| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 20:41
- Nahlásit
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 20:43 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Biluška
Dost dlouho teď nekousala na fíka, ale na sebe a na kámoše ji pouštím pořád.
Ale stojím si za tím, že teriéři typu bull jsou velmi inteligentní psi a poznají, co mají dělat v té které situaci. Buca je čistě sporťák.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 20:49
- Nahlásit
Mucholabka
Hm, tak dík za upozornění. Budu si holt muset lidi prověřovat pečlivěji.
Ale stojím si za tím, že teriéři typu bull jsou velmi inteligentní psi a poznají, co mají dělat v té které situaci.
každý majitel tvrdí, že jeho pes je velmi inteligentní a tak dál. Ještě jsem nepotkala žádného, který by tvrdil opak.
Myslíš, že opravdu pozná když při CT projde kolem někdo ve vaťáku ala figurant? Třá to ani nebude mentík, třá to bude údržbář. Netvrdím, že ho musí přímo kousnout, ono bohatě stačí když na něho dejme tomu zaštěká
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 20:50 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Biluška
No, vzhledem k tomu, že už ji na canisce klient i bil pěstmi jsem si tím na 1000% JISTÁ.
No, se štěkáním to je u ní těžké, a obecně u bullů, oni štěkají málo a bylo dost práce ji donutit na revíru říct aspoň bůůůů. A místo štěkání na povel pčiká.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 20:54
- Nahlásit
Biluška
Ještě jsem nepotkala žádného, který by tvrdil opak.
Tak jsem asi první výjimka kterou potkáváš, protože já to tvrdím o Frizákovi-není to chytrý pes, stejně jako jeho otec. O jeho otci mi sám majitel řekl že je hloupý. Pleteš si mě s majiteli čivav z paneláku, v paneláku jsou všichni psi výjíimečně inteligentní.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 20:57
- Nahlásit
Mucholabka
No, vzhledem k tomu, že už ji na canisce klient i bil pěstmi jsem si tím na 1000% JISTÁ.
Nemotej jabka s hruškama. Já mluvím o tom, že se pes splete. Pes, který je učený kousat na rukáv (nebo nedejbože na ringo) uvidí pohyb, oblek, gesto...něco co si spojí s kousáním (sportovním) a kousne.
Např. Puma tohle dělala běžně. Viděla člověka ve vaťáku a šla po něm, prostě vaťák nosí figurant tak tohle je figurant, hurááá na něj.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 21:03 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Biluška
Např. Puma tohle dělala běžně.
No jo, ale já nemám Pumu, mám konečně inteligentního a vyrovnaného psa, který se vyvažuje zlatem.
Prosím tě. Viděla člověka ve vaťáku a šla po něm
To by mi takhle musela vyvádět i na ulici a žrát sousedy. Teď v zimě...
Kdyby jsi něco věděla o sportovních obranách, musela bys vědět jak to funguje s vyštěkáním a zákusem za odměnu. Dobře udělaný pes si nedovolí ani štípnout a Bucka měla dost dobrého figuranta.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 21:10
- Nahlásit
Mucholabka
No jo, ale já nemám Pumu, mám konečně inteligentního a vyrovnaného psa, který se vyvažuje zlatem.
Uznávám, že Puma je magor a extrém, taky se nikdy k žádnému ústavu nepřiblíží na sto metrů, páč by tam všechny vyvraždila.
To by mi takhle musela vyvádět i na ulici a žrát sousedy. Teď v zimě...
Ježišmarjá to byl příklad. Tak třá ten člověk udělá stejné gesto jako dělá figurant.
Kdyby daný pes byl fanda do agility tak bude skákat přes každé zábradlí co v tom ústavu budou mít. Což je mi jedno, tím nikomu neublíží.
Kdyby byl fanda do coursingu tak bude třeba honit igelitku ve větru na dvoře. Což je mi taky jedno, maximálně si psovod trhne ostudu když psa nepřivolá.
Ale pokud je ten pes fanda do obran, kouše vášnivě rád, např. jako Nána od Davídkovic tak si prostě myslím, že to není pes do praxe. Protože je tu riziko, že uvidí nějaký podnět, který si spojí s tím kousáním.
A je naprosto jedno nakolik je ten pes inteligentní. Uznávám, že degen ten podnět uvidí daleko dřív a častěji, ale i inteligentní pes ho jednou může potkat.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 21:24
- Nahlásit
Biluška
jůůů, no tak to se mně náramně hodí....
Myslíš, že by byla reálná nějaká nezávazná, ale pracovní schůzka?
Chodím sem takovou dobu, píšu samý kraviny a nikdy mně nenapadlo, kdo jsou lidi kolem mně...
Asi budu potřebovat konzultační hodiny...
.-)
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 21:27
- Nahlásit
Pumpa
Klidně. Ty jsi někde poblíž?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 21:32
- Nahlásit
Biluška
no, ani ne, jsem z Jindřichova Hradce... ale mám takovej bláznivej sen. Vybudovat zooterapeutický centrum s asistenční službou a takovou jakousi odlehčovací službou pro as. psi. No prostě takovou malou konkurenci. Mám všechno, prostory, lidi, zvířata, snad se pustím i do vzdělání, jediný, ale nejpodstatnější co mi chybí, je asi tak pětimilionovej grant, abych to mohla realizovat. Jestli já spíš nebudu potřebovat psychiatra....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 21:50
- Nahlásit
Pumpa
Vybudovat zooterapeutický centrum s asistenční službou a takovou jakousi odlehčovací službou pro as. psi.
Nechápu jak to myslíš. Hlavně tu pasáž o odlehčovací službě.
Jinak podobné centrum se tady ve vedlejší vesnici pokusila vybudovat Stonožka. Moc to neklaplo. Něco teda mají, ale s těma plánama o kterých nám kdysi nadšeně vykládali se to moc neshoduje.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 22:00
- Nahlásit
Biluška
no prostě chci se věnovat zooterapii, hlavně canisterapii, ale jediný co zatím mám, jsou plány a bílý přetrhdílo... Ale jsem mladá a flexibilní, tak se mi to snad jednou povede. Tady je okolo toho docela poprask, sociální péče dle mého, tady není nic moc.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 22:13
- Nahlásit
Pumpa
Jestli můžu doporučit tak to chce víc psů. Mě caniska živí, jsem každý den někde v ústavu, mám na to sedm psů a občas nestíhají. S jedním, dvěma psy si to vůbec neumím představit, to by byli po měsíci odvaření. I u psů je to kus od kusu - mám buldočku, která je schopná být někde každý den a je prostě neunavitelná. Na druhou stranu šarpátko Lilátko má po dvou hodinách dost a dva týdny nechce nikoho vidět.
no prostě chci se věnovat zooterapii, hlavně canisterapii
Myslíš jako stateček, na kterém by byli zooterapeutické zvířata od psa, přes ovce po koně? Něco takového má jedna holka kdesi u Ústí n.L., moc hezký to tam je, ale neuživí je to. Má to spíš jako koníčka.
O vybudování něčeho takového časem taky uvažuju, ale fakt jenom jako doplněk.
V té Stonožce to mělo být taky tak nějak. Taková jako stanice přírodovědců uprostřed lesů, se školeným pracovníkem co se jednak postará o zvířata a za druhé bude pracovat s těma klientama. Nevím na čem to ztroskotalo, nakonec je z toho prostě turistická základna, zvířata tam nejsou
sociální péče dle mého, tady není nic moc.
To je všude stejný, všude na pikaču
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 22:32
- Nahlásit
Biluška
jo to je mi jasný, jeden by to neutáh, ale musím začínat pomalu a musím se na něčem učit. Clarke to odskákal, ale nevypadá zatím nijak deprimovaně můj plán je složit dřív nebo později zkoušky, získat praxi a zkušenosti a uvidí se, co bude dál. Zvířata mně zatím živí, ale po jiné stránce.
Přesně tak, centrum, kde bude jak zoo canis tak hipo, ergoterapie, v podstatě spousta alternativních terapií se dá do tohoto vložit, a k tomu rekreační jezdeckou stáj, krom teda tý hipoterapeutický. Je tam místo pro hotel, útulek a jakousi odlehčovací službu pro asistenční psi.
No nejni se čeu divit, po zkušenostech z konkrétním úsp a s lidmi v jeho okolí, jsem naznala, že to dělá každý, kdo do pr.ele díru má a to bude ta chyba...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 07:02
- Nahlásit
Pumpa
Přesně tak, centrum, kde bude jak zoo canis tak hipo, ergoterapie, v podstatě spousta alternativních terapií se dá do tohoto vložit, a k tomu rekreační jezdeckou stáj, krom teda tý hipoterapeutický. Je tam místo pro hotel, útulek
Myslím, že tím se uživit dá, do toho klidně jdi. Dala bych si bacha na to, aby to místo bylo pokud možno úplně na samotě, ať nemáš problémy se sousedy. Jak sousedi závidí tak je to v pytli a pořád ti budou házet klacky pod nohy.
a jakousi odlehčovací službu pro asistenční psi.
Pořád nechápu co si pod tím mám představit.
po zkušenostech z konkrétním úsp a s lidmi v jeho okolí, jsem naznala, že to dělá každý, kdo do pr.ele díru má a to bude ta chyba...
Tohle bohužel zjistíš i v canisterapii.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 07:26
- Nahlásit
Biluška
to dělá každý, kdo do pr.ele díru má a to bude ta chyba...
Tohle bohužel zjistíš i v canisterapii.
...nejen v canisce, ale i ostatních psích záležitostech - stačí googlit "výcvik psů" nebo něco podobného - výcvikáři, poradci, převychovávatelé,....prostý začátečník se obrátí v dobré víře na cvičák a tam mu mlátí 3-měsíčním štěndem o zem ( jak to kdesi kdosi psal....). halt je to kšeft, no.....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 07:35
- Nahlásit
moll
halt je to kšeft, no.....
To by mi ani tak nevadilo. Mě štve to, že to skutečně každý může dělat tak jak se mu zamane a ještě to vydávat za to nejlepší. Elektrikářů jsou taky tisíce, jsou dobří a špatní elektrikáři, ale všichni dělají to samé. V CT dělá každý jinak a ještě se do krve hádá, že jenom on to dělá správně.
Paradoxní je, že všichni se shodují na tom, že bychom se měli sjednotit, ale každý chce, aby se ostatní přizpůsobili JEHO stanovám, pravidlům...... . Serou mě tyhlety báby namyšlený
|
moll
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 07:59
- Nahlásit
Biluška
V CT dělá každý jinak a ještě se do krve hádá, že jenom on to dělá správně.
jo - taky kvůli tomu jsem nedodělala ten ct-kurs v brně. kromě naprosté nadřazenosti dam z pořádající ct-organizace vůči ostatním ct-organizacím, klubům, zkouškám a pod. mi nejvíc vadily jejich velké hodinky. pusu měli plnou sociálné péče, kontaktů postižených s okolním světem, udržování a nebo rozvoj schopností pomocí psů....přišli jsme na akci, lidem v domově chvíli trvalo, než se soustředili a než si všimli, že je tam pes a že si můžou s náma nebo s ním povídat...uteklo 45 min, lidi se začínali osmělovat a zapojovat do debaty, ct-baby mrkly na hodiny, řekly, že další čas nemají zaplaceno a že jdou pryč. ani minutu nedaly navíc, oči těch klient (uživatelů péče) byly zmatený - přišel pes a už jde zase pryč, ani jsme si nstačili/y na něho sáhnout....
chápu, že pes i lidi toho mají plné zuby, ale pokud se oháním pomocí potřebným bližním, tak bych mohla být ochotná dát aspoň něco navíc....
moje přednášky ve školách před prázdninama byly taky málokdy kratší než 120 min, prostě děcka nebo i úči měly zájem, tak jsme s phillíkem makali....teda já povídala onse vyvaloval na koberci a užíval si drbání.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 13:28
- Nahlásit
moll
. kromě naprosté nadřazenosti dam z pořádající ct-organizace vůči ostatním ct-organizacím, klubům, zkouškám a pod
U mě před Vánocema dělala zkoušky jedna holčina z Brna se třema psama. Dělala je podruhé. Měla zkoušky u jedné z brněnských organizací, nechci jmenovat. Nějak se s nimi nepohodla právě stran práce, oni ji vyhodili ze sdružení (no prosím, na to asi právo mají) a řekli jí, že jí ODEBÍRAJÍ certifikát o zkoušce. To mě teda dostalo. Jak můžou někomu odebrat zkoušku? To je jako kdybych někde složila ZOP, nebo IPO 58, pak odešla ze cvičáku a oni mi tu zkoušku zrušili . Co to je proboha?
moje přednášky ve školách před prázdninama byly taky málokdy kratší než 120 min, prostě děcka nebo i úči měly zájem, tak jsme s phillíkem makali....teda já povídala onse vyvaloval na koberci a užíval si drbání.
Taky na to nehledím. Už se mi stalo,že jsem třá musela jet jinam, nebo psi byli opravdu viditelně unavení tak potom ano. Omluvím se, že mám např. domluveného zubaře, musím tam být na čas, dneska opravdu přetáhnout nemůžeme. Ale když mám čas tak klidně sedím v domově důchodců přes čas a poslouchám historky o tom, kterak před padesáti lety malý špic Beník krásně žebral makové koláčky.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 17:16
- Nahlásit
Biluška
Když mně tohle téma ještě nijak nezajímalo, povídala jsem si s jedním nevidomým, co chodil kolem kanclu. Nějak jsme se dostali na téma asistenční psi a on mi řekl, že poblíž není nikdo, kdo by jeho psa vzal ven, vždyť přeci když sedí doma tři hodiny u televize, psa nepotřebuje a ten by mohl klidně procházkovat, vysmrdět se někde venku. Tak mi vnuknul takovou myšlenku, týmu zkušených lidí, pokud možno opravdu znalých věci, kteří by se starali o určitou sféru as. psů, když je jejich handicapovaní nepotřebují....nejenom nevidomí...
To doufám, jsou to velké plány, kromě toho, jedna naše část jsou těžcí parkuristi, takže se očekává i pár sporťáků a já jsem ten blázen, na kterýho čeká x psů....
U Tebe přímo se dají dělat CT zkoušky?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 17:19
- Nahlásit
Biluška
já bych taky přibrala canysku, co musí pes umět?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 17:24
- Nahlásit
Biluška
Serou mě tyhlety báby namyšlený
To máš ve všem, já teď dělala HACCP pro porážku zvířat, mrcasila jsem se stím skoro rok a jednou to bylo moc obsáhlé, pak to bylo moc stručné, pak to bylo moc odborné, pak to neodpovídalo mlionům nařízení a nakonec jsem to dala do úplně původní podoby, přidala pět obrázků a najednou to vyhovovalo. Většinou o důležitých věcech rozhodují lidé, kteří mají s daný oborem společné akorát hromady spisů a směrnic. Koneckonců, hovoří za vše škvarky rum a podobné, co podle evropské unie nejni "správné". Ovšem, co je správné?, většinou se mi v praxi osvědčilo pravidlo: "nemusíš to dělat, stačí, když to máš napsaný."
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 17:38
- Nahlásit
Pumpa
většinou se mi v praxi osvědčilo pravidlo: "nemusíš to dělat, stačí, když to máš napsaný."
Taky jsem se kvůli byrokracii ikskrát rozčílila, nakonec jsem rezignovala a vyplňuju, podpisuju, razítkuju, odevzdávám... A zuřím nad tím
Tak mi vnuknul takovou myšlenku, týmu zkušených lidí, pokud možno opravdu znalých věci, kteří by se starali o určitou sféru as. psů, když je jejich handicapovaní nepotřebují....nejenom nevidomí...
Hezký, ale kdo to zaplatí?
U Tebe přímo se dají dělat CT zkoušky?
jj. Letos budou v dubnu, v červenci a pak někdy na podzim.
kejtlin
Tohle
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 17:43
- Nahlásit
Biluška
no to jo, to už mám dávno nastudovaný, ale jedná se mi o nějaký speciální výcvik nebo tak něco
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 17:49
- Nahlásit
Biluška
jedině sponzoři
Jsem ještě mladá, plná naivity a elánu, tak mi to nekaž
no nekecej, tak to bych někdy zajela jen tak na čumendu, potřebuji názor na toho svýho raplíka. ale zase bych nerada zdržovala...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 17:49
- Nahlásit
kejtlin
Myslím, že na to speciální výcvik netřeba. Pokud si nevěříš tak přijeď na tábor, tam se bude trénovat. První týden v červenci, propozice jsou na šňapích stránkách hned vedle toho zkušebáku
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 17:51
- Nahlásit
Pumpa
no nekecej, tak to bych někdy zajela jen tak na čumendu, potřebuji názor na toho svýho raplíka. ale zase bych nerada zdržovala...
Klidně přijeď, zdržovat nebudeš
jedině sponzoři
Jsem ještě mladá, plná naivity a elánu, tak mi to nekaž
. Dobře, nechám ti tvé mladistvé plány a ideály
Je fakt, že EU je plná peněz, jen si je umět vzít.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 17:58
- Nahlásit
Biluška
o táboru vím, jen nevím, kam bych dala zbytek smečky mám 11 psů.
myslím, že by to někteří mohli zvládnout, ale je to obor o kterém nevím zhola nic, takže to nedokážu dost dobře posoudit.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2010 17:58
- Nahlásit
Biluška
Tak EU, Ti nevim, Peti, to je patrně to poslední. To jsem si měla podat žádost už když mně pouštěli z porodnice. to bych spíš ukecala slamník....
Je fakt, že grant nenapíše každý kdo má ruce a jako vettechnik si na svoje plány asi nevydělám...
Ale jak jsi psala o tý závisti, sousedům stačí trojstěnná bouda a tři koně a je z toho závist.Bydlej padesát let vedle silážní jámy a najdenou jim vadí koňský koblihy. To by ses po..... A slepice kvokaj a ovce bečí, děs běs, odstěhují se na venkov, tak co čekají. Mám jen jedinou výhodu, na našem stojí jedinej sloupek s přívodem elektriky do širokého okolí...
|