| Autor |
Zpráva |
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 17:18
- Nahlásit
davidkova renata
a jo jasný, že je jako uklidim do rohu a nebudu spolíhat na to, že nevlezou pod kola nebo nevodejdou když na ně nevidim, ačkoli maj naučený, že by odcházet neměli huš temu rozumím
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 17:20
- Nahlásit
Adiddaska
huš temu rozumím
jsi bistrá ... nicméně rači bud hezká dokud to de,to ti de líp
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 17:21
- Nahlásit
davidkova renata
tag jasně, dyk si viděla jak dlouho mi to trvalo to pochopit!
|
smajiska
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 21:14
- Nahlásit
To bych měla psa doma furt, nebo zas věčně v kotci. Podle mě pes není od toho, aby trávil den v kotci nebo doma. Navíc když je doma 20 a venku -15. To bych ho musela navlíkat do nějaký kombinézy a medvědí velikost sem nikde neviděla. Ostatně sem se ani nesháněla, můj pes má kožich a boudu, kde bydlí. Kdybych chtěla mít psa doma nebo v kotci, pořídim si takovýho, co tam bude spokojenější než venku.
Chápu, že je milion rizik, znám ženskou, co měla v bytě Německýho ovčáka a vykradli ji. Takže když si to vytipujou, zabrání tomu jedině hodně dobře udělanej alarm. A ani ten ne. Já spíš doufám, že díky hafovi mi nepřijdou vykrást barák nějací nepřizpůsobiví spoluobčané, kteří nebudou mít nic lepšího na práci.
A aby psa nikdo neotrvávil? Jasně, stát se může, ale kolik psů žije volně na zahradě a kolik jich bylo otráveno? Ta pravděpodobnost je malá a snad, pokud nikoho nenaštvu a pes nezakousne nějakýho jinýho, se mi to nestane.
Náhoda je blbec, ale to na mě může spadnout cihla. Nemohla bych psa pustit na volno, protože co kdyby tam někdo někam hodil něco otrávenýho? Hmmmm, chodíte venčit psi tam, kam hodně dalších lidí?...Už se to párkrát stalo...ale asi taky kuli tomu nebudete nechávat psa jen uvázanýho na vodítku.
Tak to beru já a klidně si myslete, že sem pitomá, ale nebudu žít stylem: "..co kdyby náhodou...".
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 21:18
- Nahlásit
smajiska
Myslím,že to tady nebylo o "..co kdyby náhodou...". ,ale spíš o tom,že pokud můžu něčemu předejít,tak to udělám.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 08:14
- Nahlásit
smajiska
Hezky napsáno. Mám to úplně stejně, taky jsem zastánce všeho s mírou. Moji psi už několik nepřizpůsobivých občanů zahnali, jsou to pašáci, už k nám nechoděj ani svědci jehovovi Předcházet nebezpečí se má podle mě v rozumný míře, děti taky nevodím za ručičku přes silnici do dvaceti let, i když zajet auto je může kdykoliv, žejo. Kdyby člověk chtěl předcházet všem myslitelným nebezpečným situacím, tak aby on i pes strávil život ve zlatý kleci.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 10:18
- Nahlásit
smajiska
Trénovala jsem to asi týden na cca stejným místě, v klidu na zahradě za barákem kde téměř nic neruší.
no pes asi n epochopil o co jde, ale to není jeho chybou - začni trénovat nejdřív doma, tam vás neruší vůbec nic, venku na zahradě se přeci jen ty elementy najdou, i když tobě to tak nepřijde, změň atraktivitu odměny, měň ty místa, kde budeš klikat, klikej po krátkých sekvencích.
Jako kdyby to klikání ignoroval.
no asi tě- i jak píšeš - moc nebere navážno, nevidí důvod proč k tobě chodit, má asi něco zajímavějšího. Musíš to otočit a stát se pro toho psa zajímavější ty. Jak toho ale docílit, to popsat neumím.
ale odložení na dálku.
tak ale princip je pořád stejnej, přeci. Nejdřív u nohy, na vodítku nakrátko, pak na vodítku delším, pak prodloužit vodítko, přidat rušivý elementy, pak bez vodítka u nohy.. na větší vzdálenost, větší, větší... přidat rušivý elementy. kde je rozdíl?
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 10:29
- Nahlásit
Maya
Hezky napsáno. Mám to úplně stejně, taky jsem zastánce všeho s mírou.
Hele,já taky moc věcí neřeším,páč to bych se s tím počtem dětí a psů co mám,definitivně zbláznila.Fakt nejsem úzkostlivá matka a ani panička,ale psy samotné na zahradě nenechávám,už z toho důvodu,že když jsou tam oni,většinou tam bývají i děti a když nikdo není doma,tak jsem prostě klidnější,když vím,že jsou v bezpečí.
A jak sem psala,znám lidi co mají psy naučené,že když vjíždí a vyjíždí s autem,tak je pes normálně na pozemku na volno,ale opět,nedokázala bych to,protože tam fakt hraje roli to,že pes je živá bytost a ne stroj a nikdy nevíš co se mu v palici urodí a já si pak nechci po zbytek života vyčítat,že jsem ublížila já jemu,nebo nedejbože on někomu za tou bránou.
|