| Autor |
Zpráva |
J_J
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 21:12
- Nahlásit
no nevim, i tak si myslim ze spechate muj jeste nevi co je maketa
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 21:17
- Nahlásit
J_J
Vždyť si dělal vyštěkání už na Bílý skále!
Já dělám makety na prázdno (na sebe) a revír napřímo na vodítku. To by mě zajímalo, jak chceš zvládnout IPO 5!
Pojedeš na Landštejn?
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 21:32
- Nahlásit
ale bez maket :P ad IPO - V na to mame jeste cas
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 21:37
- Nahlásit
Bez maket, to je pravda, ale tou dobu Ingouš o vyštěkání neměl ani páru. Proč s ním neděláš makety? Na IPO-V budeme taky potřebovat ještě hódně času...
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 21:43
- Nahlásit
jsem ted chytrej jak radio..byl jsem na prednasce od Janskyho - mel videa z vycviku v holandsku a pak z prednasky v poslku
pry se ma zacinat s vystekanim az kdyz pes "dozraje" psychicky
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 21:45
- Nahlásit
rikal idealni vek na zacatek nacviku poslusnosti je 9-10mesicu, u fen i o dva mesice pozdeji, aport od 15mesicu docela se mi ta teorie libi..jeste mam cas
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 21:50 - Změnil/a: Petra_ruza
- Nahlásit
Vzdyť dospivají do tří let!
Ta přednáška mohla být zajímavá! Kde byla?
Já jsem teď narazila na docela dobrý web (možná ho znáš), kde mi přijde, že se dají najít různé užitečné informace: http://www.octaviusmalidaj.cz/
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 21:54
- Nahlásit
v Nemosicich..bylo tam asi 70lidi jj-octavia znam
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 21:56
- Nahlásit
OK. Kašlem na výcvik. Ale jak potom CUJO mohl mít ve 20 měsících IPO3?
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 22:03
- Nahlásit
no v poho...od 10mesicu do roka udela to ze ho pes sleduje, do 15mesicu polohy, do 18aporty a vysilacku a ve 20 ma IPO3 na 280
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 22:04
- Nahlásit
J_J
pry se ma zacinat s vystekanim az kdyz pes "dozraje" psychicky
Si porad rikam, ze Kremylek ma casu dost!!!
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 22:19 - Změnil/a: Petra_ruza
- Nahlásit
J_J
Aha, tak my jsme zvládli to sledování – hlavně, když mám něco v ruce – nejlíp nějaký ten žvaneček, ale nepohrdne ani balonkem nebo pešečkem. S tím teda ještě 2 měsíce vydržíme. Polohy má taky slušný – hlavně po večeři – na zádech, na boku, rozpláclej, takže do 15m jsme v klidu. Pro nás je to IPO3 ve 20 měsících celkem reálný!
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 23:25 - Změnil/a: Petra_ruza
- Nahlásit
Citát od Lucky (má nějaký problém s pc): "hmm, nemám na tomhle PC přístupové kódy na diskusi...bych se přidala :
1) Přednáška Jánského je v únoru v Brně (více zde : http://www.msks.cz/index.php?ID=185 - až úplně dole na stránce)
2) Nevím, jak polští či holandští psi, ale čeští rtw cvičí tím lépe, čím dříve s postupným výcvikem začali :-¨)"
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2007 23:36
- Nahlásit
Nebylo to o plskych psech ale ze holandan prednasel v poslku
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 00:01
- Nahlásit
J_J
?????
Běž spát – nějak Ti to Polsko nejde přez klávesnici...
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 07:30
- Nahlásit
vsak jsem sel, no mi toho neslo vcera vic...nejvic mne teda nastvala ta zlikvidovana pneumatika
|
ati
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 07:59
- Nahlásit
J_J
ahoj,teda ,sakra práce Vy cvičíte jak diví,mě štvete já snad budu muset taky vyrazit na stopu
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 08:11
- Nahlásit
ati no jo ale aspon u mne efekt zadnej..teda spis opacnej
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 09:01 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
J_J
já teda nejsem žádnej výcvikář jako vy tady, ale tohle jsem měla s Píďou šlo to šlo to, a jednoho krásnýho dne prostě nešel, přitom nešlo o náročnou stopu, prostě si začal čmuchat někde jinde, čuměl kde co lítá, a tvářil se, že tam žádná stopa neni, že nic necejtí, podruhý když jsme šli, tak se ani nerozešel, jako by nic necejtil, potřetí si prostě uprostřed lehl a nešel dál....
Sama za sebe můžu říct, že po dvou měsících se to upravilo a pak to šlo. Je fakt, že když začal dělat tyhle kraviny, vrátili jsme se a dělali jsme jednodušší a kratší stopy a na konci hodně srandy. A pak to tak nějak zase postupně šlo.
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 09:32
- Nahlásit
no on nemel tezkou a mel tam i parek...nevim ..asi ma rymu
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 09:40
- Nahlásit
J_J
hehe tak možná puberta
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 09:58
- Nahlásit
ta by mela teprve dorazit
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 10:27
- Nahlásit
no nikdy nevíš, my měli takovou předpubertu kolem 9.-11. měsíce, pak asi 3 - 4 měsíce klid, chtěla jsem se začít radovat, že jsme to zvládli celkem v pohodě, a pak to kolem 13 měsíce začlo, pěkně natvrdo
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 13:19
- Nahlásit
ad. makety...s nima jsme začly natvrdo teprve teď až když nám ZM dýchá na záda .(a to má 22měsíců)
My jsme mely krizovku kolem osmého mesíce, kterou jsme zdárně překonaly a pak v různých intervalech ji občas třeba týden hrabe...zkouší jestli by se poradí ve smečce nemohlo zmenit, což ji vysvetlím a pak je klid..
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 14:44
- Nahlásit
J_J
S mým prvním rtw Beníkem jsme se pokoušeli o ZVV2. Stopa super – byli jsme i pochválený! Že jsme neudělali poslušnost, to je věc druhá. Ale za to "mohl" Petr Pflug, protože měl střílet a stál u makety! No a vyšli jsme – já směr přímý a Beník směr Petr a už jsem ho nezavolala: KONEC. On ho děsně miloval jako figuranta - však si taky spolu užili.... Jak ho Beník vláčel ve štěrku na MDD, aby se děti pobavily, jak to Petr napružil do plotu, když na hladkym koukal po psovi...
No ale píšu to kvůli tomu, že jsme po čase šli na závody podle ZVV1 a na stopě se mi Beník vykakal – a to byl vyvenčenej! Neudělal to NIKDY předtím a ani nikdy potom... TO BYLA OSTUDA!
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 15:00
- Nahlásit
Petra_ruza no to mi nekakal na stope, ale "nasral" mne poradne
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 15:30
- Nahlásit
Petra_ruza
kakat se musí
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 15:59
- Nahlásit
J_J
Se neboj – mně tenkrát taky pěkně nas....
Já jen, že dokud Ti na tu stopu nenas..., tak ještě není nejhůř
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 16:01
- Nahlásit
Kalliope
|
Petra_ruza
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2007 16:02
- Nahlásit
Když koukám na ty smalíky, tak je to docela veselá diskuze o hov.ě...
|