| Autor |
Zpráva |
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2015 21:20
- Nahlásit
PetraK
dojde k tomu, že přesně tohle je to chování, co se mu fakt hodně vyplatí a proto stojí za to ho opakovat.
Jsem přesvědčen, že tohle je především lidské schéma vyhodnocování, tedy jak hodně dostanu jak moooc. o Tom jsem psal také, proč jsem o tom přesvědčen a opravdu si stačí poslechnout třeba lidi, kteří strávili kus života s u těch komunit žijících mimo vliv naši společnosti či shlédnout některé dokumenty o nich a je z toho poměrně patrno , že i tito lidé nepřemýšlejí tak akumulačně jako my.
Neznám důvod, proč by pes měl uvažovat v podobných schématech jako my v tomto ohledu.
a k tomu ho to o čem jsem psala dovede a dovede ho to k tomu navíc s megaobrovskou radostí a chutí a to je pro mě to podstatný. a druhá podstatná věc pro mě na týhle cestě je, že takhle děláno je to ve výsledku velmi, velmi spolehlivé, tzn. že se pes rozhodne sám, nemusím ani časem dávat povel,
Ale nikde jsem nečetl zde v okolí nic, co by ukazovalo jednoznačně na to, že zde Tebou popsané výsledky jsou nutně důsledkem "zvětšení kusu žvance". Pro mne je třeba mnohem logičtější vysvětlení, že ten megajackpot prostě více ocení psovod neb to je typicky konzumně a akumulačně žijící živočich, má tedy neúměně větší energii pozitivní, když vidí větší žvanec neb si myslí, že ten pes to taky ocení že je stejně hamižný jako on sám no a tedy z psovoda tím pádem vyzařuje více radosti a toto se přenese na toho pesana.
Je to podobné jako u klikru, když tam pes poprvé přijde na to, že on! vede situace a on něco vymyslel.
Já myslel, že víme, že klikr jen pomáhá odstranit lidskou nedokonalost.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2015 08:44
- Nahlásit
Walda
kdo to teda s tím vyžráním pamlskovníku vymyslel?
to asi teda bohužel neposloužím . uznávám, že je to ostuda, že si to nepamatuju, odkud jsem to vytáhla - myslím ostuda směrem k tomu, kdo to vymyslel- ale nepamatuju si konkrétní osobu - možná birmice bude vědět, kde se na to narazilo??? Já to fakt nevím, člověk sosá informace. Takže to se omlouvám.
zbrnd
hele pane, víte, že na tyhle sáhodlouhý debaty moc nejsem, dlouho to nevydržím protože to nikam nevede, tak bych to za sebe pojala takhle:
já sama pro sebe vím o čem si mluvím a jak to funguje, napsala jsem to jako tip, je na každým, aby si to osahal, vyzkoušel a buď si řeknul - jo, to se mi líbí, protože to funguje a nebo mi to nefunguje protože prostě to pro nás není a hotofson. Chce to vyzkoušet a pak teprve posoudít. Posuzovat něco, co nevyzkouším - hm to moc k ničemu nebude. Tímto sama za sebe končím kafemlejnkovou debatu. I vzhledem k časové tísni a páč je mi fakt fučik co si o tom kdo myslí . Je to jen tip, jak jsem psala už několkrát.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2015 10:10
- Nahlásit
PetraK
myslím ostuda směrem k tomu, kdo to vymyslel- ale nepamatuju si konkrétní osobu - možná birmice bude vědět, kde se na to narazilo???
konkrétně vyžrání pamlskovníku nevím. Jinak o jackpotech mluví třeba Šusta (i když on je používá jinak), ale i dost dalších lidí okolo pozitivky.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2015 10:55
- Nahlásit
PetraK
kdo to teda s tím vyžráním pamlskovníku vymyslel?....to asi teda bohužel neposloužím
Aha.
birma
o jackpotech mluví třeba Šusta (i když on je používá jinak), ale i dost dalších lidí okolo pozitivky.
Jackpoty jasně, ano, a přesně o tohle mi jde, že jackpot je něco jiného, takový způsob se používá i mimo čistě pozitivku.
Vyžrání pamlskovníku není jackpot, ale nakrmení psa.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2015 11:43
- Nahlásit
Walda
Vyžrání pamlskovníku není jackpot, ale nakrmení psa
tak záleží asi na tom, kolik toho v pamlskovníku zrovna máš a jak velkýmu psovi ho dáš vyžrat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2015 11:44
- Nahlásit
birma
hm tak prt, spoléhala jsem, že vědět budeš, já si nevzpomenu.
jak jsem tu pak dodávala -ono nejde o totální vyžrání pamlskovníku v pravém slova smyslu- , jde o to, že si pes z toho pamlskovníku může nabrat relativně "co hrdlo ráčí", prostě si z toho může nabrat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2015 11:45
- Nahlásit
Walda
Aha.
a je to nějak důležité?
Vyžrání pamlskovníku
upřesňovala jsem už výše -asi to nikdo nečte? že to není totální vyžrání /taky by pak člověku nic nezbylo, kdyby potřeboval/
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2015 13:41
- Nahlásit
PetraK
je to nějak důležité?
No, chtěl jsem se o tom dovědět něco víc, jestli někdo dokáže vysvětlit, proč by to mělo mít nějaký hlubší význam.
Já to používám spíš naopak: Štěně přivolávám 4x za den k misce povelem "ke mně", zacinkám něčím o misku - a po příchodu dostane najist. Když pak venku zavolám "ke mně" už má vytvořené spojení na povel a je mu úplně jedno a nerozliší, že za to dostane granulku jen jednu.
birma
kolik toho v pamlskovníku zrovna máš a jak velkýmu psovi ho dáš vyžrat
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2015 14:01 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
hele pane, víte, že na tyhle sáhodlouhý debaty moc nejsem, dlouho to nevydržím
jj jasný, to tu vidím šudynky kolemkolokruhovatě
Tímto sama za sebe končím kafemlejnkovou debatu.
no šak jak se ti to snažilo vysvětlit třeba už u debaty o homeo....kafemlejnkofá debata se féélmi lehce prefentuje tím, že se ufede nějakej argument a stejným spůzobem lze i přerušyt a navopak, pakliže se stále vyjadřujeme mimo centrum psa s kudrlinkami (pudl) tak tu kávu jen meleme sami
já sama pro sebe vím o čem si mluvím a jak to funguje, napsala jsem to jako tip, je na každým, aby si to osahal, vyzkoušel a buď si řeknul - jo, to se mi líbí, protože to funguje a nebo mi to nefunguje protože prostě to pro nás není a hotofson. Chce to vyzkoušet a pak teprve posoudít. Posuzovat něco, co nevyzkouším - hm to moc k ničemu nebude
To je mošný, ale k těmto věcem jsem se přímo moc nevyjadřoval, krom toho, že už jsem psal, že možný to je.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2015 14:12
- Nahlásit
Walda
No, chtěl jsem se o tom dovědět něco víc, jestli někdo dokáže vysvětlit, proč by to mělo mít nějaký hlubší význam.
to se fakt omlouvám, nejsem schopná identifikovat, zda to bylo v knížce, nebo třeba v článku, jestli to byl chlap, ženská.... prostě jsem to vzala jako dobrej nápad a za svý a používám.
ale já to nemám jen k přivolání, odměním tak psovi jakýkoliv výkon, který za to opravdu stojí. ať už hned- já nevím, třeba při nástupu do kufru a nebo po sérii nějakého chování, kdy ale pes v průběhu ví, že jsem s jeho činností spokojena - např. vystaví-li pevně, postupuje-li pomalu a pak následně při zvednutí zvěře se sám bez povelu otočí na pětníku a řeže to ke mně. To není o reflexu jako takovém, to je opravdu o vyjádření mojí velký spokojenosti s tím, co pes udělal. A pes opravdu rozliší a má nezřízenou radost z toho, že může ten rypák do tý ledvinky strčit a nasát si. Myslím, že to není ani o množství, ale o té "akci" jako takové. Je to prostě jiný, než normální odměnění. Prostě jackpot ale vylepšený o formu, kterou se k tomu jackpotu ten pes dostane - hm to je myslím docela dobrý vyjádření tý podstaty.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2015 14:26 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
Myslím, že to není ani o množství, ale o té "akci" jako takové.
https://youtu.be/OlIRMd4aDNw?t=2m24s 5sec
A nepíši tu právě vyloženě a jen o tomhle asi tejden?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2015 00:37
- Nahlásit
PetraK
při zvednutí zvěře se sám bez povelu otočí na pětníku a řeže to ke mně
To není bez povelu, zvednutí zvěře se stalo novým povelem. Tomu se v klasické teorii výcviku říká podmíněné spojení druhého řádu - to je, jako když psa naučíš třeba označovat předměty na stopě zalehnutím, zesílený pach se stane podnětem, protože při nácviku předcházel povelu "lehni".
Já mám ve stejné situaci se zvěří, Indyho i Juniora naučené sednout si a čekat na mě.
to není ani o množství, ale o té "akci" jako takové
Ano, s tím souhlasím, daleko důležitější je při tom tvoje emoční naladění, nadšení, než to množství pamlsků. Možná to spíš je odměna pro tebe, vidět ho, jak si užívá.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 09:07
- Nahlásit
|