Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Separační úzkost
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Adiddaska
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 17:10
- Nahlásit

Chipinek

Já nevím, nechci nic a nikoho shazovat, ale názor většiny z Vás, že pes musí být zavřenej v nějaké přepravce mi vážně nejde na rozum. Myslím, že jste chovatelé, kteří s pejsky jednají podle nějakého pravidla a tak to bude a nebo je to špatně. "Normální" lidé, co znám, všichni kolem mě, co mají pejsky, ať už to jsou moji rodiče, kteří mají hafana na dvoře a zahradě a ten hafan pořádně ani neví jak se jmenuje a je spokojenej jak želva, nebo pes mojí kolegyně, to je princezna, co spí jedině v posteli, po schodech ji nosí, žere nejluxusnější paštičky a povel sedni v životě neslyšela, nebo pes mojí tchyně, který poslouchá jak hodinky, ale než se to naučil, tak mu dávali celkem hašte...atd atd, Kdo z těchto lidí to s tím psem umí??? A to bych mohla mluvit dál o lidech a lidech a jejich psech, co znám. Ale všichni tito pejsci jsou šťastní, mají svůj domov a svoje páničky, plnou misku a teplej pelíšek.Náš pejsek nás už od malinka zbožňuje a dává nám to najevo. Absolutně mě neštve, že nás má tak rád, my jej máme rádi stejně tak.

Hele já mám psy nejvíc mazlíky, naprosto je zbožñuju, snesla bych jim modrý z nebe, jsou jako moje děti. Žádný klece nepraktikuju, klidne je vezmu do postele nebo na gauč, ale všechno jen na muj povel. A když odcházim, psi automaticky lehnou a pelech a spěj. Pes má rád svůj řád a pevně určený hranice, jasnou a čitelnou komunikaci, líp se pak v životě orientuje a je si celkově jistější. Třeba se ti může zdát šťastnej pes, co neumí ani sedni a páníčci ho rozmazlujou, ale většinou to tak neni, má sice volnost a může si dělat co chce, ale zároveň nemá jistoty, je v rozhodování odkázanej sám na sebe a je z toho často dost nervozní. Takovej pes pak nechápe, proč je jeho pán na jednu stranu neuvěřitelně tolerantní, všechno povoluje a rozmazluje a na druhou stranu mu připravuje takový utrpení, že ho najednou nechává samotnýho doma a ještě to prožívá jako strašnou tragedii (ten paník).

Chipinek
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 17:41
- Nahlásit

Přestože děkuju všem za jejich příspěvky, tak bych chtěla poděkovat zvláště třem lidem:
Fifí
Hipík a Tonička a Rozinka
Sízra Milanová

Od Vás jsem dostala rady, které mi k něčemu budou a které se snažím dodržovat, k pejskovi jsem začala přistupovat jinak a věřím, že krok po krůčku spolu s nějakou pomůckou, ať už to budou bachovky, či já nevím co, to společně zvládnem.
Ostatním bych chtěla říct, že se nebudu ospravedlňovat za to, že mám pejska ráda. Přišla jsem si pro rady a podporu, ale bohužel pár jedinců mě tady silně soudí, přitom vůbec nechápu za co vlastne, za to, že nemám psa vycvičenýho jak hodinky? Kvůli tomu, že jsem jej přijala jako živého tvora, kterého nenutím, aby seděl přikovaný tam, kde zrovna já chci?
Aby mi Jebloň říkal, že by nás nechtěl potkat? To snad byla věta na provokaci, ne? Co myslíš, že by se stalo? Náš pesan by vrtěl ocáskem a chtěl by si očuchat toho tvýho a kdyby se mu ten tvůj líbil, tak by si s ním chtěl pohrát. A nebo to nesmí? To mu musím i dovolit, aby si mohl čuchnout ke kolemdoucímu pejsku?? Dogu jsem si nepořizovala víš proč? Protože to je pes velký vhodný pro opravdové chovatele, takovýto pes potřebuje výcvik. Já nemám psa pro chov, mám ho jako domácího mazlíčka PROTO mám kříženečka krysaříka, chapíto? Je to pejsek moc hodný, má rád všechny ostatní psy, miluje děti a společnost a nevidím jedinej důvod, proč bych mu měla něco z toho odpírat, jen ho chci usměrnit, proto jsem si přišla sem pro rady. Kdybych ho chtěla vycepovat, tak si pořizuju jinýho psa, s jinou povahou, chodím s ním na cvičák atd atd. Může se chtít blejt, to mě je celkem šumák. Mě se taky chce občas blej, když vidím, jak lidi jednají se psem, jak s věcí, jde jim jen o vlastní prestiž, kterou si budují na psovi... Tohle já prostě neumím a nikdy umět nebudu.Chcete mě za to odsuzovat?Jen suďte. Já jsem na našeho pejska pyšná, všichni kdo nás znají a znají jeho povahu ho milujou.
Ještě jednou děkuji těch nezaujatým. Pokusíme se s pejskem udělat maximum a za pár týdnů či měsíců Vám přijdu říct, zda se povedlo či nikoli.
Jestli se nepovede, tak se Agátě a spol přijdu osobně poklonit, jaká je BEST chovatelka a uznám svoji neschopnost. Teď to dělat nebudu, je to proti mojí lidskosti vůči pejskovi.

Chipinek
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 17:48
- Nahlásit

Adiddaska

Jojo, tomu rozumím, to jsem tak nějak už pochopila, udělám max pro to, abych pejska naučila všemu, co je třeba. Povely umí a poslouchá je hezky, vše základní, co by měl pes umět ten náš již umí a posledních pár dní trénujeme, aby zůstal na místě a nechodil fut za mnou. Jednou se nám to zadaří, podruhé ne, jsme na začátku, ale věříme si

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 18:34
- Nahlásit

Chipinek
To mu musím i dovolit, aby si mohl čuchnout ke kolemdoucímu pejsku??
To je samozřejmost, ne?
Samozřejmě, je to štěně a ne vždy se zadaří, ale je přeci slušnost nenechat psa se bez dovolení přiblížit k psovi (dítěti...).

birma
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 18:47
- Nahlásit

kachna_
je přeci slušnost nenechat psa se bez dovolení přiblížit
někdy nejen slušnost, může to takhle malému pejskovi i zachránit život, když si nepůjde čuchnout k nenaloženému agresorovi...

LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 19:00
- Nahlásit

Chipinek
......Ale všichni tito pejsci jsou šťastní, mají svůj domov a svoje páničky, plnou misku a teplej pelíšek....

Nejsou šťastní, fakt nejsou, plná miska a teplej pelíšek nestačí...
Jsem moc ráda, že dáš na to, co píše Adiddaska, protože to by se mělo tesat a každý majitel psa by si to měl opakovat 100x před spaním a řídit se tím...
Já to s dovolením ještě jednou ocituju: Pes má rád svůj řád a pevně určený hranice, jasnou a čitelnou komunikaci, líp se pak v životě orientuje a je si celkově jistější. Třeba se ti může zdát šťastnej pes, co neumí ani sedni a páníčci ho rozmazlujou, ale většinou to tak neni, má sice volnost a může si dělat co chce, ale zároveň nemá jistoty, je v rozhodování odkázanej sám na sebe a je z toho často dost nervozní.

....Náš pejsek nás už od malinka zbožňuje a dává nám to najevo. Absolutně mě neštve, že nás má tak rád, my jej máme rádi stejně tak.....

Jenže víš, tohle je tvůj obrovský omyl.
Ta závislost neznamená, že tě má rád! To jak se tvůj pes chová, NENÍ NORMÁLNÍ.
Představ si, že by tě tvůj přítel měl tak moc "rád", že by tě držel neustále doma, nesměla bys ani na kafe s kamarádkou.. anebo by tam všude chodil s tebou. Bylo by to patologické chování na psychiatra, a ne láska!
Nebo si představ, že psi hlídají stádo a vedoucí pes si odskočí vedle ulovit si sviště k večeři, a všichni ostatní psi okamžitě běží za ním, nechají stádo stádem, mají ho tak rádi že musí za ním... Taky blbost, viď.
Ten pes takhle ventiluje to, že s ním špatně komunikuješ. Proto jsem psala, že by bylo fajn, kdyby sis našla někoho zkušeného a a ten by ti poradil v reálu, co a jak.

...náš pejsek je holt pes mazlivý a bude takovým i kdybych ho denně řezala a zavírala bůh ví kam....
Když pejska zavřu do kotce, když přijde třeba elektrikář, to přece neznamená, že psa řežu a nemám ho ráda! Že mu v restauraci řeknu "lehni" a "zůstaň", taky ho nemusím řezat, aby se to naučil! A je to moc fajn když to umí, zrovna dneska se to hodilo, má 65 kg, vedle si přisedla paní s ovčounama (poslední volný stůl byl hned vedle nás, no nic moc), měli jsme ta prcka v kočárku... ten pes to prostě MUSÍ umět, aby se nám s ním příjemně žilo.

Ještě jednou, není to trápení, nemusí se toho dosáhnout bitím, neomezuje to psa v tom, aby "tě měl rád". Ale věř, že naučit pejska bezproblémově fungovat, po dobrém, tak, aby poslechnout chtěl, a mít tak POHODOVÉHO psa, který MÁ NERVY V POŘÁDKU, protože zná své místo, zná pravidla..to je k nezaplacení!

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 19:05
- Nahlásit

LucieS

Ale věř, že naučit pejska bezproblémově fungovat, po dobrém, tak, aby poslechnout chtěl, a mít tak POHODOVÉHO psa, který MÁ NERVY V POŘÁDKU, protože zná své místo, zná pravidla..to je k nezaplacení!

jo přesně tohle jsem tím chtěla říct, ještě dodám, že je to k nezaplacaní jak pro pána, tak (a zejména) pro psa.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 19:10
- Nahlásit

Pes má rád svůj řád
pes hlavně řád potřebuje,je mu vlastní neb je to zvíře smečkové,kde vládne jasná a srozumitelná hierarchie,bez ní je ztracenej

Chipinek
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 20:34
- Nahlásit

kachna_
To je samozřejmost, ne?
Samozřejmě, je to štěně a ne vždy se zadaří, ale je přeci slušnost nenechat psa se bez dovolení přiblížit k psovi (dítěti...).

Já teda nevím, chodím psa venčit několikrát denně, potkáváme různé pejsky, ale nepamatuju si, že by se mě někdy některej z páníčků zeptal, jestli se jeho hafan může přiblížit k tomu mýmu. Samozřejmě, než ho k cizímu pustím, sleduju nejdřív reakci pejska a páníčka a pokud se zdá býti vše v pořádku (pejsek vrtí ocasem a radostně na toho našeho kouká a pániček víceméně stejně tak), tak přistoupím k vzájemnému očuchávání a popř. s páníčkem prohodíme pár slov. Pokud se mi pes nezdá, tak toho mýho k němu nepustím. Ale vždy to koriguje ten daný pániček, buď já stáhnu svýho psa a nebo ten druhý pániček. Nikdy se nestalo, že bychom se vzájemně dovolovali. Jiné je to s dítětem, ale taky se často ptají děti, či maminky, jestli si můžou pejska pohladit. Já jsem se teda nikdy žádnýho děcka neptala, jestli se k němu může pes přiblížit.

Chipinek
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 20:46
- Nahlásit

LucieS

Nejsou šťastní, fakt nejsou, plná miska a teplej pelíšek nestačí...

Proč myslíš, že nejsou? Ti pejsci mají akorát jiný řád a jiné hranice, než je "předepsáno", není možné toto uznat? A neznají nic jiného, celý život žijí podle hranic svého pána, který je určil a nastavil, ať už je to nošení do schodů, nebo totální ignorace. Jsou zvyklí na to, jak je vychovali a myslím, že jim je tak opravdu dobře.

Já chápu, co mi tady vykládáte, teprve teď to vykládáte srozumitelně. Ale ze začátku jste mě až na vyjímky napadali.

brut
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 20:52
- Nahlásit

Chipinek
já budu reagovat jen na jednu vě, protože velmi dobrých rad už bylo řečeno holkama dost.

chodím psa venčit několikrát denně, potkáváme různé pejsky, ale nepamatuju si, že by se mě někdy některej z páníčků zeptal, jestli se jeho hafan může přiblížit k tomu mýmu. Samozřejmě, než ho k cizímu pustím, sleduju nejdřív reakci pejska a páníčka a pokud se zdá býti vše v pořádku (pejsek vrtí ocasem a radostně na toho našeho kouká a pániček víceméně stejně tak), tak přistoupím k vzájemnému očuchávání a popř. s páníčkem prohodíme pár slov.
já třeba mám psa, který na malé pejsky vrtí ocasem, má je moc rád, ale jeho radostný projev by pro takového prcka nemusel dopadnout dobře... ono je možné i psíka zašlápnout nejen zakousnout. Navíc znám dost psů, kteří se tváří neutrálně a pak stačí málo, aby došlo k neštěstí. Takže bych se na chování psů a jejich páníčků moc nespoléhala a raději se pokaždé zeptala. Za to nic nedáte a hlavně tím můžete předejít neštěstí

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 21:44
- Nahlásit

Chipinek

Proč myslíš, že nejsou? Ti pejsci mají akorát jiný řád a jiné hranice, než je "předepsáno", není možné toto uznat? A neznají nic jiného, celý život žijí podle hranic svého pána, který je určil a nastavil, ať už je to nošení do schodů, nebo totální ignorace. Jsou zvyklí na to, jak je vychovali a myslím, že jim je tak opravdu dobře.

hele to je něco jako třeba děti. Ty kterých si rodiče moc nevšímaj a do ničeho je nenutěj nebo ty, který jsou rozmazlený a mají všechno a nic nemusej, nemaj žádný povinosti se můžou zdát spokojenější než děti, který musej nejdřív napsat úkoly a pak teprv můžou jít ven, doma musej bejt do šesti a musej třeba na brigádu, pokud si chtěj něco dražšího koupit. Ale časem ty první dva typy dětí začnou mít různý mouchy a nešvary, se kterejma se životem budou protloukat mnohem hůř než ty, co měly ty hranice a mantynely "přísnější"....

LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2012 23:25
- Nahlásit

ChipinekProč myslíš, že nejsou? Ti pejsci mají akorát jiný řád a jiné hranice, než je "předepsáno", není možné toto uznat? A neznají nic jiného, celý život žijí podle hranic svého pána, který je určil a nastavil, ať už je to nošení do schodů, nebo totální ignorace. Jsou zvyklí na to, jak je vychovali a myslím, že jim je tak opravdu dobře.

Promiň, ale pořád to nechápeš.
Nedívej se na to svýma očima, ale očima toho psa.

Nejde o to, co je "předepsáno"!!! Jde o to, že každé zvíře má nějaké své přirozené potřeby. Jestliže chci to zvíře úspěšně chovat (aby bylo spokojené), musím mu je splnit.
Opice potřebujou šplhat, hroch potřebuje vodu, had teplo na vyhřívání.... kráva si potřebuje lehnout a přežvykovat, kůň potřebuje společnost jiných koní... a pes (mimo jiné) potřebuje smečku, hierarchii, řád a pravidla.
Pokud to tomu psovi nedáš, začne z toho stresovat a stres ventiluje tak, že začne vykazovat tzv. konfliktní chování.
To je třeba neschopnost zůstat sám, vytí a štěkání o samotě, ničení věcí, sebezpoškozování, agrese, bázlivost atd. atd., každý jedinec reaguje jinak.
(a tohle není nějaký můj názor, to prostě platí, vyzkoumali to zkušení etologové během pár desítek let)

Není to o ignoraci nebo nošení do schodů nebo spaní v posteli nebo počtu zvládnutých povelů, to ať má každý jak chce.
Je to o tom, abys psovi NAPLNILA JEHO PŘIROZENÉ POTŘEBY.

birma
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 09:51
- Nahlásit

Chipinek
Samozřejmě, než ho k cizímu pustím, sleduju nejdřív reakci pejska a páníčka a pokud se zdá býti vše v pořádku
To nemusíš vždycky odhadnout, mám čerstvý a velmi nepříjemný zážitek ze včerejška (a hned jsem si na tebe vzpomněla) - vyhýbala jsem se se svým psem boloňáčkovi (můj pes na metrovém vodítku, boloňáček na volno) a protože se můj pes netvářil agresivně, tak moje vyhýbání páníček druhého psa asi nebral jako dostatečný důvod k tomu, aby si ho zavolal a pravděpodobně jeli ještě večer na veterinu (i když byl podle mě pejsek jen v šoku). Jenže jako majitel potenciálního agresora (tzn. že ho jednou za pár týdnů či měsíců něco už hodně bolí, je špatně naložený, nebo je natolik ve svém světě, že si psa všimne, až když je v jeho osobním prostoru) už jsem unavená z toho upozorňovat lidi, aby svoje psy k mému nepouštěli a ještě poslouchat blbé poznámky až urážky v tom smyslu, jak si dovoluju po nich chtít, aby si svého mazlíčka zavolali, že to dělám jen v případě, že předem vím, že by byl problém. A upřímně - ani to necítím jako svou povinnost - jde o zdraví jejich psa (tomu mému může ublížit jen málo psů, a ti jsou většinou vychovaní a u svých majitelů a když už to někdo zkusí, tak tvrdě narazí na mě) a navíc považuju za opravdu základní slušnost nepouštět psa k jinému, který je na vodítku.

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 10:38
- Nahlásit

Takže bych se na chování psů a jejich páníčků moc nespoléhala a raději se pokaždé zeptala

Malá vsuvka.... já se radši ani neptám, protože se těm páníčkům dost často nedá věřit, respektive jsou mimo. K cizím samcům nepouštím.

A mně se snad ještě nikdo nezeptal. Typická situace, cizí psisko kráčí k nám, vysílá jednoznačné signály, já vím, že pokud bych ho pustila ke svýmu čoklísovi, on na ně žel odpoví a bude průser - a páníček psiska, když ho žádám, ať si toho psa zavolá, místo toho odpoví, že "ale on je hodnej, on mu nic neudělá".... a dívá se na mě jak na blbou. Zabírá snad jedině odpověď typu "ale můj hodnej není"... ač to není tak zcela pravda... ale pak teda dají pokoj a psa si chytí.

Dost mě toto sejří, jak všichni mají "hodnýho psa" a na to konto si myslí, že ho můžou pouštět za kýmkoliv.

Ale tuhle zkušenost asi Chipinek tak úplně neuplatí...

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 11:35
- Nahlásit

Vero

A mně se snad ještě nikdo nezeptal.

no mě se taky nikdo nikdy ještě nezeptal . Já se ptám, pokaždý. Je-li pes na vodítku, beru svého k noze či na vodítko. Neb nevím jestli pes na vodítku není třeba:

*nemocný (ať už třebas po operaci, nebo oblíbený infekční "kašel"
*není agresivní
*není-li to háravá fena
*není-li pes bojácný
a blábláblá dalších x důvodů.

teď poslední zkušenost z Pece - mám dva psy - psa a fenu na vodítku, vedu je u nohy. ani jeden z nich nestojí o nevyžádané kontakty a idiot s bíglem to mastí, hned jak nás spatří, rovnou napřímo k nám a psa na flexině našponovaný pustí ke psům. Beze slova. Ešátor je pouhopouhý huhla, ale prostě o takovýhle spešl rychlý nástupy fakt nestojí, navíc, když má po boku fenu a má pocit, že jí musí chránit, protože ona tohle taky nemá ráda. Fakt kretén ten chlap. Vždyť sakra nemůže vědět, jestli mu ho ten můj pes (s fenou po boku navíc) nezhltne?

Adiddaska

hele to je něco jako třeba děti. Ty kterých si rodiče moc nevšímaj a do ničeho je nenutěj nebo ty, který jsou rozmazlený a mají všechno a nic nemusej, nemaj žádný povinosti se můžou zdát spokojenější než děti, který musej nejdřív napsat úkoly a pak teprv můžou jít ven, doma musej bejt do šesti a musej třeba na brigádu, pokud si chtěj něco dražšího koupit. Ale časem ty první dva typy dětí začnou mít různý mouchy a nešvary, se kterejma se životem budou protloukat mnohem hůř než ty, co měly ty hranice a mantynely "přísnější"....

jo, to je dobrý přirovnání.

Chipinek

je to opravdu tak - pes nejen že potřebuje řád a vymezení hranic, ale on to vyloženě ke spokojenému životu potřebuje. Není to o tom, že komanduju psa co dvě vteřiny, ale stanovením řádu mu dám i určité zázemí. Nejsem ani chovatel, ani cvičitel, mám psa jako domácího mazla, nicméně - od mala učený na místečko, boudičku, plus základním povelům, a později i věcem nad základní výchovu, protože kdo si hraje - nezlobí a pes rád pracuje ve společnosti páníčka. Je to tak, protože mu to stejně jako to stanovení hranic a určení řádu, simuluje život ve smečce. Kde také panuje ten řád a pracuje se společně.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 11:41
- Nahlásit

birma
už jsem unavená z toho upozorňovat lidi, aby svoje psy k mému nepouštěli a ještě poslouchat blbé poznámky až urážky v tom smyslu, jak si dovoluju po nich chtít, aby si svého mazlíčka zavolali, že to dělám jen v případě, že předem vím, že by byl problém. A upřímně - ani to necítím jako svou povinnost - jde o zdraví jejich psa (tomu mému může ublížit jen málo psů, a ti jsou většinou vychovaní a u svých majitelů a když už to někdo zkusí, tak tvrdě narazí na mě) a navíc považuju za opravdu základní slušnost nepouštět psa k jinému, který je na vodítku.

souhlasim, to je elementární slušnost a hlavně pojistka a předejití zbytečnému konfliktu...taky se mi stalo že jsem požádala paní s maltézáčkem,aby si svého psa dala na vodítko a nepouštěla ho až k mému německému ovčákovi takříkajíc do tlamy...paní řekla,ale můj se nepere...řekla jsme jí že můj pejsem se většinou s cizími pejsky na potkání nekamarádí,ale paní evidentně chtěla o svého pejska mermomocí přijít,protože jak píšeš, na sídlišti člověk moc větších a silnějších psů nepotká...takže doporučuju každému se zeptat případně když vidím psa na vodítku u nohy,tak svého mít taky na vodítku a nevystavovat ho nebezpečí a sebe konfliktu.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 11:50
- Nahlásit

PetraK
teď poslední zkušenost z Pece - mám dva psy - psa a fenu na vodítku, vedu je u nohy. ani jeden z nich nestojí o nevyžádané kontakty a idiot s bíglem to mastí, hned jak nás spatří, rovnou napřímo k nám a psa na flexině našponovaný pustí ke psům. Beze slova. Ešátor je pouhopouhý huhla, ale prostě o takovýhle spešl rychlý nástupy fakt nestojí, navíc, když má po boku fenu a má pocit, že jí musí chránit, protože ona tohle taky nemá ráda. Fakt kretén ten chlap. Vždyť sakra nemůže vědět, jestli mu ho ten můj pes (s fenou po boku navíc) nezhltne?

s tím se setkávám dnes a denně, připadá mi to jako neomalenost od těch lidí, navíc někteří(nechci paušalizovat)majitelé malých plemen automativky počítají s tím že jejich štěkající a útočící mimipes nebude mým velkým psem zhltnut, protože přeci já mám zabijáka,musim si ho ohlídat,ikdyž se mu jejich malopes snaží zahryznout do nohy...popřípadě se snaží kousnout i mě....proto teda apeluju na majitele všech psů, aby se rozhodně na kontakt s cizím psem majitele dovolili a možná i počkali na reakci psů na vodítkách zprvu a pak teprve psy pustili k sobě....vuz příklad,sedím se psem v ordinaci veta,mojej čuba má koš a vodítko,paní má psa(prý třetí den z útulku,křížence labradora fenu) jde jí dát prohlédnout a má jí bez obojku navolno v čekárně, fena okamžitě za tou mojí,ta převelice nazlobená,labradorka jí už k hubě a štěká...paní jde pomalu pro ní a ukřivděně povídá..ona se chtěla ale kamarádit....hm, jenže není poviností mého psa se s vaším kamarádit a už vůbec ne v čekárně veterináře, kde pes navolno nemá co dělat...prostě sobeckost,skrytá za tváří kamarádění psů

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 11:55 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

ještě k těm klíckám, stanům a boudičkám.

já tedy nemám ani přepravku, ani stan. Nicméně oba moji psi - protože je to povětšinou psům z přirozených důvodů příjemné mít možnost si zalézt "do nory", kam nikdo jiný "nemůže" měli/ mají v předsíni svůj bydlík. Je to shora, ze tří stran krytý domeček - (v barvě a povrchové úpravě jako je šatní skříň, s plochou "střechou" takže to ani neruší interiér a může na něm být dekorace) a Chipinek - divila by ses, jak moc oblíbené místo to je, oba tam byli učení od malička, že to je jejich výsostné místečko, kam jsou třeba nejen posláni, třeba když někdo zazvoní a nechci, aby se mi motali u dveří, ale kam si můžou zalézt, když chtějí mít svůj klid a kam také na ně nikdo nemůže.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:01 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Sízra Milanová

připadá mi to jako neomalenost od těch lidí

to ti nepřipadá, to neomalenost je.

automativky počítají s tím že jejich štěkající a útočící mimipes nebude mým velkým psem zhltnut,

Tak to byl zas sobotní zážitek cestou z Velké Úpy do Pece. Dva bišoni. Pes a fena. Ač jsme obě paničky své ohaře přivolali, druhá strana toho schopná nebyla, takže bišon pes se s řeven nařítil k nám. Pustila jsem svého psa, nenechám mu urvat kule. Bišon fena se sřevem řítila k nám... i tedy ohaří fena byl vypuštěna.Nevím proč by velký pes měl být znevýhodněn. Ešovi jsem řekla, neřeš ho kreténa a jdi vpřed, fenka šla s ním,zatímco bišoni se motali a řvali jak prokopnutý. Paničky taky řvaly (edit oprava chyby, fuj hrubka) jak prokopnutý, my jsme byli zticha. Ani jsem neokřila posléze Ešusa, když se otočil a šel se podívat zpět. Aspoň ty krávy zrychlily.

veterináře, kde pes navolno nemá co dělat...prostě sobeckost
bohužel

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:02 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Chipinek
prosím tě, neuraž se, ale mně to tvoje uvažování ("mám psa na mazlení a proto ho nechci cepovat") trochu připomíná jednoho pána, co jsem ho nedávno potkala na sídlišti. Fenku mám navolno a když někoho vidím, tak si ji volám k noze. A pán jak to viděl, tak mi držel přednášku o tom, jak výcvik omezuje psovu přirozenou svobodnou osobnost. A zatímco moje fenka mi v klidu šla u nohy (a pak po skončení "přednášky" si šla dle libosti čuchat trávu a stromy vedle chodníku), tak se jeho "svobodný" pes zmítal a škrtil na flexině, naprosto svého pána nevnímal, jenom řval "já chcu tam! já chcu čuchat! já chcu za psem! já chcu, chcu, chcu!" a v jednu chvíli, přestože byl na flexině, vlítl do silnice.
Aneb - čím líp máš psa vychovaného a vycvičeného, tím spokojenější bude a tím víc svobody mu ve skutečnosti můžeš dát... (netvrdím, že je moje čuba vychovaná perfektně, to zdaleka ne, ale děláme na tom)

Pes je pes je pes. Bez ohledu na velikost.

Jo a doslechla jsem se, že tady na sídlišti labrador na vodítku překousl jorka. Doslova, skoro na dva kusy. Jork se chtěl taky jenom kamarádit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:09
- Nahlásit

lamalucni

čím líp máš psa vychovaného a vycvičeného, tím spokojenější bude a tím víc svobody mu ve skutečnosti můžeš dát.

tohle jsem si dovolila vytáhnout a zdůraznit.

Navíc pokud je pes zvyklý poslouchat, může mu to zpravidla ušetřit minimálně nepříjemné zážitky, když ne zranění, či rovnou smrt. Protože ho člověk může kdykoliv zastavit, či naopak poslat dopředu. sama několikrát odzkoušeno - naposled teď o tomhle víkendu, kdy jsem psa poslala dopředu a blokovala psa, který na nás vystartoval od baráku bez plotu.

Vero
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:10
- Nahlásit

PetraK
neřeš ho kreténa

Jo, klasika...
Já mám kliku, že můj pes ty malý kretény fakt neřeší.
Horší pro mě ale je, když majitel neřeší svýho velkýho psa, protože jako je hodnej. Nebo protože automaticky čeká, že můj pes je hodnej, dyž to není pitbul.
Stejně blbý nebo horší je, když lidi na venkově neumí nebo nechtějí udělat pro miláčka plot a miláček běhá po vsi.
Tuhle skončil přítel pokousanej, když dotyčnýho labrouše nehodlal pustit k nám...
A tak dál.
Sobectví kvete.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:34
- Nahlásit

PetraK
Nevím proč by velký pes měl být znevýhodněn. Ešovi jsem řekla, neřeš ho kreténa a jdi vpřed, fenka šla s ním,zatímco bišoni se motali a řvali jak prokopnutý. Paničky taky řvali jak prokopnutý, my jsme byli zticha. Ani jsem neokřila posléze Ešusa, když se otočil a šel se podívat zpět. Aspoň ty krávy zrychlily.

Uplně souhlasim s tvym postojem, bohužel mám strach u mýho psa, že by dotyčnýho útočícího malopsa mohla vážně zranit nebo i zabít a to bych vůbec nedala...nechci aby za debilitu majitele zaplatil ten malej psík životem, proto svýho psa v tu chvíli znevýhodnim...ale pokud víš že tvůj pes ho pravděpodobně nezakousne, chápu že ho pustíš a máš uplnou pravdu...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:36
- Nahlásit

Vero

Horší pro mě ale je, když majitel neřeší svýho velkýho psa, protože jako je hodnej

a uplně nejvíc boží je, když majitel neřeší svýho velkýho psa, protože je jako zlej a von se ho sám bojí

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:40
- Nahlásit

Vero
Stejně blbý nebo horší je, když lidi na venkově neumí nebo nechtějí udělat pro miláčka plot a miláček běhá po vsi.
Tuhle skončil přítel pokousanej, když dotyčnýho labrouše nehodlal pustit k nám...

no jako to je další fenomém kretenismu tohle..to je ale častý, to by si možná zasloužilo vlastní téma...pes na vesnici, který je normálně vypouštěn nebo si dle libosti odchází a přichází domů...neskutečný, když pominu že se kdykoli s jakýmkoli psem může servat nebo někoho poskousat,to těm lidem nevadí že ho může přejet auto, bezdomovec prodat na maso apod? Asi ne...to hlava prostě nebere

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:41
- Nahlásit

Vero

že můj pes ty malý kretény fakt neřeší.

jo to von taky ne, to je spíš takový jednak uklidňovací povel, že ať to nechá na mně a druhak upozornění majiteli kreténa, co si o nich myslím.

Tuhle skončil přítel pokousanej, když dotyčnýho labrouše nehodlal pustit k nám.

no tohodle se kapek bojim

Sobectví kvete.

ano to bez pochyby a ve velkým

Sízra Milanová
proto svýho psa v tu chvíli znevýhodnim.

no jeenže ...já si nejsem jistá, jestli se to právě v tom psu potom nenabaluje a nevede to ke zhoršení

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:42
- Nahlásit

Adiddaska
a uplně nejvíc boží je, když majitel neřeší svýho velkýho psa, protože je jako zlej a von se ho sám bojí

myslíš jako....maxíku ke mě a landseer na nás vrrr, pán maxíku 20metrů od psa, aby ho vlastní pes nekous

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:43 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

PetraK
no jeenže ...já si nejsem jistá, jestli se to právě v tom psu potom nenabaluje a nevede to ke zhoršení

tak jí mám nechat zabít si maltézáka? Ptám se vážně, co když ho fakt zabije?

edit: na vysvětlenou..nenechám psovi okusovat nohy, malopsa "lehce" odstrčim nohou..jestli mi rozumíš..ne že bych nechala malosráče aby se ukájel na mym psovi

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2012 12:46 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Adiddaska

majitel neřeší svýho velkýho psa, protože je jako zlej a von se ho sám bojí

už mám taky dvakrát blbou zkušenost. Jednou obří RR a podruhý nějaký molosoidní hovádko. První panička ani nezkoušela svýho čokla zavolat, natož na něj sáhnout /protože už od tří měsíců do nich v pohodě šel / , a ta druhá kravěna volala jen "Aaaazraeliiii Aaaaazraeliiii...." Azrael na ní z vysoka a pak dodala, já na něj nemůžu sáhnout on by se popral. tak nevim, kde to člověk žije.

Nicméně, to jsme kapek poodešli od separační úzkosti, i když je jasné, že všechno souvisí se vším a tady to z toho plynule vyplynulo

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání