| Autor |
Zpráva |
Tinkah
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:32
- Nahlásit
Baggie
troll, že?
no co už
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:33
- Nahlásit
Tinkah
prosím, jaké problémy zde popisuji?
Imo celou dobu zde popisuješ problém, že se nejsi schopna vyjádřit na patřičné úrovni. Zvolila jsi trochu netradiční způsob, kdy jsi rovnou předvedla, jak to vypadá, když se ti nepodaří patřičně vyjádřit, ale to nevadí.
Takže až si to přiznáš, příště si dáš prostě pozor a otázka bude určitě jako lusk
|
Matt
|
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:35
- Nahlásit
Tinkah
Osobitě naráží na fakt, že stále víme jen "nějak vychovaný, nějak vycvičený, nějaký pes /fena, nějak neposlouchá" a o zbytku neví místní zkušení borci/borky nic. Musíš se rozepsat a nebo rovnou hledat individuální profíky na lekce.
Mimochodem, nevěděl, jen jsem předpokládal co se dnes prodává za krámy a nabídl jsem jiné možnosti píšťalek, které koupíš v různých obchodech (armádní, lodní, outdoor) i na netu. Ovšem jestli to bude fungovat, nebo vůbec správná volba toho co chceš mohu jen odhadovat.
|
Baggie
Člen |
- Nahlásit
Tinkah
troll, že?
no co už
Tak nějak Oni jsou takoví prudiči ve všech diskusích, ale tenhle ze sebe dokáže vyždímat fakt extrovní kousky
|
Tinkah
Člen |
- Nahlásit
ssshhhhh
to znám madam byla taky relativně v klidu. Když jsem se ji schovala, došla v klidu na místo, kde mě nechala a pak šla domů. Ale ted se to někde zlomilo a začala si mě více hlídat, ale žádné sprinty se ještě nekonají
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:38 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Matt
kolego, tohle neni zadavatelka tematu tohle je jina princezna
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:39
- Nahlásit
Matt
Mimochodem, nevěděl, jen jsem předpokládal co se dnes prodává za krámy a nabídl jsem jiné možnosti píšťalek, které koupíš v různých obchodech (armádní, lodní, outdoor) i na netu.
Ano a za mě je tohle normální reakce.
Nenormální reakce je udělat z tazatele blbce a to jen z toho prostého důvodu, aby se ten, kdo odpovídá, cítil chytře. To je něco tak ubohého a nízkého...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:41
- Nahlásit
Baggie
Ano a za mě je tohle normální reakce.
Nenormální reakce je udělat z tazatele blbce a to jen z toho prostého důvodu, aby se ten, kdo odpovídá, cítil chytře. To je něco tak ubohého a nízkého...
|
Tinkah
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:46
- Nahlásit
Matt
pořebuju přerušit nežádoucí činnost. Ucítí srnu a je jak bez mozku. Dostala jsem radu kup si píšťalku na psa, šla jsem do zverimexu (myslím, že název zverimexu podstatný není)koupila píšťalku a mám z ní dojem, že je tichá. Tak jsem uvažovala kde sehnat něco lepšího. Podívám se tady na diskuzi a najednou vidím, že je tu někdo píšťalku používá tak mě napadlo se zeptat odkud ji máš. O existenci poplašných píšťalek jsem neměla ani páru.
Jinak přivolání není problém od psů, lidí i jen tak. Dokud neprojde srna, zajíc. Teď to řeším tak, že je na stopovačce. Když už se rozběhne tak uběhne max těch 10m. Pak ji to škubne, v ten okamžik už začne zase fungovat a na přivolání se vrací, bez toho, abych stopovačku přitahovala. Ale ráda bych vyzkoušela i jiný rušič, např ten hluk. Hlas silný nemám, tak mi přišla ta píšťalka jako možnost
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:49
- Nahlásit
zbrnd
Aha. Takže Lexaurin. Myslíš, že máš dobře nastavené dávkování? Skoro se mi vkrádá na jazyk "to není jako práce s buzolou, děti...".
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:59
- Nahlásit
Tinkah
šla jsem do zverimexu (myslím, že název zverimexu podstatný není)koupila píšťalku a mám z ní dojem, že je tichá
název zverimexu není podstatný, pokud z něj nemá člověk odvozovat jakou píšťalku jsi koupila.
Když se ti zdá tichá, může to být taky proto, že jsi pořídila jakousi tu "vysokofrekvenční" nebo taky se ti může zdát tichá z jiných důvodů.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 15:01
- Nahlásit
Baggie
Myslíš, že máš dobře nastavené dávkování?
Určitě ne, kdyby jo, chovám se normálně...třeba jako ty.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 15:02 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
Tinkah
pořebuju přerušit nežádoucí činnost. Ucítí srnu a je jak bez mozku.
Obávám se, že tohle sebelepší píšťalka nevyřeší... (i když nepopírám, že hodně pomůže)
Máte odvolání od mísy buřtů? Od háravky? (edit: teď čtu, že jde o fenu, takže od háravky ne - teda jestli není lesba ) Od stáda ovcí za plotem?
|
Matt
|
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:08 - Změnil/a: Matt
- Nahlásit
Tinkah
Beru zpět, v té záplavě jsem si prostě nevšiml a moje koncentrace nebývá tak pečlivá. Omlouvám se.
Já jsem jí kupoval v Budějících, ale běžně a možná levněji jí koupíš na netu, stačí prohledat a bude stát asi tak 500kč - opravdu, dělá randál a jak jsem psal, není to klasická povelová píšťalka, ale taková nouzová brzda, tedy silně rušící podmět. Jak jsme jí používali a používám (kynolama) jsem popsal. Záleží na tobě, jestli to zkusíš, nebo přejdeš na cvičiště, případně individuální lekce. Já chodím se štěnětem zatím do psí školky a očumovat agility i obranu. Na město a jeho ruch (auta, vlaky, lidi, autobusy, ... sanitku) si zvykal prakticky od začátku, teď chodí do školky a lákadla v podobě kamarádů i lumpáren bere jako běžné a nikoliv jedinečnou příležitost, takže není jak urvaný ze řetězu se zatměním v palici. Sice vyvádí neplechu, jako ostatní při volné zábavě, ale poslechne a sleduje, kde jsem. To samé srnka, holuby, zajíc, poštolky, myši ... na polích a v lese. Sice má tendenci vylítnout, ale jak se vzdálí na těch 20 - 25m už, stojí a hledá, jestli jsem na svém místě. Stačí jméno, vyjímečně zatleskat a letí zpět. Hlas ať slabý nebo silný beru chápu jako pitomost, protože pes vnímá intonaci hlasu dost citlivě, takže proč to pokoušet a dráždit hlasivky.
Nosím jí připnutou k popruhu vodítka přes rameno, mimo kapsičku, kde nosím městkou známku a očkovací známku vztekliny. Zbytek (ID čipu, městkou známku a kontakty) jsem mu nechal vyrazit na obojek - nepřekáží mu to a necinká jako rolnička. Ztráta vyloučena a pro jistotu mám jednu rezervní.
http://www.kronium.cz/bezpecnostni-pistalka-fenix- nw30/prod_763.html
Koupit se dá i NW20, je levnější, nebo Storm, který funguje i pod vodou
http://www.eshop-yachtmeni.cz/products/pistalka-pl astova-storm-R-/
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:38 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Matt
Když jsme u těch píšťalek, nezkoušel jsi někdy takovou tu "vysokofrekvenční", co měl třeba Goro ? Hodně se tvrdilo, že její zvuk je pro psy velmi pronikavý...velmi až nejvíce, tak by mne zajímala Tvá případná zkušenost s tímhle.
Jinak k tomu Stormu...tipuji, ze to, ze funguje i pod vodou si vymyslel cesky prodejce...jak uz to tak u nas byva ... edit: tak pry se pletu...moc rad bych to videl, to pouziti pod vodou, ale to jen tak mimo
|
Matt
|
# Zasláno: 1 Říj 2014 17:13 - Změnil/a: Matt
- Nahlásit
Myslíš asi klasické "povelovky" pro lidské ucho neslyšitelné. Jistě, každý pes měl svou na kterou byl naučen a jsou nastavitelné (obvykle kroužky), aby měl každý tu svojí jedinečnou klasicky na vypouštěcím vodítku. Někde jí doma ještě mám a používala se naprosto hojně v honitbě, protože potřebuješ u vyhánění někdy přikovat psa k zemi "down - dlouhé písknutí", nebo ho odvolat ze stopy, když hlásí barvu z daleka (hlasitě štěká na pachové a krvavé stopě zvěře) ... za postřelenou černou letí třeba několik kilometrů, druhý den jdete znovu a dohledat. Není to nic pěkného, když postřelíš černou (odolná a agresivní) tak špatně, že mu třeba ustřelíš spodní čelist - stane se. Jakmile je barva, tak se musí dohledat vždycky a hlasitá píšťalka se hodí na signál střelci, nebo ostatním, když pes a psovod najde - jako myslivecký pomocný ucho máš jen nůž na případný záraz a ostatní jdou za tebou, jiným směrem s druhým psem. Tak se zavoláte/dáte si signál. Docela si počkáš, když než se uřícený vrátí. S Belou jsme jednou měli takový strach, že jsem jí šel hledat, šla po slabé barvě (postřelený) min 7km a byla pryč snad 4 hodiny, než jsem jí našel totálně utahanou (metr sněhu s vrstvou ledu, pes se boří a těžký zajíc v mordě) - čím silnější a pronikavější, tím lepší. A nedá nikomu třetímu, kdo by to zkusil, tak pustí zajíce a pokouše "pomocníka". U loveckých dobře vycvičených psů (žádný bagr na špagátu - na volno, s vysokým nosem jde s větrem hlasitě) často dlouho čekáš, nese-li v mordě zajíce, protože někdy bývá pes na pokraji vysílení, protože někdy hold jde daleko a nese třeba zajíce v hlubokém sněhu s ledovou pokrývkou, ve které se boří, přes závěje, meze a je na pokraji sil. Odloží zajíce krátce popadne dech, znovu zvedne a po několika metrech opět odkládá a odpočívá. Jindy jich nanosí třeba dvacet a žádná fuška. Pes s dobrým nosem často chodil dohledávat ostatním. Různé moderní varianty koupíš snad v každých loveckých potřebách a používají je snad všichni myslivci i při zkouškách upotřebitelnosti. Nezbytná pomůcka, jenže na takovou píšťalku se učí poslouchat, tady byla řeč o "záchranné brzdě" bez ohledu na povahu psa a výcvik. U našeho jí nepotřebuji, tak ho to ani nebudu nijak intenzivně učit, stejně jako pohybové povely, vystačím si brzdou a hlasem, on mi nebude chodit kilometry na barvu nebo zajíce. Potíž je, že když zamrzne a nebo se do ní dostane špína, bláto atd, tak nemusí plnit účel a nemáš jistotu, že opravdu píská. Stává se to a u řvouna víš, když nezapíská.
Bela
Tyhle outdoor/survival píšťalky mám očíhnuté proto, že jsem tak trochu cvok do turistiky a lezení po horách, takže píšťalka, baterka a kudla nechybí ani na klíčích - hodí se to na krabice i noční odemykání Když si zlomíš nohu, tak můžeš pískat o pomoc atd. Chce to vidět svět i trochu prakticky.
Myslím, že nevymyslel a používají se i v NAVY SEAL. Všechno ještě není marketing, asi to udělali proto, aby když se snaží otevřít poklop ponorky, tak aby nemuseli mlátit kladivem apod. Někde o tom byl i dokument, nebo literatura. Možná si vzpomenu a najdu ti název. Ono je vůbec dost zajímavé, že dnešní používaný clicker vznikl z "cvrčka", který se používal během 2. sv. války u 101. výsadkové i během operace Overlord, tedy po seskoku v Normandii. Aby se našli
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 21:03
- Nahlásit
Matt
Díky za vysvětlení mnohého.
|
Tinkah
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 08:24
- Nahlásit
Matt
Díky za tipy.
Je to ještě rok a půl mladý trulík . Na cvičák chodíme, tam problém s odvoláním není. problém je pouze v lese, když chytne čerstvou stopu, už jsem se naučila poznávat kdy to na ni jde, ale někdy třeba na louce srnu přehlídnu, ale foukne dobře vítr a pes už o ní ví a přepne. Vrací se relativně brzy, jenže v žádném případě ji nechci dovolovat zvěř štvát. Je to kříženec, taková ta vesnická směs úplně všeho a patrně bude mít v genech i lovecké psa, protože ten pud je velice silný a projevilo se to u ní docela brzy. Díky za rady
|