Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak ho motivovat - už fakt nevím
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 09:39
- Nahlásit

Zany
po cca 15 mírnějších i důraznějších upozorněních, at necha psy na pokoji
Už na cvičák chodíme nějaký ten pátek, takže vím, že tohle by u mě nefungovalo. Kdybych ho neustále okřikovala, ať na ostatní psy nečumí, tak se na mě vybodne a bude se jich všímat o to víc.
Když vidím, že mě přestává sledovat a otáčí hlavu jinam, změním intonaci hlasu, poskočím si, prostě nějaká akce, něco se musí dít. Problém to může být např. u dlouhodobého odložení, tam těžko na dálku poskakovat, jásat a poutat pozornost. Řeším to tím, že neodcházím tak daleko jako ostatní a končím cvik mnohem dřív.
Jinak na upoutání pozornosti mám všemocný povel "Hele", původně určený na výstavy, ale když to pomůže při výcviku, proč ne. Prostě odmalička, když držím něco zajímavého v ruce, říkám "hele". Na cvičáku teď někdo přišel s obediencí (nebo co to bylo) a tam používají nějaké "Na mě" - jako že má čučet na tebe. To je jen upgrade toho mého "Hele"

Zany
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 13:48
- Nahlásit

To bych musela skakat a volat hele cely den. Ja cvicim agility , takze je to trochu neco jineho . Ja uz mu kasparky nedelam , proste vydam povel a bud nasleduje pochvala nebo trest . Pokud to prehani , tak jde do boudicky , kterou mam sebou a ma smulu , ostatni si behaji na volno a on musi byt zavreny.

Dasha
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 14:56
- Nahlásit

Zany
Ja uz mu kasparky nedelam , proste vydam povel a bud nasleduje pochvala nebo trest
proč už neděláš kašpárky?

Zany
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 16:26
- Nahlásit

Protoze jsem je delala 3 a pul roku bez uspechu , tak si nemyslim , ze v tom ma jeste smysl pokracovat.

Dasha
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 17:43
- Nahlásit

Zany

tak to jo

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání