| Autor |
Zpráva |
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 13:42
- Nahlásit
Haló haló.....
Je tady prosím někdo z Jindřichohradecka a okolí?
Uvítali bychom kámoše
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 13:46
- Nahlásit
Já a bilksa jsme , prosím, z Třeboně. K vidění na cvičáku v Třeboni.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:07
- Nahlásit
jůůů ...
tam jsme chvilku chodili, ale bylo to přes léto, kdy bydlíme na chalupě, přeci jen daleko.... A copak jste za pejsy?
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:14
- Nahlásit
My jsme německej ohař Wilík a teď po novu borderák Atillka, ale toho znát nebudeš. Ale německej ohař je tu na cvičáku jedinej. A bilksa je Šárka s německou ovčandou Britou a teď i se zlaťákem Charlotte. A co jsi zač ty? Sakra, švýcary ze cvičáku si pamatuju jenom dva.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:20
- Nahlásit
Teda jestli jsi nechodila na ten druhej třeboňskej cvičák. To je výhradně cvičák pro ty, co dělají "služebák" a "sporotvku".
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:20
- Nahlásit
VerčaZ
Chodili jsme jenom chvilku, jsme takovej velkej bílej medvěd
a s ním blondýna a černej chlapík, jako vlasy ne pletí
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:22
- Nahlásit
byla jsem tam s paní, co dělá canis... už ani nevim, jak se jmenuje, postupným poznáváním svýho čoklíse jsem musela naznat, že do canisterapie bude třeba maličko dozrát. Je to děsný trdlo splašený...
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:28
- Nahlásit
Jo, tak tos tam byla jakoby za canisterapeutické sdružení Hafík, asi s Jarkou Eisertovou, my máme společnej cvičák a dost spolupracujeme, ale protože canis nedělám, tak ty lidi znám jen zběžně. Tak to Tě tak úplně neznám .
že do canisterapie bude třeba maličko dozrát
Ono se to nezdá, ale canisku dělají fakt i pěkný střeštiprdla.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:35
- Nahlásit
VerčaZ
což to jo, ale nechci ho nijak zbytečně ubíjet a dělat z něho usedlíka, když ho vidím, jak ve dvou letech blbne, jak malý mimino. Je mladej, tak ať si užije mládí, jako panička si užívala. až ho to trošku přejde, půjdeme na věc..
Do té doby tak trošku trénujeme pořád dokola zvykání na všechno a tak
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:37
- Nahlásit
Pumpa
To je jasný. Tak se potom třeba uvidíme
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2009 14:40
- Nahlásit
VerčaZ
no, snad se toho dočkám... :-D
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 12:00
- Nahlásit
Jsem si ani nevšimla, že se tady probírají kámoši z blízkého okolí. )
Jinak, jak píše Verča, canis opravdu dělají i psi magoři - viz. to moje hyperaktivní zvíře. Viď, Veru??
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 12:06
- Nahlásit
bilksa
Jj, dá se použít i aktivní pes, oni většinou poznají o co jde. Se zkušenostmi to u psa přijde.
Spíš co mě trošku štve je to, že mi šla kapku do kytek poslušnost. Ne že bychom někdy měli excelentní, ale když klienti psa tahají na vodítku po celém ústavu a dávají mu povely někdy hodně nesrozumitelné nebo nemají potřebu aby to pes splnil přesně, tak to pes začne flákat. Nebo teda aspoň ten můj, který si vždycky hledal cestičku jak mě přečůrat.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 12:32
- Nahlásit
Mucholabka
Jo, tohle je daň, má to většina, že jim klesne poslušnost. Já se pak věnuju loveckýmu výcviku, tak tam je poslušnost úplně jiná, takže mi to až tak nevadí. Ale třeba je většinou nenechávám házet aport, protože to by se mi zkazil hned.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 21:54
- Nahlásit
bilksaJinak, jak píše Verča, canis opravdu dělají i psi magoři - viz. to moje hyperaktivní zvíře. Viď, Veru
Jasan, Charlotka se může třeba při flyballu úplně zjančit jak lítá a když jí pak vidím na fotkách z canisky, tak pomalu nevěřím, že je to ona.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2010 23:14
- Nahlásit
Zdravím...
no, začali jsme jezdit na cvičák do Kardašovy Řečice, vede to tu známej, docela mu věřím, navíc Třeboň je přeci jen z ruky...
Clarke je dosti poddajnej, je jek plastelína, jak se vytvaruje takový je, ale musí se na něj pomalu po běloušsku, protože je citlivka, jak bývaj. Nechci ho klienty znudit hned ze začátku, i když je fakt, že když jsme přišli do úespéčka, stál jak osel a nechal se všema odrbávat a všelijak ožužlávat, až mně to překvapilo...
Pár lidí mně varovalo, že obrany a canis nejdou dohromady, co vy na to? Řekla bych, že to můj pes tak nějak odhadne a nesplete si to
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 11:46
- Nahlásit
Tak to si nemyslím, pes moc dobře ví, co se bude dělat. A jestli ho obrany baví, tak jen dobře. Osobně si myslím, že je mnohem lepší, když má pes další práci, ne jen canis, odpočine si u toho.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 11:50
- Nahlásit
Pumpa
Pár lidí mně varovalo, že obrany a canis nejdou dohromady, co vy na to?
Hele toho bych se vůbec nebála, pes dobře ví, co dělá. Baico složila během jednoho týdne ZVV 1 i canisterapeutické zkoušky
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 11:50
- Nahlásit
Pumpa
Pár lidí mně varovalo, že obrany a canis nejdou dohromady, co vy na to? Řekla bych, že to můj pes tak nějak odhadne a nesplete si to
Já tomu osobně moc nevěřím. Pokud to bude opravdu chytrý a šikovný pes tak snad jo. Ale měla bych docela strach, aby si nespletl klienta s figurantem. Nikdy nevíš co ty menťošky napadne a nikdy nevíš co si pes v hlavě spojí. Klient udělá nějaký pohyb ala figurant, pes si to spojí s tou super zábavou a průser je na světě.
Když už tak bych s takovým psem chodila pouze polohovat, tam to nebezpečí je podle mě výrazně menší. Ale u aktivizace kdy ti klienti háží míčky, běhají, hýbou se...do toho bych teda nešla.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 11:51
- Nahlásit
Baico
Zkouška je něco úplně jiného než praxe. I když se pořadatelé při té zkoušce snaží co nejvíc nasimulovat skutečnou praxi, pořád je to něco naprosto jiného.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 11:55
- Nahlásit
Biluška
Jenže pes si spojuje práci i s tím, jaký má na sobě postroj, jaký je to prostor, vodítko, prostě všechno. Stačí, když vezmu do ruky lovecký vodítko a šílí, vezmu vodítko na canis a moc dobře ví, co se bude dělat.
Nebála bych se toho, navíc, jestli chceš skládat zkoušku u nás v Hafíku, tak tam zkoušky probíhají týden každý den a ten pes se 100% prověří, takže kdyby mu to dohromady nešlo, přijde se na to.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 11:59
- Nahlásit
bilksa
Jenže pes si spojuje práci i s tím, jaký má na sobě postroj, jaký je to prostor, vodítko, prostě všechno.
Tak s tím až tak úplně nesouhlasím, ale to je jedno. Prostě psa pořád beru jako zvíře, byť hodně chytré zvíře a až tak moc bych mu nevěřila. Taky psy pořádně prověřuju, nepustím do praxe hned tak někoho. Nevěřím tomu, že pes prostě nemůže mít zkrat a spojit si nějaký pohyb s obranou.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 12:01
- Nahlásit
Biluška
když jezdíme s policií na exhibice, i pro mentálně postižené, tak psi vycítí, že by v přírodě nepřežili a jsou to divní tvorové, chovají se divně a je na nich vidět, že jsou nejistí, pozor na to, osobně bych do toho nešla. když to jsou normální lidi nebo děti tak jsou psi v klidu, neplatí to pro každého psa pochopitelně, ale pro většinu ano, nebo já mám takové zkušenosti.
jesně zkouška je něco jinýho než praxe, pamatuju, když jsem dělala kšeft´áky tak před 10lety, tak se po nich chtělo, aby dělali zydržení v lese, vyštěkání za stromem a ted´ jak nemají zástěnu tak jsou v loji, ale taky ne všichni, ale naprostá většina, dřív byli taky psi na poněkud jiný úrovni.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 12:08 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
Podle mě je to fakt pes od psa, znám spousta retrívrů, co dělají canis a jako odlehčení si občas dají obranu.
Uvidíš, jak k tomu vůbec pesan bude. Je to také hodně o plemenu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 12:10
- Nahlásit
kejtlin
i pro mentálně postižené, tak psi vycítí, že by v přírodě nepřežili a jsou to divní tvorové, chovají se divně a je na nich vidět, že jsou nejistí, pozor na to, osobně bych do toho nešla.
Je to o zvyku. S menťoškama pracuju denně, psi logicky taky. Vědí, že ti lidi nejsou v pořádku a chovají se podle toho. Třá Orina, která se normálním lidem spíš vyhýbá a o kontakt nijak nestojí je u mentíků úplně jiná a vnucuje se jim. Jindy je jak slon v porcelánu, kdo jí neuhne toho porazí. U mentíků je opatrná a dává si majzla, aby do někoho nežduchla. Sama od sebe, tohle jsem ji nikdy neučila.
Ale psa co aktivně dělá obrany bych do praxe prostě nevzala.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 12:14
- Nahlásit
Biluška
Ale psa co aktivně dělá obrany bych do praxe prostě nevzala
ani já, většina z nich co já dělám jsou navíc ringáči ne rukávníci
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 19:54
- Nahlásit
Všem děkuji za názory...
Samozřejmě to bude pes od psa. Nechci se nijak aktivně obranám věnovat, jen bych pro něj chtěla odreagování formou klasickou, psí. Chodíme ven, cvičíme, plaveme, taháme sáně, ale tohle Clarkovi pomohlo, řekla bych, zvedlo mu to sebevědomí a našel v sobě psa. Naopak u klientů je jak beran, leží nebo stojí, sklopí uši, a kdyby neměl skoro sedmdesát kilo, mohli by ho i tahat za uši po zemi. Dlouho jsem vybírala, byla jsem se několikrát podívat na mamču, ne že bych byla takovej odborník, ale mamina byla zlatá, bráchové bezproblémoví a tak se dalo předpokládat, že moje mimi bude taky v cajku
Tak nějak si říkám, že nejni kam spěchat. Až se mi bude zdát, že už by to šlo, nechám si to ověřit u odborníka, a když to nepůjde, tak zase couvneme.
Já budu ještě pár let studovat a pak se uvidí.
Biluška
Tady je to samej speckař? To je fajn, copak Ty děláš, jestli se můžu optati, pani?......
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 20:33 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit
Pumpa
Tady je to samej speckař? To je fajn, copak Ty děláš, jestli se můžu optati, pani?......
tohle Odreagováváme se agi, trekem, coursingem, pasením..... obrany a ypeňí mě vůbec neberou, je mi putna jestli mi jde pes hrudníkem u kolena, nebo půl metru ode mě a tudíž nemusím řešit, že mi klienti mrví poslušnost
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 20:36
- Nahlásit
BiluškaAle psa co aktivně dělá obrany bych do praxe prostě nevzala.
Jsi si jistá? Buca má ZVV1 a na jaře jde na ringo.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2010 20:38
- Nahlásit
Mucholabka
To, že má zkoušku mě netankuje, chodíš s ní snad nějak pravidelně kousat? Páč essi jo tak mě teda krkáš
|