| Autor |
Zpráva |
grendel
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 13:26
- Nahlásit
chtěla bych s mexou zkusit ZOP, jenom se moc neorientuju ve služebním výcviku, takže ani ve zkouškách...mohli byste mi prosím poradit, co je potřeba nacvičit? a jak vůbec taková zkouška probíhá? potřebuju být členem nějakého cvičáku nebo ne? díky moc
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 13:39 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
grendel
Podrobny rad a vse kolem najdes Tady.
Clenem bys mela byt bud na cvicaku nebo pokud mas psa s PP tak staci v chovatelskem klubu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 13:47
- Nahlásit
Co mě štve, je že musím být členem klubu nebo ZKO, když na mojem výcviku nemají žádnou zásluhu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 13:52
- Nahlásit
Zbytečně budu vyhazovat peníze za členství.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 14:06
- Nahlásit
Mucholabka
Co nadelas... Proste to tak je...
|
Marketa
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 14:27
- Nahlásit
Mucholabka
a není to třeba ve špatné volbě ZKO? Klubposoudit nemohu nevím co máš za psa ale v dobré ZKo ti nejen pomohou ale i dost naučí.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 14:35
- Nahlásit
Mucholabka:na cvičáku ti samozřejmě psa nikdo nevycvičí,to děláš stejně ty-je to jen tvá zásluha.Jenomže na cvičáku si pes zvykne poslouchat i v přítomnosti psů.Sama těžko přizpůsobíš situaci na zkoušce ale na cvičáku si pes zvykne na to dění okolo.Nemluvím o tom,že na cvičáku člověk potřebuje figuranty a občas se nějaká ta rada hodí...Já nechodím na cvičák proto aby mi někdo radil ale právě pro tu
atmosféru.Na dobrém cvičáku to za vyhazování peněz nepovažuji.Kdyby jsi tam totiž chodila,náplň zkoušek by jsi věděla a nemusela se ptát...i by ti řekli,zda na to pejsek má.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 14:36
- Nahlásit
Mucholabka romiň vzkaz byl pro grendel
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 23:47
- Nahlásit
Fifi
díky moc! a je to opravdu nutné být členem? jelikož na víc jak ZOP opravdu nemáme..je to skorobíglice, co se bojí lidí, takže třeba obrany nepřipadají v úvahu...PP nemá, bohužel
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2006 23:55
- Nahlásit
tyjo tak jak na to koukám, ani v ZOP se nevyhneme přenesení cizí osobou...to nezvládneme, zvlášť když ta cizí osoba bude chlap..tak nic, ZOP nezvládneme
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 08:59
- Nahlásit
ale to ti třeba může úřenést pomocník a když si vezmeš na chvíli někoho z rodiny tak ani to nepřežije? Když se udělá přenesení energické a rychlé tak to většina psů přežija
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 09:03
- Nahlásit
grendel, členem nějakého klubu -tím myslím chovatelského, se ale můžýeš stát, i když nemáš psa s pp , stačí si zjistit,kde to nestojí tolik, a můžeš být tím členem jen rok-po tu dobu,co to potřebuješ.
grendel, nevzdávej to.........když jí budeš s přenášejícím kamarádit už nějkou dobu předem,jistě se povede,neboj se.
Jen po tu dobu musí mít peso náhubek...nevím zda je zvyklá....
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 09:27
- Nahlásit
Mek
to by šlo, já totiž vůbec netušim, jaký přesně pomocník by to měl být.. jestli ho vybere rozhodčí nebo co mexina je totiž trochu extrém-ta by se vytrhla snad každému cizímu
žanda
aha to jsem netušila díky!
náhubek? je zvyklá, až moc nosí ho prakticky neustále, protože je hrozný prase, sežere co najde a nic nepomohlo, aby se to odnaučila bohužel..
|
Anonymní
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 09:31
- Nahlásit
ale to ti třeba může úřenést pomocník a když si vezmeš na chvíli někoho z rodiny tak ani to nepřežije?
Pomocníka volí rozhodčí. Většinou to bývá figurant, či tak někdo. Cvik by ztrácel smysl, kdyby se u psa střídali členové rodiny. Má za účel prověřit, jak se pes tváří na držení cizí osobou
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 09:32
- Nahlásit
grendel,ještě maličkost- třeba klub buldočků ten by ti nepomohl, nemají tam zkoušky............předem doporučuji plemena, kde se cvičí, ale to ti každej klub řekne, zda s ním zkoušky skládat můžeš.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:26
- Nahlásit
grendel
Abys na zkousku mohla nastoupit, opravdu musis byt nekde clenem. Spocitej si, co by te vyslo levneji - zda si zaplatit clenske prispevky na cvicaku, kam bys stejne mela chodit, aby ses na ZOPku pripravila nebo clenske prispevky klubu chovatelu(treba buldocku) - ale budes pak bez moznosti trenovat s ostatnimi psy na cvicisti...
Pomocnika na prenaseni psu pri zkousce, stejne jako treba tereny na stopu na ZPU1-2 urcuje vzdy poradatel, resp. vedouci zkousek. Takze jde jen o domluvu mezi ucastnikama, aby se vybrala osoba, ktera vyhovuje vsem pejskum. A pri nacviku si pejsa na danou osobu urcite casem zvykne. Jinak na ZOPku muzes jit s jakymkoliv hafanem...
|
Mek
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 10:32
- Nahlásit
Víte co jsme tuhle zkoušku pořádali tak koho jsme na pomocníka navhli tak toho nám rozhodčí uznal. To je ten rozdíl mezi teoríí a praxí.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 13:00
- Nahlásit
tak až budu mít trochu money, tak začnem chodit na cvičák.. doufám, že to neskončí jako v jinonicích-byla jsem tam 4x a odešla jsem a víckrát jsem se nevrátila...chci chodit do hloubětína
|
evina
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 15:07
- Nahlásit
grendel:co se ti tam nezamlouvalo?Jinak zkouška ZZO mi přijde lehčí než-li ZOP.
|
Anonymní
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:09
- Nahlásit
evina
Naopak, podle mě je ZOP jednodužší. Teda ono záleží na připravenosti psa, ale já vždycky ztroskotal na speciálních cvikách. Když jsem poslala psa směrem k těm, co si hrají s míčem, tak na ně začal štěkat
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:18
- Nahlásit
ZZO je každopádně lehčí!
Ale opravdu mrkněte na stránky MSKS, já jsem to členství řešila kvůli paní až z Luxemburku, a pokud se nemýlím, na ZOP, ZPU nemusíš být členem nikde! Můžu se mýlit.
Na ZOP už ano.
Obdivuji i obyčejné lidičkys malými psíky, kteří se na to dají a mnohdy mají více bodu než služební psi.Hlavně tam nezapomeňte na tu druhou část ve skupině a to odložení, tohle bývá kámen úrazu.
Ale směle do toho!!!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:43
- Nahlásit
Baileys
Mylis se. Kdyz jdes na zkousky od KJ Brno (ZOP, ZPU1-2), opakuji, musis byt clenem bud cviciste (Základní kynologické organizace), Kynologického klubu nebo Chovatelského klubu dle plemene. Bez jakekoliv prukazky te na zkousky nepusti.
ZZO patri pod Narodni zkusebni rad, a tam take musis byt clenem - ad vyse.. Zde citace z Narodniho zkusebniho radu, cili podminky pro ZZO:
9. Akcí se mohou zúčastnit psovodi :
a) občané ČR - členové organizací a svazů začleněných do ČMKU
b) občané jiných států - členové zahraničních organizací, začleněných do FCI.
Členství nutno prokázat před zahájením akce platným členským průkazem.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:45
- Nahlásit
můžu být členem klubu agility?
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:47
- Nahlásit
evina
nezamlouvalo se mi tam to, že s problémy mojí psice si nikdo nevěděl rady, když neplatila jedna metoda, hned nevěděli, co dál...
u kamarádky s briardem to samý, poradit jí nedokázali s tak běžnou věcí, jako je vyjíždění po cizích psech.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:53
- Nahlásit
FIFI:
Tak ona má průkazku Hunde sportu Luxemburk, to bude ono!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:54
- Nahlásit
grendel
kde si byla?
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:54
- Nahlásit
co je v ZZO?
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:55
- Nahlásit
birma
v jinonicích
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:56
- Nahlásit
grendel
Agility klub je zacleneny mezi Kluby specialniho vycviku CKS, cili je sdruzeno pod CMKU. Ja myslim, ze toto clenstvi by ti stacit melo.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:56
- Nahlásit
grendel
tak se pojď mrknout do Hloubětína - určitě ti někdo pomůže
|