Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / velký útěk
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 12:57
- Nahlásit

VPK40

bohužel si nemůžu dovolit se mu věnovat každý den tak jak by to bylo ideálí, proto tím chci vyplnit ty dny, kdy bude z nudy jen čekat, než se vrátím.

píšete o dvou dnech - udělala bych to tak, že tedy pokud bych tomu člověku důvěřovala, tak procházky ano. Výcvik ne. není to nutné. A opravdu se může pokazit víc, než si představujete. Se štěnětem je stejně lepší cvičit v krátkých sekvencích, což se v poho dá zvládnout i po příchodu domů z práce - zvlášť, když štěndo je navíc už tedy vyvenčené, vylítané a bude se lépe soustředit. Psi obecně se nejlépe učí ráno a večer /taky jsou to šelmy soumraku / takže se dá využít ráno a večer. Napasovat se to fakt dá. Stačí dvě tři opakování a konec jdem si pohrát s míčkem, pak si dvakrát zopákneme něco jiného a mezi tím si člověk může doma stihnout uklohnit večeři.

píšeš ty ideální příklad soužití se psem.

já si nemyslím, že ideální. ale že tohle by měl být standard. Když si psa pořizuju, musím tomu něco podřídit, obětovat. On mně osobně obětuje mnohem víc totiž.

VPK40
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 13:09
- Nahlásit

já si nemyslím, že ideální. ale že tohle by měl být standard. Když si psa pořizuju, musím tomu něco podřídit, obětovat. On mně osobně obětuje mnohem víc totiž.

To je zas na další rozsáhlou diskusi tohle téma, já osobně jsem psovi podřídil v podstatě veškerý svůj volný čas. Takže free time nyní dělím mezi ženu, děti a štěně (nejlépe vše společně samozřejmě).

Občas tady čtu názory lidí, kteří uctívají pravidlo "jestli chodíš do práce nepořizuj si psa". Přijde mi to postavený na hlavu, spoustu lidí má celý každý den čas s tím psem být (i když osobně nechápu kde ten čas kupují). Pak mi někdo řekne, že jsem pracovně vytíženej a proto nemám právo si pořídit psa, kterýmu jsem schopen a rád ochoten dát veškerou lásku, kterou mám. V tu chvíli bych takovýho člověka kousnul do pr... , mít na to silný zuby. Tím samozřejmě nijak neútočím na Vás, jen jsem se nad tím tak zamyslel.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 13:12
- Nahlásit

VPK40
Rozhodně to lepší je, PetraK ,bohužel si nemůžu dovolit se mu věnovat každý den tak jak by to bylo ideální, proto tím chci vyplnit ty dny, kdy bude z nudy jen čekat, než se vrátím.

Tak jestli se jedná jen o ty dva dny, tak bych to neřešila, aspoň si odpočine. Ale jestli to plánuješ se psem tak, že celý dni jsi do večera v práci a pak se večer přitulíš ke psovi, tak to potom vyvstává otázka, nač vlastně mít psa? To by se k tobě hodil spíš malý psík ze společenských plemen, když už... Stafbul je teriér a je docela hodně raketa...

birma
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 13:15
- Nahlásit

VPK40
Druhá varianta mi přijde lepší.
Někdo kdo, využil tady tohoto výcviku? Jak jste byli vy a pes spokojeni?

když už ses rozhodl, tak se neptej
jenom si promysli - co se stane, když tvého psa na procházce s cvičitelem sejme jiný pes, nebo se mu něco stane (a že to hrozí vždycky). Jak se budeš cítit? Kdo bude platit veterinu - ty, nebo cvičitel?

a to, že jsou u vás kurzy jednou týdně neznamená, že ty se psem nemůžeš cvičit sám (nebo s bandou známých pejskařů) častěji.
Obecně bych řekla, že počkat dva dny v týdnu do sedmi psovi nic neudělá a když máš rodinu, tak se mu můžou věnovat třeba oni

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 13:18
- Nahlásit

VPK40
já osobně jsem psovi podřídil v podstatě veškerý svůj volný čas

To jsou keci. Neútočím, jen jsem se zamyslela...

že jsem pracovně vytíženej a proto nemám právo si pořídit psa

Jasně, ale tomu by měl odpovídat výběr plemene...

kterýmu jsem schopen a rád ochoten dát veškerou lásku, kterou mám

Jenom láska nikdy nestačí, i když se to bez ní neobejde...

PetraK

já si nemyslím, že ideální. ale že tohle by měl být standard. Když si psa pořizuju, musím tomu něco podřídit, obětovat. On mně osobně obětuje mnohem víc totiž

To je pěkný

VPK40
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 13:29
- Nahlásit

birma

Jak říkáš, už jsem se rozhodl Rizika jsou možný, tomu nezabráním.

Lucie Kratochvílová

Kdyby sis to přečetla pořádně, zjištíš, že píšu pouze o 2 dnech v týdnu. Kdybych chtěl gaučového psa, pořídíl bych si ho. Mám tohle plemeno jednak k vůli charakt. vlastnostem, jednak k vůli tomu, že se se mnou může věnovat sportu a outdoorovým aktivitám. Ne aby se mnou spal v posteli.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 14:07
- Nahlásit

VPK40
Kdyby sis to přečetla pořádně, zjištíš, že píšu pouze o 2 dnech v týdnu.

No však jsem to psala hned v první větě, že ty sis to pořádně nepřečetl...? ))) S tím ale, že už ses to rozhodl vyřešit venčitelem/cvičitelem...

Děkuji za další upřesnění )))

RaduM
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 14:32
- Nahlásit

VPK40
Takže free time nyní dělím mezi ženu, děti a štěně
A můžu se zeptat, proč je štěně samo doma do 7 hodin? Kde jsou děti a manželka?

Do venčitele bych šla, pokud bych měla v toho člověka opravdu důvěru, do cvičitele ne. Teď jedeme na vodu a psa budou hlídat manželovi rodiče. Mám k nim důvěru, přesto mám značnou obavu, protože přeci jen nemají takové představy jako já. Nechají neteř psa klidně honit, on ji pak honí taky a oni ho okřiknou. A já se pak nemůžu dopátrat, proč se sakra najednou vyhýbá malým dětem. Jim samozřejmě na tom nepřišlo nic divného a on samozřejmě hned přestal, takže proč by mi to říkali... Ale já se už rok snažím vrátit zpátky ten jeho radostný kontakt s dětmi a bohužel se to nijak extra nedaří a myslim, že se do té fáze už nikdy nedostaneme

VPK40
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 14:56
- Nahlásit

Vzhledem k tomu, že děti jsou ještě na ZŠ, nemůžu po manželce, která dorazí z práce společně s dětmi (sportovní kroužky, klavír atd..) kolem 5 hodiny chtít, aby místo večeře pro děti a udělání úkolů s nimi vzala auto a šla cvičit štěně.
Nicméně znovu připomínám, že se tady jedná o dva dny v týdnu, je vždy někdo, kdo skopičiny se psem může vesele provádět.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 15:10
- Nahlásit

birma
jenom si promysli - co se stane, když tvého psa na procházce s cvičitelem sejme jiný pes, nebo se mu něco stane (a že to hrozí vždycky). Jak se budeš cítit? Kdo bude platit veterinu - ty, nebo cvičitel?
A nebo stafbulík sejme jiného psa (spíš psíka ;)), i to se může stát a to i u sebe hodnějšího psa. Frustrace z "cvičitele", ne úplně přístup na který je pes zvyklej a je to.

RaduM

To je blbý

VPK40

U mě prostě jednoznačně dvakrát do týdne štěně samo doma pokud má přístup na zahradu úplně bez problému. Ale je fakt, že já si zásadně pořizuju psy kteří se nenudí. Prostě celý den mimo vycházky spí nebo se válejí na slunci. A stafbulík je pěkné tornádo.

VPK40
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 15:13
- Nahlásit

RaduM

Právě mi přijde zodpovědnější vzhledem k tomu psovi, dát ho cvičit popřípadě i hlídat k někomu, kdo má se psem zkušenosti a ví (a dokáže pochopit) jak se k němu chovat. Mám stejnou zkušenost s rodiči ženy i mými rodiči. Taky absolutně všechno špatně i když za to nemůžou. Prostě starýho člověka novým kouskům nenaučíš

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 15:24
- Nahlásit

VPK40

aby místo večeře pro děti a udělání úkolů s nimi vzala auto a šla cvičit štěně.

to ne, šlo by jen o krátké vyvenčení, a psovi se můžou všichni věnovat doma.

připomínám, že se tady jedná o dva dny v týdnu, je vždy někdo, kdo skopičiny se psem může vesele provádě
však právě píšeme - tak proč hledat cvičitele?? Jednou za týden si zajdete na cvičák a zbytek prostě můžete - když bude vůle, chuť a znalosti - zvládnout sami. Taky jsem to tak dělala. Když byl můj pes malý, cvičila jsem si ho vůbec sama. Máma tam přes poledne zašla, dala štěndo vyčůrat, obešli si na vodítku trávníček, doma si zahráli piškotkovou dámu, poházeli balonek a máma šla zasejc domů. já přišla v pět a šlo se na to. na cvičák jsme začli chodit, až se blížil čas pubertálních přemetů a chtěla jsem, aby si navykl poslouchat i ve větší smečce, než je pět , šest psích kámošů. Cvičila jsem a cvičím se psem de- facto, až na výjimky každý den trochu, opravdu stačí chvilka a raději víckrát. Něco venku v průběhu procházky, něco doma mezi umytím nádobí a vyrobením večeře.

To je zas na další rozsáhlou diskusi tohle téma, já osobně jsem psovi podřídil v podstatě veškerý svůj volný čas.

to bezpochyby, protože co člověk to názor.
Já jsem třeba, když jsem měnila zaměstnání - kdy to původní bylo ideál - tak jsem i při hledání novýho přihlížela právě k tomu, že mám psa, abych to neměla přes celou Prahu - tím tedy nedělám už dneska tu práci, kterou jsem dělala, dělám v trošku jiném oboru, ale nedovedla jsem si představit, že bych ten čas na psa, kterej mě hrozně moc baví, pak prostě neměla. Psi jsou na nás závislí a když do toho jdeme, mělo by to být - podle mě - na 100%. Jinak je to vůči tomu psu nefér.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 15:31
- Nahlásit

VPK40
spoustu lidí má celý každý den čas s tím psem být

no ano, páč pokud bych neměla, tak nejdu třeba do toho ohaře, který je stejný torpédo jako staf a potřebuje moře času. Přiznám se, že je mi líto každýho psa, který nedostává to, na co má právo. Láska je fajn, ale pro psa není opravdu to nejpodstatnější. Důležitý je pro něj čas, který spolu strávíme, čas, kdy se opravdu věnuju jen jemu. Psi se bohužel musí smířit s tím, jaký život jim lidé připraví, sami na tom nic změnit nemůžou. a když se o to pokusí - třeba ti co berou z nudy čáru, nebo demolují, doplatí na to zase o to víc.
To je zas moje zamyšlení . nerýpu. Můj názor je, když psa, tak opravdu vše na max.

VPK40
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 15:34
- Nahlásit

PetraK

Už jsem si taky všiml, že nutnou administrativu, kterou jsem vždy dělal na konci dne, a tím si prodloužil pobyt v kanceláři si nechávám na noční hodiny, kdy všichi včetně psa už spí Radši jedu domů abych tam byl co nejvíc.

Něco venku v průběhu procházky, něco doma mezi umytím nádobí a vyrobením večeře.

Tohle není tak jednoduché, vzhledem ke zdravotní situaci nejmladšího dítěte se pejsek může v domě pohybovat pouze v omezené části, nemá přístup všude.

VPK40
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 15:48
- Nahlásit

PetraK

Tak to má tvůj pes velký štěstí, protože já si pamatuju akorát ohaře, jehož majitelem je klasický myslivec, který ho pustí jednou za rok z klece na hon, aby chytil kachnu.

Myslím si, že pokud má někdo vůbec zájem se na tenhle web přihlásit a zjišťovat si informace a sdílet zkušenosti jiných chovatelů už znamená to, že nemá psa jenom tak, že ho má, což je podle mě pořád většina lidí, co u nás psa má.

Pak je druhá část, která je zase obětí svýho vlastního miláčka, i když si to způsobují chovatelé sami.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 15:49
- Nahlásit

VPK40
kdy všichi včetně psa už spí

ano, věci se dají přehodnotit, přehodit na jindy.

Tohle není tak jednoduché,

je, věřte. jde o pár - např pět minut, pět minut, kdy domejete nádobí, půjdete tedy do prostoru, kde pejsková je, tam si hravou formou pocvičíte jeden cvik (doporučuju načíst si o pozitivní motivaci, práci s klikrem atd) , chvilinku se s pesanem potaháte o něco, hodíte mu balonek, řeknete na místečko a jdete si zase po svém. Jsou to velmi krátké úseky, které se opravdu dají vměstnat mezi cestu z kuchyňě od nádobí k pračce.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 15:52
- Nahlásit

VPK40
Tak to má tvůj pes velký štěstí, protože já si pamatuju akorát ohaře, jehož majitelem je klasický myslivec, který ho pustí jednou za rok z klece na hon, aby chytil kachnu

naštěstí pro ohaře, ale i jiné psy, se doba dneska mění, lidé začínají na psy a zvířata obecně už pohlížet trošku jinak. I mezi myslivci se naštěstí dnes najdou - převážně mladý lidi - kteří se psy pracují jinak, než bylo zvykem.

Myslím si, že pokud má někdo vůbec zájem se na tenhle web přihlásit a zjišťovat si informace a sdílet zkušenosti jiných chovatelů už znamená to, že nemá psa jenom tak

těžko říct, kolikrát se tu - a asi nejen tu - objeví dotazy, že se člověk nestačí divit - dotazy způsobené neznalostí toho, jak psi žijí a fungují. ti lidé pak hledají často jen rychlé vyřešní svého problému - s čůráním, s domnělou dominanci 4 měsíčního štěněte........... atd.

VPK40
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 15:57
- Nahlásit

PetraK

těžko říct, kolikrát se tu - a asi nejen tu - objeví dotazy, že se člověk nestačí divit - dotazy způsobené neznalostí toho, jak psi žijí a fungují. ti lidé pak hledají často jen rychlé vyřešní svého problému - s čůráním, s domnělou dominanci 4 měsíčního štěněte........... atd.

Souhlasím, ale pořád mi přijde mnohem lepší se tady, nebo jinde optat jak to dělat správně a nasdílet zkušenosti, než psa trestat zbytečně, nebo ho nechat ať si dělá co chce a kašlat na to.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 16:06 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

VPK40

A co vlastně říkal ten cvičitel/venčitel na ten původně zadaný dotaz? Jak poradil on toto vyřešit nebo jak případně dál postupovat, aby se to neopakovalo? Přeci jenom je skutečně lepší věci řešit v reálu s někým, komu věřím a ne na netu, kde píše kdejakej blb s prominutím (včetně mě) ))) I když nic proti dotazu v diskuzi...

PetraK
je, věřte. jde o pár - např pět minut, pět minut, kdy domejete nádobí, půjdete tedy do prostoru, kde pejsková je, tam si hravou formou pocvičíte jeden cvik (doporučuju načíst si o pozitivní motivaci, práci s klikrem atd) , chvilinku se s pesanem potaháte o něco, hodíte mu balonek, řeknete na místečko a jdete si zase po svém. Jsou to velmi krátké úseky, které se opravdu dají vměstnat mezi cestu z kuchyňě od nádobí k pračce.

Petro, tohle udělá člověk, co to udělat chce a nemusí mu to nikdo říkat. Ten co nechce takhle psa zabavit, tomu sice věří, ale neudělá to tak jako tak...

VPK40
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 16:17
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

A co vlastně říkal ten cvičitel/venčitel na ten původně zadaný dotaz?

V podstatě to samý co jsem se dozvěděl tady, nechat malou aby si sama většího psa oťukla a pakliže bude vidět její zájem až po chvíli obra pustit. Za předpokladu, že to nebude pako, jako který jsme potkali. V případě nekomfortu štěnete nepouštět a nenechat větší plemeno mu způsobovat stres.

Říkal jsem si , že víc hlav víc ví, takže můj dotaz tady není s vidinou rychlýho návodu jak na mikrovlnku ale doplňení informací, popřípadě pochycení něčeho co mě ani cvičitele nenapadlo.

Lucie Kratochvílová
PetraK
je, věřte. jde o pár - např pět minut, pět minut, kdy domejete nádobí

Na tohle jsem nereagoval, protože mi to přijde samozřejmý a nebyla to odpověď , týkající se mého dotazu. (strávení delšího času s třetí osobou)

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 16:23
- Nahlásit

VPK40

Ty jsi reagoval na tohle:
Něco venku v průběhu procházky, něco doma mezi umytím nádobí a vyrobením večeře.

Tímhle:
Tohle není tak jednoduché, vzhledem ke zdravotní situaci nejmladšího dítěte se pejsek může v domě pohybovat pouze v omezené části, nemá přístup všude.

Tak mi z toho vyplynulo, že jsi to myslel ve smyslu co psala PetraK:
je, věřte. jde o pár - např pět minut, pět minut, kdy domejete nádobí, půjdete tedy do prostoru, kde pejsková je, tam si hravou formou pocvičíte jeden cvik (doporučuju načíst si o pozitivní motivaci, práci s klikrem atd) , chvilinku se s pesanem potaháte o něco, hodíte mu balonek, řeknete na místečko a jdete si zase po svém. Jsou to velmi krátké úseky, které se opravdu dají vměstnat mezi cestu z kuchyňě od nádobí k pračce

To jsou ty internetové diskuze... )))

VPK40
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 16:23
- Nahlásit

Každopádně díky za každý slušný námět.
Čekal jsem různé varianty zkušeností - jakože někdo OK, psa dává na výcvik a je spokojený proto a proto.
Někdo VŮBEC, psa nedávám protože mám špatnou zkušenost takovou a takovou např.

A všechno tady je možno k přečtení a mě to může napovědět na co si dát pozor, když už jsem se rozhodl to zkusit.

Otázka zda dát nebo nedát je na názoru chovatele.

VPK40
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 16:24
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

JJ uznávám, není jednoduché se v tom orientovat a pochopit z psaného, jak co bylo myšleno

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 16:30
- Nahlásit

VPK40
chovatele

Pokud nechováš (s PP), je obvyklý výraz majitel a ne chovatel.

JJ uznávám, není jednoduché se v tom orientovat a pochopit z psaného, jak co bylo myšleno

Jasné. )))

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2013 22:14
- Nahlásit

tak já myslím, že VPK40byl a je stejně rozhodnutý od začátku, tak asi není co řešit jestli se nemýlím

VPK40
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2013 09:52 - Změnil/a: VPK40
- Nahlásit

Zdravím,
tak koho zajímá jak to dopadlo:

Včera jsem se štěnětem absolvoval první hoďku výcviku společně s cvičitelkou a jejím psem.
Zatím učení základu, příchod na zavolání,předsednout, chůze u nohy a tak.
Trenérka má labradorku, takže ji vzala za tetu, vyzkoušely chůzi na společném vodítku a pohráli.
Strach z většího psa žádný, byli jsme na cvičáku, takže dobrá reakce i na ostatní psy.
Dohoda je taková, že u výcviku budu buď já, nebo žena.
Cvičitelka sama si psa vezme jednou týdně jen na procházku, bez výcviku a jednou týdně na výcvik.
Podrobné zapisování do notesu, co a jak s pejskem dělala, jak se jeví a info.

Myslím, že v pohodě

birma
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2013 10:41
- Nahlásit

VPK40
Dohoda je taková, že u výcviku budu buď já, nebo žena.
takže i když tam budete, tak cvičit psa bude cvičitelka? To mi hlava hodně nebere, ale kdo chce kam...

VPK40
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2013 10:47
- Nahlásit

birma

Ne, samozřejmě, že pokud tam budu já, nebo žena, psa si cvičíme sami. Trenérka je tam jen od toho aby poradila.

Cvičí sama, jen v případě, že se psem jde bez nás.

RaduM
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2013 10:51
- Nahlásit

VPK40
Já myslim, že v tom chudák pes bude mít pěkný guláš. Ač budete zastávat třeba stejná pravidla tréninku, pes čte mnohem víc věcí než si dokážeme představit, takže co už bude s ní umět s vámi zase třeba ne a naopak.
Je jedno takové pravidla, zvíře může cvičit třeba 1000 lidí, ale každý by měl cvičit něco jiného. Jakmile stejnou věc cvičí dva lidi, pro psa to začíná být velmi nečitelné.

VPK40
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2013 10:57
- Nahlásit

RaduM

takže co už bude s ní umět s vámi zase třeba ne a naopak.

A můžu se zeptat, kde jste na tohle přišla?
Jakože nějaký skutečný zdroj tohoto "pravidla"
Zajímá mě jestli je to váš názor, nebo jste si to někde přečetla, nebo vám to řekl pes?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání