| Autor |
Zpráva |
andromeda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 19:44
- Nahlásit
Dobrý den, poradí někdo, jak naučit pejska, půlročního, štěkat na povel? Štěká jen venku na ptáky, na cizí lidí, co k nám přijdou, ale jinak je úplně zticha. Tuhle se "zahákl" za vodítko na zahrádce a ani si nezaštěkl o pomoc.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:42
- Nahlásit
andromeda
Buď ráda, že štěká, dá se na tom stavět. Můj pes na povel blije, dnes opět. Stačí říct štěkej a poblije se.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:47
- Nahlásit
andromeda
já to učila na pamlsek, šlo to hned a od té doby, co se to čoklina naučila, už používám jen povel "ticho"
a učila jsem to takhle: vzala jsem nějakou opravdovou dobrotu, dala psině ochutnat a pak další kousek už držela tak, aby na něj nedosáhla, dala jsem povel "štěkěj" a když Hekla zakňučela, hned jsem jí dobrotu dala (zkoušela všechno možné - sedat, lehat, skákat, ale nakonec zakňučela ), a hned jsem to zkusila znovu, první dny mi stačilo zakňučení, potom už jsem čekala, dokud aspoň neňafla... ona brzy pochopila, že chci, aby něco řekla, takže se to naučila dost rychle a pořádně
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:49
- Nahlásit
venda
No jo, NO, to se rodí s aportem v tlamě a zkouškama v kapse
|
venda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 20:59
- Nahlásit
Mucholabka
hmmm, tak to asi nemám NO, pořád říkám, že je to Chodskej vlčák
ale musim se pochlubit, nakonec ten aport snad dokážu!!! (teda dokážu, že ho přinese Hekla, jinak já ho donést umim (a taky to často dělám...))
ale jinak si nemůžu stěžovat, učí se dobře
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2007 21:02
- Nahlásit
andromeda
Já to Bowa učila na hračku... Prostě jsem ji vzala a dělala to podobně, jak venda prvně se různě dožadocal a pak si štěkl§ Musel se pořádně rozdovádět (to u nás neníí zas takový problém:lol a bylo to! Někteří hafíci se to líp nauči tak, že musíme vypozorovat, kdy štěkají. Ve vašem případě třeba na ptááky, tak když začne zase štěkat pochvalte ho a přidejte ppovel... Takhle to zkoušejte déle a postupně nmmu mozková buńka určitě nastartuje
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 01:23
- Nahlásit
Já učila v podstatě podobně jako všichni, vzala jsem šišku nebo sněhovou kouli a psici jsem rozblbla a furt říkala jak blbá "štěkej" a hned jak štěkla jsem tu šišku nebo kouli hodila, aby si pro ni mohla doběhnout, tohle jsme opakovaly do zblbnutí, jen to má nepřijemnej důsledek a to ten, že se teď dožaduje hození nečeho tím, že štěká, i když nemá... a na povel štěká tak, že napřed si asi třikrát odpšíkne a pak štěkne a pak ňafá už v pohodě, jako by napřed testovala, jestli fakt musí....
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 07:25
- Nahlásit
andromeda
no my to naučili na klacek...ovšem teď když cokoli chce, tak štěká...no hrůza, takže teď učíme povel ticho
a přišlo to tak nějak samo, moc jsme to nehrotili, takže se to v podstatě naučila až v jednom roce.
zkus když štěká říkat povel štěkej, takhle si to spojí. Prostě kdykoli štěkne, tak honem řekni štěkej a pak hódně chval
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:10
- Nahlásit
Mucholabka
Nezoufej, Berta jsem to po dvou letech naučila. Že to dalo děsně práce se nakonec vyplatilo. Ovšem vtipné je, že právě na zkouškách, kdy měl zaštěkat, čuměl zrovna po vejrech, tak jsem ho musela klepnout přes čumák, aby se probudil a rozhodčí kvůli tomu skákala metr vysoko. Z čehož vyplývá. že mezi štěkáním a neštěkáním nemusí být bodový rozdíl
|
andromeda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 14:18
- Nahlásit
Moc pěkné rady, spousta postupů...Jenže, jak to čtu, nakonec mám pocit, že je lepší, když štěká jen z nějakého opravdového důvodu (a to ona štěká), než na povel a pak popřípadě hodně zbytečně navíc...Raději to nechám, jak to je. Ha, ha...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 18:34
- Nahlásit
andromeda
Jenže, jak to čtu, nakonec mám pocit, že je lepší, když štěká jen z nějakého opravdového důvodu (a to ona štěká), než na povel a pak popřípadě hodně zbytečně navíc...
Právě že štěkáním na povel psa nezkazíš tak, že pak bude štěkat bezdůvodně pořád. Pořád bude mít důvod a to právě ten povel. Četla jsem, že psi, kteří jsou uštěkaní se právě učí štěkat na povel, aby se uklidnili, aby neštěkali pořád, ale jen na ten povel. Moje šeltie je (díkybohu) taky neštěkavec a ňafne si opravdu jen když k tomu má důvod (třeba když večer venčíme a vidí podezdřelý stín, to se za mě schová a štěká). Ale protože plánujeme zkoušky, naučila jsem ji štěkat na povel (při hře, když se hodně rozdováděla) a fakt se nestalo to, že by teď štěkala zbytečně pořád a na všechno. Dál štěká jen když má důvod - a ty má dva: povel a strach
|
venda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 18:42
- Nahlásit
andromeda
no to já si taky nemyslim, že by se Hekla rozštěkala kvůli tomu, že jsem to po ní chtěla (maximálně s tím možná začala dřív), ona docela dlouho byla celkem v klidu, ale teď, jak je z ní puberťačka, tak machruje a zkouší to, štěká na psy aby si s ní hráli, štěká, když se bojí, rozhodně si štěkáním nic nevynucuje, to bych jí netrpěla...
|
KatkaLip
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 21:05
- Nahlásit
Ja ucila cubinu (BSO - 4 mesice) stekat na kolecko a na hrabe. Ona je totalni nestekavec, pamlsek, aport, uvazani a odchod... nic. Pak jsme na zahrade uklizeli listi a ona mi skakala a "lovila" kolecko. Po tom, co si tam skripla packu, tak lovit prestala a zacala stekat. Po dvou lekcich staci na kolecko ukazat a dat povel a uz steka. Co se pamatuju z drivejska, ucila jsem na kone, na fen, na vysavac a na sousedovic kokrspanela.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 22:22
- Nahlásit
andromeda
ja jsem ucila stenata na susenku, ale rozstekat dospeleho psa je nekdy prekvapive dost problem, nektery to ne a ne pochopit, nekdy pomuze taky na cvicaku, kdyz stekaj ostatni na povel, tak se chyti
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 14:01
- Nahlásit
Nenapadá ještě někoho něco?
kříženec, rok a půl:
- Klikr nechápe
- ostatní psi nefungují
- u plotu když štěká tak slovní povely nevnímá
- na hračku nebo pamlsek se mi nerozštěká
- uvázaná neštěká, zavřením v kotci ano, ale zase nevnímá slovní povely
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2008 14:12
- Nahlásit
kachna_
Neni nad to nekdy oprasit starsi temata .
|
rose
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 20:37
- Nahlásit
Prostě kdykoliv když štěká tak mu furt říkej štěkej, ale tak aby to fakt vyznělo jako povel.A potom už ne jen na pamlsek ale na celou misku s žrádlem...Tak sem to naučila Richiho stačí jen aby vydal nějaký zvuk jen aby zakňoural a dám mu pamlsek. Je to ještě štěně tak na něho netlačím. , ale chodím na cvičák a tam mi dobře poradili.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 21:02
- Nahlásit
kachna_
Jestli ještě nemáš pořešeno - tak můžu hodit další nápad - česnek nebo cibule. , psa to rozčílí a bude na to štěkat. Tak to teda probíhalo u nás, takže jsem měla v ruce za zády stroužek česneku, Ešus se vochomýtal kolem mě, ukázala jsem mu ruku, on se k ní hrnul, já jí otevřela, on natáhl do šňupáku a rozčílil se a rozštěkal na ten stroužek. Pochválila jsem ho moc, ruku strčila za záda, poblbli jsme a já pak zase vystřelila ruku před jeho šňupák, on jak byl rozjetej, tak mu začal nadávat... a po nějaký době už to šlo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 21:15 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Psíček
nojo no, nejni každej mistr tak si musí občas vypomoci. Já jsem ten čiročirej laik a když jsem viděla, že ho česnek rozštěká, využila jsem toho. Proč to dělat složitě, když můžu jednoduše
a hlavně bez námahy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 21:24
- Nahlásit
Psíček
jakozto apsolutní profýk ....
no bať, cibule a česnek sou naprosto amatérský náčiní. Stejně jako třeba citrón na který štěkával Murphy. To by totiž profýka ani nikdá nenapadlo, páč jde na to složitě. My amatéři si to musíme ujednodušovat kde to jde
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 22:27
- Nahlásit
Psíček
Kynologicky to umim taky. Beska se to naučila přes klikr. Jenže Mája klikr nechápe.
Jakákoliv metoda skončí zpravidla na tom, že to buď nechápe, nebo má strašnou radost, jak je šikovná, že neštěká.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 22:52
- Nahlásit
Psíček
Jo u plotu (na to se mi povel učit nechce).
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2008 08:19
- Nahlásit
Psíček
pak na pavouka taky natahovaciho...tomu jsme ukousli i dve nohy tusim..
pane! Vy žerete pavoucí? Fuj, to je hroznej zlozvyk. Brrr
kachna_
zkus tu cibuli nebo česnek, je jim to dost protivný, nemusí to jít hned, ale myslím, že se na to "zlobit" bude. Ešus to normálně v jídle žere, ale jak to vezmu do ruky a ukážu mu to, začne se s tím hádat. KLidně jí tu cibuli dej na hraní. ať si s tím kutálí a jak jí rozdrbe, tak to už se na tí tutově roznadává.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2008 08:57
- Nahlásit
Psíček
(počkite, ted se sem dotlaci a napise, ze ten jsem udelal jiz dafno)
Taxem tu ,dojem ste jako udělal,to jó a dáfno ,ale pavoucíííma to nebé .Kdysi v pravěku měl jeden můj kámoš jedno z prvních videí a pustil mi nějakej horor vo pavoukách..páč byl hajzl,nenááápadně umístil na sedačku takovýho velkýho hnusnýho na šňůrce jak poskočil,když jste zmáč ten balonek na konci .Gdyž zápletka gradovala,zmáčknul to.. Vod tý doby se zcela nemohu zbavit tiku v obou očích
Jinak teda metod je fakt víc a každej pes zabere na něco jinýho,ale pokud nejde naštvat,asi bych využila toho kdy štěká(je jedno proč) a spojila to s povelem štěkej..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2008 09:42
- Nahlásit
Psíček
ja bych si zas tak jistej nebyl...fakt.....kazdej pes je jinej
no jo, jasně, to je napsáno jaksi s nadsázkou či jak to říct. Jde o ten nápad, zkusit to. Třeba jí ta cibule vadit nebude a nebo se od toho otočí a odejde, ale žádnej pes nemá rád cibulu a česnek pod šnupákem¨, tak by to vyjít mohlo.
davidkova renata
Gdyž zápletka gradovala,zmáčknul to..
tohle uchystal synovec na mojí ségru tuhle - vyštrachal tohle svinstvo v garáge a políčil na ní. Nepočítal s jedním élementem. Se zrzavým élementem, kerej mu s pavoukem udělal krátkej proces. Nejdřív ho skalpoval, takže to byl první pabouk naháč na světě a potom mu urval přívod vzduchu, takže měl synovec po hehe : D
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2008 10:04
- Nahlásit
Psíček
ale pafouci nestekaj ne?
hele já nevim..ale jistá si nejsem ,někerý sou tak hnusně vobrofský,že by se s nima dala dělat klidně vobrana
PetraK
Nejdřív ho skalpoval, takže to byl první pabouk naháč na světě a potom mu urval přívod vzduchu,
no jo,já f tý době psa neměla
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2008 10:09
- Nahlásit
davidkova renata
no jo,já f tý době psa neměla
to je škoda, páč dyby byl pes čičkovnej, moch skalpovat i toho baboukovýho ftipálka
že by se s nima dala dělat klidně vobrana
jednoho takovýho chnusnýho máme na chalupě. Používám ho k nácviku odstanění vlastní aráchnofóbie. Jsem v počátcích, zatím pokaždý když ho vidím, jdu hodit šavli. Sem hotovej Aram Chačaturjan, furt samej šavlovej tanec .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2008 10:11
- Nahlásit
PetraK
Jsem v počátcích, zatím pokaždý když ho vidím, jdu hodit šavli.
hm...se vobávám,že bych se nehla z těch počátků
Sem hotovej Aram Chačaturjan, furt samej šavlovej tanec .
nejste třá taky bulííímik či spíše anorektik jako Nuný??
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2008 10:13
- Nahlásit
davidkova renata
nejste třá taky bulííímik
Bulik sem a velkej
a ty babouci to bude jednou moje smrt. Snažim se, ale moc to nejde. Jednomu jsem dala dokonce i jméno a pak sem Frantu dvě hodiny v koupelně přemlouvala ať vodleze vod toho ručníku, že už je mi po půl hodině fakt zima.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2008 10:17
- Nahlásit
PetraK
jsem dala dokonce i jméno a pak sem Frantu dvě hodiny v koupelně přemlouvala
no jo,takový blbý méno,to nemůže jinak dopadnout...třá to byla samice(Psíku,jasný jo , ) a mohla se teda menovat Renatka
|