Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Neposlušnost na vycházce
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 12:48
- Nahlásit

aňoňouma
Zdá se mi to nebo si zbrnd upravil tvůj příspěvek tak, aby s ním mohl souhlasit?

Matt
# Zasláno: 1 Říj 2014 12:49
- Nahlásit

Maya
Tak se nestane vůbec nic a protože to bereš všechno doslovně, tak Tě upozorním, že písknout 1 - 2 týdně může znamenat, že zkouším či posiluji jeho reakci a motivaci, nebo že mi letí za štěnětem-kamarádem, nebo v tom rauši honí auta ... cokoliv si představíš, ale nic to neznamená, tak nedělej závěry druhých zbrkle, navic bez znalostí. Všímej si ignorace zbytku textu a celého kontextu.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 12:59 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Baggie
Zdá se mi to nebo si zbrnd upravil tvůj příspěvek tak, aby s ním mohl souhlasit?
A já myslel, že si toho nikdo nefšimne

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:03
- Nahlásit

Matt
Možná jsem to přehlédl, ale ... chápu, že když tu píšťalku použiješ občas, "nezevšední" a pes na ni dobře reaguje ... budiž...ale jak teda ho naučíš na ni reagovat? Nebo ti to funguje tak, že je tak pronikavá, že to vlastně psa neučíš, protože pro něj je to takovej podnět, že prostě zareaguje "vždy"?

Tinkah
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:12
- Nahlásit

zbrnd
to je teda dost slabomyslné přirovnání. Normálně jsem se zeptala, jakou píšťalku používá.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:18 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Tinkah
to je teda dost slabomyslné přirovnání. Normálně jsem se zeptala, jakou píšťalku používá.
No já nevím teda jo, ale mě zas přijde hodně slabomyslná ta otázka:
píšťalku používáte ze zverimexu nebo obyč co se dá koupit ve sportu?
jak může někdo vědět jaký dvě píšťalky myslíš? nebo jako máš představu, že prostě v nějakým (ale jakým?) zverimexu prodává nějakou píšťalku vzor A prostě celorepublikově celoplošně a ve sportu (opět v jakým sportu?) zas mají jednu nějakou jinou určitou vzor B všude stejnou jo? No to se na mě nezlob, to mi fakt nepřijde jako normální otázka.
Teda... klidně se zlob

Tinkah
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:22
- Nahlásit

zbrnd
vidíš a Matt mě pochopil naprosto přesně.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:25
- Nahlásit

zbrnd
[i][i]Matt
Možná jsem to přehlédl, ale ... chápu, že když tu píšťalku použiješ občas, "nezevšední" a pes na ni dobře reaguje ... budiž...ale jak teda ho naučíš na ni reagovat? Nebo ti to funguje tak, že je tak pronikavá, že to vlastně psa neučíš, protože pro něj je to takovej podnět, že prostě zareaguje "vždy"?

To je jádro pudla.

Matt
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:29 - Změnil/a: Matt
- Nahlásit

Přesně tak, prostředek (cokoliv, to že mám píšťalku je vedlejší) takový rachot, tedy podmět, že se každý pes zastaví a čumí co to je a odkud to jde. Smysl celého počinu. Představ si to, jako kdyby jsi šel lesem, sbíral houby a za tebou zatroubil, možná se lekneš, ale tvá pozornost se zaměří na podmět - troubení.

Já mám psa naučeného a motivovaného na hlídání si pána, takže když ho zarazím, mohu klasickým klidným laskavým hlasem, pohybem, ... zkrátka tím, na co byl naučen, odvolat a pokud nevidí (skrývám se v křoví, za skalou, ležím v trávě, nebo jsem prostě daleko - typicky u loveckých psů), okamžitě běží a hledá pána. Věc výchovy a výcviku.

Reagovat se učí u "problémových psů" (nemusím snad připomínat, že bez vazby a výchovy to nejde) tak, že ho nějakým podmětem (např.: člen rodiny ho od tebe odpoutá třeba krmením, hrou, ...) a ty se mu schováš. Přeruší činnost, přeorientuje na extrémní podmět (třeba píšťalka) a ztratil pána, tak udělá to, že vyletí za tebou na poslední místo, odkud bude tě bude hledat a musí přijít ta nejlepší odměna, která se dá vymyslet. Ten strach toho štěněte je tak mocný, že si tohle zatím každý zapamatoval a čas od času se to musí připomenout, což je silně individuální. Takhle to u nás fungovalo a funguje i na současného. Tomu je ovšem mnohem těžší se schovat a vůbec ho odlákat, protože jakmile mu poodejdu na dál jak 25m, tak ho přestane zajímat i štěně, se kterým se řeže do bezvědomí a letí za mnou. Musel jsem to poprvé udělat s dcerou, která ho odtáhla s hrstí pamlsků a míčkem (pro našeho je míček asi jako muslimové a Aláh). Pro každého psa to chce zvolit individuální přístup.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:29
- Nahlásit

Tinkahvidíš a Matt mě pochopil naprosto přesně.

Jasný, Matt prostě asi ví, který zverimex a který sport máš na mysli, rovněž asi ví, který typy píšťalek máš na mysli.
Sice nevím, co na té otázce šlo pochopit nebo nepochopit, maximálně tak šlo tipnout a trefit se nebo ne, ale to neva, svým stylem komunikace přesně zapadáš do zdejší odborné debaty, takže tě mohu ujistit, že jsi na správném místě.

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:35
- Nahlásit

zbrnd
Co je tvůj problém?
Očividně jsi ty nepochopil, na co se Tinkah ptá, takže místo toho, aby ses doptal a pak pochopil, tak jsi to raději spláchnul tím, že je to blbá otázka.
Proč jsi tak neochotný v komunikaci? Co jsi proboha zač, že jediné, co děláš, je, že nechápeš lidi a kvůli svému nepochopení je ponižuješ?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:36
- Nahlásit

Matt
Hm, dík za popis. Neumím si to sice přesně představit (to ale není vyjádření pochybnosti), nemám s tím pořádnou zkušenost, takže nezbývá mi prostě to brát tak, že u Tebe to takto funguje. Tak nějak si říkám, že to ale asi bude dost náročné na to, co jsi i sám psal, tedy ten existující vztah a taky to bude dost náročné na zkušenost psovoda, aby u toho nevymamlasil nějakou chybu.
V každým případě pro mě zajímavý, díky.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:38
- Nahlásit

Baggie
Co je tvůj problém?
Očividně jsi ty nepochopil, na co se Tinkah ptá, takže místo toho, aby ses doptal a pak pochopil, tak jsi to raději spláchnul tím, že je to blbá otázka.
Proč jsi tak neochotný v komunikaci? Co jsi proboha zač, že jediné, co děláš, je, že nechápeš lidi a kvůli svému nepochopení je ponižuješ?

Já bych řekl, že problém tu máš možná ty, já rozhodně ne
Já pochopil, na co se ptá, na dvě píšťalky, který byly vyspecifikovaný jako od tříletýho dítěte.
Tak se zkus vrátit k tématu, pokud chceš diskutovat o lidech, čiň tak někde, kde to nebude OT

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:42
- Nahlásit

Mattže vyletí za tebou na poslední místo, odkud bude tě bude hledat
Kéž by Moji se spíš budou pomalu ubírat k místu, kde ze zažitých zkušeností očekávají, že bych svým běžným tempem za těch a těch povětrnostních podmínek mohla zrovna tak být.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:43 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

BaggieProč jsi tak neochotný v komunikaci? Co jsi proboha zač, že jediné, co děláš, je, že nechápeš lidi a kvůli svému nepochopení je ponižuješ?
Hned ze startu jsem odpověděl jasně, stručně a výstižně a že to ty či možná i jiní nechápou, opravdu není můj problém, je to problém hlavně jejich psů, že mají tupé pánečky.

viz:
Mate stejny problem jako vetsina lidi, nikdo vam v ramci vychovy nevysvetlil, co znamena duslednost ci ze existuje nekdo, kdo je autoritou a ten se pak respektuje. Proto to nyni nejste schopn vysvetlit ani Vy Vasemu psovi. tedy zatim jste nebyla.

V podstate je to jednoduche, proste je treba s pesanem komunikovat tak, aby si nemohl delat, co chce. Pokud nezijete stovky kilometru od lidi, mela byste to byt Vy, kdo urcuje, co se bude dit. Je tedy treba byt pro psa zajimavy a ucit ho, co po nem chcete, tedy treba to, ze kdyz se rekne "blabla" pejsek pribehne.
V podstate staci naucit par povelu. Radeji mene a o to dukladneji, v nejruznejsich situacich za nejruznejsich okolnosti.
Na internetu se prostě nic moc víc poradit nedá. Tohle je prostě základ a to, že si to nějací namyšlení pitomci okamžitě vysvětlují jako útok místo aby se nad tím zamysleli není problém můj, ale těch pitomců.

Matt
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:51 - Změnil/a: Matt
- Nahlásit

Ano, to opravdu je proto pořád zdůrazňuji, že bez vazby to nejde - u foxteriéra jsme měli preparovanou liščí a jezevčí kůži s dřevěnou činkou - aportkou, protože jejich temperament a zápal byl tak silný, že by se vrátil k původnímu podmětu - pach lišky. U Leta nosím míček. Jenže já v tom vyrostl, dělal to můj děda i otec a vztah s citem byl nějak přirozený.

Možná existují jiné metody, dokonce lepší a spolehlivější, ale jsem amatér a když to funguje, tak proč měnit fungující.

ssshhhhh
Stokrát jinak a stokrát jinde. Od potoka, šípkového keře až na stromě a já si počkám, žádné usnadnění. Neví, kde budu, musí na poslední místo a už čuchá, kde tak můžu být. Od prvního ukrytí na zahradě. Stále měním tempo, směr, někam zalezu ... musí sám, on je pes, já hlídám okolí a předvídám situace.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:51
- Nahlásit

ssshhhhh
Moji se spíš budou pomalu ubírat k místu, kde ze zažitých zkušeností očekávají, že bych svým běžným tempem za těch a těch povětrnostních podmínek mohla zrovna tak být.

Chyba, jsi pro ně příliš předvídatelná

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:56
- Nahlásit

aňoňouma
No jo, protože když nejsem tam, kde bych měla být, jsem určitě někde jinde a ony si mě najdou metodou jak píše Matt. Naprosto žádný stres, že se jim ztratím. Prostě věděj, že se jim ztratit nemůžu a věř, že se snažím. Maj to na háku. Pěšky se panička ztratit nedá. Jo to takhle na kole, to si mě hlídaj jináč. Ale já to tak neberu víš, vesměs se držej a když na chvilku zmizej do křoví, jsem ráda, že vím, že si mě najdou, že je nemusím hledat já.

Tinkah
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:58
- Nahlásit

zbrnd
no tak to jsi asi ty vtom případě na úpně špatném místě, když jsou tady všichni hloupí.
Ano pochopil z mého blbého dotazu, že potřebuju píšťalku co bude mít silný zvuk. A ne jako ty název řetězce v které se píšťalky kupují.
A tímto debatu s tebou uzavírám, nemám čas na bezduché konverzace

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 13:58 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit

MattOd potoka, šípkového keře až na stromě a já si počkám, žádné usnadnění
Mrchy moje to maj fakt na háku, trvalo jim to 2 roky, ale teď už vím, že se jim prostě neschovám, tak už na tom ani tolik nepracuju. A je sranda, sledovat je z úkrytu, jak jdou "najisto" a na poslední chvíli uhnou po mojí aktuální stopě.
Ale na všechno maj moře času. Prostě jsou si hrozně jistý, že když ne venku, doma přece budu. Ale to se stalo zatím jen jednou a pak to bylo pár týdnů na stopce.

Matt
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:03
- Nahlásit

Jestli letí sprintem, nebo se valí není tak podstatné, hlavní je, že zareagují, upustí od podmětu a mažou k tobě, i když svým tempem, přesto jdou aniž by se zabývali něčím zajímavějším.

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:06
- Nahlásit

zbrnd
Podívej, můj problém je opravdu jen to, že je tady diskutér, který z bůhvíjakého důvodu nechce nic chápat.
Nechce chápat dotaz o píšťalkách, poučenou žížalu od slunce, ba ani prosté sdělení o psech s PP.
Mohu tě ujistit, že tvůj - troufám si říci - životní problém spočívá v tom, že chápat nechceš. Je jasné, že poloha je to jednoduchá a ještě při tom člověk může vypadat i chytře.
Ale já ti tohle prostě nebaštím. Vím, že jsi osamělý smutný člověk, který pořád nepochopil nebo si odmítá připustit, proč se za celý svůj život nedostal s nikým dál, než za první otázku....

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:11
- Nahlásit

Tinkah
no tak to jsi asi ty vtom případě na úpně špatném místě, když jsou tady všichni hloupí.
všichni asi ne, minimáně jsem tu já

Ano pochopil z mého blbého dotazu, že potřebuju píšťalku co bude mít silný zvuk.
Ty vůbec nevíš ale co potřebuješ, jinak by jsi nejspíš neměla problémy, které zde popisuješ.

A ne jako ty název řetězce v které se píšťalky kupují.
raděi dej pejska pryč, ty nejsi schopna vůbec žádné sebereflexe, napíšeš otázku jak tříleté dítě a místo uznání chyby startuješ do druhých. Klasický ubožáki navíc hloupý.

A tímto debatu s tebou uzavírám, nemám čas na bezduché konverzace
To máš teda blbý, když nemáš čas vůbec konverzovat. To je mi tě dost líto teda.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:14 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Baggie
Podívej, můj problém je opravdu jen to, že je tady diskutér, který z bůhvíjakého důvodu nechce nic chápat.
Nechce chápat dotaz o píšťalkách, poučenou žížalu od slunce, ba ani prosté sdělení o psech s PP.
Mohu tě ujistit, že tvůj - troufám si říci - životní problém spočívá v tom, že chápat nechceš. Je jasné, že poloha je to jednoduchá a ještě při tom člověk může vypadat i chytře.
Ale já ti tohle prostě nebaštím. Vím, že jsi osamělý smutný člověk, který pořád nepochopil nebo si odmítá připustit, proč se za celý svůj život nedostal s nikým dál, než za první otázku....

Snažíš se zbytečně, tvůj intelekt je na úrovni, z které u mne nevyvoláš jinou emoci než odpor.
Edit: tu lítost jsem odmazal...lhal bych, kdybych tvrdil, že je mi tě líto

Tinkah
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:18
- Nahlásit

zbrnd
A tak jo, já si ještě chvilku čas udělám. Ráda bych věděla víc o svých problémech co zde popisuji.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:22
- Nahlásit

TinkahA tak jo, já si ještě chvilku čas udělám. Ráda bych věděla víc o svých problémech co zde popisuji.
No vidíš, to je správný přístup
Stačí, když si přečteš to první, co jsem ti psal.
Pak bude záležet, jestli budeš ochotna si to přiznat a zkusit s tím něco udělat, pokud ano, nemělo by to být nijak extra těžký.

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:25
- Nahlásit

zbrnd
Podívej, můj názor znáš a můj styl opravdu není dohadovat se tu jak fakan na základce (viz tvé přestřelky, kdy fakt reaguješ jak hysterická šestinedělka).
Takže na viděnou v další diskusi, kam "přispěješ" nepochopením

Baggie
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:27
- Nahlásit

Tinkah
Příjemnou zábavu

Tinkah
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:27
- Nahlásit

zbrnd

Ty vůbec nevíš ale co potřebuješ, jinak by jsi nejspíš neměla problémy, které zde popisuješ.
prosím, jaké problémy zde popisuji?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2014 14:28
- Nahlásit

Baggie
páááá

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání