Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ZOP...co k tomu?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Adiddaska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2012 21:48
- Nahlásit

Fifi

a jak je to s velením ? velí mi nějak ten rozhodčí? Jakože když jdu od psa: zastavit, otočit, ke psu, zvednout vodítko, psa k noze a tak? To samý u aportu, velí: vyslat, odebrat, psa k noze a tak?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2012 21:50
- Nahlásit

Adiddaska
jo velí ti

Vero
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2012 22:05
- Nahlásit

Adiddaska
velí

já jsem měla potíž s povelem "posadit psa"... páč jak to pes slyšel, tak si sedl, a nečekal na moje sedni, tak jsem se bála, že to bude za chybu. a vlastně doteď nevím... u zk. nám to prošlo, stihla jsem povel rychle.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2012 22:09
- Nahlásit

Vero

já to s čoklem trénuju právě, že všichni kolem řikaj seni, k noze, posadit a já odměňuju za ležení

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2012 22:19
- Nahlásit

Adiddaska
Jasne, veli ti, ale musis znat sama povely, ktery pak mas davat pri cvicich. Cilize povelovou techniku dle danyho radu zkusebniho - jakym povelem treba psa vyslat pro aport atp. Ja se malem vlastni blbosti vynulovala na ZPU1, bo sem davala jiny povely, sup, body dolu.
A u toho aportu ti nemusi velet vsechno, treba jen kyvne hlavou, ukaze, ze vyslat, odebrat, stejne tak u poloh v ZZO - treba ti jen ukaze deskama, abys psa posadila, polozila. Chce to holt obcas koukat na rozhodciho - ale nemyslim, ze by to bylo na tehle zkouskach nejaky masakero, da se to s prehledem zvladnout.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2012 22:35
- Nahlásit

Fifi

no já jsem se právě na OBZ učila se pomalu ani nenadechnout bez velení stewarda, tak já na něj právě budu furt čumět horší bude když právě po mě bude chtít nějakou samostatnou aktivitu

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2012 22:42
- Nahlásit

Adiddaska
tak já na něj právě budu furt čumět
A von na tebe, tak to dobre dopadne, nekde se protnete, v tom veleni a povelech.
ZZO a ZOP ti moc prostoru na samostatnou aktivitu nedavaj, klid.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2012 22:50
- Nahlásit

Fifi

ZZO a ZOP ti moc prostoru na samostatnou aktivitu nedavaj, klid.

tak to je dobře! největší problém mi dělá to vodítko a i čoklom, nejsme na něj vubec zvyklý při cvičení, maj ho spejený jen s přesunovacím modem, ne s cvičícim

RaduM
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2012 09:06
- Nahlásit

Adiddaska
největší problém mi dělá to vodítko a i čoklom

Koukám, že jsme na tom stejně. To bude asi tím poznamenáním z OBZ I když bych řekla, že mně dělá daleko větší problém než psovi.

Ještě mě zas napadlo...
1) Když mám přivolání, tak psa odpoutám z vodítka, pak vyjdu s povelem k noze a pak dávám na povel rozhodčího volno, nebo ho odpoutávám z vodítka za chůze? Protože když ho odpoutám za chůze, tak si dá volno nějak sám potvora.
2) Taky ohledně toho přivolání, budu přivolávat za chůze k noze, otočí mě čelem vzad a budu psa přivolávat, když bude za mnou nebo půjde pes na volno dopředu a ona mi řekne přivolat k noze? Ono je to vlastně asi fuk, u obojího máme problém, když se otočím, pes mě následuje, když je přede mnou, tak nedojde až ke mně a metr přede mnou zastaví a přiřadí se, až ho dojdu.
3) Jak daleko cca je odložený pes během cvičení jiného? Trochu máme problém nevyrazit na povel volno. Jinak je to v pohodě, žádné jiné povely neplní, ale to volno je asi moooc lákavé.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2012 11:24 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

RaduM
Nejdřív odpoutáš, vyjdeš a pak vyšleš "Volno!"
Pokud ti pes neodejde alespoň na 10 kroků tak se v podstatě nedá přivolávat. Pokud popoběhne aspoň na pár kroků, zřejmě ti strhnou body za malou vzdálenost, pokud nepopoběhne vůbec (tak aby se dalo provést přivolání) máš to za nula. Přivolání se holt (zde) skládá prakticky ze dvou cviků (volno a samotné přivolání).
Když dělá pes přivolání, druhý pes je sice na místě, kde bude odložen, ale ještě se psovodem. Taktéž i pro tebe, až půjdeš na odložení, psa posadíš, zůstaneš u něj, počkáš až si druhý odbude přivolání a na povel rozhodčího odložíš a odcházíš.

RaduM
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2012 12:37
- Nahlásit

Eldoguero
Když dělá pes přivolání, druhý pes je sice na místě, kde bude odložen, ale ještě se psovodem

Tak to je skvělá informace! Díky ;)

S povelem volno nemáme až tak problém, problém je, že když by mi dala čelem vzad a já bych ho přivolávala, tak pokud bych nezavolala hned po otočení, tak mě bude následovat sám, je zvyklej hlídat si, když někam zatáčím na vycházkách a tak, tak hned jak to zmerčí, tak mě následuje, ale k noze nepůjde no, tak kdyžtak strhnou body.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2012 15:29
- Nahlásit

RaduM

hele, tak stuj a přivolej ho ke mě, ne? Nebo ty seš z OB zvyklá přivolávat rovnou k noze? Jinak s povelem volno mám taky trochu problém, pes ho vnímá dvěma způsobama: 1. Jak jako volno? Dyk se cvičí, tak co mě odháníš, nikam nejdu - a nevzdálí se. Nebo 2: aha, volno, konec cvičení, tak to valim z placu si hrát s bráchou - běží někam uplně pryč.

RaduM
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 09:32
- Nahlásit

Adiddaska
No já jsem právě přivolávala ke mně a pak jsem dala k noze. Jenže on mi začal dělat, že jednou přišel k noze a jednou ke mně. Tak jsem začala používat rovnou k noze, aby to nemotal. V OB je to jedno, tam jsou obě možnosti a u obou stojim.

1. Jak jako volno? Dyk se cvičí, tak co mě odháníš, nikam nejdu - a nevzdálí se. Nebo 2: aha, volno, konec cvičení, tak to valim z placu si hrát s bráchou - běží někam uplně pryč.
Hehe, to jsme na tom v podstatě stejně

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání