Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak ho motivovat - už fakt nevím
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 07:58
- Nahlásit

LucieS
kdy je naopak už přetěžovaný a je toho na něj moc
U něj je to opravdu jenom zájem o druhé psy. Vzdor až v krajním případě, když ho přestane bavit dlouhé opakování, a to nelámu přes koleno, docvičím co mám a jdu třeba na překážky. Včera se to hodně zlepšilo, protože dorazili další dva začátečníci, takže jsem střídala skupinu začátečníků na překážkách a občas jsem odskočila k pokročilým na cviky v řadě. To vyhovovalo nám oběma, takže doufám, že příště zas dorazí nějaký začátečník....
na chvíli seknout a jít si sednout na stranu
...když s ním totiž odejdu stranou, tak místo aby ztratil zájem, táhne o to víc směrem zpátky k ostatním psům. Nejlíp se zklidní v řadě, pochopitelně s větším rozestupem od sousedů, při polohách nebo při odložení - zatím by z něj odbíhal, takže mezi ostatními psy dělám jen krátké, ale to už celkem zvládá.

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 08:01
- Nahlásit

corgi
Mně jo, to víš, já ty lišky prostě žeru
Já žeru psy, kteří nad překážkama lítají a každým pórem z nich čiší radost z pohybu. Ty, kteří se tam plouží, evidentně se nudí a majitel mi tvrdí "mi to děláme pro radost" fakt nemusím. Vždycky si říkám jestli to má být radost toho majitele, nebo toho psa. Trénovat takový tým teda v žádném případě radost není
Pochop, že když sis pořídila plemeno "na gauč a vycházky" tak je to prostě plemeno na vycházky a žádný výkon z něho nevyrazíš. Zvlášť když ten pes nemá zájem.
Taky mám doma takové jedince. Orobul i Lilátko mi přes ty překážky přelezou, když je namotivuju tak budou mít i jakous takous jiskru. Ale bude to fakt jenom jiskřička neporovnatelná s vatrou, kterou hoří např. šeltie,nebo puma.
Připomínáš mi ambiciozní rodiče co jejich dítě musí nosit samé jedničky, zpívat ve sboru, hrát na klavír, vyhrát okresní kolo recitační soutěže a ve třech letech plynně hovořit třemi jazyky. A přitom děcko je průměrný trojkař a bylo by nejradši, kdyby se mohlo v klidu vyučit zedníkem a po škole hrát za barákem fotbal na jednu branku.

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 08:01
- Nahlásit

moll
na ten cvičák chodit musíte nebylo by lepší se zatím toulat lesem nebo loukama
Určitě nebylo, je nutný, aby potkával ostatní psy, už takhle potkáváme málokoho a čím míň psů uvidí, tím mu budou vzácnější. Už teď mám problém odvolat ho od cizího psa
Už jenom proto, jak ho to baví a jak skvěle komunikuje s pejskama všech možných velikostí, mu to nemůžu odepřít.

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 08:03
- Nahlásit

corgi
ak jsem psala, jeden druh ho tak po týdnu omrzí, takže střídám na co přijdu. Tvrdý sýr, dětská šunka, tvrdý chleba, koupené pamlsky, sušená střívka, sušené maso, játroví...
kašli na sušené věci. Zkus makrelu (normální, uzenou, pro lidi), kabanos (lehce zasmrádlý), syrové i vařené maso. Čím smradlavější tím líp.

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 08:05
- Nahlásit

Biluška
když sis pořídila plemeno "na gauč a vycházky"
Ale fuj Na gauči v životě nebyl Za tohle by tě lidi, co s corgáčema mají pasení a obedience, asi zakousli. Dyť je to honáckej pes, žádnej pekinéz. Já ovšem žádný takový ambice nemám, ale když na tom cvičáku ty překážky jsou a psa baví víc než poslušnost v řadě, tak proč je nedělat, že jo? Věř mi, že jiskru při tom má. Sice ne takovou jako šeltie nebo borderoid nebo malináč, ale já taky nejsem žádný životní optimista, který by takového věčně veselého psa snesl

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 08:09
- Nahlásit

corgi
Na gauči v životě nebyl
Chudáček malinkej . To tady ani neříkej nahlas, nebo tě roznesou na kopytech
le když na tom cvičáku ty překážky jsou a psa baví víc než poslušnost v řadě, tak proč je nedělat, že jo?
Teď ti nerozumím. Napřed píšeš, že to toho psa nebaví a nesoustředí se, pak zase, že ho to baví a jiskru má.... tož se rozhodni v čem je vlastně ten problém?

Sice ne takovou jako šeltie nebo borderoid nebo malináč, ale já taky nejsem žádný životní optimista, který by takového věčně veselého psa snes
To je jednoduchý, když mi přijdou moc veselý tak je zmlátím traverzou a on je ten smích přejde

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 08:25
- Nahlásit

Biluška
neříkej nahlas, nebo tě roznesou na kopytech
Už roznesli, nepamatuješ na témata jako "celoroční ustájení venku"?
Napřed píšeš, že to toho psa nebaví a nesoustředí se, pak zase, že ho to baví a jiskru má
Baví ho překážky. Nebaví ho poslušnost. Vzhledem k tomu, že od prosince bylo na cvičáku nejmíň 10cm sněhu, překážky se nedělaly (max. skoky). Navíc v zimě odpadli začátečníci a my byli s těmi pokročilými, kteří dělají jen poslušnost, moc dlouho za sebou, pro nás moc těžkou. Z toho byl otrávený, ale když jsem ho odvedla na překážky, tak jsem tam byla sama a on zas táhnul k těm druhým. Teď, když přišli i jiní začátečníci, tak ho můžu na ty překážky odvést a chvíli tam blbnout a pak se zas vrátit k poslušnosti - vyzkoušeno včera a je to myslím nejlepší.

zmlátím traverzou a on je ten smích přejde
Na mně by traverz-shopy vydělávaly majlant, kdybych měla borderoida, protože bych to o něj přerážela denně...

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 08:56
- Nahlásit

corgi
Baví ho překážky. Nebaví ho poslušnost.
No tak co řešíš. Vykašli se na poslušnost a dělej agi.
Žádný z mých psů neumí chůzi u nohy (když ujdou deset kroků tak to považuju za zázrak), žádný nesedá a nelehá se strojovou přesností a odložení umí akorát tak než si nadběhnu k druhé překážce . A jak jsou hepy. Kupodivu nemám venku vůbec žádné problémy s ovladatelností. Poslušnost venku v běžném provozu a poslušnost na cvičáku při "pořadových" jsou dvě naprosto odlišné věci. Když ho to nebaví a přitom tě venku normálně poslouchá tak se na to prostě vykašli a nenuť ho do toho.

LucieS
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 10:02
- Nahlásit

my byli s těmi pokročilými, kteří dělají jen poslušnost, moc dlouho za sebou, pro nás moc těžkou

Fakt nechápu, co řešíš, když to tady máš černý na bílým.
Prostě je to na toho psa moc, nemá na to, nezvládá to. Nemůžeš přeskočit rovnou z první třídy do čtvrté.

Nemusíš jít přece "se stádem" bez ohledu na psa. Tak prostě do těch pokročilých nechoď.
Choď se tam seznamovat se psy, ale necvič s nima.

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 10:32
- Nahlásit

Biluška

corgi
líp už ti to asi nikdo neřekne, já se o to pokoušet nebudu, ještě bych Tě urazila. Už jsem moc stará, nemám na to, nechám to na Biluši, který tímto vzdávám čest a slávu.

EngieB
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 11:28
- Nahlásit

corgi
Pokud ho nebaví poslušnost, je to většinou o tom, že ji děláš blbě
Změň metodiku, nastartuj motivaci a přestaň to cvičit ve skupince.

Zany
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 14:55
- Nahlásit

je nutný, aby potkával ostatní psy, už takhle potkáváme málokoho a čím míň psů uvidí, tím mu budou vzácnější. Už teď mám problém odvolat ho od cizího psa

S timto mam take problemy , uz jsem se vzdala nadeje , ze to zvladneme. Psu potkavame denne spoustu a je to uplne jedno. Vse ceho se mi podarilo dosahnout, a ze jsem byla docela spokojena , smazano diky hromadnemu harani nebo co se to kolem nas deje .

LucieS
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 15:53
- Nahlásit

EngieB
Tak tohle bych zlatě vytiskla.

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 18:46
- Nahlásit

LucieS EngieB
prostě do těch pokročilých nechoď. Choď se tam seznamovat se psy, ale necvič s nima. přestaň to cvičit ve skupince.

No jo, jenže já to předem nevím, jestli tam nějaký začátečník bude nebo ne. Takže 30 minut cesta autem, zaplacení hodiny a pak po deseti minutách zase cesta domů? A jak říkám, když se od skupiny trhnu a jdu sama stranou, tak jenom o to víc táhne za nima. Takže s nima radši cvičím v řadě, ale prostě si ty cviky zlehčuju - oni dělají třeba odložení za chůze, já jen krátké odložení se psem tak dva metry od sebe.

Zany
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 13:26
- Nahlásit

Tak dnes jsem opustila psi vychovne metody a dostal jednu dobre mirenou na zadek a byl celou prochazku klid. Uvidim co bude zitra , ale zrejme na kazdeho zabira neco jineho .

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 14:39
- Nahlásit

Zany
Chceš traverzu? Nebudeš si muset otloukat ruku

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 21:52
- Nahlásit

corgi
Tak co, jak to jde? Myslím, že postup se zjednodušováním je správný. Ještě jedna rada - využívej jeho chuť jít za ostatníma a hrát si jako odměnu. Nejdřív na něj jen zavolej jménem a jakmile se na tebe otočí, rychle pochval a dej "volno". Samozřejmě to nemůžeš dělat ve chvili, kdy ostatní cvičí, ale zkus to využít třeba na procházce se psy za plotem nebo před začátkem cvičení. Volno může být hodně velká odměna, když například pouštím psa z vodítka, tak jsem ani nepotřebovala pamlsek, abych ho udržela u sebe, když cvakne karabina, vždycky jsem se ho jen přidržela a počkala, až se přestane snažit utéci, pak jsem řekla volno. Časem se naučit vyčkávat sám, protože bych mu stejně volno nedala dřív, než by se uklidnil. Podobně jsem to pak udělala s tím, že jsem chtěla, aby se na mě koukal, než mi uteče. Jako borderka považuje za ideální vzdálenost mezi námi 200 metrů, takže povel "volno" je pro něj dost slušnou motivací :-D.

Jinak corgi jsem si zamilovala a v průběhu pár let si hodlám nějakého pořídit. Jako honáčtí psi jsou ovšem s porovnání s ovčáckými borderkami víc samostatní, ale líbí se mi jejich houževnatost, nejsou to žádná ořezávátka, což asi můžeš potvrdit . Možná jsi taky viděla tohle video?

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 22:29
- Nahlásit

Nebo tuten borec - video.

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2009 11:44
- Nahlásit

KaTachyon
Hlásím, že se pomalu ale jistě lepšíme Přehoupli jsme se přes první rok, zdá se mi, že puberta už není to, co byla třeba v 10 měsících. Na cvičáku pořád střídám pamlsky, teď máme plíce a střívka. Minule jsem už cvičila celou hodinku jen ve skupině pokročilých, na konci jsme si dali pár překážek a bylo vidět, že je v pohodě. Když byl prcek, měla jsem takovou představu, že si s ním jednou dám ZZO nebo ZZMMP, po nástupu puberty jsem to pomalu vzdala, ale teď nám to zas jde od ruky. Dokonce jsme na cvičáku používáni jako model, když se chce novým začátečníkům ukázat perfektní přivolání
Volno je docela dobrý nápad. I když on někdy třeba vůbec neodběhne po puštění z vodítka. Bohužel mám nějakého vybočujícího corgiho, má lovecký pud a je to stopař. Takže se navolno přisaje k zemi a "čte si zprávy".
No a že corgi nejni ořezávátko? Tak to teda potvrzuju! Když si zvykneš právě na tu jejich samostatnost, "vlastní hlavu" a neustálou snahu dokázat ti, že máš IQ tykve, tak jsou to prostě božský lišátka

Zany
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2009 18:56
- Nahlásit

Tak , bohuzel do druheho dne nam to nevydrzelo. Dneska se choval opet standartne , uprk za prvnim psem,.

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2009 11:16 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

Zany
Tak já mám dneska podobné skóre - pes navolno, 10 metrů přede mnou, vidí na louce paní se psem na vodítku. Přes moje řvaní se okamžitě rozeběhne za nima, já ten půlkilometr doběhnu a řvu. A paní začne radit: "Musíte ho chválit, jinak už nikdy nepříde". Přes její rady švihám vodítkem do země a odháním psa. Ten na mě očividně kajdí a paní na něj začne "Hodnej, hodnej, poď sem hezky, hodnej...". Už jsem nasraná stejně na psa i na paní, ovšem vycítí to jenom pes, který sice odběhne, ale drží si ode mě uctivou vzdálenost. Zmerčí dalšího psa půlkilometr na druhou stranu. Běží za ním, já stěží dofuním, on mě vidí a s hrůzou v očích utíká do bža. Začnu se mazlit s cizím psem, což vzbudí žárlivost, můj pes přibíhá, připínám ho na vodítko, odcházím rudá v obličeji. Cestou domů jde ukázkově u nohy, neodváží se ani čuchnout k zemi.
Jsou prostě chvíle, kdy je dobře, že nemám elektrický obojek, jinak bych ten čudlík mačkala a mačkala a mačkala...

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2009 13:10
- Nahlásit

Psíček
No jo, já vim. Zajímavá Ono to zní jednoduše, ale přesvědčte mýho psa, že jsem zajímavá. Když von je taková hlava skopová, vyčůraná, samostatná, soběstačná a mazaná
Dneska to bylo vyloženě hození mých nervů do kýble. Já naštvaná, že mi pes zdrhá, žíly mi vybíhaj na čele, a ta cizí paní eště chválí mýho psa za to, že se k ní tak má. Naštěstí nejsem cholerik, takže jsem snad toho mýho ubohýho psa moc nezmrvila. Chudák, má to se mnou těžký - skoro jako já s nim...

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2009 13:12
- Nahlásit

Psíček
To je pak těžký, když já jsem to ječící monstrum, zatímco támhleta pani s pejskem je taková milá a přítulná... V takovou chvíli panuje absolutní nezájem o pamlsky, hračky, traverzy, a vůbec všechno spojené s mojí osobou

LucieS
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2009 22:32
- Nahlásit

corgi
Všechno špatně. Takhle se k ničemu lepšímu nedopracuješ.
1. hoď se do klidu, i kdyby tě pes vytočil sebevíc. Žádné nervy, žádné naběhlé žíly, žádné švihání vodítkem do země, žádný rudý obličej. Když se ti tohle stane, počítej dokud se neuklidníš, v naprostém klidu si odchyť psa a odejdi.
2. Ono už to řvaní, když pes prchá, je na dvě věci. Pes neposlechne, naopak si rušíš povel, protože pes ví, že neposlechne. Takže příště, až bude pes někam prchat, neřvi za ním padesátkrát "ke mně", ale prostě si pro něj dojdi.
3. Já když jsem v situaci paní, ke které tvůj pes doběhl, tak taky cizího psa po dobrém odchytnu a taky sprdnu majitele, že na to jde blbě.
Žádný pes nemá rád vynerveného páníka, a tak samostatný pes jako corgi už vůbec ne.

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 09:35
- Nahlásit

LucieS
Povel "Ke mně" jsem pochopitelně nepoužila, protože mi bylo jasný, že by byl k ničemu. Tudíž to řvaní byla spíš směska nadávek. Když si pro svého psa "v klidu dojdu", nedokážu ho "odchytit" - anžto na mě zvysoka kadí a chce si hrát.
Ty by ses možná v situaci té paní zachovala správně, tzn. odchytla mého čoklíka a vynadala mi. Za poměrně dobré bych považovala i to, kdyby si ta paní mého psa nevšímala, šla dál svou cestou, nebo na něj něco houkla. Když ale paní stojí, usmívá se mi na psa a nepřetržitě ho chválí, to jsem pak za toho zlýho, no. Což jsem i mnohdy jindy, takže už jsem si docela zvykla

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 09:40
- Nahlásit

LucieS
Žádný pes nemá rád vynerveného páníka, a tak samostatný pes jako corgi už vůbec ne.
Souhlasím a dodávám, že corgi nejen nemá rád vynerveného páníka, ale v zásadě žádného páníka k životu nepotřebuje...
Jak říkám, kdybych byla cholerik, tak tam psa mydlím jako prase (zde na vesnici obvyklé), já jsem se snažila to moc nezmrvit a prostě jsem ho vzala a šla. Doma si můžu energii vybíjet třeba rytím záhonu...

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 15:43
- Nahlásit

Psíček
Hlavně, že se máme rádi (myslím se psem), jako vážně

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2009 20:50
- Nahlásit

mno jo, jenomže to je prave problem....tezko chtit po cloveku, aby predelal sam sebe :/
Hele ale ono to jde.
Nemusíš se předělávat, stačí, když si uvědomíš, co bys měl změnit, a začneš na tom makat. Je spousta lidí, kteří se "srovnali" kvůli psovi...

Souhlasím a dodávám, že corgi nejen nemá rád vynerveného páníka, ale v zásadě žádného páníka k životu nepotřebuje...
Když budeš dál takhle ztrácet nervy, tak tě dál bude nepotřebovat.

Zany
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 08:59
- Nahlásit

Corgi

No, řekla bych , že máme stejný problém . Včera na celodenním tréninku po cca 15 mírnějších i důraznějších upozorněních, at necha psy na pokoji , konečně začal trochu poslouchat.

Zany
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 09:01
- Nahlásit

bud je panecek zajimavej vic nez ostatni nebo je zajimavejsi to ostatni ....prosty a jednoduchy to je

hrozně jednoduchý , nemáš nějaký návod, jak se udělat takhle děsně zajímavou ?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání