečné info.

Pokud chci někam dát pejska, tak přece nezamlčím nějakou podstatnou skutečnost, jako třeba oblbováky
To bys asi neměla, ale ono to pak nevypadá na pohled tak pěkně jako když prezentuješ půlroční, zcela dokonale vychované štěně ohaře

Co s tím může udělat KVS?
Může je zprudit svou návštěvou. Tím to asi tak hasne. De facto jediné co mohou zkontrolovat je a) voda. To považují asi za nejdůležitější. Chtějí, aby misky s vodou byli v každém kotci, v každé místnosti, nejlépe na každém kroku. Taky chtějí vidět jak tam tu vodu dostáváš, essi je tam vodovod, nebo ji vozíš v barelech a tak podobně. Dále se kontrolují očkováky všech přítomných psů. To většina těchto zařízení řeší tak, že předpoží ty, kteří mají očkování v pořádku a schovají ty, kteří nemají. Psy zavřou někam dozadu, popř. odvezou třá na cvičák do kotců, ke kamarádům a tak podobně.
c) výživová kondice zvířat - tady už je to na dost tenkém ledě. Vždycky může dotyčný říct - ten pes není můj, ten je na hotelu a takhle vychrlého už ho majitel přivezl. Popř. toho jsem si předevčírem vzal na ulici, byl tam vyhozený...Nebo může tvrdit,že pes má nějaké nemocné střeva,játra,slinivku...a je prostě vychrtlý ač žere hodně moc
to je všechno co může KVS zkontrolovat. Pak ještě leda tak takové ty do očí bijící věci, jako je neošetřený pes s velkým zraněním, řetěz zarostlý do krku a podobně. Ale fakt, že je pes v kleci a má tam nasráno a pochcanou deku je prostě nezajímá. Není to nic proti zákonu

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 13:54
- Nahlásit

Psíček
To by ses musela zeptat jich. btw na ostnáči snad není nic špatného ne?
Někdo má v hlavě a jiný v rukách

Thee
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 14:03
- Nahlásit

Psíček
Kupodivu sem jí vše řekla, jen mě zarazilo že se nezeptala sama.

Thee
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 14:04
- Nahlásit

Biluška
To zas ne, hodinu bych nemluvilano prostě sem udělala chybu která už se nebude opakovat!

Thee
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 14:09
- Nahlásit

Biluška
Může je zprudit svou návštěvou. Tím to asi tak hasne. De facto jediné co mohou zkontrolovat je a) voda. To považují asi za nejdůležitější. Chtějí, aby misky s vodou byli v každém kotci, v každé místnosti, nejlépe na každém kroku. Taky chtějí vidět jak tam tu vodu dostáváš, essi je tam vodovod, nebo ji vozíš v barelech a tak podobně.
No o tom že měla přístup k vodě bych pochybovala, jinak by se po cestě domů nesnažila vypít každou kaluž.
Dále se kontrolují očkováky všech přítomných psů.

Ten si jenom okoukla a dala mi ho zpět, nechtěla si ho nechat.

Ale fakt, že je pes v kleci a má tam nasráno a pochcanou deku je prostě nezajímá. Není to nic proti zákonu

To je trochu špatně ne?

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 14:27
- Nahlásit

Thee
No o tom že měla přístup k vodě bych pochybovala, jinak by se po cestě domů nesnažila vypít každou kaluž.
O tom nepochybuju. Víš co dá práce nalít vodu do všech misek, do všech kotců? . A ještě k tomu to tam pak ty mrchy vylejou a máš větší bordel . Ale když se nahlásí ta vet. správa tak se to teda udělá

Ten si jenom okoukla a dala mi ho zpět, nechtěla si ho nechat.
To byla chyba, ten má být vždycky tam kde je pes. Ale to máš fuk, kdyby tam ta kontrola přišla tak by tvého psa někam zašila

To je trochu špatně ne?
Je, ale já ty zákony nedělám. Už se je nesnažím ani změnit, zlomila jsem si kopí u posledního větrného mlýnu

Thee
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 14:44
- Nahlásit

Psíček
Jako třeba co žere a kolik toho žere?Ale no takNo nic, tady bych to ukončila, protože vím kam to směřuje

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 14:45
- Nahlásit

Psíček
Nechápu.
To mě nepřekvapuje
Sem tím chtěla říct, že někdo má v hlavě (řekněme třebas rozum, nebo empatii, nebo nějaký "šestý smysl na ovládání psa", talent, nebo tak něco) a ten takové pomůcky jako ostnáč, stahovák, haltinu, EO a podobně používat nemusí. No a pak jsou takoví co v té hlavě nemají a ti musí mít v rukách tyhlety pomůcky

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 15:17
- Nahlásit

Psíček
Jo aháá, takže ty to vlastně vidíš stejně jako já, že ze (stráášně moooc)% je důležitej psovod a pomůcky jsou jen pomůcky....
Přesně tak.

když jsi to jaksi v minulých týdnech, co se zde o tomto diskutovalo nějak nedala najevo...
Jsem nějak neměla chuť se zapojovat.

Nicméně teda i já uznávám, že jsou situace, kdy ostnáč nebo EO atp může být vhodným řešením.
Uznávám, že EO snad ano, ostnáč ne. Respektive nenapadá mě situace, ve které by mě něco nutilo sáhnout po ostnáči. Leda snad, že bych jela s malýma psama do míst, kde je volný pohyb velkých psů (napadají mě třá Rumunské hory) a měla bych strach, že mi je někdo z nich napadne. Pak bych jim možná nasadila ty ostnáče "naruby" - ostnama ven. Ale vzhledem k jejich velikosti by to stejně bylo na nic

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 16:16
- Nahlásit

Biluška
Psíček
Jo aháá, takže ty to vlastně vidíš stejně jako já, že ze (stráášně moooc)% je důležitej psovod a pomůcky jsou jen pomůcky....
Přesně tak.

No teda Psíčku, ty jsi ukradl Bilušce nick???

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 16:21
- Nahlásit

Psíček
Tak vono jsou třeba situace, kdy ten pes je taaak zabranej do něčeho, že prostě tohle je řešení, jak mu dát jasně a rychle najevo, že nyní už dost.
Mě dycky stačila akorát traverza . Na tyhlety moderní vymoženosti moc nejsem

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 16:23
- Nahlásit

Psíček
furt fšechno kradeš, seš děsnej kleptoman

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 16:24
- Nahlásit

a řekněte mi, jak to děláte že sprasíte každé téma

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 16:26
- Nahlásit

Psíček
Já nemyslím, že by se to muselo používat v situacích, ve kterých se ocitá většina běžných pejskařů atd...
nechci s tím souhlasit, nechci s tím souhlasit, nechci s tím souhlasit. ale musím

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 16:32
- Nahlásit

Psíček
Já nemyslím, že by se to muselo používat v situacích, ve kterých se ocitá většina běžných pejskařů atd...
No v běžných situacích už vůbec ne. Z těchto věcí jsem nejvíce nakloněná haltině. Dejme tomu v situaci kdy je člověk po úraze, o berlích, po operaci páteře...dlouhé lítací vycházky jaksi nepadají do úvahy, pes má plno energie, není ji jak vybít, tahá na vodítku což člověku s berlemi logicky dělá problémy...vidím haltinu na pár týdnů jako řešení. Jinak bych po ní nesáhla, bo traverza mi přijde lepší

Do stahováku bych šla u velkého, dospělého psa (myslím velkého plemene), který má tendence např. startovat po jiných psech, eventuelně něčem jiném (třá slepicích, kočkách, lidech...). Na stahováku mu rychleji než na normálním obojku vysvětlím, že nikam startit nebude. Jako doplňkovou metodu bych opět použila traverzu, kterou ho ztřískám hned poté co ho vyškubu

Ostnáč bych fakt volila akorát v tom Rumunsku, na obranu svých vlastních psů

EO bych snad použila kdyby mi pes lovil a neviděla jsem jiné řešení jak ho zastavit. Ale vím, že to stejně pokaždé nezabere. Spousta lidí v tom vidí všehospásu, prostě dám psovi perdu a on se vrátí. Bohužel to tak snadné není. EO nepoužívám ze tří důvodů - 1) je drahej a já jsem lakomá , b) jsem líná tahat s sebou nějaké ovladače a beztak bych je ztratila, páč furt všechno ztrácím, c) ho nepotřebuju, mám traverzu

klikr taky nepoužívám - viz bod bé u EO

Ještě nějaká moderní pomůcka, ke které jsem se nevyjádřila?

V poslední době traverzu občas nahrazuju jezdeckým bičíkem . Teprve se s tím učím pracovat, ale vidím tady dost velké možnosti

impact
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 16:58
- Nahlásit

Biluška
Já bych zase nepoužila stahovák, ale radši ostnáč. Když už by přišlo na věc. Stačí pár krátkých "kousnutí" ostnáčem místo nesmyslného škrcení na stahováku.

V poslední době traverzu občas nahrazuju jezdeckým bičíkem
Bacha woe na klemjdoucí.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 17:16
- Nahlásit

impact
Bacha woe na klemjdoucí.
Musím jim dát občas nějaký matroš ke kopírování, to máš stejný jako s bulvárem. Jak jim nic neřekneš tak si začnou vymýšlet

Stačí pár krátkých "kousnutí" ostnáčem místo nesmyslného škrcení na stahováku.
Se s nima nikde neškrtím. Škubnu a letí. Bych se mohla vykašlat na nějaké škrcení, to je fyzicky moc namáhavé.

impact
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 17:24 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Biluška
Škubnu a letí.
Vo to de. Že na ostnáči to vodítko a stačí chytit lehce dvěma prsty a mírně cuknout. Není třeba žádné lítání a už vůbec ne škubání řetězem přes hrtan, atakdále.

Musím jim dát občas nějaký matroš ke kopírování, to máš stejný jako s bulvárem.
Hm, tak tady mají něco echtgold výživnýho.
http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&fo rum_ID=22531&auth=

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 17:31
- Nahlásit

Psíček
Stejně tak, ale jaksi na 99,99% nikdy nebudu mít ani psa ani situaci, kdy by to bylo fakt rozumný
Asi tak nějak.
Psi-reparáky co mi sem přišli s bůhvíjakou minulostí nechávám v klidu žít a nic po nich nechci. Snad jen to přivolání a aby nás nesežrali. K tomu ostnáč a nic podobného nepotřebuju.

Až budu na šeltie potřebovat ostnáč, nebo stahovák tak to dobrovolně zabalím a začnu hrát šachy.

No a Lilátko je stejně vůči jakékoliv výchově rezistentní takže to nemá význam

A psy co sem chodí na cvičák se snažím učit spíš po dobrém. Vzhledem k tomu, že 99,9% jich sem chodí na agi a na canisku tak stejně žádné tyhlety prostředky nepadají do úvahy.

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:23
- Nahlásit

Biluška
Škubnu a letí
sem totální výcviková lajka, nicméně zrovna tohle nemám ráda. A právě z důvodu, že nechci dělat - škubnu a letí - kvůli poškození krku a hrtanu a zad, bych si osobně uměla představit spíš situaci, kdy použiju ostnáč, pro kratší a s menší silou použitou korekci. Navíc neumím si představit psa velkýho plemene, dospělýho, jak jím škubnu a letí...Ale ono je to fuk, protože stejně plandám jenom hypoteticky )))

danajasa
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:33 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit

Gerda
jak jím škubnu a letí...
Ano letím já vlajíce na vodítku,které sem si netuše zrady dala kol zápěstí.Takže je dobré zvážit sebe a psa a následně zvážit možnosti výcviku(hovořím pouze za sebe z vlastní zkušenosti-45kg verzus60kg já sem ta tlustší co má vo těch15kg víc

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:35
- Nahlásit

Gerda
neumím si představit psa velkýho plemene, dospělýho, jak jím škubnu a letí...
já jo...škubnu a letim)))) sic to neni úpa to co řikáš,ale nebudme detajlisté)))

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:40
- Nahlásit

Gerda
kvůli poškození krku a hrtanu a zad,
Z téhož důvodu nepoužívám ostnáč

davidkova renata
já jo...škubnu a letim
Někdy se vyplatí být statná žena

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:46
- Nahlásit

Já používám vlídné slovo

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:46
- Nahlásit

Biluška
Někdy se vyplatí být statná žena
njn,to se rači proletim
aš budu mít šelmyji,budu taky f poho)))) zatim to moc nejde,nánu seru uš delší dobu a zřejmě se mé dny krátí ,čekám,že příště už začne být neklidná a bude se podivně kývat..

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:49
- Nahlásit

davidkova renata
aš budu mít šelmyji,budu taky f poho
ty woe, s šelmyjí gdybych škubla tak poletí jak raketa země-vzduch :smajlíkťukajícísinačelo:
Se bavím o takových situacích jako je Geta startující na hasiče, Akity startující na cokolif a tak podobně.

vlk
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:50
- Nahlásit

davidkova renata
,čekám,že příště už začne být neklidná a bude se podivně kývat

.... a jakmile začne bejt podivně zádumčivá tak s ní pro jistotu nechoď kolem studní......

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:51
- Nahlásit

davidkova renata
a jakmile začne bejt podivně zádumčivá tak s ní pro jistotu nechoď kolem studní....
Jakmile začne bejt podivně zádumčivá tak s ní pro jistotu nechoď vůbec a val na zádumčočáry

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:55
- Nahlásit

vlk
Biluška
jj,holky dám bacha! blbý je,že zrovna na tý louce kde bráníme sou takový jako asi 2-3 kdysistudny možná..prostě díry v zemi..achjo
Biluška
val na zádumčočáry

blpkooooo.-))))

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání