| Autor |
Zpráva |
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:23
- Nahlásit
PetraK
jen podotknu, že toho tvora něco učíš, základy zná, jen ho musíš naučit, aby to co zná zvládal i v nových situacích.
no vidíš, že to jde se hádat, tak jdem na věc:
To už jsi zase uhnula, ta otázka byla prostší, neřešilo se tam, že zná nějaký základy, ale co z principu uděláš, když mu vysvětluješ, co po něm chceš vyslovením nějakýho povelu a on to neudělá.
Tak teď je řada na Tobě
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:25
- Nahlásit
PetraK
hele má milá kamarádkohádkyně, tohle mi nedělej, ja jsem kulturní barbar a tak tomu videu s božským Lumírem nerozumím...a teď tu fypadám jak fosel, přitom jsem chytrej až za roh!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:32
- Nahlásit
birma
Hele nezavid jo! nahodou je to uspesnej jedinec.
No schvalne. Kolik opic ma svuj vlastni porad na NG?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:35
- Nahlásit
zbrnd
co po něm chceš vyslovením nějakýho povelu a on to neudělá.
nazdar vosle
no a jsme u toho . já ho nejdřív bez povelu naučím si sednout, teprve pak k tomu ten povel přidám- tedy až v momentě, kdy ten pes dělá sám, od sebe to, co chci a dělá to dobře, podle mých představ. Pak mu teprve řeknu, co ta ona činnost znamená. Tedy on tu činnost má naučenou velmi dobře Procvičím to doma, tak, až to zvládá výýýýborně a pochopitelně ho motivuju k tomu, aby tuto činnost vykonával rád a s velkým nadšením. To mi poté pomůže, když činnost převádím ven.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:55 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
no a jsme u toho
u vosy?
já ho nejdřív bez povelu naučím si sednout,
to je ale blbost, proc ho to ucis bez povelu kdyz pak po nem chces aby to delal po povelu?
teprve pak k tomu ten povel přidám-
to mas jako by jsi prvni pila z prazdnyho hrnku a az pak do nej nalila vodu, no mas ty rozum vubec?
tedy až v momentě,
no to už vubec ne, mnohem drive to melo bejt
kdy ten pes dělá sám
tak kdyz dela sam, tak ho nepoveluj, nech ho zit ne?
od sebe to,
tak pockej hele jo, tak do sebe, sam nebo vodsebe?
co chci
no prave, ja nevim, ale tipnu ze bachovky?
dělá to dobře
to si ale nemyslim, na tech fotkach to vypada spise naopak
Pak mu teprve řeknu, co ta ona činnost znamená.
To jsi teda dost zaludna, aby si v nem takhle neubila vsechnu klidnou energii
Tedy on tu činnost má naučenou velmi dobře
No to si nejsem jistej
Procvičím to doma,
to je rozumny, proc tahat problemy mezi lidi ostatne...
až to zvládá výýýýborně
tak ale kdyz to zvlada vyborne, tak bych to doma uz necvicil prave ne?
a pochopitelně ho motivuju k tomu, aby tuto činnost vykonával rádtřeba premiema?
s velkým nadšením
nadsenim? to je hantec?
To mi poté pomůže, když činnost převádím ven.
jakoze ven z tela? von stajn jeste nevi, kde se ma vencit?
No ale konecne ti rozumim a plne te chapu.
Popsala jsi to fakt suprove.
Akorat je to cely spatne
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 21:01
- Nahlásit
zbrnd
u vosy?
teď v zimě?
proc ho to ucis bez povelu
jak jsem psala - pokud k naučené činnosti přidám povel až posléze, má pes povel spojený přesně s tou činností, kterou po něm chci. Tedy dojde-li pes k tomu, že K noze znamená, že bude přesně v té pozici kde já ho chci a přiřadí se tak rychle, jak si představuju a posléze mu k tomu dodám i slovní označení, tak pak pokaždé, když to slovní označení uslyší, udělá přesně to, k čemu došel, než se přidal slovní povel.
no mas ty rozum vubec?
no nemám, vůbec.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 21:10
- Nahlásit
PetraK
teď v zimě?
no a? sak demokracie je pro vsechny
jak jsem psala
kdy? si vubec nepamatuji, ze by jsi neco psala posledni dobou
pokud k naučené činnosti přidám povel až posléze,
no ale neni lepsi ho povelovat spíše nežsléze?
má pes povel spojený přesně s tou činností, kterou po něm chci.
Tak asi jo, já zas viděl, jakjeden maník vytáhl ze zcela normálního klobouku 15 králíků
Tedy dojde-li pes k tomu
no to by měl, pokud má dost vápníků, neměla by mu chůze činit problém
kde já ho chci
nevím, já bych psovi troubu volně k dispozici nenachával teda.
přiřadí se tak rychle, jak si představuju a posléze mu k tomu dodám i slovní označení, tak pak pokaždé, když to slovní označení uslyší, udělá přesně to, k čemu došel, než se přidal slovní povel.
Jo kámošovi to tak taky funguje právě, to je dobrej systém, obejde s tím jednou zahradu a pak už to jezdí dokola samo a seká
no nemám, vůbec
no to je jen alibismus, z toho se tak lehce nevykroutíš
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 21:29
- Nahlásit
zbrnd
no a? sak demokracie je pro vsechny
pro mě ani ne, pro mě je anarchie, řikal to Brtnik tuhle, že sem hrozná anarchistka, že nic nerespektuju
jsi neco psala posledni dobou
spala, sem chtěla říct, spala, jaks mi doporučil přece
nežsléze?
hele von třeba zrovna Rumíček ne a ne a nesléze. Jak se někomu usadí na klíně, tak nesléze. Je hroznej ftěrka kříženej se sucháčem. Usadí se a už tam zvostane.
15 králíků
škoda, že to neviděla káááchnááá!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 21:34
- Nahlásit
PetraK
řikal to Brtnik tuhle,
ta prostě se snaží tavděčit, aby se na něj nedostalo taky kusek vychovy no...ja mu rozumim
spala, sem chtěla říct, spala, jaks mi doporučil přece
zase jsi se cpala? pak zas nebudeš vědět, co na sebe ohodit az pujdes balit manazery
hele von třeba zrovna Rumíček ne a ne a nesléze. Jak se někomu usadí na klíně, tak nesléze
Tak rumíček asi nevadí, že nesléze ne? nebo jo?
škoda, že to neviděla káááchnááá!
prooooč?
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 22:52
- Nahlásit
zbrnd, podívej se ne znalce psí duše a pochopíš. A to že štěně kouše až skoro do krve se nedá považovat za hraní. Jo a mimochodem je mi 13.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 03:20
- Nahlásit
Andrejsek
podívej se ne znalce psí duše a pochopíš.
toho komedianta jsem pochopil již dávno
A to že štěně kouše až skoro do krve se nedá považovat za hraní.
jistě, že dá ... a když si to někdo nechá líbit, tak ať si nestěžuje...prostě člověk, který si není schopný s takovým "problémem" přirozeně poradit, je podle mě dost zdegenerovanej ...
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 06:44
- Nahlásit
Není to žádný komediant. On alespoň něco dokázal na rozdíl od tebe.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 11:47
- Nahlásit
Andrejsek
Není to žádný komediant.
Andrejsku-nemyslím to nijak zle, ale věr mi, že aplikací jeho metod na své psy si můžeš docela slušně zavařit. Jsou i jiný - vlídnější cesty, jak se se psy domluvit. A výsledkem pak neni vztah JÁ vůdce a submisivní pes, ale skvělý partnerství a spokojenej psí parťák. Pro psa je velmi důležitý, zda se na tebe může spolehnout, ne to, jak mocně mu velíš. Velet se dá na mnoho způsobů. Ale vést psa je o něčem jiným.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 13:28
- Nahlásit
Andrejsek
Není to žádný komediant. On alespoň něco dokázal na rozdíl od tebe.
Dokázal, vo tom žádná, jako správnej komediant se dostal do TV, to každej komediant nedokáže.
Jinak ve svejch třinácti jaksi nemáš potenciál na posuzování toho, jestli on něco dokázal nebo ne. To takhle malí spratečci prostě nezvládaj. Tak si příště vymysli jinej věk asi
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:06
- Nahlásit
Já si ten věk nevymyslela a jeho techniky nejsou o tom jak moc tomu psu věříš ale o tom abys ho zvládla. Když máš agresivního psa vůči ostatním psům třeba. Já takového mám a díky jemu jsem ho zvládla a máme spolu krásný vztah.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:23
- Nahlásit
Andrejsek
Já si ten věk nevymyslela
Ok ta ať ti ho ten, co ti ho vymyslel, příště vymyslí lépe
a jeho techniky nejsou o tom jak moc tomu psu věříš ale o tom abys ho zvládla. Když máš agresivního psa vůči ostatním psům třeba. Já takového mám a díky jemu jsem ho zvládla a máme spolu krásný vztah.
Jeho techniky jsou o ničem IMO. Tvůj názor ti neberu, klidně si svýho psa pokládej na bok nebo na hlavu nebo mu třeba podle pana Desenského štěkej do ksichtu či mu za pomocí tachyonů změň inprintnuté informace. Klidně to raď dalším lidem, já jim zas budu radit to, o čem jsem přesvědčen já.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:28
- Nahlásit
zbrnd
změň inprintnuté informace.
sem četla "změř imitované informace" a přemýšlela o tom, kam se nám ta kynológie už posunula . Jdu po práci do Optiky
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:34
- Nahlásit
Mě doopravdy je 13 a je mi uplně u prdele že si myslíte něco jiného. A ano budu to říkat a radit jiným.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:41
- Nahlásit
Andrejsek
Mě doopravdy je 13 a je mi uplně u prdele že si myslíte něco jiného
To je důležitý orgán. No ono nejde o to, co si myslím, mi je to taky vcelku fuk nicméně to tak nevypadá, takže já se jen zařizují podle toho, jak mi ta varianta přijde pravděpodobná.
A ano budu to říkat a radit jiným.
Však jo, dějou se i horší věci.
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:51
- Nahlásit
No to máš pravdu dějou se i horší věci. Ty.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 16:25
- Nahlásit
Andrejsek
<3
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 16:33
- Nahlásit
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 17:42
- Nahlásit
zbrnd
Jen ze zvědavosti kolik je tobě ?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2016 00:48
- Nahlásit
Andrejsek
Koukám, že se tu opět někteří vymezují vůči CM. A mají k tomu novou oběť.
Je třeba ale vědět, že oni neposuzují a nekomentují jeho metody, protože je neznají a tím pádem jim ani nemůžou rozumět. Oni kometují jen pár dílů jeho TV seriálu, které viděli. Nečetli jeho knihy, ani ho neviděli naživo, takže těžko pochopí, že v sobě takovou asertivní pozitivní energii opravdu má.
To je podobný, jako kdyby se chtěl člověk naučit jezdit na lyžích tak, že by v TV koukal na světovej pohár. Nenaučil by se. Ale mohlo by ho to aspoň motivovat k další činnosti.
Na druhou stranu, tomu, kdo už na lyžích něco umí, takové podívání na TV pomůže.
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2016 07:04
- Nahlásit
No jo to máš pravdu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2016 09:13
- Nahlásit
zbrnd
žbnďo - máš lyže?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2016 17:21
- Nahlásit
AndrejsekJen ze zvědavosti kolik je tobě ? 15
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2016 17:26 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Walda
Koukám, že se tu opět někteří vymezují vůči CM. A mají k tomu novou oběť.
Je třeba ale vědět, že oni neposuzují a nekomentují jeho metody, protože je neznají a tím pádem jim ani nemůžou rozumět. Oni kometují jen pár dílů jeho TV seriálu, které viděli. Nečetli jeho knihy, ani ho neviděli naživo, takže těžko pochopí, že v sobě takovou asertivní pozitivní energii opravdu má.
No samozřejmě, to zní zcela logicky.
Prostě ty humusy, co jsou vidět, který on se psama dělá nejsou humusy, protože jsem nečetl jeho knihu.
Kdybych četl jeho knihu ba ho dokonce viděl naživo, pochopil bych, že ty jeho humusy nejsou humusy, ale v podstatě pokroková správní věc.
A navíc bych z něj cítil asertivní pozitivní energii.
Btw by mě zajímalo, jestli dříve pomřem nebo se dočkáme toho, až nám tu Walda bude spílat, že on se CM nikdy nezástaval, že on vždy věděl, co je Cesar Milan zač. Tak jak to již známe třáá kolem pana Desenského, jeho rad atd
Taky mi přijde poměrně zajímavý, že většinou tomu či onomu podle některých velkokynologů nerozumím, protože posouzuji pouze na základě nějakejch textů, praxi nemám neb psa jsem nikdy ani neviděl apod a to tak nejde, protože je třeba mít praxi.
No a když vycházím z něčí praxe, z toho co vidím, že on dělá, tak je to zase špatně, protože jsem nečetl jeho knihu.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2016 17:27
- Nahlásit
PetraK
žbnďo - máš lyže?
Já mám fšehno aj lanýže.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2016 00:59
- Nahlásit
zbrnd
když vycházím z něčí praxe
To je chyba, ty nevycházíš z něčí praxe, kde bys jí sebral? Musel by ses trochu zajímat a jít za tím, co to tam vlastně je, dokud ti to nedojde.
Jo a mimochodem, abys to pochopil, tak k tomu je ta vlastní praxe potřeba. Televize, knihy a seminář ti pomůžou, ale jen prakticky zjistíš, jestli ti to funguje.
|