| Autor |
Zpráva |
Tehryn
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2012 19:15 - Změnil/a: Tehryn
- Nahlásit
Mám malý problém se svým psíkem. Vůbec se nenaučil štěkat, jen mě do okna když chce na procházku, nevíte jestli by ho to nešlo nějak naučit? Jinak to je kříženec austraského ovčáka a labradora
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2012 20:31
- Nahlásit
Tak až doženete tu srnku,tak mu ji seber a dokud nezaštěká tak mu ji nedávej,nejlíp začít u toho vokna páč tam už to umí,no a postupně posunuj srnku dál vod vokna dokut to půjde dyby už vodcházela sama je čas ulovit novou
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2012 21:13
- Nahlásit
třeba
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_10895_0.html
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_7459_0.html
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 09:28
- Nahlásit
Tehryn
Měli jsme tentýž problém - němého loveckého psa. Učila jsem to za piškot nebo jídlo. Jídlo - dokud nezaštěkal, nedostal. 3/4 hodiny jsem tam blbla s miskou... Nakonec jsme v parku potkali paní s báječnou malou fenečkou, která štěkala na povel, a s tou jsme se to naučili.
|
Tehryn
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 21:22
- Nahlásit
To ale nebudeš hlídat chalupu ale štěkat když mu řeknu. Já nepotřebuju mu říct štěkej já potřebuju aby on mě "řekl" okolo chalupi nám někdo jde
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 21:32
- Nahlásit
Tehryn
Tak to sis měl ale pořídit nějaké plemeno, které má hlídání "v krvi" - zrovna labrador teda fakt hlídač není ani trošku (nevím, jak australák, ale vzhledem k původnímu využití plemene taky moc nadšení pro hlídání dvorku nepředpokládám). Navíc tohle se podle mě naučit moc nedá, pokud k hlídání pes nemá povahu...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 21:55
- Nahlásit
Tehryn
Buď trochu nápaditý. Nauč psa štěkat třeba na piškot, pak se domluv s kamarádem, ať jde dělat narušitele a přitom psíka ponoukej za odměnu k štěkání.
lamalucni
labrador teda fakt hlídač není
No jak který. Sousedovic Betynka je uřvaná kráva, že bych jí zabila kolikrát. Ta hlídá cokoliv, co vidí, slyší, případně jen tuší a někdy bych řekla, že i to, co si jen "přeje".
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 21:58 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Vlčáčková
Tak jasně, že je to kus od kusu. Mluvím o obecné charakteristice plemene, prostě pokud chci hlídače, budu vybírat mezi plemeny, která jsou k tomu vyšlechtěná. Co znám labradory, tak buď neštěkají vůbec, nebo jak píšeš ty - řvou imrvére furt na každýho kolemjdoucího ježka, to je ve výsledku taky hlídač na houby...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 22:03
- Nahlásit
lamalucni
to je ve výsledku taky hlídač na houby
To jo. A navíc sere Vlčáčkovou, případně jinou podobnou neurotičku.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2012 22:10 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
pokud chce zadavatel naučit psa štěkat na povel, a přitom to chce z důvodu toho, aby štěkal, když jde někdo kolem chalupy, jedno popírá druhé....to by totiž neštěkal na povel, ale na základě kolemjdoucího.
Mně naučil Šilhavý psa štěkat na povel během pár minut...
přivázal psa k plotu, já jsem s "odměnou" psovi mávala před čukákem, ale nedala ji, ona začala štěkat, abych jí to dala a já opakovala "štěkej, štěkej" a když štěkala, dostala odměnu...
tohle jsme párkrát zopakovali a pak štěkala na povel štěkej a to i bez odměny
edit: ne mně, ale mě...koho co....oprava chybky
|
kinta
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 09:25
- Nahlásit
Eninka
edit: ne mně, ale mě...koho co....
No nevim, tak učil Šilhavý štěkat Tebe nebo čupku?
|