| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 12:20
- Nahlásit
buddy82
Pořádný kotec teprve bude postaven. - píšete, že psa do kotce už ani nezavíráte, protože tam nechce být, tak nějak nechápu, proč budete zlaťákovi! stavět kotec pořádný?? Jinak bych si s tím hlavu nelámala, když je zvyklý venku, je dostatečně otužilý a do boudy přístup má. Samojed se také celý rok tváří, že boudu vůbec nepotřebuje a leží u vchodu, ale teď, jak uhodily mrazy(a dneska je teda doslova sodoma-gomora) do boudy začal zalézat..sibiřský pes
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 16:50
- Nahlásit
Hlásím, že jeden z mých psů byl údajně dnes spatřen v boudě! Tak to už je opravdu zima
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 16:51
- Nahlásit
corgi
Tak to už je opravdu zima
To bych asi ani neřekla, spíš to byl náhlej teplotní skok, jsme z toho krapet v šoku jak my, tak psi...
|
buddy82
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 17:35
- Nahlásit
worick
Teď je kotec jen kvalitně oplocený pozemek s boudou. Stavěli jsme ho z toho důvodu, že jsme nevěděli, zda nebude hafan utíkat, prohrabávat se pod plotem atd. když budeme v práci. Aby ho nepřejelo auto, nebo aby se nezaběhl. (Zvykali jsme ho postupně od půl hodinky až po "na noc".) Nový kotec bude postaven tak, aby tam ani nefoukalo. Neplánuji ho tam zavírat, ale tajně doufám, že tam bude chodit odpočívat, když bude foukat vítr, bude sníh či déšť. Prostě chci, aby měl kam složit hlavu ve špatném počasí. Sousedi mají labradora a mají kotec s boudou. Pejska nezavírají, prostě, když chce, tak si tam vleze. Tak proto Aby měl úkryt před počasím. Buddy je zatím ok, tak snad, stejně jako váš samojed si cestičku do boudy brzy taky najde. Trávím tam teď čas několikrát denně s ním. Nezavírám, jen si tam vlezeme a jsme tam spolu a pak zase vylezeme. Možná, že když pochopí, že to není nic hrozného, tak tam začne chodit i sám.
|
buddy82
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 18:12
- Nahlásit
cernej caj
Rekonstruovali jsme starý dům a topení máme hned u vchodu u dveří. Uzavřenou předsíň nemáme A není kde ji vecpat. Hned za dveřmi je obytná část. Bývalého zlaťáka jsme dávali v zimě na noc do sklepa a ve dne byl venku. Když mrzlo, tak měla celý den obleček (hlavně ve starším věku) a na noc teda v teple. Ale to byla naprosto jiná povaha. Už od štěňátka. Kde jsme ji dali, tam zůstala, nic nekousala a obleček taky snesla. Zlatá fenečka to byla. Ten nový lumpík, vše ničí, kam může skáče a ve sklepě by si i mohl i ublížit. A stejně by tam být sám nechtěl. Ani s námi tam nebývá dlouho, když tam uklízíme nebo topíme. Snad si teda zvykne venku a postupně na boudu.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 18:23
- Nahlásit
Ja si taky myslim, ze takovy zlaty zlatak je na tom povahove zcela jinak nez mene zlaty zlatak .... na to ej treba se soustredit, ze jsou to psi, to uz bych neresil..proc taky..
|
buddy82
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 18:31
- Nahlásit
zbrnd
akceptuji jakýkoliv názor a můžu o něm debatovat. Ale záleží, jak to podáte... A vy mě svým nadřazeným chováním začínáte srát.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 18:40
- Nahlásit
buddy82akceptuji jakýkoliv názor a můžu o něm debatovat. Ale záleží, jak to podáte... A vy mě svým nadřazeným chováním začínáte srát.
Tak neváhejte a pořádně se vyserte. Uvolní Vám to ten přetlak.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 18:45
- Nahlásit
tak to by si taky do kotce cestu najit mohl, kdyz bude chtit, kdyz tam bude lip
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 18:50
- Nahlásit
cernej cajak to by si taky do kotce cestu najit mohl, kdyz bude chtit, kdyz tam bude lip
No já teda myslel spíše na toaletě, ale pokud se tobě jeví vhodnější kotec, negovat ti to nebudu.
|
buddy82
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 19:03
- Nahlásit
zbrnd
Kdybyste tak od začátku psal přesně, co si myslíte, ale ne jen ponižoval ostatní svými neurčitými trapnými výjevy. a ten závěr? člověče zlatej, lituji vašich rodičů, asi se musí stydět, že vás nevychovali slušnému chování. Jakákoli reakce na váš názor byla ztráta mého času.
|
buddy82
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 19:10
- Nahlásit
cernej caj
Uvidíme. Když ne, budeme řešit dál Ale fakt se u nás nemá zle, jak si někteří myslí. Soused se mi vysmál, když jsem mu řekla, že se Buddymu asi málo věnuji podle diskusí. Kdykoli mě totiž vidí, tak jsem s pejskem. Původně jsem se chtěla zeptat, do kolika stupňů pod nulou je to pro psa bezpečné být venku, když je zvyklý od štěňátka a jak se nakonec debata rozjela
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 19:20 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
buddy82
Kdybyste tak od začátku psal přesně, co si myslíte, ale ne jen ponižoval ostatní svými neurčitými trapnými výjevy
No ale to je těžko, jak mohu psát přesně, co si myslím, když vůbec nemyslím?
A trapné výlevy jsou přeci logickým důsledkem toho, že jsem zamindrákovaný.
člověče zlatej,
Prominou, ale jsem nadbůch.
a ten závěr?
Kerej?
lituji vašich rodičů, asi se musí stydět, že vás nevychovali slušnému chování.
Oni se styděli dříve, nyní se mne už zřekli.
Jakákoli reakce na váš názor byla ztráta mého času.
To rozhodně, mně osobně přijde, že v podstatě cokoliv děláte, je ztráta času.
Původně jsem se chtěla zeptat, do kolika stupňů pod nulou je to pro psa bezpečné být venku, když je zvyklý od štěňátka a jak se nakonec debata rozjela
Chytrá otázka ... mě by zase zajímalo, kolik je správný, aby pes za den vyčůral.
|
LIVIE18
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 19:31
- Nahlásit
buddy82
ahoj buddy. reaguju na tvůj dotaz. my máme od srpna teď 8 měsíční fenku leonbergera. taky je jen venku na zahradě. Kotec a boudu nemá ráda spí na terase ve velikém pelíšku nepromokavém. i teď když je -8 tam chrupká. věnujeme se jí cvičák,vycházky, ale žije venku. je to pes na celoroční pobyt venku. stejně jak váš- chlupáč s podsadou.
|
LIVIE18
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 19:44
- Nahlásit
jo a když srovnám sousedi mají celoročně venku tyto rasy - vlčák, labrador, jack rusell,bígl,hovaward. nikdo se jim nevěnuje zdaleka tak jak my. takže buď v klidu, věnujete se pejskovi dostatečně. jo a krmím granulkama zalitýma vývarem teplučkým + denně talířek masa s přílohou taky teplé.
|
buddy82
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2016 20:20
- Nahlásit
LIVIE18
Děkuji
no u bígla a rusella bych se bála. Ale Z ČÁSTI je to asi o zvyku a o ostatních podmínkách, které mají.
Mám radost - zrovna jsem Buddyho naučila dva nové povely. Je to chytré zlatíčko tak jsem to musela napsat. No, tak k věci.
Taky krmím teplým teď v zimě. Buď jen granule s horkou vodou a vařenou mrkví nebo vařeným vývarem včetně masa s granulemi. Dvakrát denně. Přílohy nedávám. Protože má piškoty při výcviku.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2016 18:05 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
zrovna jsem Buddyho naučila dva nové povely
|