| Autor |
Zpráva |
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:54
- Nahlásit
Hančule
Tak sem hoď odkaz
|
Hančule
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:57
- Nahlásit
PetraK
Ne Petro, on ji chtěl, on chtěl velké plemeno, já chtěla počkat, až nebudeme mít Marvinka a teď to dělám já, on v životě psa neměl, takže měl úplně jinou představu... ((( Ale mně to nevadí, mám ji fakt ráda, ale musí se zapojit.
|
Hančule
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:59
- Nahlásit
pawLINka
Snad se ti to zobrazí:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=29607033373 6336&set=a.296070257069677.82491.100000001161686&t ype=3&theater
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:04
- Nahlásit
Hančule
To je fakt s čévéčkem? Představovala jsem si ji chlupatou.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:05
- Nahlásit
Hančule
, on ji chtěl,
a jejda , hm, tak se přiznám, že asi nejdřív tu klec... a jeho do něj zavřít , páč tohle by mě - za mě osobně dost zlobilo, takováhle nezodpovědnost. No jo, nejvíc to ale prostě evidentně bude na tobě, jestli se ti nepodaří mu teda vysvětlit vo co go.
Hele ještě jedna věc, která teda nesouvisí ani trochu s tímhle současným problémem - vzhledem k tomu, že je fenka kříženec ohaře a ČSV začni jí honem zvykat na zvěř a jak se u ní má chovat. Po ohaři zdědí vlohy a zájem o zvěr, po čsv pravděpodobně choutky k lovu, trošku problematický. proto se snaž co nejdřív v ní probudit toho ohaře, aby se naučila u té zvěře ovládat a vnímat tě, abys jí pak mohla bezpečně od zvěře odvolat - což nemusí být zrovna jednoduché. Počítej s tím, že pravděpodobně na tomhle poli budete muset hodně zamakat. Nechci tě strašit, jen tě na to připravit. Co do ní nacpeš teď - budeš využívat po celý její život. Choď s ní - až bude vylítaná - co nejčastěji - na vodítku- do míst, kde víš , že je zvěř, uč jí, že když na ni narazíte, musí zůstat v klidu, (třeba povel čekej, nebo sedni...) je malá, takže jí nedrť, ale prostě jak jí budeš mít na tom vodítku, máš šanci dosáhnout toho, aby udělala to, co po ní chceš. pak můžete postoupit do další třídy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:06
- Nahlásit
Hančule
no ty vado ta je!!!! krásnej ďábel. čsv bych tam taky vůbec nečekala
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:06
- Nahlásit
pawLINka
ona je krátká srst dominantní, takže kříženci bývají většinou krátkosrstí
teda pokud je ten ohař, se kterým je zkřížená krátkosrstej
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:08
- Nahlásit
Eldoguero
Nj, to je možný. Jen jsem si prostě představila takovýho skorovlčáka. Nevím proč.
Ale je hezká.
Hančule
Myslím, že majitelům xichtbůku by se fotky zobrazit měly.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:09
- Nahlásit
Eldoguero
ten ohař, se kterým je zkřížená krátkosrste
vzhledem k tomu, že je černá, tak by to mohl být francouz.
|
Hančule
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:09
- Nahlásit
No heleďte, čistý čévečko s papírama a ohař taky s papírama a vzniklo tohle :-D jeli jsme pro ni až do Hradce Králové, já jsem z Teplic :-D
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:14
- Nahlásit
Hančule
Jj, ale jaký ohař? Těch je povícero totiž.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:15
- Nahlásit
Hančule
Takže myslíš (nevadí, že tykám?), že předsíň by mohla být lepší než klec? že by to fungovalo na podobné bázi? a myslíš, že tu klec mám třeba až povyroste pořídit?
No za mě je prostě jednoznačně lepší předsíň než klec, je prostě větší. Na dveře se dá koupit koule.
Horší je, že se ti fena může pustit do dveří nebo do podlahy, ale tak v takovém případě holt koupíš tu klec...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:20
- Nahlásit
pawLINka
Myslím, že majitelům xichtbůku by se fotky zobrazit měly.
nemám xichtbuk a vidim je tagže cajk
|
Hančule
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:34
- Nahlásit
pawLINka
Německý krátkosrstý ohař hnědé barvy, příroda se prostě vyřádila. Maminka jim totiž zdrhla a našli ji u sousedovic ohaře a už se nedalo nic dělat. Prý čévéčka rádi zdrhají.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:47
- Nahlásit
Hančule
aháááá já myslela že to je vižloun zčásti... nevim proč, asik mě nějak zmátla Ešuska
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 12:19
- Nahlásit
Hančule
pawLINka
Tak NKO mají i variantu černý bělouš, odtud bych viděla tu barvu
Ale vypadá čuba luxusně, takový nohatý vořech se záhadným původem na pohled
|
Hančule
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 12:41
- Nahlásit
Grin
Vižloun? teď nechápu....
|
Hančule
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 12:44
- Nahlásit
Eldoguero
já když s ní přišla na cvičák, tak všichni pořád, že nejhezčí je ten záhadný československý vlčák Ona když nastraží uši, tak se jí do poloviny zvednou, někdy divně plachtěj a někdy je má jako ohař.
Marvin je občas trochu magor, takovou krásku vedle sebe a on si jí moc nevšímá, ale ona je prostě vpoho, všímá si ho a pořád to na něj zkouší, prostě taková pohodářka
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 12:45 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit
Hančule
vižla (nebo viszla, chceš-li) - maďarský ohař
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 12:46
- Nahlásit
Hančule
dědek chce svůj klid už taky
je fakt zajímavá, bych ji chtěla vidět až vyroste
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 13:04
- Nahlásit
Hančule
Tak ráno je to pro mě složitější, jak vylezu, dám jí rychle nažrat, pač celou noc nebyla venku, jdu sní ven a to zatím jen na zahradu, tam vykoná potřebu, je tam zhruba 20 minut, pak ještě jdu s ní jednou na půl hodky, aby se vyběhala, takže ranní venčení je tedy zhruba 40-50 minut, ale na dvě fáze, první kvůli tomu, aby se po noci rychle vykakala a vyčůrala, druhé na vyběhání a dokončení potřeby
Takže je ráno 20 minut sama na zahradě a pak půl hodinu na procházce? To by ani moje pidi teriérka pak doma nebyla hodná.
Eldoguero
to mi trochu zavání hysterií, kterou tu vždycky rozpoutají někteří, když se někde objeví slova jako je ostnáč nebo EO
Ti, co mě znají, že jsem všecko, jen ne hysterka... Ostnáč pravda nesnáším, ale pochopím ho ještě ve vyjmečných případech (dospělej a "tuhej pes"), elektriku mám na Rikim, ale klec ne. Pochopím jí na hodinku z důvodu, kdy sám pes chce klid a soukromí, ale ne na 6 hodin u aktivního štěněte, které je ráno na půlhodinové procházce. Ale jak jsem psala, nechci se vám tu montovat do radění. Já bych radši na to fakty šla krz to unavení a vyklizení místnosti a zabavení hrami. Nejde mi o to, že by to pes považoval za trest, to je jasný, že se dá naučit, že to má jako "svou místnost", ale ne na x hodin v kuse. Hančule si pořídila vražednou kombinaci plemen, věděla o tom, tak prostě musí stejně jako Petra K. dělat šaška a psovi obětovat ráno tu hodinu festovního honění se psema a cvičením
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 13:50
- Nahlásit
stetisek123
Hančule si pořídila vražednou kombinaci plemen, věděla o tom, tak prostě musí stejně jako Petra K. dělat šaška a psovi obětovat ráno tu hodinu festovního honění se psema a cvičením
To bych řekla, že si uvědomuje, aspoň se mi zdá, podle toho jak píše.
Ti, co mě znají, že jsem všecko, jen ne hysterka...
Hele, ale já jsme nenapsala, že jsi hysterka přece, přečti si to ještě jednou
ne na 6 hodin u aktivního štěněte,
Já bych radši na to fakty šla krz to unavení a vyklizení místnosti a zabavení hrami.
Vždyť ale píšu prakticky to samý přece
Tu klec dávám jako jednu z variant a zároveň jako doplněk k těmto variantám, nic víc, nic míň
|
Hančule
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 13:51
- Nahlásit
stetisek123
ne, na zahradě není sama, jsem tam s ní, to běhá a kadí a čůrá, já si s ní hraju.... pak jdeme na normální vycházku...
|
Hančule
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 14:20
- Nahlásit
stetisek123
Ani by to tak nešlo, již jsem psala, že ji sdílím se sousedem a ten by to nepřežil, kdyby tam byla sama.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 15:51
- Nahlásit
Hančule
OK,OK, už jsem zticha , si to tu nějak dopilujte samy. Já jen chtěla dát najevo svou nevoli vůči tomu, shánět hned klec
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 15:53
- Nahlásit
No za mě je prostě jednoznačně lepší předsíň než klec, je prostě větší. Na dveře se dá koupit koule.
Horší je, že se ti fena může pustit do dveří nebo do podlahy, ale tak v takovém případě holt koupíš tu klec...
Asi tak
|
Hančule
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 18:17
- Nahlásit
stetisek123
Do dveří snad neee Ale řeknu ti, jeden kamarád má z útulku kříženou stafordku, no a ten když se s ní před odchodem půl hodiny neloučí, tak pak ničí vše, nač přijde. Zničila mu dveře, koberce, linku, hrůza! A to je dospělá fenka. Takový opak, já se neloučím ani nevítám. To vím od Marvinka, pač ten když se s ním loučím, pak vyje, ale jinak je zlatej.
|
Hančule
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 18:18
- Nahlásit
Pro všechny
Teď jsme s ní byli 2 hoďky venku a snažili se jí utahat, jak jste řekli a jdeme na koncert, jen na 3hoďky, tak uvidím, co se stane! ))
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 22:03 - Změnil/a: Adiddaska
- Nahlásit
Hančule
a nebylo by lepčí s ní jít ráno ven na celejch těch 50 minut a pak jí dát nažrat a odejít? Já to tak dělám, přijde mi, že jak přijdou čokle dom vylítaný a unavený a eště se nadlábnou, tak je to uzemní a jdou chrápat. Na mě to teda tak funguje, že po jídle bych spala
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2011 22:43
- Nahlásit
Hančule
Adiddaska
jít ráno ven na celejch těch 50 minut a pak jí dát nažrat a odejít?
Asi by to bylo lepsi v mnoha ohledech, urcite je pro psa zdravejsi behat po zahrade a dovadet pred nez po jidle
|