| Autor |
Zpráva |
Bagsík
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2016 12:10
- Nahlásit
Minule pondělí jsem si přivezla stafordšírskeho bulteiera (staří 12 týdnu) a je to tak 4 dny na zpátek kdy už se otrkal a začal bejt hodně ostrej. Když si hrajeme a přestane ho bavit hračka tak jde na mě snažím se zaujmout pozornost zase jinejma hráčkama ale v tu chvíli jde proste na mě. Bohužel ma veliký stisk. Když mu řeknu slovo fuj snaží se mě kousnout, štěká na mě a nechce pustit bohužel má velký stisk a opravdu to hodně bolí a nechce pustit. Chápu ze si chce i hrát hraju si s nim snažím se zaujmout pozornost hráčkami ale když kousne moc musím mu přeci vynadat. Nevím co s tím bohužel kouše tak že krvi se nevyhneme.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2016 12:11
- Nahlásit
Bagsík
Když mu řeknu slovo fuj snaží se mě kousnout
zkontrolujte algoritmus reakce na slovo fuj, pripadne jestli slovo fuj nechybi v databazi
štěká na mě
cože? tak to je přílíš! je kastrovanej?
nechce pustit bohužel má velký stisk a opravdu to hodně bolí a nechce pustit.
tak ho vymente za model s mensim stiskem u kteryho to tak bolet nebude.
když kousne moc musím mu přeci vynadat.
ale nadávejte jen slovy, které ma v databázi
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2016 12:44
- Nahlásit
Bagsík
Nevím co s tím bohužel kouše tak že krvi se nevyhneme.
se s tim smiřte, štěňata prostě koušou a štěňata s větším stiskem prostě koušou do krve
když kousne moc musím mu přeci vynadat
proč? (nerejpu, fakt mě to zajímá)
|
Bagsík
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2016 14:25
- Nahlásit
Tak přeci když si s ním bude chtít hrát nějaké diltě taky nejde aby ho kousal až do krve a do obličeje a pod.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2016 14:37
- Nahlásit
Bagsík
a co třeba k němu jako ke štěněti pouštět jen děti srozuměné s tím, že je to štěně a štěňata koušou?
Navíc teda pokud mu pravidelně vynadáváte a on to dělá pořád dál, tak to evidentně nemá žádný efekt (tedy krom těch vedlejších nechtěných jako páníček nesrozumitelný pro štěně a kazící si vztah), tak proč to dělat dál?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2016 16:37
- Nahlásit
Bagsík
Jaká byla vaše očekávání, když jste si pořizovali štěně (hyper)aktivního bulíka? Že bude spát, jíst a rozumět od prvního dne povelu Fuj? Máte úplně normální, akční, zdravé, hravé štěně v ideálním věku pro navázání celoživotního pevného krásného pouta založeného na vzájemné důvěře. Místo toho pracujete na tom, aby z vás pes buď měl prču a dělal si, co se mu zamane, nebo z vás měl mindrák, protože vám absolutně neporozumí a věřit vám tedy rozhodně nemůže a ani nebude.
Nejvyšší čas začít na sobě pracovat. Především na sobě, ne na tom psím prckovi. Pokud nevíte, jak štěněti něco vysvětlit, jak to vysvětlíte psímu puberťákovi, který vás bude mít na háku?
Radím zklidnit se, jak nejvíc to jde, pořídit spousty hraček různých tvarů a materiálů, psovi nenadávat, ale neustále se snažit převádět pozornost od toho, co nechcete, na to, co se vám líbí. Kapsy plné pamlsků, učit základní povely a triky. Ale ne čtvrt hodiny v kuse! Začne být rozjívený, zklidním se, nehraju si, řeknu Sedni. Posadí se, odměním, následuje mnou řízená veselá hra s hračkou. Naučte ho triky jako podávat packu, točit se, můžete na zklidnění zkusit Crate Games (viz youtube). Stačí chtít....
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2016 02:44
- Nahlásit
corgi
Začne být rozjívený, zklidním se, nehraju si, řeknu Sedni.
A kdyz si nesedne?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2016 15:09
- Nahlásit
zbrnd
A kdyz si nesedne?
To je dobrá otázka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2016 22:23
- Nahlásit
zbrnd
A kdyz si nesedne?
a proč, když mu situaci nastavíš tak, jak je zapotřebí, by si nemělo sednout?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2016 00:07
- Nahlásit
PetraK
a proč, když mu situaci nastavíš tak, jak je zapotřebí, by si nemělo sednout?
Ale o tom jsem nepsal.
Psal jsem o situaci, kdy mu ji nenastavíš tak, jak je zapotřebí, což je varianta, která nastane s mnohem větší pravděpodobností než ta Tvá
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2016 21:09
- Nahlásit
zbrnd
když jí nenastavíš, tak přece klasika - povel nedávej a psa povel nejprve nauč (a to tam, kde ho nebude nic rušit)
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2016 23:38
- Nahlásit
PetraK
když jí nenastavíš, tak přece klasika - povel nedávej
fakt? a jak se teda dozvis, ze jsi tu situaci nastavila spravne?
a psa povel nejprve nauč
ale jak, kdyz nemuzes vyzkouset povel, protoze nevis, jestli mas dobre nastavenou situaci?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 12:03
- Nahlásit
zbrnd
štěně / psa nejdřív k tomu co chci dovedu - formou hry, tvarováním, či naváděním. Pak k činnosti přidám povel. Pak ten povel procvičuju doma v klidu, pak ho přenesu ven do klidového prostředí, pak postupně přidávám rušivé elelemty od lidí v dálce, lidí v blízkosti, po psy v dálce, v blízkosti, lítající míčky, hračky, poházené pamlsky, rušné silnice.... atd. Pokud se mi v nějakém prostředí povel nedaří, vracím se o krok zpět. Procvičím a až když ho pes stopro ovládá, posunu se o krok kupředu. Pokud vím, že mi pes nesedne doma a to i když před ním hodím balonek, nemá cenu povel vyžadovat venku, kde je habakůk toho, co psa rozptýlí.
Tož asi tak, jak to děláme u nás.
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 16:19
- Nahlásit
Nemůžeš to nechat jen tak být. Hru začíná vůdce smečky a on jí taky končí. Když tě začne kousat tak ho nenech a polož ho na bok a řekni čt. A drž ho tak dokud se nezklidní a pak od něj odejdi a nevšímej si ho.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 16:43
- Nahlásit
Andrejsek
Hru začíná vůdce smečky a on jí taky končí
Takže maj domu pořídit dospělýho psa nebo lépe několik a pak počkat, až vytvořej se štěnětem smečku a potom si malej bude moct hrát jen s těma svýma psama ve smečce a nikdy ne s lidma? Nebo jak je to jako myšlený?
Edit: byl to vtip, že jo?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 17:58
- Nahlásit
Andrejsek
Koukám, asi fanoušek Cesara Millana :-D
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 17:59
- Nahlásit
birma
byl to vtip, že jo?
Doufat můžeme...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 18:01
- Nahlásit
corgi
Doufat můžeme...
Nj, máš pravdu. Vždycky si říkám, že takhle už snad nikdo nemyslí a pak na procházce potkáme někoho, kdo psa vychovává proutkem a zas jsem nohama na zemi
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 18:27
- Nahlásit
birma
Jo, to já si zvedám tlak na FB, teď zrovna tam nějaká slečna psala dotaz, že má nakrytou čivavu, která za 5 dní má rodit a že o tom nic neví, jak prý se ten porod pozná. Já mám normálně nízký tlak, takže to je pro mě vlastně něco jako terapie...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 18:29
- Nahlásit
corgi
na FB jsem vylezla ze všech pejskařských skupin až na ty úzce zaměřený a moje kvalita života ihned skokově vzrostla....
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 18:32
- Nahlásit
Ano jsem velkou fanynkou Cesara Millana Můžou mít jen to jedno štěně. Slovem smečka je myšlená rodina. To štěně si může hrát s lidma. Je to tak že vůdce smečky je jen ten kdo má klidnou energii. Takže to může být i dítě. Já mám třeba doma 3 psy a 2 z toho jsou moje. Ten jeden je tak trochu hyperaktivní a nejlépe poslouchá mě. A toho druhého máme od jednoho roku poslouchá mě protože jsem jí cvičila s klidnou energii. Je mi 13 a poslouchají mě.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 18:35
- Nahlásit
Andrejsek
Slovem smečka je myšlená rodina. To štěně si může hrát s lidma. Je to tak že vůdce smečky je jen ten kdo má klidnou energii. Takže to může být i dítě.
Takže pak to dítě velí celý rodině? A poslouchaj tě i rodiče, když jsi ten vůdce smečky, nebo ty necvičíš s klidnou energií?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:09
- Nahlásit
PetraK
štěně / psa nejdřív k tomu co chci dovedu - formou hry, tvarováním, či naváděním. Pak k činnosti přidám povel. Pak ten povel procvičuju doma v klidu, pak ho přenesu ven do klidového prostředí, pak postupně přidávám rušivé elelemty od lidí v dálce, lidí v blízkosti, po psy v dálce, v blízkosti, lítající míčky, hračky, poházené pamlsky, rušné silnice.... atd. Pokud se mi v nějakém prostředí povel nedaří, vracím se o krok zpět. Procvičím a až když ho pes stopro ovládá, posunu se o krok kupředu. Pokud vím, že mi pes nesedne doma a to i když před ním hodím balonek, nemá cenu povel vyžadovat venku, kde je habakůk toho, co psa rozptýlí.
Tož asi tak, jak to děláme u nás.
To je hezký sice, ale otázka zněla zcela jinak.
Tedy co udělat, když povel nevykoná.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:11
- Nahlásit
Andrejsek
Nemůžeš to nechat jen tak být. Hru začíná vůdce smečky a on jí taky končí. Když tě začne kousat tak ho nenech a polož ho na bok a řekni čt. A drž ho tak dokud se nezklidní a pak od něj odejdi a nevšímej si ho
Pokládat štěně hned na bok, proto, že se snaží si hrát? To jako vážně? A k čemu to je dobrý?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:13 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Andrejsek
Ano jsem velkou fanynkou Cesara Millana Můžou mít jen to jedno štěně. Slovem smečka je myšlená rodina. To štěně si může hrát s lidma. Je to tak že vůdce smečky je jen ten kdo má klidnou energii. Takže to může být i dítě. Já mám třeba doma 3 psy a 2 z toho jsou moje. Ten jeden je tak trochu hyperaktivní a nejlépe poslouchá mě. A toho druhého máme od jednoho roku poslouchá mě protože jsem jí cvičila s klidnou energii. Je mi 13 a poslouchají mě.
To IQ ti věřím a kolik máš let?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:14
- Nahlásit
zbrnd
Tedy co udělat, když povel nevykoná.
pokud je učení vedeno tak, jak jsem říkala, tak vykoná. A pokud jsem tedy udělal chybu já, protože jsem špatně odhadnul situaci a úroveň toho, co pes už umí, tak sklapnu patičky, neudělám nic a vrátím se o krok zpátky.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:17
- Nahlásit
PetraK
Hm to je špatný systém IMO, zbytečně psa mate tím, že mu v případě, že neudělá, co po něm chceme nedáme najevo, co udělat měl. Protože když mu to najevo dáme, je to pro něj přímější, jasnější a čitelnější z principu. navíc je to opravdu přirozené
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:19
- Nahlásit
zbrnd
ddddddddddddddddddddddddddd
https://youtu.be/h_cR5ybn_xE?t=275
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:20 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
zbrnd
Hm to je špatný systém IMO
třeba jo, já se hádat nebudu
jen podotknu, že toho tvora něco učíš, základy zná, jen ho musíš naučit, aby to co zná zvládal i v nových situacích.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:21
- Nahlásit
PetraK
třeba jo, já se hádat nebudu
ale budeš! tak makej!
|