Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Prosím, poraďte, jak nejlépe naučit štěně venčit?
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2010 13:58
- Nahlásit

mafina
nevím jestli mu nebudeme motat hlavu změnou prostředí.
když budeš takhle uvažovat,uděláš z něj neurotika co je celý život akorát ve stresu.Změna prostředí je zcela normální jev

makrel
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2010 14:01
- Nahlásit

mafina
jestli prší moc, tak bych ho po venku na dlouho netahala, ať se nenachladí. Jak píše Renata, ty změny prostředí jsou naopak nejlepší učit psy hned od štěňat. Já s tím mám doclea problém, protože beru dospělé psy, většinou narušené a ti pak ty změny snášejí hodně špatně. kdybych měla štěně, tak ho fakt tahám tam, kde to jde a kde to pro něho není nevhodné /hluk, zakouřené atd.). Vyplatí se to.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2010 14:15 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

mafina

Tak nevím jestli je dobré jet

je to velice vhodné jet. štěně si bude od malička zvykat na různý prostředí, cestování a věci kolem toho spojené, takže pak ho budete moci brát v pohodě všude s sebou.
Je to pes není to předčasně narozené mimino, co musí být v inkubátoru
Snažím se to trochu odlehčit - fakt se toho nebojte, naopak štěně zvykejte na co nejvíc podnětů ať ho pak nerozhodí, to, že vedle něj zahouká autobus.

Edit - my jsme v té době byli co víkend na jiné návštěvě u ségry, kamarádů (trasa Praha - Brno, Praha - Teplice...), všude děti, jiní psi.... Ešus byl rád, že je vzrůšo, že se něco děje, že má všude kámoše. Dneska cestování naprosto miluje a nastupuje do jakéhokoliv otevřeného auta s myšlenkou, že plechovka na 4 kolech = nějakej ten vypečenej výlet bude.

mafina
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2010 14:20
- Nahlásit

Jak už jsem psala je to náš první pejsek,tak fakt nemáme žádné zkušenosti.Dneska je to týden co ho máme doma,tak jsem si fakt nebyla jistá.Tak se radši zeptám jinak se mnou chodí do krámu (tam je tedy v tašce položený na sedátku pro děti),autem s námi taky jezdí,včera byl v pohodě venku.Tak tedy doufám,že z něj bude pes pohodář.Ale radši se zeptám,než něco podělat

makrel
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2010 14:21
- Nahlásit

mafina
však jo, pohodář bude, když si na všechno bude postupně zvykat

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2010 14:38
- Nahlásit

mafina

Ale radši se zeptám,než něco podělat
jasný,že to je lepší.
Člověk to píše s odstupem, když už má doma několikerýho psa a navíc třeba většího plemene. Ale opravdu se nebojte. Pochopitelně v dešti s ním nikde necárat, jen vyvenčit a dom, ale cestování jako takového se nebojte. A jestli můžu být za "chytrou".... vycházím z toho co píšete, že to je první pesan, tak si dovolím takovou poznámku- nepodceňte výchovu. A co nechcete aby pesan dělal v dospělosti, nedovolte mu to ani teď dokud je to malá roztomilá kulička. Tím nemyslím nic hrozného, ale vymezte mu laskavě a citlivě co může a co nemůže /pochopitelně úměrně jeho věku/. Protože ono to tak svádí, tyhle chlupatý kuličky rozmazlit, jenže pak co s rozmazleným dospělcem, to už je jiná.
Tak jsem si tu utrousila svoje moudra a jdu

mafina
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2010 15:40
- Nahlásit

Tak si každý den pomalu zvykáme na ven.Včera pršelo tak jsme byli jenom na chvilku,Mates přišel obalenej pískem.dneska už jsme byli taky 2x,přijde uťapkanej ,padne a spinká .Jenom pořád nějak nepochopil,že se venku dělá loužička,nechává si to na doma,kde jde vzorně na noviny.Venku ho nechceme nechávat dlouho bez pohybu sedět na zemi,aby tedy nenastydnul a taky se bojíme o tu kýlu.Zatím jsme ani my lidi nepochopili jak mu to vysvětlit

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2010 15:46
- Nahlásit

mafina
vidíte, to je přesně to, co se s plínama stává. štěně pochopí, že na plínu doma je to super a pak se venku přirozeně nevenčí
vemte štěndo ven hned potom, co se probudí. to se chce každému štěndu hned čůrat (a když píšu hned, myslím hned otevře oči a už s ním jděte, aby se nestihl doma vyčurat na plínu). pak venku buďte tak dlouho, dokud se nevyčurá v trávě. jednou to pustí, ale je potřeba venčení venku načasovat ideálně po tom probuzení. za vyčurání pochvalte. takhle to pochopí brzy

mafina
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2010 20:06
- Nahlásit

PeKrato
Díky za radu,ale bojíme se ho zatím dávat do trávy,máme za sebou jenom první očkování a bydlíme v bytovce,kde v trávě před barákem projde a najde se tam všechno možný i nemožný tak aby ještě něco nechytil.1.11.nás čeká ta kýla,tak už bych ráda aby to bylo v klídku za námi.Jinak náš Matýsek je asi unikát,ale po probuzení jde čůrat třeba až tak za půl hodiny.Kromě toho že třeba úplně nejradši a tvrdě spinká na zádech,o něco se zapře aby se nekolíbal a spí tak ten pravý "výcvik" s venčením asi začne až operaci a očkování.Uvidíme jak se to bude dál.....

Tony
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2010 23:18
- Nahlásit

mafina
no psi raději čůrají do trávy (naštěstí) jinak se nebojte jednou se venku vyčůrá, a když pak přilétne kus dobroty zapamatuje si to a plína už nebude tak atraktivní

Mika
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 09:30
- Nahlásit

mafina

tej travy sa neboj, ked ho budes mat stale na ociach, tak si ho ohlidas. Na beton sa vetsina psu proste nevycura Skus to v tej trave, a pak uvidis

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 10:52
- Nahlásit

mafina
hele dřív se to dělávalo tak, že se po místnosti rozprostřely noviny a ty se přesouvaly ke dveřím, až se vysunuly ven. Tím nechci teda říct, že je to metoda pro vás vhodná, ale co zkusit tu plínu dát na trávu?
jinak čím víc si v klidu a čím míň se bojíš cobykdyby a co se mu může stát, tím líp

Tony
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 11:01
- Nahlásit

No já si myslím, že se brzy vyčůrá i venku. Zatím tam byl párkrát, nikdy ne na trávě. Nám to taky trvalo několik dní než udělala první louži venku (a bylo to v době, kdy neuměla ani na tu plínu - takže tou to nebylo). Já zkrátka měla štěně, které se nevyčůralo, pokud nemělo absolutní klid (a nikdo ji za čůrání doma netrestal ani ošklivým pohledem).

Tery89
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 13:00
- Nahlásit

Ahoj, za tři týdny si jedu pro štěňátko borderky. Když jsme s přítelem v práci, bude i s druhým pejskem doma. Má cenu učitn jí na nějakou plínu, nebo podložku? Nebo radši učit spíš hlavně ven, na plínu se vykašlat a doma pak po příchodu bobky a loužičky uklidit? Mám na ní týden dovolenou, tak to bude dobrý, ale pak už budu muset do práce 8-16:45h.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 13:54
- Nahlásit

Tery89

To je čistý čas, když seš v práci nebo i s dopravou?

Tery89
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 14:49
- Nahlásit

Čistá pracovní doba.

Tony
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 15:11
- Nahlásit

Tery89
no přečti si diskuzi od začátku - jsou tu odpůrci a zastánci plín (odpůrců je si myslím více) - záleží také na povaze štěněte.
Uvidíš pak sama, jak jsem psala, naše štěndo, když bylo doma aktivní dělalo loužičky i po 20 minutách (stejně tak dvouměsíční australská ovčanda, kterou jsem hlídala), plína nám hodně usnadnila. Ani u jedné nebyl s pozdější čistotností problém.

Bukča
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2010 16:02
- Nahlásit

Ahojky všem,
jdu přispět se svou troškou do mlýna

Hlavní je vydržet s nervama a pořád vychovávat. Moje malá PRT se doma počurávala do 8mi měsíců. Normálně jsem ji učila, plínu jsme měli, ale chválená a pamlsky byly jen za čurání venku. Po měsíci byla přes den v pohodě, ale ráno byla vždycky louže ! dokud se nenaučila ven, tak plínu používala pořád, ale pak v noci si na ní nanosila hračky a vyčurala se vedle.Byla jsem uplně na nervy, protože jsem s ní chdila pořád i v noci a stejně byla už v 6 ráno louže. Měla jsem pocit, že jen čeká až se začnu budit a honem se vyčurá, protože jsem s ní byla třeba ve 2 v noci a když jsem o půl 6 vstala, že jdeme zase tak BAF - loužeVšichni okolo mi smaozřejmě přidávali na náladě vysvětlováním, jak jejich geniální psi doma nic neudělají už dávno !

A pak se stal zázrak - v 8mi měsicích malá odhárala a od té doby je krásně čistotná...........

takže moje zkušenost: VYDRŽET

mafina
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 21:31
- Nahlásit

Tak po delší době malé hlášení,5denní návštěvu jsme zvládli v pohodě cesta autem byla pro Matýska trochu dlouhá(2hodiny),ale dělali jsme přestávky.V baráku jsme umístili plínku s novinama,parkrat jsme ho tam odvedli a pak už tam chodil v pohodě.Dneska jsme byli na operaci s tou kýlou.prý užbto chtělo,někde mu tam vrůstal podkožní tuk,středa a pátek nás čekají nějaké injekce...tak se nám tady ten náš uzlíček tak nějak motá po bytě.večer už jsme dali po troškách granulky,dneska se párkrát počůral mimo noviny,tak jsem mu to prominula.ale zítra už přitvrdíme:-D dostal límec,ale jakmile mu ho dám,tak se posadí a přestává úplně komunikovat a jenom sedí a kouká,tak jsem mu zkusila dát ma bříško ustřiženou silonku.pořád má snahu si olizovat ťapky a asi i to bříško,tak mám strach....

mafina
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 10:09
- Nahlásit

Tak už máme stehy venku,všechno dopadlo na 1,povídal pan doktor.Už máme i druhé očkování,doma chodí Matýsek vzorně na novinky.Tak si říkáme že je asi na čase začít trénovat venčení.Než taky začne čůrat se zvednutou tlapkou jako opravdovej psí chlap ,to by nám to pak asi doma moc nešlo :-D a hlavně mě by se to nelíbilo,až by očůrával pračku,když má vedle ní svoje noviny.Poradí nám někdo kdy začínají čůrat po chlapácku a jak teďka na to učení venku?Máme zase chodit po dvou hodinách,jako když jsme učili noviny?Díky

Mika
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 11:52
- Nahlásit

mafina

nevim kolik mu je, muj zacal zvedat nohu az kolem 9-10 mesicu, ale to uz byl znacne opozdenej :-D
A uz ste fakt mali davno noviny vyhodit a ucit ho curat normalne venku, cim dlhsie chodi na noviny, tym dlhsie ho to budete odnaucovat. Ja tejto metode fakt velmi nefandim :/ Proste ho berte von co najcastejsie, sami casom vypozorujete, ake ma intervaly. Dosledne dodrziavat a snazit sa, aby na noviny chodil co najmenej. Ked uvidite, ze sa k nim blizi, tak schmatnut do naruce a mazat ven.

Tony
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 23:54
- Nahlásit

Být co nejvíce venku a při každém úspěchu hodně chválit. Jak psala Mika, jak se přiblíží k novinám ho vzít ven. Doma na novinách nechválit, tvářit se, že se nic neděje. Nám teda přestala "noviny" používat sama od sebe, najednou zůstávala podložka čistá a já věděla, že ji brzy můžu odstranit úplně.

Měla jsem psího kluka velkého plemene a nohu zvedl v den svých devítiměsíčních "narozenin".

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 11:28
- Nahlásit

Tony
Nám teda přestala "noviny" používat sama od sebe, najednou zůstávala podložka čistá a já věděla, že ji brzy můžu odstranit úplně.

Takhle to bylo i u mýho psa prostě přestal tu plenu používat (už cca ve třech měsících). Vstávala jsem s ním ale i v noci,aby měl co nejvíc možností vykonávat potřebu venku, jde o to, aby venku čůral častěji než doma, on to jistě brzy pochopí, chce to jen trpělivost a důslednost.

mafina
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 09:06
- Nahlásit

Tak se snažíme být co nejvíc venku,přes den už děláme potřebu jenom venku.Brzy ráno nebo v noci občas noviny Matýsek využije.Teďka mi jenom vrtá hlavou,jak mu vysvětlit ,aby si "řekl",že chce jít ven.Taky jsem se chtěla zeptat,ráno nám to naše štěndo olíže celý obličej,to nás myje nebo je to láska?:-D

nada2221
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2015 15:51
- Nahlásit

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,že moje štěně,kterému bude 5 měsíců,to dělá i z trucu,začala jsem ho učit pomalu a jistě,že musí občas doma zůstat sám,tak jdu na chvíli sama ven a Niki,tak se jmenuje i přes to,než odejdu,tak s ním jdu nejdříve ven se doma vyčůrá a i vykadí.Mě to připadá,jako by vyžadoval pozornost.Nechodím s ním ven v určitou hodinu,ale chodím s ním jakmile mi připadá,že by mohl se venku vyčúrat a vykadit.Nechci ho učit na jednu a tu samou hodinu,aby si navykl na stejnou hodinu,ale aby si časem zvykl o to říct.Niki je tak trochu tvrdohlavej,ale už ví kde je jeho místo,poslechne na povel sedni a ke mně,ale někdy si postaví hlavu a prostě to neudělá.Akorát bych chtěla vědět,jak ho to naučit,že nemá být tvrdohlavej a chodit pouze venku na záchod a né na kobereček v kuchyni.Ještě jsem se chtěla zeptat kolikrát takovýmu štěněti dávat žrádlo,kupuji pouze granule.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2015 15:55
- Nahlásit

nada2221
Ani z trucu, ani z tvrdohlavosti! Vyměšuje proto, že je v obrovském stresu ze samoty. Je potřeba mu to usnadnit - odcházet jen tehdy, pokud je hodně utahaný, tím myslím třeba půldruhahodinovou procházku. A dát mu něco, co si může v klidu na pelechu žvejkat, například naplněnou hračku Kong.

Jaké granule kupuješ?

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání