Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pes začal demolovat byt
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Hančule
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 22:35
- Nahlásit

Eldoguero

Počkat v 18 letech jako skutečných 18 letech??? Nebo těch psích??? To nééé

Jinak ta kočka je taková mikro (tak ji nazvala veterinářka ), má tak 2 kila a Mia ted už 30, ale zápas je vyrovnaný, Sněhule ji dokáže pořádně zfackovat a přesně jak říkáš, vše sházely a to rozházely po místnosti, ne že by něco rozbily a tak to dělá i Mia sama, až na tu záclonu, ta jí musela asi pořádně nasr...t nebo naopak se jí moc líbila

Hančule
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 22:37
- Nahlásit

kejtlin

Tak někdy se stane nehoda i přede mnou, ale rychle si to uvědomí a utíká ke dveřím, to je právě to, já mám prostě vždy vytipováno za jak dlouho musí ven, sama mi to nedá nijak najevo.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 22:41
- Nahlásit

Hančule
Není nutný vzít úplně tu největší, ale rozhodně jednu z těch větších rozměrů, mysli na to, že čuba ještě poroste.
Počkat v 18 letech jako skutečných 18 letech??? Nebo těch psích??? To nééé
To joooo v opravdických 18 letech toho psa, jinými slovy, když bylo psu 18 let přestal lítat po bytě jak smyslů zbavenej a honit se s o 6 let mladším kocourem

Hančule
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 22:49
- Nahlásit

Eldoguero

já právě pořád odhaduji, jak asi velká může být, fenka č.v. cca 60cm v kohoutku a u ohaře taky tak nějak, ale co když bude po tátovi?

Doufám, že Mia bude blbnout do max. do svých 2let a k tomu se modlím!

Já si myslím, že Marvin si chce u ní udělat pořádek, dokud je čas, pač až to bude ženská a velká ženská, nebude mít šanci, je to kříženec jezevčíka už jí nedosáhne ani na spodní část hrudi tedy pokud se nepostaví na zadní...

LucieS
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 22:50
- Nahlásit

Tak mně třeba přijde normální, že prcek od půl roku do roku a půl je devastátor... Jediná cesta je odstranit z jeho dosahu vše, co jde. Já mám psy na zahradě a i tak to byl záhul, všechno uklidit z dosahu, oplotit. Natahala jsem jim tam klády - větve dobře hlodatelného dřeva, to docela pomohlo.
Na druhou stranu, pokud páníček nenaučí psa samotě nebo ho vystavuje stresům, které pes nezvládá, nebo ho málo fyzicky a psychicky unaví, projevuje se to demolicemi taky. Je potřeba to umět rozlišit.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 23:01
- Nahlásit

Hančule
Píšeš, že je to křížencec čévéčka a nějakýho ohaře né, tak ber v potaz nejhorší možnou variantu a to, že to bude velký jak přerostlý čévéčko odhadem cca 65 cm - je to čuba zase. Ale je to jen můj odhad podle toho co píšeš, to ti ale neřekne nikdo moc přesně tohle.
V klidu ona z toho fakt jednou vyroste, z toho štěněcího ničení myslím

LucieS
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 23:08
- Nahlásit

Hančule
A nešlo by vybydlet předsíň a nechat ji zavřenou jenom tam?
Ta klec mi pro takhle velkého a akčního psa přijde příliš .

Hančule
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 08:33
- Nahlásit

LucieS
Já už na to také myslela, ta předsíň je docela velká, ale musím najít klíče do kuchyně, pač ona si tam otevře. Já tak trochu bojuji se sousedem, někdy na mě prudí ohledně mých zvířat, ale přitom já po nich, pokud něco provedou, vše uklidím a oni v baráku ani nic neudělají, ale to víte, je jí 5 měsíců, tak si občas zakňourá přes den. Takže myslíš (nevadí, že tykám?), že předsíň by mohla být lepší než klec? že by to fungovalo na podobné bázi? a myslíš, že tu klec mám třeba až povyroste pořídit?

Hančule
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 08:34
- Nahlásit

Eldoguero

Tak jsem ji dnes ráno změřila, má 57-58 v kohoutku a je jí 5 měsíců a váží 30kilo, ona má dost dlouhé tlapy, jak modelka, kdybych sem mohla dát fotku, tak Vám ukážu svého Davida a Goliáše

pawLINka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 08:41
- Nahlásit

Hančule
Máš fotku někde na internetu?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 08:55 - Změnil/a: stetisek123
- Nahlásit

Vy mě zbijete,ale já jsme antiklecista, mně se to prostě nelíbí. Když psa necháte na 9 hodin doma, když jdete do práce, tak taky těch 9 hodin nezůstane v jednom v pelechu,kor štěndo. Trochu pohybu, přemisťování po bytě, zahradě. Prostě já to nemám ráda a jsem zásadně proti. Ale to je jedno, kecat vám tady do radění nebudu.
Chci se jen zeptat Hančule, jak vypadá její současný venčení? Jak dlouho, jak často a co dělaj..?

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 09:24
- Nahlásit

Hančule

ahoj nestíhám, takže nevím, co radili ostatní - tipuju si, že unavení těla i hlavy před odchodem, to je klasika, bez toho to moc nejde, páč jak ohař, tak čsv jsou jak nálož dynamitu.

mám ohaře - maďara, ti jsou pověstní tím, že jsou demolišn dog. takže jsem od prvních momentů na to šla takhle: před odchodem na dlouho ven- nevím v kolik vstáváš, je mi jasný, že když vstává někdo v pět je to blbý, ale zas asi lepší, než mít byt rozložený na prvočinitele - šli jsme třeba na hodinu, kdy se tedy nejen vyvenčil, ale i jsme si hráli, ale i se učili nějaké věci, páč moudré knihy povídají , že ráno a večer se psi učí nejlépe, takže jsme se takhle zabavovali a unavovali makovici , plus jsme si hráli spolu a hlavně jsem měla výhodu v tom, že jsme se ráno sešli vždycky partička se štěňatama. Smradoši se vylítali, porvali, utahali se. Ostatní teda my si vždycky ještě hráli s nějakou pískací hračkou na schovávanou (vždycky jsem ho posadila a šla hračku schovat do křoví, kde jí pak nadšeně hledal) při tom Ešátorovi šrotovala hlava a to unaví moc. Když jsme se dovalili domů tak před odchodem jsem vybudovala takovej rituál. Pesan musel zůstat na místě a já "kladla nástražné pasti" neboli - po prostoru předsíně rozmístila různě velké papírové krabice a v nich byly další a další krabice /někdy taky ne, když jich byl nedostatek / no a uvnitř pak byly buď dobroty a nebo hračky, Takže smrad mrňavej, když se na to chtěl dostat, musel ZDEMOLOVAT řízeně a kontrolovaně, celkem slušnej nářez materiálu a na nic dalšího už mu hajzlíkovi nezbejvaly síly : byla jsem v tý době největší odběratel krabic v širokým a dalekým okolí . Měla jsem si tenhle svůj vynález nechat patentovat , páč jsem teď zjistila, že ho už doporučujou i v psích časopisech . Ještě jsem tu jeho vášeň pro krabice v něm podporovala tak, že jsme se o ně spolu doma prali a nebo jsem ho v nich vozila , měli jsme takovej " povel" : "Šup Ashi do autobusu za minutu odjíždíme!" to se v ždycky nařítil, skočil do tý krabice, já ho v ní tahala po předsíni a on ji při tom cupoval . Doporučuju ještě jednu věc, máte-li světlou předsíň, nechávejte štěně jen tam, odstraňte všechno co může zničit a čím by si mohlo ublíižit. já vždycky před odchodem z předsíně vytvořila holoprostor

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 09:33
- Nahlásit

stetisek123
to mi trochu zavání hysterií, kterou tu vždycky rozpoutají někteří, když se někde objeví slova jako je ostnáč nebo EO
Tuším, že zadavatelka psala o tom, že pes je sám 6 hodin (je to na první straně, tak koukni), taky jsem psala, že i vzhledem k věku to není úpa košer, že tedy v krajním případě ...
Tím jsem myslela případ, kdy by pes třeba opravdu začal likvidovat nábytek, bourat dveře a tak.
Neříkám, že 5. měsíční štěně má zůstávat v kleci mnoho hodin denně. Na druhou stranu lze v ní přečkat nejkritičtější období likvidátorství apod.
Samozřejmě, a to jsem taky psala, že pes musí být pořádně vyběhaný a dostatečně psychicky unavený.
Mě třeba klec výborně pomohla při prvních náznacích likvidace u několika psů. Kdežto v době, kdy jsme ji ještě neměli, mi stihla půlroční čubina rozebrat během dvojího ponechání o samotě, pokaždé na cca 3-4 hodiny, totálně celou sedačku. Důvod byl především v tom, že nebyla zvyklá být sama doma. Tenkrát jsme to nakonec vyřešili i bez klece, ale na rovinu s klecí by to bylo mnohem jednodušší a rychlejší
Psi v ní svůj čas samozřejmě netráví, zavřu je do ní jen, když je to nezbytně nutné

Idea
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:00
- Nahlásit

Připojím se k tý kleci.. tak jsem jí pořídila a moje stafordka to má jako svůj pelech, takže když přijdeme z venku tak si tam sama zaleze a chrápe tam.. Jinak to jako taky byla šílená likvidátorka.. Rozebrala mi nový letiště když byla sama doma. Naučená samotě byla, ale pak si zlomila nohu a zase si navykla, že s ní někdo nonstop je a pak to teda bylo šílený. Fakt ničila na co přišla, včetně koberce atd.. o nabíječkách a ni nemluvě a to jsem přitom myslela, že na to nedostane.. no vždycky si nějak poradila.. Ale nám teda pomohlo jedíně každej den cvičit samotě, jen na pár minutek odejít, neloučit, nevítat a hlavně před mým odchodem vylítat pocvičit atd. Ale nejvíc jí to asi přešlo hlavně věkem.. teď jí je rok a 3 měsíce a podstatně se sklidnila po prvním hárání takže přeju pevný nervy, moc dobře vím co to obnáší

Hančule
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:08
- Nahlásit

pawLINka

Jen na facebooku, tam bych mohla ukázat

Grin
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:09 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

taky jsem psovi různě po bytě dávala a schvávala věci co mohl zničit, naplnila jsem je ňamkama, dávala jsem mu tří i takový tx míčky co se do nich nastrkaj granule a oni ho honěj po bytě a sem tam nějaká vypadne, můj čokl je ouchyl na toaleťák, takže jsem všude po bytě rozmisťovala toaleťák... Jak píše Petra K., prostě zkus bejt kreativní.

AD klec

já třá nemám nic zásadního proti kleci, když je na ní pes zvyklej odmala a má tam svůj pelíšek a tak, ale pokud se pořizuje až kvůli takovýhlemu problémy, tak podle mě by to měla bejt až poslední možnost, nikoliv první - respektive nejdřív zkusím psa utahat fyzicky a psychicky, zkusím se s ním neloučit a nevítat, pak zkusím různý p*čovinky nastražit aby ničil kontrolovaně, zkusím ho víc zvykat být sám (zavírat se před ním když jdu na záchod apod.) a až když vyčerpám všechny tyhle možnosti tak teprve začnu uvažovat o kleci. A ne jak to často slýchám - on ničil věci tak jsme mu pořídili klec - no my s nim chodíme jenom na 10 minut, abychom nemuseli ráno brzo vstávat.

edit: jenom vytučnění petřina jména

Hančule
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:13
- Nahlásit

stetisek123

Tak ráno je to pro mě složitější, jak vylezu, dám jí rychle nažrat, pač celou noc nebyla venku, jdu sní ven a to zatím jen na zahradu, tam vykoná potřebu, je tam zhruba 20 minut, pak ještě jdu s ní jednou na půl hodky, aby se vyběhala, takže ranní venčení je tedy zhruba 40-50 minut, ale na dvě fáze, první kvůli tomu, aby se po noci rychle vykakala a vyčůrala, druhé na vyběhání a dokončení potřeby

Jinak pak když přijdu z práce, chodím ven po 4-5hodinách, 2x do týdne chodí na cvičák, kde ji péruju, je docela šikovná, jednou za týden děláme velkou třeba 3-4hodinovou vycházku na kopečky, jinak venčím tak normálně, ale je pravda, že někdy jsem utahaná a moc tomu nedám a když je hnusně, tak se obě válíme u televize a chrápeme

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:18
- Nahlásit

Grin
s omluvou za OT:
enom vytučnění petřina jména
ta bude mít radost, že je vytučněná
Hančule
ještě Baysha kdysi pořizovala ohrádku a zakryla jí plachtou? No třeba si někdo vzpomene detailněji

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:20
- Nahlásit

Hančule

akže ranní venčení je tedy zhruba 40-50 minu

tak pokud máš čas, tak těch 40-50 minut jí udělej nadupoanej program. a po příchodu domů "naklaď nástražné pasti " a udělej řízenou demolici.

Plus bych určitě jakoby asi začla znovu učit na samotu. Nechávala jí chvíli v jiné místnosti o samotě, když jsi doma. přicházet, odcházet. S tím, že při odchodu právě to štěndo bude muset být na místě a bude se těšit na ten tvůj odchod, protože demolovat a hrabošit bude moct až mu mezi dveřmi řekneš třeba povel Vezmi, nebo můžeš, nebo tak nějak. Mému psu už je sedm, ale vím, že tohle je jeho oblíbená hra, takže i dneska, vyskytne-li se doma papírová krabička od pasty, čaje, nebo tak, tak mu při odchodu udělám "vzpomínkovou akci na doby jeho mládí " a tu krabičku s nějakou dobrotou mu tam nechám. A.... zatraceně pomalu se oblíkám, vypravuju, ... pak už pláče, ať proboha konečně vypadnu už toho bytu, aby mohl začít demolovat

Hančule
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:21
- Nahlásit

Grin
Je pravda, že já jí to spíš naservíruju, ty hračky a mňamky, že schovávat, aby měla co dělat, mě vůbec nenapadlo, zkusím to. Ten míček, už plánuji koupit, slyšela jsem o něm, víte, třeba včera jsem přišla domu po 4hodinách a doma nebylo absolutně nic, jen loužička. Ale dnes je doma 6h. sama, tak jsem zvědavá. Štve mi, že jsem ty pamlsky neschovala já blbá jí to naservírovala, aby to hned našla...

Eldoguero
Člen
- Nahlásit

Idea
Ale nejvíc jí to asi přešlo hlavně věkem.. teď jí je rok a 3 měsíce a podstatně se sklidnila po prvním hárání
Ano s fenami mám velmi podobnou zkušenost
Grin
pokud se pořizuje až kvůli takovýhlemu problémy, tak podle mě by to měla bejt až poslední možnost, nikoliv první
Tak jasně, že bráno takhle je to nesmysl, ale já to tak nemyslela. Nejdřív psa na klec navyknout jako na něco pozitivního - pelíšek, místo,kde se krmí, koušou kosti, hračky ... a pak teprve do ní zavírat. On ten návyk na ni většinou trvá velice krátkou dobu, takže nic co by se vzájemně vylučovalo
A ne jak to často slýchám - on ničil věci tak jsme mu pořídili klec - no my s nim chodíme jenom na 10 minut, abychom nemuseli ráno brzo vstávat.
Jo, tohle je bohužel ten druhej extrém, ale tihle lidi by podle mě vůbec psa mít neměli.
Tady podle slov zadavatelky, mi to ale takový nepřijde.

PetraK
Člen
- Nahlásit

kachna_

si blbá a za trest ti zakážu vířifku!! Leda bys to nějak ramštajňácky napravila nicméně ano, mám velkou radost zvlášť proto, že jsem se teď rvala furt jen zeleninou, abych zhubla

Hančule
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:25
- Nahlásit

PetraK

No docela si přivstanu, ale prostě chci,aby byla pořádně vyvenčená, příteli se po ránu vůbec nechce, takže to odnesu celé. Je taky pravda, že on jí při venčení moc nedá, fláká to. Takže když s ní jde on přes den, tak mám pocit, že toho moc stihnout nemohla, grrr.

Hančule
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:27
- Nahlásit

Nemáte někdo klec z druhé ruky? nejlépe XXXL Půjdu postupně po všem, hry, kreativita, poze chodba, naučit přítele pořádně venčit , pak klec, ale kdyby byla levně, dejte vědět

Hančule
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:31
- Nahlásit

Je pravda, že štěňata nejvíce rostou do půl roka a pak už jen minimálně? Víte, já psy,které jsem měla, tak ne od takového prcka, to je pro mě nová zkušenost. Dalmatinovi bylo rok a půl, když se ke mně dostal, jezevci rok, vlčákovi také rok, a tohle je pochoutka

Grin
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:39
- Nahlásit

kachna_
PetraK
mám velkou radost zvlášť proto, že jsem se teď rvala furt jen zeleninou, abych zhubla
achjo dámy, takhel překroutit moje slova, že se nestydíte. Já bych si nikdy nedovolila adresovat váhu či rozložitost něklterých účastnic diskuse... to je zcela pod mou úroveň

Eldoguero
Nejdřív psa na klec navyknout jako na něco pozitivního - pelíšek, místo,kde se krmí, koušou kosti, hračky ... a pak teprve do ní zavírat.
jj, dykjo.
ady podle slov zadavatelky, mi to ale takový nepřijde.

Mě taky ne, já jsem spíš reagovala na tu debatu která se tady kvůli kleci udála, nemyslela jsem to konkrétně na zadavatelku.

Hančule
schovávat, aby měla co dělat, mě vůbec nenapadlo, zkusím to. Ten míček, už plánuji koupit, slyšela jsem o něm,

Hančule
docela si přivstanu, ale prostě chci,aby byla pořádně vyvenčená

kromě toho vyběhání ji ale taky cvič, hraj si s ní... pohybu má podle toho co říkáš asi dost, ale řekla bych že není dost té psychické zátěže.. takže nejdřív vyběhat, pak poslušnost, pak zase běhat, pak třá nějakou logickou hru, zase běhat, pak cvičení nějakého psychicky náročnějšího cviku ... a zkoušet jak je na tom. Podle mě když budeš mít hodinovej nabitej program a ještě schovaný pamlsky doma v krabičkách, musí to zabrat. Ale je samozřejmě taky riziko, že se ozývá ten vižlí gen a ona demoluje protože si to prostě děsně užívá nebo ji k tomu vede nesnesitelné nutkání pak by byla asi ideální ta klec..

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:42
- Nahlásit

Hančule
Je pravda, že štěňata nejvíce rostou do půl roka a pak už jen minimálně?
tak to záleží na plemeni a rozhodně je to i hodně individuální. Je možný, že tvoje fenka už moc na výšku nevyroste, když je takhle vysoká a bude teď spíš jen mohutnět.
Většinou ale psi rostou tak do toho 10 - 12 měsíce co do výšky (pak je to u velkých plemen jen o nějakém tom jednom,možná dvou centimetrech).
Já bych ale typla, že se ti ještě povytáhne, když je to taková čára ale je to jen můj typ

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:45
- Nahlásit

Hančule
jako nejrychlejc asi roste do toho půl roka, ale čim větší plemeno, tim dýl roste.
tohle je pochoutka
jenže, když se to povede a pes je opravdu takovej, jak bys chtěla, při zachování jeho povahy, tak to stojí za to. Zas je ale blbý, že se nemáš na koho "vymluvit", na jeho zlozvyky

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:45
- Nahlásit

Hančule

c nechce, takže to odnesu celé. Je taky pravda, že on jí při venčení moc nedá, fláká to

jo tu už tak chodí , ale tak předpokládám, že pséka si chtěla ty, tak halt, kdo chce užít, musí zkusit , zkus to řízený demolování, odstranění všeho dostupného, a utavení před odchodem a nácvik samostatnosti.

do půl roka

no to ne - nebo teda aspoň velký psi rozhodně ne.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:47
- Nahlásit

Grin

nestydíte.

no hlavně kachna, vona je totiž hrozná nestyda

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání