| Autor |
Zpráva |
Siha
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 14:36
- Nahlásit
Žiju v Německu a chodit na cvičák tady, nemá pro mě moc cenu, protože nemám slovní zásobu z tohoto oboru. Tak moc díky za rady. Nechci mít psa pro ostudu, když mám na něj čas.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 14:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Siha
vůbec nebere, ani nezajímá
no protože tam má zajímavější věci. Zase bych zkusila zvýšit atraktivitu pamlsku, protože další hozený aport jako takový, pro ní tou odměnou není + bych s ní ten aport zkusila sice venku, ale až bude kapek míň rozptýlená a na klidnějším místě. Otázka taky je, jak jste aport cvičili, jestli to třeba nemá celý otrávený.
EDIT - no a nebo - zjisti si co a jak s klikrem a cvič to s klikrem.
|
Siha
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 15:07
- Nahlásit
PetraK
je možné, že to má spojené nějak s jídlem, když jíme u stolu, tak donese ke stolu všechny své hračky, vč. pelíšku a cokoliv, co se donést dá, aby něco dostala.
A venku, je to pes uklízečka, strašně ji baví hledat odpadky a okamžitě je zahrabe. Tak pak nemá čas poslouchat.
Klikr zkusím, už jsem to viděla u jiných a fungovalo to.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 15:25
- Nahlásit
Siha
jo ten klikr zkus. Nastuduj si to - i tady je na to téma a různý odkazy. Důležitý je nejdříve psa tzv. naklikat (klik-hned odměna, klik-hned odměna), aby si ten zvuk spojil s odměnou a pak začít trénovat. Když si zadáš do vyhledávače klikr vyjede ti dneska už spousta informací, myslím, že s ním by vám to mohlo jít, je to dobrý komunikační prostředek a páníčky i psy cvičení i učení se nových věcí dost baví.
|
atanaf
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:58
- Nahlásit
Ahojky mám problém moje 5 měsíční fenka si začala hrát na zahradníka.Vyhrabává mi stromky,žere solární světla nevím jak ji to odnaučit.Prosím o radu děkuji.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:09
- Nahlásit
atanaf
http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/12423 93/benecek
tady jen pro info, že na to nejsi sama(sám). Já jsem měla
doma se všema fenkama malejma to samý a já jsem si s
tím neporadila, takže ani radit nemůžu. Každopádně na zahradě
nezůstal kámen na kameni. Pominu-li, že dvě ze tří jsou kozy
a spásají trávu, tak v době mládí nepřežilo žádný kvítko,
ani zelenina a listnatý stromy taky nic moc. Akorát je potřeba
dát z dosahu jedovatý kvítka. Vždycky mi přišlo úsměvný
(i když je to spíš k pláči), když třeba tulipány či lilie měly
zelené, neotevřené květy a nikdo nic netrhal, ale v okamžiku,
jak květ rozkvetl, tak ten den byl utrhnut a položen vedle
|
Phobia
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 09:56
- Nahlásit
Mám podobný problém. Po uspání staříčka jsem si hned druhý den přivezla novou ovčandu, ať se neubrečím - 14-ti měsíční fenu, na kterou předchozí majitelka neměla čas ani sílu. Fenka byla zcela nevycvičená a nevychovaná. Rychle jsem ji naučila chodit pěkně na vodítku a základní povely (sedni, lehni, ke mně, zůstaň - to jí zatím moc nejde), ale má to háček: když je na zahradě, tak neposlouchá. Autoritativní tón nezabírá, pamlsky ji v tu chvíli nezajímají, hračku z huby dát nechce... Prostě si pobíhá, poskakuje a trotlí, veškeré povely ignoruje. Trestat ji nechci (ona stejně trestání jaksi nechápe), ale jak ji přinutit poslouchat, když absolutně nespolupracuje?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 11:15
- Nahlásit
Phobia
jak ji přinutit poslouchat, když absolutně nespolupracuje?
nevim, jak jí máš dlouho, ale já bych asi začala tím, že bych jí nejdříve nechala vyblbnout a potom bych jí začala učit takový ty přetahovací hry (zatím bez nějakého pust atd., čistě jen hra) a vždycky skončit dokud to psa baví?
Psovi bych nechala obojek a krátké vodítko a pak ho prostě odlovila, abych si neničila nervy a přivolání
|
Phobia
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2012 10:15
- Nahlásit
Mám ji skoro dva měsíce. Udělala velké pokroky, ale je majetnická a když se jí něco líbí (letající talíř, ulovená myš), odmítá to přinést nebo pustit, veškeré povely ignoruje a utíká před námi, abysme jí kořist nesebrali. Talíř má za odměnu a nechat jí ho pár minut, udělá s ním krátký proces (ona během chvilky rozkouše a sežere cokoliv) a pochopitelně nechci, aby polykala myši, kdo ji má furt odčervovat. Povely (a pamlsky) v takové chvíli ignoruje a honit ji odmítám, pokud z mé strany nejde o dobrovolné blbnutí. Nejspíš to prostě budu muset vzít po "štěňátkovsku" na vodítku i na té zahradě:-/.
|