| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2015 09:16
- Nahlásit
Neumi
"že pes nikdy neútočí bez varování"
není prosím zcela pravda
podle mě u psa, co nemá nějakou šílenou historii (a pravděpodobně i u něj) najdeš varování vždycky, jen to nebude vrčení, ale postavení těla, ocasu, uší, stáhnutí svalů kolem oka... Těch signálů je přece milion, jen je většina lidí neumí číst. Stejně tak ten pes na videu celou dobu dával najevo, že se mu to hooodně nelíbí a že to dobře nedopadne. Ale i když je dalších signálů o blížícím se útoku spousta, tak když ten pes sám od sebe varuje vrčením (a čím delším, tím lépe), tak je podle mě blbost se takhle jasného signálu zbavovat...
zbrnd
kiškiliškinemáš psa nemáš
hele a myslíš, že se mi to podaří vysvětlit Adamovi, že jako nejni můj pes, páč říkal pan odborník na cézetku, že já žádnýho psa nemám a že by si měl tudíž maso, pamlsky, žvejkací dobroty, hračky a další potřeby kupovat sám? Ideálně i kdyby si zaplatil svojí část tábora a ještě si občas vypral pelechy a zametl po sobě vylínanou srst
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2015 09:58
- Nahlásit
podle mě u psa, co nemá nějakou šílenou historii (a pravděpodobně i u něj) najdeš varování vždycky, jen to nebude vrčení, ale postavení těla, ocasu, uší, stáhnutí svalů kolem oka... Těch signálů je přece milion, jen je většina lidí neumí číst
signál není totéž co varování, neboli transparentní a odstupňovaná komunikace s lidským "cílem".....a nemyslím psa s šílenou historií ale kupříkladu skupinu pastevců
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2015 10:48
- Nahlásit
Neumi
signál není totéž co varování
podle mě je - záleží jen na příjemci, jestli to umí přečíst. Však hluchej neuslyší vrčení a neznamená to, že pes nevaroval, jen, že příjemce zprávu nepřijal
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2015 10:49
- Nahlásit
birmahele a myslíš, že se mi to podaří vysvětlit Adamovi, že jako nejni můj pes, páč říkal pan odborník na cézetku, že já žádnýho psa nemám a že by si měl tudíž maso, pamlsky, žvejkací dobroty, hračky a další potřeby kupovat sám? Ideálně i kdyby si zaplatil svojí část tábora a ještě si občas vypral pelechy a zametl po sobě vylínanou srst
Ty nemáš prostě psa, takže vůbec nemáš právo o jakýmkoliv psu mluvit, mít jakýkoliv názor a už vůbec nemáš právo požadovat po jakýmkoliv Adamovi jakékoliv finanční částky či se pokoušet jakkoliv jinak obohacovat. Dýlvitit.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2015 10:54
- Nahlásit
zbrnd
už vůbec nemáš právo požadovat po jakýmkoliv Adamovi jakékoliv finanční částk
já bych po něm nepožadovala finanční částky, jen bych byla rád, kdyby nepožadoval on zajištění svých potřeb po mě, když ho nemám
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2015 10:55 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Neumi
. nelze vždy očekávat, že negativně naladěný pejsek začne vrčet, pak začne temně vrčet, pak začne blafat a pak bude následovat útok či útěk...
To se hluboce pleteš. Samozřejmě, že to očekávat vždy lze.
Jako mě tak přikde, že ty vlastně nemáš vůbc žádnýho psa, tím pádem o psech vůbec nic nevíš, tím pádem máš sníženou sociální intelgenci sedmého typu a vlastně vůbec by ses neměla ke psům vyjadřovat, protože stejně nemůžeš mít pravdu díky tomu, že my si možná myslíme, že možná vůbec nemáš psa ani lososa.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2015 11:11
- Nahlásit
Neumi
a já myslela z hlediska plemenné příslušnosti..
no kdybych se mel zde pokouset napsat neco k tematu, ted k tomu "že pes nikdy neútočí bez varování" bylo by to nejspis dost irelevantni neb protoze nemam psa, tak vlastne ani nevim, jak takovy pes vypada, na toz, co dela. Tak aspon teda napisi, co jsem videl na jednom zabehanem tv kanalu zabyvajicim se dokumenty o prirode. Byl to treti dil z dokumentarniho serialu o divokych psech a tenhle se venoval technikam lovu tech psu kteri lovi jako samotari pote, co byli z komunity vytlačeni coby jedinci s nedostatečnou sociální inteligencí. Věnovalo se to tedy tomu lovu a mezidruhové komunikaci a dost to potvrzuje prave to, co tu psaly holky, tedy ze "že pes nikdy neútočí bez varování" pripadne bez predesle komunikace. Takze pes uvidel tucneho kralika, na nejz dostal slinu rozbehl se k nemu, kralik si jej vubec nevsimnul. Pes pribehl asi na dva metry k nemu, posadil se na zadni, udelal na kralika "popros" a u toho touzebne zastekal. Kralik jen pokyval hlavou nahoru dolu, popral psovi dobrou chut a zustal na miste, coz bylo pro psa jasnym signalem k tomu, ze se ma najist.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2015 15:04
- Nahlásit
Maya
nepochopils, jde o to, že v minulosti ve stejný situaci ten pes nejdřív zavrčel a tím dal najevo, že se mu to krajně nelíbí a majitel místo, aby se podle toho zařídil, tak psa nejspíš seřezal nebo mu pořídil ten tvůj elektrickej vynález a to vrčení, tedy komunikaci, ho tak násilím odnaučil, takže teď, na tom videu, když už otravování toho dítěte překročilo všechny meze, tak místo zavrčení rovnou zaútočil, nebýt toho, pes by i na tom videu jen zavrčel a ne rovnou útočil.
Tys svému psovi udělal to samý, odnaučil si ho dávat najevo, jak se stresuje samotou, ale ten stres tím nijak sám od sebe nezmizel, pes se stresuje dál když je sám doma, jen se to navíc bojí dát najevo.
supr vypsaný
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2015 17:52
- Nahlásit
PetraK
supr vypsaný
jakoze Ti dosla barva v klavesnici ci co?
|
ElektroObojky
|
# Zasláno: 21 Čec 2015 11:34
- Nahlásit
Tento nepovolený "inzerát" byl vymazán, není součástí diskuze.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2015 13:25
- Nahlásit
ElektroObojky
. Neváhejte se obrátit na
ubožáka, který není schopen si ani zaplatit reklamu?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2015 13:49
- Nahlásit
kachna_
když se na to klikne, napíše nebo zavolá, bůh zabije štěňátko
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:00
- Nahlásit
kachna_
ubožáka, který není schopen si ani zaplatit reklamu?
miluju Tvoje údery na hlavičku hřebíčků!
Maya
když se na to klikne, napíše nebo zavolá, bůh zabije štěňátko
nebylo by lepší, kdyby zabil toho, co to prodává?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2015 13:27
- Nahlásit
nebylo by lepší, kdyby zabil toho, co to prodává?
souhlas navic vsechny prodejce klikru a bachovych essenci?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2015 13:33
- Nahlásit
zbrnd
souhlas navic vsechny prodejce klikru a bachovych essenci?
a tak jo. Klikr mám, bachovky zatím nepoužívám. Ale dost to zpomalý ekonomiku potom
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2015 12:08 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
tak kaj zacit ale?
bachovky zatím nepoužívám.
to se nediv, ze pak nemas zadny poradny kamarady
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2015 09:19
- Nahlásit
zbrnd
tak kaj zacit ale?
zavři voči, otevři seznam telefonní a zapíchni prstik . Jak jednoduché milý Wotsne
pak nemas zadny poradny kamarady
sen každýho asociála
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2015 17:19
- Nahlásit
PetraK
a jak si budu jist, ze jsem zapichla do prodejce klikru bachovek nebo obojku?
sen každýho asociála
dokud se nedozvi o bachovkach ofsem
|