| Autor |
Zpráva |
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 12:22
- Nahlásit
briketka
jj, kocour pryč, tak mají myši pré, co Mě se právě vrátil z týdenní služební cesty, takže teď tady budu zařezávat tak do sedmi
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 12:28
- Nahlásit
Kalliope no mozna kdyz bys "nezarezavala" a pracovala, tak muzes jit domu v normalni dobu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 12:32
- Nahlásit
Bry den.
Kalliope
Jaky byl vikend s prtavkou?
|
briketka
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 13:01
- Nahlásit
Kalliope
Tak už se mi taky vrátil, ale zase odjel.
Já jsem tu skoro pořád sama, takže když si všechno udělám, tak čučím celý den do PC , a ještě že máme ty naše pesany, jinak nevím cobych dělala.
š.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 13:14
- Nahlásit
J_J
ha ha ha ftipnéééééééééééé !!!!!
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 13:19 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Fifi
no řeknu ti náročný, ale jinak oukej, teď nemám 14 dní moc času, díky zkouškám ve škole, ale v pátek mě čeká poslední a pak to začne, samý výlety, začneme se stopičkama, plaváníčko - už se těším !
Akorát jsme v neděli byli na cvičáku, Píďu dosocializovat a malou socializovat, tak dobrý, ale neočekávaně tam po ní vyjel nějakej pes (samec), tak jsem se lekla, ale nijak jsem jí nechlácholila, za 10 minut už byla v pohodě, nic jí nebylo ale nešla k němu (kdo by se divil), snad to na ní nezanechalo následky, protože všeobecně po psech spíš poštěkává, zatím to vypadá, že z nejistoty, ale je u toho naježená, vypadá to, že někde musela dostat čóres od nějakýho psa, nebo se prostě holt trošku víc bojí, tak uvidíme, ale netoleruju jí to, vždycky jí řeknu FUj a trošku škubnu vodítkem, aby pochopila, že na ostatní psy se neježí a neštěká, tak snad to dělám dobře , dělám všechno pro to, abych neopakovala stejnou chybu jako u Pídi .....dost mi to otravuje život a mít ještě jednoho takovýho experta
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 13:43
- Nahlásit
Kalliope
A jo, vlastne, jak ti dopadla statistika?
Píďu dosocializovat
A dosocializovali jste?
neočekávaně tam po ní vyjel nějakej pes (samec),
Jsem videla na cvicaku filu, asi rocni, a ta vyjizdela po psech festovne. Stenata, dospeli, psy, feny - bylo ji to fuk, brala to jednim smahem.
A mate na cvicaku nejaky stenata? - aby se mela prtka s kym vyblbnout? - nebo jen dospelaky?
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 15:15
- Nahlásit
A ted neco pro zasmání z akce VODA:
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 15:17
- Nahlásit
Kristýna
Ty si pako.... este hod dva ctverecky niz, at maji lidi fakt o cem premyslet...
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 15:19 - Změnil/a: J_J
- Nahlásit
jsem nevedel ze web Ivose-www.rtw.cz slouzi krom rotviku pro soukrome ucely
to se Ivo bude divit
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 15:33 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Fifi
statistika za 3 na první pokus, takže od teď nejsem slečna Lenka, ale slečna STATISTIKA, nyní mne tak prosím oslovujte
Píďu dosocializováváme již rok, pokaždý z něj pomalu vyklepu duši, ale zdá se, že za ten rok to na něm nezanechalo bohužel žádné následky ani z jednoho tohoto vytřepání, které skutečně nelze nazývat něžným si prozatím NIC neodnesl. Lidi mi radí elektriku nebo ostnáč ale já vím, že čím větší agresi na něj použiju tím víc vyšiluje tak nevím
PS. jinak ten pes co po ní vyjel byl nějake staford či co (já jí k němu vůbec nechtěla pouštět, ač neptrpím předsudky, když se jedná o MOJE štěně, tak si dávám pozor), ale on prej by štěněti neublížil, tak se mu tam zamotala pod cestu ... ale nic jí naštěstí neudělal, "jen" vyjel
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 15:35
- Nahlásit
Kristýna
jinak ten proužek je fakt sexy
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 15:35
- Nahlásit
Kalliope a to byl pes co ji napadl? stene a jeste cubinku?
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 15:37
- Nahlásit
J_J
on jí nenapadl, pač jsem tam přiskočila mezi ně, jen po ní vyjel, ale bůhví jak by to dopadlo, kdyby ho holčina neměla na vodítku a s košem (jinak bych Ejmuli ani nedovolila aby se k němu přiblížila!). Takže i když to byl samec tak po ní prostě vyjel ale nic se naštěstí nestalo, byla jenom chvilku připosražená, ale rychle se vzchopila, každopádně vím, k jakým psům jí teda rozhodně pouštět nebudu ...
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 15:39
- Nahlásit
Kalliope to je zvlastni...pes vetsinou cubu nenapada a stene tuplem...... to byl asi nejaky magor
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 15:56
- Nahlásit
Kalliope
já jí k němu vůbec nechtěla pouštět, ač neptrpím předsudky, když se jedná o MOJE štěně, tak si dávám pozor), ale on prej by štěněti neublížil, tak se mu tam zamotala pod cestu ... ale nic jí naštěstí neudělal, "jen" vyjel
Hele, ted vazne - psy, ktery neznam - tak k nim stene proste nepoustim, ikdyby se majitel dusoval sebevic, ze "on/a by steneti neublizil/a " - navic, pokud je pes v kosiku - staci jedna prda do stenete.. Takze - tohle si proste priste ohlidej vic ty, a kdyz si ji nechtela k nemu poustet, tak priste nepoustej.
Lidi mi radí elektriku nebo ostnáč ale já vím, že čím větší agresi na něj použiju tím víc vyšiluje tak neví
To je nekonecnej kruh.. Trest neni agrese, trest je trest, pokud porad vysiluje - tak proste neni trest, jaky by mel byt. Tim myslim spravne trhnuti ve spravnou chvili.. apod.. Krysa taky tyci ocas a tuhne a machruje, kdyz s nim jdu podel plotu se psama, staci s nim jednou "jebnout" spravnym zpusobem a psu za plotem si uz nevsima.. Zaroven odmena za spravne chovani - a pochopil to rychle...
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 16:39
- Nahlásit
Fifi
staci s nim jednou "jebnout" spravnym zpusobem
Tak u mne to nezafungovalo ani u prvniho psa, ktery nesnasel pološpice od nas z ulice a vzdycky lital kolem plotu a stekal. Mohla jsem se s nim "ujebat" a nakonec on se mnou vzdycky "vyj....". Pomohla "šoková terapie". V nestrezem okamziku, kdyz zase lital kolem plotu, tak jsem ho mrskla voditkem, nebo po nem neco hodila (klice, voditko, apod.). To zabralo. Ted s Ingousem mame ten samy problem-jen s jinym psem. Polospic uz nezije. Jebu s nim ja, Vlada ale nepomaha to... Sokovou terapii jsem zatim uspesne pouzila pri privolani. Kdyz se mu moc nechtelo (pockej chvilku, ja to tu dočuchám, apod.), tak po nem neco hodim (aby to nevidel) a to bys koukala, jak ho to presvedci, ze je lepsi prijit hned... Takhle to zni mozna drsne, ale stejne ho vetsinou privolavam na povel "helecomam"
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 16:53
- Nahlásit
Petra_ruza
Krysa taky tyci ocas a tuhne a machruje, kdyz s nim jdu podel plotu se psama, staci s nim jednou "jebnout" spravnym zpusobem a psu za plotem si uz nevsima..
Mluvim o Krysakovi, ktery jak je velky, tak je rozmazleny od panicky. Cili jemu staci opravdu trosku a fixace na papanicko ci hracku. Je to cita.
S Bernasem jedno "jebnuti" taky nestacilo, tam to bylo o necem jinym..
Tva "šoková terapie" - aneb vrhani predmety - se mi obcas osvedcuje u perdelice - ta ma podobne " pockej chvilku, ja to tu dočuchám, apod. " momenty - ted se mi velmi osvedcuji spadana zelena jablka velikosti cvrkaci kulicky...
Takhle to zni mozna drsne
Kdo ma rtw, tomu to jiste drsne nezni...
Navic znam jednoho starsiho pana, ktery diky svym klukovskym letum s prakem, mel u sveho rtw kvalitni privolani...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:19
- Nahlásit
Fifi
jo to s tim prakem už jsem taky někde slyšela, ale jak se znám tak bych si spíš způsobila úraz.
Jinak s tou agresí je to tak, že jemu prostě takříkajíc zezelená oko, aboslutně nevnímá, vyškubu ho už za vystavení druhého psa, to je pro něj ale spouštěcí mechanismus (stejně by vyjel, jenom to já tím škubnutím urychlím), v tu chvíli absolutně nevnímá okolí, musím použít někdy až abnormální sílu, aby si mě aspoň na okamžik všimnul, jakmile se alespoň na vteřinu otočí, chválím a cpu mu za odměnu buřta, po nějakých 15minutách takovýhlehlo zapásení se relativně uklidní, už to vyjíždění není tak intenzivní a je ochoten se mnou i více komunikovat, více mě vnímat, když už si myslím, že tohle je O.K. a neustále ho za dobré chování chválim, najednou mu rupne v bedně - zahlédne v zorným poli psa a jsme opět na začátku a takhle tam s nim rarašim třebas hodinu
PS. jinak s Ejmíkem (toho psa znám, normálně je na fenky oukej, ona mě taky ujišťovala, že jí nic neudělá, ale obě jsme se přehmátly, příště takovou chybu už neudělám a pouštět ji budu skutečně jen s prověřenými psy)
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:27
- Nahlásit
J_J
Pokud mu chces ,,bonzovat" klidně můžeš , poněvadž mi to Ivo sám osobně dovolil. Takže se mužeš uklidnit, je to neveřejná část serveru.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:50
- Nahlásit
Kalliope
e jemu prostě takříkajíc zezelená oko, aboslutně nevnímá, vyškubu ho už za vystavení druhého psa, to je pro něj ale spouštěcí mechanismus (stejně by vyjel, jenom to já tím škubnutím urychlím),
Takze jaky je u vas mechanismus? - Vidis psa, on vidi psa, vyrazi, ty ho vyskubes?
Nebo vidi psa - ty tez, a nastava oboustanny soucasny stres? a 15minutách takovýhlehlo zapásení ?
Sama si psala, ze na VV ci LVT se pak choval jako prikladny jedinec.. Tak tudy hledat smer.. Anebo se proste smirit s tim, ze ten tvuj "vorisek" takovej je...
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:53
- Nahlásit
Fifi
...diky svym klukovskym letum s prakem...
ja znam jednu pani, ktery ma doma prak na kazdem okne a uklidnuje strelbou na kotec - je z toho děsnej rachot svoje pitbuly
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:57
- Nahlásit
Petra_ruza
ktery ma doma prak na kazdem okne a uklidnuje strelbou na kotec - je z toho děsnej rachot svoje pitbuly
Jako aby nestekali??? nebo jak?? Pan, o kterym jsem mluvila v dany souvislosti mel Filipa HD..
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 19:32
- Nahlásit
jojo – aby nestekali
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 23:19
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=4EaDy1F0U4Y
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 07:17
- Nahlásit
Petra_ruza kdopak to tocil? jste budete slavni
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 07:24 - Změnil/a: J_J
- Nahlásit
Petra_ruza btw: se rozhoduju ze asi pojedu na par dni do klanovic - takze kdyzbyste chteli prijet na mne zakousat - mohli bysme se domluvit...totez plati i pro dalsi. Samo asi byste mohli i primo i na tabor na par dni to byste se ale museli domluvit s Monikou Jupovou nebo Jitkou....
Jedine co je "horsi" ze i kdyz byste kousali jen na mne tak musite neco zaplatit ale kdyz to bude na mne tak to bude zhruba za polovic nez na "taborove" fiky. Tak se mi kdyztak ozvi nebo se muzem domluvit na MR jestli jedete.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 09:06
- Nahlásit
Fifi
v Kardašce se takhle začal chovat až tak asi po 4 dnech, kdy už ho to věčný vyjíždění na všechno co má čtyři nohy a kulky začalo unavovat. Věřím tomu, že kdybychom byli 3 týdny někde, kde je tak vysoká koncentrace psů jako na výcvikovým táboře, tak by se po pár dnech taky uklidnil, ale když jsme na tý vsi, tak těch příležitostí není tolik, tak aspoň jezdím co nejčastěji na cvičák (jak škola dovolí) a do města. Ale je to prostě málo, pak když vidí pět psů pohromadě, tak se může zjančit.
V podstatě to probíhá tak, že jakmile zmerčí psa, tak se ho snažím fixovat na mě, tohle ale zabere málokdy (ať zkouším cokoli, hra, jídlo, pešek), většinou do minuty dojde k tomu, že druhého psa vystaví, tzn. napjatý postoj, celej zježenej a většinou do půl minuty od ohohle fixování druhého psa vyjede, čili já už ho vycukávám za tenhle průvodní jev, ale dokavad je pes v klidu, snažím se ho fixovat na mě, cvičíme nebo tak, pak mu ale třeba rupne v bedně otočí se a dělá příšerný bububu na druhý psy, tak ho vyškubu, za dobrý chování pochválím (někdy až moc, že si to nezaslouží) a pokračujeme dál třeba ve cvičení, takhle se uklidní na minutku na dvě a za chvíli se celá anabáze opakuje.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 09:08
- Nahlásit
Fifi
PS. na druhou stranu se ale domnívám, že kdyby ho měl někdo jiný, kdo u těch psů má (přirozenou) autoritu a rozumí jim, tak by to byla otázka jednoho týdne, kdežto já s tim zápasim už přes rok. tady leží kámen úrazu, já dělám něco špatně, ale ještě nikdo neodhlalil co. Možná špatný načasování, ale tomu zase moc nevěřím
No nic, hoďte sem veselejší téma
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 11:15
- Nahlásit
Petra_ruza
HEzky pekne!!
Kalliope
Tak veselejsi tema... Vcera Kremylek zahucel do rybnika, cekam, zda se ji zase rozjede zanet v usisku... A Krysa se vydesil v polich bazanta tak, ze si cvrknul. Vylitnul mu asi 20 cm od cumana, zdesene kvokal... Ma tu ale, psik mestsky, zazitky...
|