Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Vrčí na psy, i když je socializovaný
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2014 18:05
- Nahlásit

zbrnd
Nemusí být korekce?
nemusí být fyzická korekce

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2014 19:14
- Nahlásit

Neumi
nejen, ale i ve smyslu : potřeby, nutnosti, vůle, chtění,nátlaku....(viz slovník spisovné češtiny)
Muset není o vůli, ale spíše proti vůli. viz

nechce se mi, ale přesto musím

a to víš? Na základě čeho?
hm no přece na základě toho, že nezná to slovo, nechová se podle slov, nemá k obrazům věci kolem sebe přiřazené názvy...teda samozřejmě možná má, možná psi zvládají i lidskou řeč jen to před námi úspěšné tají...jistě, nemůžeme vědět jestli to tak je nebo není, můžeme se jen a pouze domnívat.

Nicméně napsal jsem to tak na základě toho, co lidstvo zatím v této oblasti považuje za fakta. Tedy, že psi neovládají lidskou řeč, nerozumí ji.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2014 19:16
- Nahlásit

birmanemusí být fyzická korekce
Hm...vlastně máš pravdu..."nemusí"

Neumi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2014 20:19
- Nahlásit

Muset není o vůli, ale spíše proti vůli.
Zbrnd, chápej, to není můj osobní soukromý výklad ale výklad "normativního výkladového slovníku češtiny", obávám se, že to má větší váhu než výklad tvůj a hlavně obecnou platnost pro používání českého jazyka

hm no přece na základě toho, že nezná to slovo, nechová se podle slov, nemá k obrazům věci kolem sebe přiřazené názvy..
ale ony věci (obrazy věci), jevy, děje, svět.... existují bez ohledu na to, zda je jim přiřazeno nějaké slovo a zda ta slova kdo používá či ne. Slova jsou pouze základní lexikální jednotky jazyka a řeči (opět vypůjčeno ze slovníku), slova pouze pojmenovávají, ale nevytváří pojmenované.

Nicméně napsal jsem to tak na základě toho, co lidstvo zatím v této oblasti považuje za fakta
a jak dlouho byl absolutní fakt, že Země je placatá a slunce obíhá kolem Země a.......
Něco k tématu :
http://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7127/svet -podle-psa-cast-2-pruvodce-labyrintem-psich-emoci- strach/

Zbrnd, ty fakt teď nemáš psa? Měls? Jakého/jaké?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2014 10:37
- Nahlásit

Neumi
Zbrnd, chápej, to není můj osobní soukromý výklad ale výklad "normativního výkladového slovníku češtiny", obávám se, že to má větší váhu než výklad tvůj a hlavně obecnou platnost pro používání českého jazyka
To, co jsi zde postla neni vyklad, ale par pojmu, opet neurcitych a ne zcela presnych. Pokud se nejsme schopni shodnout na tom, jaky je vyznam slova "muset", je bezpredmetne snazit se o cokoliv jineho nez dalsi dil pro czpsa typickych blaboleni.

ale ony věci (obrazy věci), jevy, děje, svět.... existují bez ohledu na to, zda je jim přiřazeno nějaké slovo a zda ta slova kdo používá či ne. Slova jsou pouze základní lexikální jednotky jazyka a řeči (opět vypůjčeno ze slovníku), slova pouze pojmenovávají, ale nevytváří pojmenované.
No a co? To nejak souvisi s tim, co jsem psal ja?
Ja psal o tom, ze pes nezna povinnost a nezna nejspis ani nase slova-pojmenovani pro veci a deje. Tudiz pri diskuzi o psech , kdy se diskuteri snazi diskutovat odborne a na urovni pak vypada dost hloupe, kdyz psum neustale prisuzuji lidske cinnosti, vnimani, obrazy skutecnosti. Psovo videni sveta a psovy "myslenky" budou nejspis dost odlisne od tech nasich. Tak kdyz uz se bavime o tech psich nejspis bychom meli pouzivat pojmy, ktere k tem psum aspon dost pravdepodobne patri. Jinak se tu klidne muzeme zase dostat do odbornych výkladů na témata o genocídě kuřat a podobně...

a jak dlouho byl absolutní fakt, že Země je placatá a slunce obíhá kolem Země a.......
Proto jsem napsal, co jsem napsal, tedy, že s jistotou nevíme. Sis nevšimlo?
Nicméně zrovna tomu, že psi nezvládají lidskou řeč se snad dá i dost pravděpodobně věřit.

http://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7127/svet -podle-psa-cast-2-pruvodce-labyrintem-psich-emoci- strach/
jo jistě...tam je vidět ten pěkný rozdíl v řeči blábolnice a v řeči někoho, kdo přemýšlí viz třeba:

Elizabeth Marshall Thomasová si ve své knize Společenský život psů klade otázku: „Můžeme porozumět zvířecí mysli? To je nanejvýš ožehavá otázka. Jedni jsou přesvědčeni, že zvířata mají vědomí, druzí to rezolutně popírají.
versus
se přiklánějí k názoru, že zvířata mají mnoho mentálních kvalit podobných našim

Se ti omluvuji, mi se zde nechce bavit o mém soukromí.

Neumi
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2014 11:27
- Nahlásit

To, co jsi zde postla neni vyklad, ale par pojmu, opet neurcitych a ne zcela presnych
Já jsem uvedla zcela konkrétní zdroj onoho výkladu,pokud máš jiný autoritativnější zdroj s jinými informacemi, tak jej prosím uveď.
Jinak - "je puzen" se ti zdá být lepší stručné vyjádření tvého předmětného souvětí?

Pokud se nejsme schopni shodnout na tom, jaky je vyznam slova "muset"
tady nejde o naše osobní názory ale o oficiální výklad jazyka

No a co? To nejak souvisi s tim, co jsem psal ja?
Ano.

Tudiz pri diskuzi o psech , kdy se diskuteri snazi diskutovat odborne a na urovni pak vypada dost hloupe, kdyz psum neustale prisuzuji lidske cinnosti, vnimani, obrazy skutecnosti.
Za prvé chci uvést, že jako odborník se mohu vyjadřovat pouze k určitým oborům stavebnictví. Zde se účastním pouze kynologické diskuze,která není nikde (nebo je?) prezentována jako odborné fórum, přístup sem není podmíněn ani vzděláním, ani praxí, ani počtem publikací v oboru....
.
Za druhé a to se opakuji, jako člověk pro komunikaci s lidmi, ať už písemné či ústní, používám jazyka, tudíž jeho slov.

Tak kdyz uz se bavime o tech psich nejspis bychom meli pouzivat pojmy, ktere k tem psum aspon dost pravdepodobne patri.
uveď prosím příklad

Odkazem jsem chtěla poukázat na to, že neexistuje nějaké striktně dané poznání ale mnoho až protichůdných názorů (samozřejmě v odborných kruzích)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2014 13:36
- Nahlásit

Já jsem uvedla zcela konkrétní zdroj onoho výkladu,pokud máš jiný autoritativnější zdroj s jinými informacemi, tak jej prosím uveď.
Zdroj si uvedla, ale to, co jsi napsala není ucelený výklad významu. Na tom nic nezměním ani já a ani Ty.

Jinak - "je puzen" se ti zdá být lepší stručné vyjádření tvého předmětného souvětí?
Asi ne, protože to zase zavání tím, že je puzen čímsi či dokonce kýmsi.
Nebo lepší možná je, ale taky bych ho nepoužil...vůbec bych se prostě nesnažil napasovat onen popis do nějakých úzkých pojmů

tady nejde o naše osobní názory ale o oficiální výklad jazyka
mně spíše přijde, že jsi odcitovala popis, v jakých souvislostech se to slovo používá, je to hodně strohý a nekompletní popis a navíc se tam neřeší vůbec přímo sémantika imo.
Ty se možná spokojíš s nějakou definicí z nějaké knihy, já se raději snažím dospět k realitě.

Ano.
Pokud ano, pak velmi okrajově.
takže....
Tohle je bud vytrženo z kontextu toho, že jde o pohled z hlediska jazykovědy nebo to sesmolil nějaká totální omezenec:
Slova jsou pouze základní lexikální jednotky jazyka a řeči
Slova jsou základní strukturou komunikace zvané řeč, díky které jsme v mnohých směrech unikli ve vývoji ostatním živočišným druhům.
Jsou to právě slova, která nám umožňují věcem, jevům, bytostem, našim myšlenkám a prostě všemu kolem nás i v nás dát jedinečnou specifikaci, tu pak v této formě uchovat, přemýšlet o ni apod.
A pokud nespecifikujeme přesně, pracujeme s chybnými inforamcemi ..

Za prvé chci uvést, že jako odborník se mohu vyjadřovat pouze k určitým oborům stavebnictví. Zde se účastním pouze kynologické diskuze,která není nikde (nebo je?) prezentována jako odborné fórum, přístup sem není podmíněn ani vzděláním, ani praxí, ani počtem publikací v oboru.
To stavebnictví má být asi příklad, že? nebo tam je nějaká jiná přímá souvislost?
A jistě, ve zbytku máš pravdu, ale tak pokud se nebudu o odborných tématech bavit v přesných pojmech, přijde mi to asi stejný, jako bych přišel na forum, kde se lidí baví o tipech, jak levně postavit rodinný barák a všem kolem a postoval bych jim tam opakovaně stylem:
No táta je borec, postavil fakt dost levně, od něj byste se mohli učit. Měl tam takovou velkou odstředivku na mouku a do patra posílal panely letadlem. Jo maltu umí taky perfektní, sypal do ní lepidlo a tak nám barák ještě nespad.

Za druhé a to se opakuji, jako člověk pro komunikaci s lidmi, ať už písemné či ústní, používám jazyka, tudíž jeho slov.
Jazyk má být ale smysluplný v mnoha ohledech ne? A jsem si jist, že i v tom sémantickém. Ale chápu, že v době, kdy nám nepřijde vůbec divné používat veřejně i na nejvyšší úrovni výrazy jako například "nejoptimálnější", zde není vlastně o čem diskutovat )

Tak kdyz uz se bavime o tech psich nejspis bychom meli pouzivat pojmy, ktere k tem psum aspon dost pravdepodobne patri.

Jsem uváděl minule ne?
tak třeba takováto formulace"
se přiklánějí k názoru, že zvířata mají mnoho mentálních kvalit podobných našim
mi přijde ok, je to jasné, přesně vymezené

Elizabeth Marshall Thomasová si ve své knize Společenský život psů klade otázku: „Můžeme porozumět zvířecí mysli?
mi přijde neseriózní, pro mě tam je konstrast mezi snahou psat knihu na odborne tema a vnest do diskuze otazku, z ktere vyplyva, ze pes ma mysl ..... kdyby k takovemu nazoru dospela nejakymi uvahami atd...to bybylo asi trochu jine, ale takhle mi to prijde stupidni stejne jako ty debaty tady mnohe.

Odkazem jsem chtěla poukázat na to, že neexistuje nějaké striktně dané poznání ale mnoho až protichůdných názorů (samozřejmě v odborných kruzích)
No tady mi to nehraje viz ta citace o mysli psa....nekdo tam je ten neodbornik, bud prekladatel nebo spisovatel

ještě se vrátím k tomuhle:
samozřejmě nevím, proč jsi se ptala, ale pokud bys to potřebovala vědět třeba jako naše zdejší "svítícíjakosvětlo", která v tom má jasno a čím větší počet psů máš, tím máš prostě více pravdy, tak klidně můžeme vyjít z předpokladu, že jsem žádného psa ani nikdy neviděl.

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2014 00:47
- Nahlásit

zbrnd

"Restartujtze svého psa"
To jsi cetl? To te neodradil uz ten shownazev?

Neodradil, ono se to v originále jmenuje méně technicistně Do Over Dogs. Já se tímhle docela zabývám a, jak jsem už tu někde psal, snažím se přijímat informace z různých směrů, využívat je a modifikovat podle toho svůj způsob práce.

Téměř všude se najde aspoň jedna zajímavá myšlenka, nebo dokonce jen slepá ulička „tudy ne, přátelé“, ale všechno jsou to informace, které člověka někam posunou a ušetří mu čas, než by na to přišel sám. Někdy to není jednoduchý, chce to mít představu, kam chci jít i kam ve skutečnosti jdu, nebránit se informacím, které se jakkoli k tématu vážou a podle nich neustále svoji cestu modifikovat. Lidi to tak často dělají, jiní to nemůžou pochopit, například, když jsem o tom napsal vedle v tématu, tak nick PetraK (ne, že bych ho chtěl tímto kontaktovat, to ne, ani dvoumetrovým stalkingem) to nazval že „měním své názory jako fusky“. No nic, někdo si zřejmě jednou někde něco přečte a pak mu to vydrží na léta rozumování na internetových diskusích, aniž by dokázal vstřebávat nějaké nové vlivy a při tom si myslí, že je to tak správně.

Takže ano, četl jsem, v té knize jsou zajímavé informace, ale i spousta zbytečných bot. Kdyby se autorka držela toho, v čem je dobrá, udělala by zřejmě líp.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2014 09:03
- Nahlásit

WaldaNeodradil, ono se to v originále jmenuje méně technicistně Do Over Dogs
Tak to chápu potom zcela.

Téměř všude se najde aspoň jedna zajímavá myšlenka, nebo dokonce jen slepá ulička „tudy ne, přátelé“, ale všechno jsou to informace, které člověka někam posunou a ušetří mu čas, než by na to přišel sám.
Ano, máš pravdu, pokud si to člověk může a chce dovolit, je dobrý poslouchat či číst i ouplný vyložený trouby, to nyní nemyslím na tu knihu vůbec, protože skoro ze všeho se dá něco vzít, nějaký podnět apod...ostatně jak píšeš sám.

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2014 10:23
- Nahlásit

zbrnd

je dobrý poslouchat či číst i ouplný vyložený trouby

Takhle doslova to tedy úplně nemám
Jak píšeš může a chce dovolit, je to limitovaný časem, kterej je na to člověk ochoten věnovat.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2014 14:42
- Nahlásit

Walda
Takhle doslova to tedy úplně nemám
Tak dobře no, ty největší ne, ale trochu menší už jo.

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2014 15:32
- Nahlásit

zbrnd

ty největší ne, ale trochu menší už jo

Máš recht, přečet jsem si i jednu knihu od Rudy a jednu od Viktora Dostála

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání