Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Pes na zimu venku - rady, tipy...
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 21:46
- Nahlásit

LucieS
No tak to chce zainvestovat a postavit zděný přístavek s vlezy do kotců, kde se prostě přitopí.
Vždyť říkám, že je na zimu schovám. Na to aby byli v zimě venku jsem moc velká cíťa
Ale někdo má svoje zvyklosti a říká tomu "studený chov".
A příští zimu už by měli být "ve svojem", doufala jsem že stihneme postavit tento rok, ale pozemek zatím zeje prázdnotou.

Lola1
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2009 21:55
- Nahlásit

impact
S dvířkama ve dveřích, aby mohli do chodby by bylo dobré. Jinak boudu máme vytápěnou starým zrcátkem z náklaďáku schovaným za kobercem (jekorem). Je to na 25 V a stačí to.

impact
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2009 11:44 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

worick
Přemýšlím nad tím, no. Jestli by to šlo udělat podomácku. Akorát bych asi musela vyklidit chodbu, protože nechat jim tam boty, ledničku a mrazák na pospas, to teda ne-e.

Lola1
To já tam netopím a letos asi ani nebudu...

šebina
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 12:28
- Nahlásit

skočím vám sem-feňule byla 3 roky úspěšně ve dne v noci- v létě v zimě -20°venku,ale po štěňatech ani rána-domů a domů no nedá nám to ,tak je s námi pesa doma!!no naše mimi,ted už mimi dvě a doma----teď koukám diskuse asi skončila????

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 17:41
- Nahlásit

šebina
Jsou místa, kde diskuze nikdy nekončí

miisha
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2010 14:43
- Nahlásit

tak moje pesisko si na zimu tak zvyklo, ze ji je doma teplo, asi ji vostriham

Karolína a Rony
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2011 11:33
- Nahlásit

Mám ročního labradora má kolem 25kg..je zvyklý byt v bytě ,ale stěhujeme se na barak a tam je venku,líbi se mu tam.Začne zima,chtěla jsem se zeptat do jaké teploty může být venku ? nebo jestli přečká celou zimu venku.. a co k tomu mám dělat.? byla bych ráda kdyby mi někdo dal nějaké rady .. děkujeme Karolína a Rony ...

buddy82
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 10:25
- Nahlásit

Ahojky všem, potřebuji asi jen uklidnit, nebo poradit... Přečetla jsem si všechny diskuze o psovi v zimě, ale ne všichni uvedli konkrétní rasu. Mám zlatého retrívra. Narodil se v červnu, u majitelů byl zvyklý na zahradu a spát v hosp. budově na seně. My si ho brali v srpnu, dva týdny jsme ho nechali doma, pak už si byl od září nonstop na velké zahradě. Do boudy odmítá chodit. Má ji zateplenou, velkou dle parametrů pro toto plemeno, slámu uvnitř. Na noc ho zavíráme do kotce s boudou. Dříve vydržel v boudě aspoň pár hodin v noci. Teď už do ní nejde ani na minutu a hned štěká. Spí přede dveřmi na schodech na molitanovém pelíšku, pod střechou. Bohužel se bojím, teď už je v noci i -13°C. Netřepe se, nevypadá, že by mu něco chybělo, ale nejsem si jistá, zda je to vhodné. Můj Zlaťák má 6,5 měsíců, hrubou srst a 25kg. dvakrát denně granule zalité teplou vodou nebo vývarem se zeleninou. Ubližuji mu, nebo mu může dojít, že může kdykoli do boudy a zalezl by si tam? Děkuji moc za jakoukoliv odpověď. Z.

michna
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 10:57
- Nahlásit

golden neni zrovna plemeno do kotce, proc si o tom neco nezjistite, nez si poridite zvire na x let?

buddy82
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 12:33
- Nahlásit

Nekupovala jsem psa do kotce, ale psa k rodinnému domu, na celoroční pobyt na zahradě. Jak jsem psala, do kotce jsem ho zavírala jen přes noc, aby vlezl do boudy a zvykl si tam. Jinak je celý den puštěný. Každý den procházky. Nemám ho zavřeného v kotci, není sám.

buddy82
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 12:52
- Nahlásit

Teď už ho nezavírám do kotce ani v noci, jelikož tam nechce být. Můj dotaz spíše zněl, jestli je sám schopen pochopit-poznat, že v boudě je tepleji a kdyby chtěl, že si tam zaleze sám.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 13:38
- Nahlásit

buddy82
tak podle me by si tam pes vlezl, kdyby mu tam bylo tepleji. Meli sme v chlivu dany stary sedacky z auta a infralampu na kybl s vodou (-25 pres den tekrat i nekolik dni po sobe) a moji psi (pravda, spicove) spali pod strechou u dreva, kde byla vetsi zima jak v chlivu

buddy82
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 14:43
- Nahlásit

cernej caj
děkuji za názor

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 15:45 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

Mám štěndo narozené v červnu, v boudě ještě nebyla Psi mají vlastní zastřešenou terasu, na ní křeslo, každý svůj pelíšek s okraji a svou boudu vystlanou slámou. Malá zabrala papínkovi křeslo a nejčastěji spí na něm, když se tam papá nacpe, spí v pelíšku. Když hlásí opravdu velké mrazy (kdy to bylo naposledy - předloni?), tak jdou na noc do nevytápěné místnosti.

Edit: Jo, a jsou to corgi. Mimochodem, ta terasa je blízko dveří do domu. Nemáte kotec moc daleko? Pes chce být poblíž, ne na druhé straně zahrady

buddy82
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 16:00
- Nahlásit

corgi
Aha, tak to bude asi ten problém, proč tam nechce být. Když vyjdu ze vchodových dveří domu, otočím se o 90stupňů doprava a kotec je cca 10-15 m dál. Na naše dveře pejsek nevidí, ale na schody, ze kterých pak slézáme ano. A na branku taky vidí. Takže příchody a odchody evidovat může z předsíňky boudy. Umístili jsme tak boudu prozatímně. Pořádný kotec teprve bude postaven.
PS: Pejsci se u vás mají pohádkově

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 16:29
- Nahlásit

buddy82
Tak ona ta terasa dříve sloužila tchánovcům jako místo ke grilování a vysedávání, což my neděláme, takže se tam zabydlela smečka. No a nový dům už jsme stavěli vyloženě pro psy - tedy nevytápěná "psírna" s protiskluz. dlažbou, nikde žádná plovoučka, koberec jen v ložnici, kam chodí pouze výjimečně, žádné schody

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 18:07
- Nahlásit

buddy82
Můj dotaz spíše zněl, jestli je sám schopen pochopit-poznat, že v boudě je tepleji a kdyby chtěl, že si tam zaleze sám.
Tak pokud do té boudy nevleze a nezadejchá si ji, těžko pozná, že je tam tepleji, když tam tepleji navíc nebude.
Jinak pokud jste se chtěla zeptat, jestli pes ví, že v boudě mu může bejt tepleji, tak na to není jednoznačná odpověď. Záleží totiž, z který modelový řady Váš zlaťák je. Obecně modely r.v. 2012 a dále to nepoznají.

michna
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 19:57
- Nahlásit

buddy82

a kdyz ho vezmete do domu, jak se chova?

buddy82
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 20:09
- Nahlásit

michna
veterinářka říkala, že když chci venkovního psa, musí být venku pořád. a ne že jednou ho vezmu dovnitř, podruhé ne. tak ani nevím, jak by se choval. ale když chodíme do kotelny topit, bereme ho vždy s sebou a on tam je pár minut a hned chce zase ven. Domů ho nebereme. navíc to prý škodí, takové velké teplotní rozdíly. občas si ho vezmu jen za dveře do domu, na pár minut, a mazlinkáme se, pak už ale vypadá, že chce zase ven. asi mu je fakt doma teplo. jinak pelíšek co má na schodech si pořád tahá na zahradu na trávu a tam si lehá i teď v zimě. netřese se, vypadá ok. ale stejně se těším, až se oteplí.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 20:20
- Nahlásit

tak nevím...
znala jsem dobře malamuta, který o víkendech dokázal spát zahrabaný ve sněhu venku u chalupy a přes týden spal v bytě... Dožil se velmi požehnaného věku.
Já mám hladkosrstého psa bytového. Předchozí čubina spala vždy přikrytá peřinou - a venku chodila po dlouhých výletech i v mínus patnácti. Beze svetru. Nikdy žádná potíž. I na zahradě dokázala řádit v zimě dlouho - ale jinak byla bytová.
Podle mě chce pes být "se smečkou". Když nemá na zahradě společnost psí, měl by mít společnost lidskou. A tu mu asi v zimě a za dlouhé tmy moc nedáte...

buddy82
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 20:36
- Nahlásit

Xerxová
snažím se maximum. před prací procházka, po práci procházka. ať je tma, zima, déšť, sníh... pokud je doma ten den páníček, tak mezitím házení míčků nebo výcvik s ním. a když doma třeba vařím, co půl hodinky chodím na 10 minut za ním, pohladit, pokecat, přetahovat. jelikož jsme oba - já i páníček- zaměstnaní a chodíme do práce, tak více se nestíhá jinak malamut je vůči zimě asi mnohem více odolný než zlaťák. ale asi záleží i o zvyku a jak je od mala zvyklý - myslím jakýkoli pes.

buddy82
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 20:37 - Změnil/a: buddy82
- Nahlásit

.

buddy82
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 20:37 - Změnil/a: buddy82
- Nahlásit

..

buddy82
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 20:37
- Nahlásit

jinak všem moc děkuji za odpovědi, názory, zkušenosti pište klidně dál

michna
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 20:56
- Nahlásit

buddy82

zkusim to jeste jednou a pomaleji.....

http://www.goldenretriever.cz/radce/majitel.htm

buddy82
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 21:10
- Nahlásit

michna
dobrá, už chápu, jak jste to myslel... když jste napsal "plemeno do kotce", představila jsem si vlčáky tady na vesnici, kde je lidi jezdí jen nakrmit a mají je na hlídání víkendových chat, zavřené v kotci nebo na řetězu či na volno na zahradě, ale věčně samotné... ten náš pejsek není ustájený v kotci, ale asi je fakt, že je "ustájený" na zahradě. z domu jsem 7 hodin denně, jinak jsem doma, či na zahradě s ním nebo na procházce s ním. ale jak čtu, tak je to asi málo

michna
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 21:17
- Nahlásit

buddy82

no slava

sice je to lovecke plemeno, ale stala pritomnost "smecky/rodiny/lidi" je pro ne proste dulezita

a nemuzes srovnavat pobyt v zime u malamuta a goldena, mimo jine

michna
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 21:18
- Nahlásit

buddy82

on s tebou bude rad i v te kuchyni, vlastne tam mozna nejradeji

buddy82
Člen
# Zasláno: 3 Led 2016 21:47
- Nahlásit

michna
však jsem psala, že malamut a golden je rozdíl. no a mít GR doma - ztratí zimní srst... a s přítelem jsem hledali plemeno vhodné k celoročnímu pobytu venku. což dlouhosrstý pes s podsadou splňuje. no asi jsem si nepřečetla všechny weby o retrívrech. hledala jsem psa na zahradu (kde mimojiné řádí každý den i sám), k dětem, do vody a na dlouhé procházky. jak jsem psala. procházka před prací,procházka po práci, míčky, frisbee, krátké výcviky. myslela jsem, že dělám vše správně
jsem teď z toho smutná, budu se snažit víc.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Led 2016 08:22
- Nahlásit

buddy82
tak urcite by se dalo i psa prevyknout dovnitr do domu, pripadne zkusit treba zridit, zda by to slo treba v nejake chladnejsi mistnosti domu pelisek, a dvirka a by si mohl chodit ven/dovnitr podle chuti? (do te chladnejsi mistnosti, necekam courani po celym dome s bahnem a snehem vsude)

se psem, nasrtstenym do chladu to doma nemusi byt jednoduchy, rozdil 20 a treba i vic stupnu nekterym nemusi vyhovovat a budou vyhledavat studena mista a jini muzou rovnou preferovat venku zustavat. Navic to muze teoreticky rozjet i nejakou nemoc, prakticky proste zalezi od psa. Nekterej clovek je taky nemocnej furt kdyz dela v klimatizovanym kanclu a v lete pak vyleze ven a jinej si roky "nevsimne" rozdilu

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání