| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 11:56
- Nahlásit
birma
podle me to je reklama, ten pes asi ani neexistuje bych rekla
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 11:58
- Nahlásit
cernej caj
podle me to je reklama
není nad to reklamu na takové věci trochu podrýt záškodnickou činností, ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 13:03
- Nahlásit
cernej caj
no možná to je reklama nebo provokace děcka nudícího se o prázdninách, ale i tak dobře, že na to birma reaguje, však bůhví kdo si to tady přečte za pár let a byl by schopnej tomu blábolu i věřit
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 13:08
- Nahlásit
a ještě se mi k tématu vybavilo jedno "hezké" video - tomu psovi asi taky "naznačil" že vrčení a podobné projevy jsou nežádoucí...
|
Vojta451
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 14:28
- Nahlásit
birma jj takže nakonec si odborník vlastně ty, kterej to nikdy neviděl, neměl v ruce a asi o tom ani nic nečet, ale podle mě si spíš jenom úplnej debil
|
Vojta451
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 14:32
- Nahlásit
birma a myslím si, že sám možná ani psa nemáš, a jestli jo tak jsi určitě neřešil tuhle situaci. Zajímalo by mě co by si dělal ty, když musíš na 10h denně chodit do práce a když z ní přijdeš tak jen posloucháš řev od sousedů. To by mě zajmalo co by jsi dělal odborníku i když ted koukám že si asi spíš odbornice
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 14:38 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
Vojta451
asi o tom ani nic nečet
to jsem někde psala? Nejsem si toho vědoma.
podle mě si spíš jenom úplnej debil
děkuju za diagnostiku, mám ti taky na dálku vystavit psychologický posudek, nebo zůstaneme bez napadání u psů?
co by si dělal ty, když musíš na 10h denně chodit do práce
nepořizovala bych si psa, protože by mi vadilo, že se den co den nemůže po dobu 10 hodin vyvenčit a přišlo by mi to vůči němu nefér
Uznávám, ono hodně bolí se zamyslet a přiznat si, že to co dělám tomu zvířeti, který je na mě na 100% odkázaný, mu neni úplně příjemný a neni to vůči němu fér.
jo a k tomu, že nemám psa - na to mě tu zná až moc lidí osobně, aby mi prošlo to, že tu plkám o psovi, kterýho nemám
|
Vojta451
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 15:01
- Nahlásit
birma nevím, kde jsem psal, že pes je doma sám den co den.. a už to začínám chápat. V dnešní době tedy může mít psa pouze milionář co se celý den válí doma, což asi nejspíš bude tvůj případ.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 15:06
- Nahlásit
Vojta451
V dnešní době tedy může mít psa pouze milionář co se celý den válí doma
ne, měl by ho mít jen ten, kdo chápe, že to je živá bytost, která má potřeby a emoce a je ochoten a schopen se o něj starat tak, aby ty potřeby naplňoval a pes nestrádal po stránce psychické ani fyzické.
což asi nejspíš bude tvůj případ.
myslela jsem, že se bavíme o psech, ale klidně to můžem přenést do osobní roviny a útoků, jestli to jinak nezvládáš.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 15:08
- Nahlásit
Vojta451
ale fakt se mi líbí, jak jsi schopný ignorovat všechno, co se ti nelíbí nebo na to nemáš odpověď. Jen tak dál
|
Vojta451
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 15:11
- Nahlásit
birma jj bavíme se o psech. Ty si pořád jen na všechno děsně chytrá a máš nejspokojenější psa na světě protože ty si dokonalý pejskař. Někdo se ptal co obojek proti štěkání tak sem to napsal jakou s ním mám zkušenost. Spi se svým psem venku ať není ani chvilku sám a nemá z toho depresi. Já budu mít na SVÝM psovi protištěkací obojek s kterým jsem spokojenej a je to. Dík za pokec a mej se.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 15:17
- Nahlásit
Vojta451
Ty si pořád jen na všechno děsně chytrá
já? já jsem čekala, že mi to vysvětlíš, ale ani na jeden dotaz jsi mi neodpověděl...
Někdo se ptal co obojek proti štěkání
ten někdo se ptal v roce 2006, ten pes už nejspíš sousedy neruší
Spi se svým psem venku
Ale můj pes nespí venku. A ano, když spí venku, tak tam spíme oba neni to až tak kvůli traumatu, jako protože nějak nemám důvod na čundru uvázat psa na jednom konci lesa a asama jít spát na druhej
Já budu mít na SVÝM psovi protištěkací obojek s kterým jsem spokojenej
a je ten TVŮJ pes s protištěkacim obojkem taky spokojenej, nebo nemá na pocity nárok?
|
Vojta451
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 15:22
- Nahlásit
birma ano je nejspíš spokojen taky ( neříkal nic ).
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 15:22
- Nahlásit
Vojta451
Pochopil jsi to video, co sem birma linkovala?
|
Vojta451
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 15:36
- Nahlásit
mayajj pochopil - nenechávej mimino tahat padesátikilovýho psa za ocas. může mu kdykoliv jebnout v palici
|
Vojta451
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 15:37
- Nahlásit
maya a nechápu souvislout s protištěkacím obojkem a s pokousanym miminem
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 15:39
- Nahlásit
Vojta451
může mu kdykoliv jebnout v palici
akorát, že tomu psovi nejeblo v palici. Ten pes byl "odnaučen vrčet" (a to je přesně to, co dělá ten tvůj protištěkací obojek, když pípá při vrčení tvýho psa) a tudíž vydával jen omezenou škálu varovní (ačkoliv se fakt snažil), který majitelka nepochopila a pak už prostě ze svýho pohledu neměl jinou volbu.
|
Vojta451
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 15:43
- Nahlásit
maya jasně jasně nevím kde si to teda vyčetla, já čtu jen komentáře o debilních rodičích co nechaj mimino tahat psa za ocas.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 15:47
- Nahlásit
Vojta451
nevím kde si to teda vyčetla
ono se stačilo dívat na toho psa.
|
badoch
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 18:03
- Nahlásit
Tak se pořádně podívejte co mu udělalo to děcko,
|
Vojta451
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 19:14
- Nahlásit
badoch děkuji, po celém dni zareagoval normální člověk
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 19:32
- Nahlásit
Vojta451
nepochopils, jde o to, že v minulosti ve stejný situaci ten pes nejdřív zavrčel a tím dal najevo, že se mu to krajně nelíbí a majitel místo, aby se podle toho zařídil, tak psa nejspíš seřezal nebo mu pořídil ten tvůj elektrickej vynález a to vrčení, tedy komunikaci, ho tak násilím odnaučil, takže teď, na tom videu, když už otravování toho dítěte překročilo všechny meze, tak místo zavrčení rovnou zaútočil, nebýt toho, pes by i na tom videu jen zavrčel a ne rovnou útočil.
Tys svému psovi udělal to samý, odnaučil si ho dávat najevo, jak se stresuje samotou, ale ten stres tím nijak sám od sebe nezmizel, pes se stresuje dál když je sám doma, jen se to navíc bojí dát najevo.
Jeslti jsi sám se sebou spokojenej, že je takovýhle stav věci, tak je vcelku zbytečný se tady rozepisovat co jsi měl dělat, protože pak ti nejde o toho psa, ale jen o tvůj klid bez námahy.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 19:44
- Nahlásit
Vojta451
Normální člověk ví, že pes nikdy neútočí bez varování, takže odnačit psa varovat a nebo vůbec jinak komunikovat je ta největší blbost, kterou může majitel psa udělat.
To, že se nemá dítě nechat otravovat psa, je opravdu tady každému jasný, ale o to vůbec nejde, protože samozřejmě takový pes zaútočí bez varování i v jiné situaci, která už pro něj bude přes čáru.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 20:46
- Nahlásit
jenom malá technická :
"že pes nikdy neútočí bez varování"
není prosím zcela pravda
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 22:14
- Nahlásit
Vojta451
za prvý obojek jsem koupil na doporučení veterináře.
a co az Vam veterinar doporuci osoulozit souseda?
Dříve sem zkoušel různe kapky a prášky, ale bylo to ničemu.
Tak to jsem poznal hned z prvniho postu. Mozna by to chteloé skupinovou terapii.
Za druhé kdyby si pořádně četl tak ses nemusel ptát na tohle. nebojte, ona si rekne u veta o obojek, co ji bude priste pipat, az zas bude neporadne cist.
Jak mám vychovat psa aby neštěkal, když nejsem doma?
to je jasny, to nejde .... nechtel by asi videt vase decka s timhle pristupem k vychove
. Za třetí nevím proč by mi měl někdo dávat po ústech když zavrčím. Psal jsem že pes dostal ránu maximálně třikrát ne že mu to dá ránu když zavrčí, ale že to pípne jako upozorňení a na to je naučený. Jestli je pro tebe pípnutí týrání tak si asi pošuk
Jasný bro, máš rech nedej se. Nicméně ten obojek je asi dost šunt, když mu nemůžeš ani zaplatit reklamu a musíš využívat takovýhle nnápadný způsoby ))
než sem ho psovi dal zkoušel sem si to na sobě a možná bych to nenazýval ani ránou, je to spíš takový silnější brnění
a pes Vam pak dal pisemny prohlaseni, ze to vnima stejne jako Vy ze?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 22:17
- Nahlásit
birma
kiškiliškinemáš psa nemáš tak je jasný, že tomu nerozumíš ...hele není ten Vojta malej Valda, že má jako takový feliký skuženosti?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 22:23
- Nahlásit
Neumi
není prosím zcela pravda
ony myslely, pozitivně upevněnýho psa asi
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 22:23
- Nahlásit
zbrnd
a co az Vam veterinar doporuci osoulozit souseda?
tak to je průser...to takhle kdyby řekla sousedku ..to by bylo jináááá
jinak jsem koukla na to video..jako po tlamě bych dala matce samo.. a ač jsem teda čekala že vylítne tak sem se stejnak lekla jako prase ...
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2015 07:08
- Nahlásit
ony myslely, pozitivně upevněnýho psa asi
a já myslela z hlediska plemenné příslušnosti... nelze vždy očekávat, že negativně naladěný pejsek začne vrčet, pak začne temně vrčet, pak začne blafat a pak bude následovat útok či útěk......to jako bezpečností osvěta veřejnosti
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2015 08:29
- Nahlásit
Neumi
Nikdo nepsal, že vrčení je jediný způsob varování. Ale myslím, že u většiny psů je nejpravděpodobnější a rozebírat tady jiný detaily, navíc s někým jako Vojta451, který nepochopil ani to vrčení a blafání, je zbytečný, to už by bylo úplně mimo něj.
|