| Autor |
Zpráva |
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:53
- Nahlásit
Chipinek
Náš pejsek nás už od malinka zbožňuje a dává nám to najevo. Absolutně mě neštve, že nás má tak rád, my jej máme rádi stejně tak.
Když tě absolutně neštve, že vás má tak rád, tak proč se téma jmenuje separační úzkost?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:55
- Nahlásit
PetraK
On to nemusí být vždycky jenom megapes, kterýho se majitelé bojí. U nás v baráku je maltézák a ten to má teda na povel. Panička například nesmí pohladit jiného psa, protože Ernííííček si to nepřeje (Ernííííček jde v tu chvíli do druhého psa natvrdo a panička ho ještě začne chlácholit, že ona to tak nemyslela, že on je přece její zlatííííčko). Tuhle jsme se před barákem potkali a Erníííček za křovím začal cosi žrát. Bylo to velké cosi, takže to hned nespolkl a furt se snažil kus užvejknout. Panička začala bědovat "co když je to otrávený, on se mi otráví... ale když já mu to nemůžu vzít, on by mě kousnul, on to nemá rád!". No čubě jsem dala sedni, v duchu jsem zavzpomínala, jestli mám doma dost náplasti a jodisolu, šla jsem za Ernííííčkem, lapla ho za kšíry a zařvala "Pusť!". Ernííííček zavrčel, načež jsem se nad něj naklonila a zeptala se ho, jestli má nějaký problém. Najednou byl tááákhle malinkej a ochotně kořist vydal - byla to nějaká veliká smradlavá oslizlá kůže ze slaniny či co. A vrtěl podlízavě ocáskem. Do toho panička: "ježiši, já vám moc děkuju, vy jste táááák statečná!"
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:57
- Nahlásit
lamalucni
"ježiši, já vám moc děkuju, vy jste táááák statečná!"
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:57
- Nahlásit
Sízra Milanová
tak jí mám nechat zabít si maltézáka?
no to ne, i když člověk by někdy asi nejradši jo, ale tak ona má košík, ne? Já nevím, co přesně myslíš tím znevýhodněním a taky neznám tvého psa. Já to řeším pro něj nepříjemnější cestou, že on může z tý situace, která je mu nepříjemná, odejít - tzn. není-li druhý pes na vodítku, není ani můj, který jde u nohy, pokud druhý pes míří k nám má můj pes volno. Malýho psa vysírače neřeším, protože ty neřeší ani on, velkýho vyblokovávám a svého posílám pryč.
na vysvětlenou..nenechám psovi okusovat nohy, malopsa "lehce" odstrčim nohou..jestli mi rozumíš..ne že bych nechala malosráče aby se ukájel na mym psovi
aha, tak to jo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:01
- Nahlásit
lamalucni
Do toho panička: "ježiši, já vám moc děkuju, vy jste táááák statečná!"
a lamaluční si v duchu odpověděla... "A vy tak blbá!!"
nebo se pletu? Mě by to napadlo první. Bože proč si lidi pořizujou psy a ne třeba kočku?? Ven s nimi stejně nechodí, protože je to nebaví .
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:03 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
PetraK
Tihle s ním ven chodí docela dost, jsou to manželé nějak mezi 30-40, takže žádní důchodci, panička s ním chodí i běhat (na flexině pochopitelně). Jen ho prostě taky "děsně milujou", no... bohužel je to u malých psů docela častý jev:-/
Zkoušela jsem jí to trošku vysvětlit, ale nevím...
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:04
- Nahlásit
PetraK
no to ne, i když člověk by někdy asi nejradši jo
to jo
tak ona má košík, ne
no ten má jen na volno když je
Já to řeším pro něj nepříjemnější cestou, že on může z tý situace, která je mu nepříjemná, odejít
no můj pes z tý situace odejít nechce po přílišnym přiblížení čokla se snaží ho zamordovat právě..znevýhodnění myslim, že je na vodítku a nepustim jí za nim.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:05
- Nahlásit
Adiddaska
a uplně nejvíc boží je, když majitel neřeší svýho velkýho psa, protože je jako zlej a von se ho sám bojí
No to mi už teprv ani nemluf
Naštěstí s tím nemám až tak hojnou zkušenost. Ťuk bác na dřevo.
(Ledaže by šlo o toho maltézáčka )
PetraK
no tohodle se kapek bojim
Já už docela dost, když jdu sama. Nemám bohužel psa až tak vycvičenýho, aby zůstal na místě a ležel, zatímco se budu rvát s cizím psem,... jako asi bych měla, ale vlastně nevím, jak...
Takže by šel do toho a jak bych oddělovala sama dva rvoucí se psy, každej přes třicet kilo...
Skoro jsem si říkala, že kdybych dělala vejlety po venkovech úplně sama, pořídím se paralyzér nebo tak něco... ale ona to je asi taky blbost.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:07 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
PetraK
Do toho panička: "ježiši, já vám moc děkuju, vy jste táááák statečná!"
a lamaluční si v duchu odpověděla... "A vy tak blbá!!"
Anebo nahlas???
Bože proč si lidi pořizujou psy a ne třeba kočku?? Ven s nimi stejně nechodí, protože je to nebaví .
A teďka mi řekni, proč si někdo pořídí jako flexipsa (později jen na-krátkém-vodítku-táhnoucího-psa, protože flexinu by už neudržel) NO? Nikoli jako omyl, ale už třetího za život?
edit
n může z tý situace, která je mu nepříjemná, odejít
To je asi nejlepší... vlastně jsem touhle cestou čokla odnaučila rvačkám na potkání. že jsem mu ukázala, že se taky dá prostě odejít a je to lepší po všech stránkách.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:08
- Nahlásit
lamalucni
znala sem pudla střeďáka co když jsem přišli na návštěvu žral chlebíčky ze stolu a když mu jeho panička řekla mírně...Mikeši to nesmíš, vypadalo to že jí určitě pohryže,vrčel jako blázen a ona se ho bála...pudla...v průběhu návštěvy se pokusil několik lidí kousnout,prostě byl tam 100%pánem, i JR znám takovýho...jako nechápu že pak ty lidi doma fungujou jak ve válečný zóně
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:15
- Nahlásit
Vero
Nahlas ne, snažím se být aspoň malinko diplomatická - tak nějak si myslím, že pak lidi možná něco málo vstřebaj... Ale o pár dní později jsme se s tou paní potkaly zase a ona začala něco o tom, jak asi začne chodit na to agility, že by jí tam mohli Erníčka vycvičit, aby konečně poslouchal - tak jsem jí sdělila překvapivou myšlenku, že cvičák je hlavně pro majitele, aby se naučil se psem zacházet, a že nemá smysl chodit na agility, pokud nemají ani částečné přivolání (jejich přivolání spočívá ve výkřiku "Ernííííčku, piškůůůůtek!"). No koukala na mě jak puk... tak nevím, asi se mám stran diplomacie ještě dost co učit
Sízra Milanová
Taky mi hlava nebere, jak se někdo může bát vlastního psa (když samozřejmě pomineme případy typu "doga a nádor na mozku", kdy tomu psovi regulérně hrabe)... a tím spíš ne, pokud má pět kilo.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:22
- Nahlásit
lamalucni
tak jsem jí sdělila překvapivou myšlenku, že cvičák je hlavně pro majitele, aby se naučil se psem zacházet,
Tuhle velice překvapivou myšlénku už jsem taky sdělila řadě lidí ...
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:27
- Nahlásit
Vero
cvičák je hlavně pro majitele, aby se naučil se psem zacházet,
blbý je když ti na cvičáku řeknou že se jako s mopsem můžeš přihlásit,ale že pro něj to neni,že by spíš měl bejt doma na polštářku...jako se spíš nehlaš...to udělali mojí kamarádce a to mě teda extrémně naštvalo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:29
- Nahlásit
lamalucni
ale nevím.
já asi jo no, člověk nenadělá nic.
Sízra Milanová
se snaží ho zamordovat právě
víš to jistojistě? a z čeho to vychází viš?
znevýhodnění myslim, že je na vodítku a nepustim jí za nim.
jo jasně, no já těžko můžu radit, já nejsem odborník. Ono je důležitý rozpoznat, jestli pes je útočník, nebo se spíš bojí a nebo si honí tričínko. Což můžou jaksi i kombinovat. Když to vezmu podle svého psa, který se bojí , nemá rád konflikty (teď zatraceně rychle přidal do kroku, když se k nám na výletě přidaly dvě feny - RR a bordera. Bordera tu rýžbejčku pásla, tu to samo sejřilo a vlítly lehce do sebe, nešlo o nic, zvukově to vypadalo děsně, takže si sprintnul do pryč.Má recht, když se dvě baby řežou, nebývá to zrovna sranda a motat se jim do toho pes moc nechce/ no ale nicméně v penzionu mají moc fajn labíka, desetiletý klidný vyrovnaný pes a tam si náš frajírek stoupnul, čuměl , aby labroš viděl...., takže taky pak rychle viděl a vyjel v tichosti a klidu do pryč. Honit si triko někde, kde vím, že mi nehrozí nebezpečí si prostě nebude. Psala jsem to proto, že je opravdu důležitý vědět, proč pes reaguje tak jak reaguje. a podle toho tu situaci nastavit.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:33
- Nahlásit
PetraK
Honit si triko někde, kde vím, že mi nehrozí nebezpečí si prostě nebude.
Má to sám od sebe, nebo jaks toho docílila? Můj spratek (jako když jsem si ho vzala, ve 2 letech) měl sklon si zbaběle honit triko v každé situaci, kde mu nic nehrozilo (resp. kde si to myslel, což moc neuměl zpočátku vyhodnocovat- nebyl moc socializovanej). Učili jsme se tehdy pořádně oba.....
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:40
- Nahlásit
PetraK
víš to jistojistě?
skoro jistě, prostě by ho napadla a u malýho psa by to mohlo být fatální
a z čeho to vychází viš?
strach byla prvotní spouštěčka, po napadení ve štěněčím věku...nejvíc je v pr z velkejch psů a podle mě na malejch si chce honit triko...je to combo prostě...ale pozor, po seznámení s jakymkoli psem,tzn.chvíle procházky atd,už neni nikdy žádnej problém, jde o potkání cizího psa....ale můj pes se tady už řešil vícekrát každopádně na volno maltézák v metrový vzdálenosti může přijít k úhoně
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:41 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Vero
Já už docela dost, když jdu sama.
já taky. a navíc mám na tohle na rozdíl od Brtníka vyloženě smůlu. Teď před dovolenou zas - pes mi skončil s jazykem vejpůl, kvůli debilovi.
Nemám bohužel psa až tak vycvičenýho, aby zůstal na místě a ležel, zatímco se budu rvát s cizím psem,.
no já nemám žádnýho ranaře, tak to mám jednodušší, ho zastavím a mám ho za sebou a mám prostor, když pes jde proti nám.
po venkovech úplně sama, pořídím se paralyzér nebo tak něco... ale ona to je asi taky blbost
hele nemyslím, já bych si to pořídila taky. v době, těsně po tom napadení pitem jsem s sebou nosila malej lak na vlasy aspoň. a byla odhodlaná to útočníkovi narvat do očí. bez milosti.
Anebo nahlas???
lamaluční je asi hodná, když šla vyndavat cizího "zabijáka" z roští, takže by to asi neřekla.
proč si někdo pořídí jako flexips
protože Psíček měl pravdu a lidi jsou hovada, no.
t a je to lepší po všech stránkách.
jo myslím si , že pro toho psa je to tak nějak nejpohodlnější - nemusí řešit, jestli na to má, nebo nemá a má prostor elegantně odejít.
lamalucni
snažím se být aspoň malinko diplomatická - tak nějak si myslím, že pak lidi možná něco málo vstřeba
a já jsem si to mysleláá. mysleláá máš pravdu o tom vstřebávání, ale zjišťuju, že nějak v reálu poslední dobou mi ta diplomacie utiká
No koukala na mě jak puk... tak nevím, asi se mám stran diplomacie ještě dost co uči
no jojojo, lidem prostě vodumírá šedá můra kosková, jinak to nejni možný
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:43
- Nahlásit
PetraK
Honit si triko někde, kde vím, že mi nehrozí nebezpečí si prostě nebude.
Jo, přesně. Čuba mi v pubertě taky zkusila žárlivě vyjet do cizího psa, kterého jsem si hladila - pochopitelně do menšího, čůza. Tak jsem jí dala odložení vleže asi metr-dva stranou a just jsem si toho psa pohladila, načež ona samozřejmě přiběhla, tak jsem ji v klidu vrátila na původní místo, atd... a teprve když vydržela chvilku v odložení klidná, tak jsem si ji zavolala a děsně pomazlila. Bylo velké štěstí, že šlo zrovna o jednoho mopse, kterýho známe, je úplně v pohodě a bylo mu naprosto šumák, že po něm moje čuba (tehdy lehce přes rok, takže štěndo, ale o dost větší než on) vyjela - respektive jen tak zahrozila, nebylo to ani zdaleka na krev. A páneček měl chvilku čas a byl ochotný propůjčit svého psa mým výchovným pokusům - i když říkal "ale tak už ji netrapte, vždyť mu nic neudělala..."
Od té doby to zkusila jen jednou v náznaku, a to ji stačilo trošku okřiknout.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:56
- Nahlásit
lamalucni
vyjela - respektive jen tak zahrozila, nebylo to ani zdaleka na krev
Ešátor nevyjede, to ne, ale dělal důležitý postoje libovýho frajera , takže to jsem mu zatrhla tipec. Neměl důvod, labís tam zcela uvolněně a nekonfliktně stál (navíc de-facto na svým) a dělat ranaře na vysokejch nožičkách, když vím, že mi nic nehrozí, tak to prostě ne, takže vysmažil ve vteřině do kšá, bez křiku bez ničeho, jsem si stoupla mezi ně, čelem k trapákovi zrzavýmu, zvedla obočí a pravila tichým hlasem typ 24,5 "Nes*r a padej"
. A páneček měl chvilku čas a byl ochotný propůjčit svého psa mým výchovným pokusům
jo je fajn, když člověk narazí na lidi s ochotou spolupracovat. My jsme takhle potkávali v polích pána s rotíkem a dělali si navzájem "vycvikový pomůcky" jak jsem tomu říkala
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 13:57
- Nahlásit
zvedla obočí a pravila tichým hlasem typ 24,5 "Nes*r a padej"
jo táák, nemá to sám od sebe. to su ráda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 14:00
- Nahlásit
Sízra Milanová
strach byla prvotní spouštěčka, po napadení ve štěněčím věku...
no mně se zatím právě vyplatilo na tenhle směr to, co dělám, ale každý pes je jiný a nejlíp svýho psa zná majitel. Plus jsem po těch napadeních znovu zašla na cvičák mezi grupu psů, aby měl možnost se obrousit. Páč nejsem úplně cvičákovej tip, šli jsme pak chvilku rekreačně agilitit a občas obrazíme nějaký psí akce.
o seznámení s jakymkoli psem,tzn.chvíle procházky atd,už neni nikdy žádnej problém, jde o potkání cizího psa...
jo to znám, taky to tak máme, prvotní napětí se pak vychodí,
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 14:03 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Vero
jo táák, nemá to sám od sebe. to su ráda
já si právě myslím, že ten vůl neví jak věci řešit, takže chytrýmu napověz a hloupýho kopni
já mám tyhle "rozpojovadla" v několika verzích. V situaci jako tahle mám hlas velmi nasratý, aby bylo jasno, že tudy cesta nevede a že není radno aby mě nasířil. V situaci že se potkají dva libový frajírci na vysokejch nožičkách, mám hlas operetní zpěvačky s vysokým cé, abych nasratým hlasem nebudila agresivitu a radostně volávám, že "Demedemedemééé, neřešíme, klucííí, sou šikovný!" pánové si dají to frajerský kolečko a jdou, spokojení sami se sebou
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 14:12
- Nahlásit
PetraK
Plus jsem po těch napadeních znovu zašla na cvičák mezi grupu psů, aby měl možnost se obrousit. Páč nejsem úplně cvičákovej tip, šli jsme pak chvilku rekreačně agilitit a občas obrazíme nějaký psí akce.
no já chodila pořád mezi nový psy a na výstavy(jen jako diváci) nebo na cvičák atd...no zjistila sem přinejmenším jednu věc, u nás platí co nejklidnější přístup,žádný tresty,to je pak horší... teď chodíme spíš se psama co známe už...a situace neni ideální,ale je zvládnutelná...každopádně nikoho neohrožujeme ani neomezujeme.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 14:14
- Nahlásit
Sízra Milanová
Jestli vládneš angličtinou, tak si zkus přečíst knížku Click to Calm, je přinejmenším zajímavá.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 14:15
- Nahlásit
Sízra Milanová
nás platí co nejklidnější přístup,žádný tresty,to je pak horší.
ano. protože ten pes musí mít pocit bezpečí a ne to ještě hrotit. taky jsem povelovala a lomozila. Osvědčil se mi oční kontakt a to co dělám.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2012 14:20
- Nahlásit
lamalucni
Jestli vládneš angličtinou, tak si zkus přečíst knížku Click to Calm, je přinejmenším zajímavá
to si přečtu,dík angličtinou vládnu dá se říct dostačujícně
PetraK
ano. protože ten pes musí mít pocit bezpečí a ne to ještě hrotit. taky jsem povelovala a lomozila. Osvědčil se mi oční kontakt a to co dělám.
vim že by to zlepšila lepší poslušnost dotažená k tomu aby vše fungovalo jak to funguje když neni krizová situace, bohužel sem debilní cvičitel,vychovatel snad ještě dostačující . Protože kdyby nebyl tenhle problém máme jinak vše potřebný pro klidnej život
|
Chipinek
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2012 21:59
- Nahlásit
Ahoj všem, jen jsem chtěla říct, že přes všechny rozepře tady jsme to s naším hafínkem zvládli. Pejsek zvládá už v naprosté pohodě 4-5 hodin o samotě, bez štěkotu a pláče. Pejska jsme nejdřív naučili na to, kde má místečko a na povel na něj jde, ale nenutím ho, aby byl sám na místečku, když my jsme na sedačce, to mu dovolíme jít za námi. Když odcházíme z domu, tak mu necháváme otevřené dveře do ložnice, rád si lehne do naší postele a tam zachumlaný spinká, dokud se nevrátíme, cítí nás tam a je mu tam dobře. Přidali jsme také přípravek Alegris, asi to ještě neúčinkuje, ale je to proto, aby nebyl tak úzkostlivý. Jinak zatím pořád chodí doma všude za námi, ale věřím tomu, že jak bude dospívat, že i to se spraví. Všechno je OK, pejsek je spokojený a my též, to nejhorší je za námi.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2012 23:24
- Nahlásit
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2012 09:51
- Nahlásit
Chipinek
jsme to s naším hafínkem zvládli