Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Ako naucit psa stekat
Autor Zpráva
matti
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 18:36
- Nahlásit

Prosim vas, nevedeli by ste mi poradit ako naucit psa stekat??? Akoze moj hafan steka, niekedy v noci mi to lezie az na nervy ale neohlasuje cudzich ludi a ani ked sa niekto pohybuje okolo plotu a prave toto by som ho chcel naucit...dakujem za pripadne rady ;)

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 19:03
- Nahlásit

To je zvláštní, a na co tedy štěká? Pro zajímavost, co je to za plemeno?

matti
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 19:14
- Nahlásit

Fenka nemeckeho ovciaka - 10 mesiacov....ja neviem, tiez som nad tym rozmyslal...cez den ani nestekne a v noci huhle v kuse

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 19:32
- Nahlásit

matti
Takže nějakou snahu má, nejspíš štěká na kočky/kuny... Prostě když ve tmě něco šramotí. S nějakým cíleným učením štěkání na lidi bych byla hodně opatrná. Podle mě začne s hlídáním sama, až trochu zestárne. Zdá se, že to není vyloženě ten typ psa, který nikdy cizince neohlásí...

staropramen
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 19:45
- Nahlásit

Aby ti to nezačalo lýzt na nervy kdyby začal štěkat i přes den,můj pes začal štěkat úplně na každýho kdo za plotem projde,jak má ten někdo psa tak je úplně šílenej,je to bezva pocit vědět že někdo jde okolo cca 80krát denně to vám povím

Walda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 22:34
- Nahlásit

matti

Pokud nezačne vyštěkávat lidi za plotem sama a fakt to budeš po ní chtít, dá se to naučit přes vyštěkávání hračky. Člověk za plotem pak nepozná, že pes neštěká na něj, ale že se dožaduje hračky. Navíc se takhle dá naučit pes vyštěkávat jen ty lidi, kteří jdou jen těsně kolem plotu, nebo se u něj zastaví.

Naučíš psa vyštěkávat nějakou hračku a na závěr ho s ní necháš pohrát. Když už to bude pěkně umět, totéž začneš cvičit přes plot - vyštěkání hračky a odměna hračkou přes plot. Pak začnou nechávat vyštěkávat hračku cizí lidi, na závěr zase odmění psa hračkou. Ale člověk s hračkou se musí chovat tak, jak chceš - buď musí jít blízko kolem plotu, nebo se zastavit a civět na zahradu. Ostatní lidi, co budou chodit dál kolem plotu dokončí výcvik, ti žádnou hračku mít u sebe nebudou a z nich si nikdy žádnou hračku nevyštěká

Ale pozor - neuč tohle na pamlsky.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 07:37
- Nahlásit

Walda
Ale pozor - neuč tohle na pamlsky.

Jen pro zajímavost - proč?

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 08:10
- Nahlásit

Psíček
kdyz prijde zlodej, kterej neni uplne blbej
tak ho zpravidla pes stejně nezastaví, ale úspěšně ti to odfiltruje většinu malonenechavců.
Myslim, že je to mnohem lepší řešení, než nechat cizí lidí "jezdit" psovi klackem po plotě (metoda porazená sousedovi na cvičáku), to mi přijde jako nejlepší způsob, jak ze psa udělat magora.

Walda
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 09:25 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

VerčaZ

Jen pro zajímavost - proč?

No přece, protože bys ho naučila startovat po každém žrádle, co mu někdo hodí za plot.

S hračkou ho můžeš naučit vyštěkávat lidi, ale zároveň s tím může mít odmítačku žrádla.

A každýho magora zlodějskýho napadně hodit psovi buřta, ale málo koho jít do zveráče a koupit míček na šňůře. Aspoň doufám.

staropramen
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 09:28
- Nahlásit

A teď prosím někdo poraďte mě jak psa odnaučit zbytečně štěkat na lidi za plotem

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 10:24
- Nahlásit

WaldaNo přece, protože bys ho naučila startovat po každém žrádle, co mu někdo hodí za plot.

S hračkou ho můžeš naučit vyštěkávat lidi, ale zároveň s tím může mít odmítačku žrádla.

A každýho magora zlodějskýho napadně hodit psovi buřta, ale málo koho jít do zveráče a koupit míček na šňůře. Aspoň doufám.

Aha, no vidíš, to mě nenapadlo. Asi jak nemáme zahradu, tak mi takovéhle věci - jakože by mohl někdo něco hodit do zahrady - nedochází Holt jsem i ve svým věku naivní.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání