Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Prosím, poraďte, jak nejlépe naučit štěně venčit?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
MISULACEK
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 18:24
- Nahlásit

Dobrý večer,

prosím někoho zkušenějšího o radu.

Pořídili jsme si před dvěma týdny štěňátko jorkšírka, přibližně osm týdnů starého. Prosím, poraďte nám, jak ho správně naučit venčit se venku a ne doma na podlahu. Jestli máte třeba nějaký zaručený návod jak na to?
Náš pejsek měl v původní rodině dost volnou disciplínu a zdá se nám, že "chodil", kam se mu zachtělo, což chceme pochopitelně změnit. Paní "chovatelka" nám ale tvrdila, že je "naučený na igelit", nevím, o tom jsem v životě neslyšela, ale vzhledem k jeho bezpečnosti se mi tenhle způsob moc nezamlouvá.
Problém je také v tom, že si vůbec neřekne, že potřebuje na záchod a prostě cestou nebo při hře po něm zůstane loužička nebo bobek, takže zatím se nám moc nedaří vystihnout ten moment, kdy s ním vyběhnout ven na zahradu. Navíc ho nemůžu dostat ven z domu, když prší nebo je mokro po dešti, aby se vyčůral, venku nic neudělá, zato když příjdeme domu, udělá loužičku opět tam, kde nemá. Chodíme s ním ven opravdu často v krátkých intervalech třeba po dvou hodinách. S kočkolitem, novinami a podobnými věcmi jsme nepochodili, pejsek je akorát rozhází po bytě a stejně jde tam, kam se mu to líbí.
Proto bych uvítala veškeré rady, jak na to.

Moc děkuji a přeji hezký zbytek dne. Míša.

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 21:44
- Nahlásit

No nechci být uštěpačná, ale pokud tu někdo měl čistotné štěně už v osmi týdnech, ať se přihlásí a foto toho psa vyvěsí na úvodní stranu . Nemůžete přeci u tak malého pejska čekat, že bude čistotný. Předtím jste pejska neměli nebo o nich nečetli?
Nejde o to s ním chodit každou chvilku, ale vystihnout to TO - pokud se štěňátko probudí, hned s ním běžte ven, až se vyčůrá či vykaká chválit!!! Čůrat bude vždy, tak si na to počkejte, na zahradě si oblíbí třeba nějaké místečko. Já štěndo vzala vždy na "jeho čůrací kopeček" a říkala mu "vyčůrej se", prd tomu rozumí, ale časem si to spojí. Kakat nebude asi při každém venčení. Prostě jakmile se probudí, hned dát ven a domu až po vyčůrání. Musíte ho pozorovat a jakmile začne ajkoby něco hledat, hned ven.
Přes noc ho nenechávejte běhat na volno, ale dejte si ho k posteli do hlubokého košíčku odkud sám nevyleze. Dejte mu tam třeba ruku aby nenaříkal a hned jak se začne vrtět, kňourat, hned ven a chválit.
První, třetí (přišel k nám tedy až v 7 letech) a 4 pejsek se naučili čistotnosti rychle. 1. byl už od chovatelky učen čistotrě, louže i bobky byly, ale spíš i naší nepozorností. 3. byl sice už dospělý z útulku, zprvu bylo i pár bobků, lítali jsme po nocích, ale do týdne to bylo OK. 4. přišel ve 4 měsících z útulku, čistotě učen tedy nebyl. Vždy po vyvenčení jsem si s ním hrála, pak usnul a po probuzení zase ven a tak dokola...později chtěl jít vždy na venčení do patra, tak jsem vždy letěla za ním a hned venčit jak jsem ho viděla, že chvátá po schodech. 2.pejsek byl největší prasátko, první noc pokadila celou postel i pokoj, pak jsem jí právě na noc nechávala u postele v košíčku, kde se nevyvenčila a tak se mě naučila na venčení budit.

Indy
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 21:56
- Nahlásit

Svého pejska jsem to naučila během pár dnů (pár = dva ). Štěně se obvykle potřebuje vyvenčit: po hře, po probuzení, po jídle, když se napije.
Tady bych začala - takže, když se nají, dopije, probudí nebo si dohrajete, okamžitě vezmeš pejska do náruče (neboj, nepočurá tě) a postavíš ho až venku na trávě. A budeš čekat. Jakmile se vyčůrá nebo vykaká, moc štěně pochválíš a dáš mu pamlsek. Ze začátku to může trvat celkem dlouho, ale vyplatí se vydržet... pejsek se tak naučí, že když se vyvenčí venku, je to dobře.

Doma sleduj pejska - jakmile začne čuchat k zemi nebo se točit, zřejmě se chce vyvenčit, takže zase do náruče a zase na travičku. Ze začátku si taky můžeš dávat budíka. Já jsem chodila venčit kromě výše uvedeného (po hře, jídle, pití, probuzení + když se mi zdálo, že se mu chce) taky každé 3 hodiny. První dva dny jsem se sice vůbec nevyspala a strávila jsem třeba hodinu stáním na Indiánkem, když se nechtěl vyvenčit.

Když to nestihneš a přistihneš pejska, jak čurá doma, tak zase - ven na trávu. Ale netrestej ho, pejsek ještě neví, že to nesmí, takže trest by pejsek nepochopil.

A ještě malá poznámka k braní pejska do náručí - do náručí ho bereš proto, aby se ti nevyvenčil cestou, ale až na určeném místě. V jiných případech pejska do náručí neber (udělala bys z něj neurotika ))

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 22:02
- Nahlásit

stenata maji tu krasnou vlasnost, ze se vencit ucit nepotrebuji. ja pouzivam metodu kyblu & mopu. rano se mi vstavat nechce, takze stene necham vycurat a vykakat doma a jen to pak vytru. zatim kazde stene, kdyz dorostlo do veku, kdy moc i stolici po dobu, kdy nemohlo ven, udrzelo, doma kakati i curati prestalo. samozrejme, pokud chces mit pocit, ze jsi sveho pejska neco naucila, klidne se do toho pust - vetsinou toto byva prvni kynologicky uspech, ktereho novopeceny majitel psa dosahne, a nerad bych te o nej pripravil.

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 22:09 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

Psíček

nooo covece, nechci vyvracet tvou teorii, ale pokud je platna musel jsem mit ja i par dalsich mych znamych to stesti, z stene dorustalo do tebou zmineneho veku presne v dobu, kdy ja jsem se domnival, ze ho to ucim ....

tim mou "teorii" nevyvracis. samozrejme, pokud stene beres pravidelne ven a "ucis" ho, ze curat ma tam, tak to delat bude. to nic nemeni na tom, ze pokud to delat nebudes, nauci se to tak jako tak. jak rikavala kim bejsindzrova - je to zakladni instinkt.

edit: krome toho, ze nerad stresuju sebe (ranni vstavani), nerad "zbytecne" vytvarim situace, kdy by se do stresu dostaval pes. kdyz ma stene pocit, ze se mu chce curat, at se bez "vycitek" vycura - vytrit se to da vzdycky.

impact
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 22:15
- Nahlásit

Indy
(neboj, nepočurá tě)
Jako tím jsi si fakt jistá, jo? Tak to teda jsi na omylu.

Indy
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 22:27
- Nahlásit

impact
No jo, do teď jsem si byla jistá! Mě Indiánek nikdy nepočural! Chachaaa, ale představa, že by mě počural...
Ty máš ale evidentně jinou zkušenost

impact
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 22:34
- Nahlásit

Indy
Mám. Nejen já. Dodnes vidím máti, jak stojí v noční košili u výtahu ve třetím patře, Mafiána v naručí a zechcaný má celý břicho...

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 23:49
- Nahlásit

Psíček

Kdyz jdu se stenetem pote, co se vycura doma, ven, tak ho tim snad nestresuji ne?

no tim ho asi nestresujes. myslel jsem tim spis, pokud mu clovek dava najevo, ze doma je curat nezadouci.

tak mi ale vysvetli, proc ta doba, kdy se tomu psovi zacina jevit, ze nema curat doma, ale venku, souhlasi s dobou, kdy se ho to panecek snazi naucit...nejen tedy u mne ...rozumime si?

proc bych ti to mel vysvetlovat? mluvis o necem jinem. kdyz ho to budes ucit, naucis ho to driv a je to v poradku - ja jen rikam, ze kdyz ho to ucit nebudes, nauci se to sam. takze chces-li, uc si stenata curat venku, ja, pokud jeste nekdy budu mit stene, ho necham curat a kakat doma a po par mesicich to budou umet oba uplne stejne. jde mi jen o to, ze kvuli domacimu curani/kakani si nema smysl delat starosti nebo neco zbytecne resit, protoze se to vyresi tak jako tak samo.

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 10:11
- Nahlásit

argosek
a když se vyčůrá venku, chválíš nebo ne?

Baysha
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 10:25
- Nahlásit

argosek
jsi si jistý, že se to naučí každé štěně? co když (hypoteticky) půjde o štěně odchované v kleci, které nemělo jinou možnost než dělat pod sebe a uklízelo se mu každejch pár dnů, takže štěně vyrůstalo v sajrajtu a přišlo mu to normální?

argosek
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 14:43 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

Psíček

Tak já myslím, že i zde, ostatně jako i u spousty dalších věcí záleží na formě, jak se mu to dává najevo.

porad si nerozumime. nemyslel jsem tim, ze ho primo ja/ty/on/ona vystresuju/jes/je, ale ze pokud stene bude "vedet", ze doma se necura a curat se mu bude chtit, tak se to bude snazit zadrzet. tim, ze mu ukazes, ze tady ne a tam jo, na sebe beres obrovskou zodpovednost zajistit mu moznost delat to vzdy tam, kde muze.

+ tohles napsal presne, jak to vidim i ja (a netyka se to jen curani)

Ale samozřejmě uznávám, že když dávám psovi najevo něco, co se týká omezení jeho základních instinktů, je ta situace složitější než běžná a hlavně pes to nemusí být schopen vůbec pochopit, takže bychom měli být v takových situacích ještě opatrnější než běžně..si myslím.

kachna_

a když se vyčůrá venku, chválíš nebo ne?

tezko rict. ze bych to delal programove, tak to urcite ne, ale myslim, ze obcas curajici stene pochvalim, ale kdyz mam dobrou naladu, chvalim i za mnohem pitomejsi veci.

Baysha

jsi si jistý, že se to naučí každé štěně?

jsem si jisty, ze se urcite najde nejake stejne, co se to nenauci, ale jednou z hlavnich vlastnosti vyjimek je to, ze jsou vyjimecne.

co když (hypoteticky) půjde o štěně odchované v kleci, které nemělo jinou možnost než dělat pod sebe a uklízelo se mu každejch pár dnů, takže štěně vyrůstalo v sajrajtu a přišlo mu to normální?

az na tu klec to docela pasuje na zivot v mem domecku, takze ciste hypoteticky by to vetsina i takto "postizenych" stenat mela zvladnout.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 15:27
- Nahlásit

Psíček
jasně můžeš namítnout, že teda takoví lidi nemají mít psa a budeš mít jistě pravdu.....
jako proč? kde je chyba jako? v tom že bydlej v paneláku a ne v jeskyni nebo jak?
argosek
pane argošku vy musíte býti velmi vystresovaný člověk,je to ostatně někdy i dost zřejmé, vy totiž jistě také víte a máte zažito,že nemůžete moč a exkrementy vypouštět zcela libovolně a kdykoli a že to prostě někdfy musíte holt vydržet až na WC Pokud si ovšem děláte do plen značky Pemprs např. gtak se vám pochopitelně omlouvám.

argosek
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 15:34 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

davidkova renata

pane argošku vy musíte býti velmi vystresovaný člověk,je to ostatně někdy i dost zřejmé, vy totiž jistě také víte a máte zažito,že nemůžete moč a exkrementy vypouštět zcela libovolně a kdykoli a že to prostě někdfy musíte holt vydržet až na WC Pokud si ovšem děláte do plen značky Pemprs např. gtak se vám pochopitelně omlouvám.

slecno renato, bavime se zde o stenatech, ktera zatim nemaji mocove mechyre dostatecne vyvinute na to, aby vydrzela to, co ja, dospely pes a s trochou sebezapreni treba i vy.

Psíček

Mno to je zajímavá myšlenka a asi i pravdivá. Na straně druhé ale vem situaci, že pes třeba v šesti letech začne mít problémy s čůráním a bude mít zažitý, že se nemusí snažit vydržet, ale že si může ulevit....a teď si vem, že je to třeba pes bydlící s rodinou v paneláku ....

pockej - pokud bude mit "problemy s curanim", tak predpokladam, ze se bude jednat o problemy zdravotni - pak si pres veskere problemy, ktere to tem lidem docasne muze zpusobit, myslim, ze je opet uzitecnejsi, kdyz to pes doma pusti, nez aby se trapil.

tolik teorie - ted praxe - ja stenata curat nechavam, ale vysledek je takovy, ze se nauci curat venku uplne stejne, jako stenata, ktere nekdo ucil, ze doma ne - proste ted, kdyz jsou ti psi uz velci, tak se doma nevycuraji, ani kdyz se jim chce (coz u dospelaku nevadi, protoze vydrzi bez curani nesrovnatelnme dele nez stenata).

argosek
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 18:53
- Nahlásit

Psíček

Mno budu zly a nebudu souhlasit...to myslim hodne zalezi na konkretnim pripade.

POZORECEK ZLOUCKY PSICEK!

Cesmina
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 23:13
- Nahlásit

Já se přikláním k Argoskovi. V určitém věku většina psů raději počká na venčení. Zatím jsem měla zkušenost s dvěma dospělými venkovními psy a oba věděli, že se doma nečurá a čekali na vycházku i když je to na tuty nikdo nikdy neučil.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 23:45
- Nahlásit

mám z útulku 2 malý čubiny,žily údajně celoživotně venku, ale u mě doma se vyčůraly jen jednou a to ještě byla moje chyba, měly vařený maso s hodně vody, jsou absolutně čistotný.
jinak štěně jsem vždycky popadla a šlo se ven i v noci-spala jsem s ním v posteli a mám hodně lehkej spánek,takže hned jak se vzbudilo jsem se vzbudila i já a během 14dnů-3 týdnse málokdy stalo, že byse vyčůralo, nebo vykadilo doma a ven vždy po jídle,pití a po probuzení

Tony
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 09:58
- Nahlásit

MISULACEK
Štěňátko je opravdu na nějakou velkou čistotnost ještě hodně malé. Co můžeš odchytit jsou loužičky po probuzení. Ale pokud si štěně hraje, má radost a podobně tak se vyčůrá doma klidně po 20 minutách a vůbec si neuvědomí. Chce to trpělivost, nosit pořád ven (máš na to ideální podmínky - já měla štěně v lednu a ve čtvrtém patře bez výtahu) a venku chválit a nehodu doma prozatím ignorovat.
Co se týká podložek, tak já štěndo (právě kvůli "náročnějším" podmínkám) naučila na přebalovací podložku pro lidská miminka a fungovalo to. Nějaké lepší čistotnosti jsme dosáhli až kolem čtvrtého měsíce a poslední loužička (radostí, že jsme konečně doma) byla v necelých sedmi měsících.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 08:55
- Nahlásit

Mám to atejně jako Tony, prckovi nejsou ani tři měsíce a loužičky prostě občas jsou. 4té patro bez výtahu učení čistotnosti trochu ztěžuje Ale u takového prcka se opravdu nedá očekávat, že budete bez loužiček. Chce to trpělivost a dělat to, co radí ostatní. Pořád s malým lítat ven na trávu a tam chválit. Já jsem po 14 dnech naučila malého už čurat na povel. Používám to hlvně při odchodu z venku domů, aby se vyčural opravdu těsně před tím, než zajdeme dovnitř.
Plíny taky používám a v době mojí nepřítomnosti na ně malej sám chodí. Dost to usnadní úklid
Tak hodně trpělivosti a radosti s pejskem

MISULACEK
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2010 00:18
- Nahlásit

Dobrý večer Vám všem a moc děkuji za Vaše odpovědi.

Pejska jsme samozřejmě už měli, ale byla jsem ještě malá a navíc to byl velký československý vlčák, který byl jenom na zahradě u domu. Teď máme ještě kocoura, ale s ním žádné problémy nebyly, protože od prvního dne chodí doma na kočkolit, ale kočka a pes je úplně něco jiného.

Zkusím být tedy víc trpělivá s tím naším prckem (v našem případě s trošku větším prckem, protože vlivem "dobré" výživy od chovatelky v osmi týdnech se dostal až na dvě kila, ale tlustý není, jen má, bohužel, proporce dospělého psa...).

Problém je v tom, že "chovatelka" se moc o tohle nezajímala a psi jí chodili, kam chtěli a to i dospělí, takže pro Čertíka je to nejspíš normální. Ještě nám ta ženská řekla, že si svoje místečko na to najde sám a že je naučený na igelit, nad plenkama pro štěňata ohrnovala nos, ale zjistila jsem, že nejvíc se mu líbí holá plovoucí podlaha nebo dlažba v koupelně... A největší perlička od té paní bylo, když nám ukázala štěně z minulého vrhu, nezvladatelného ročka, ani ho nemohla pustit k nám a teprve teď ho chtějí učit na vodítko.

Pejska na zahradě při venčení samozřejmě chválíme a pokud máme zrovna při ruce něco dobrého, tak dostane i to. Taky ho učíme na povel "Čůrej!". A chodíme ven tak asi po dvou hodinách, ale v noci už ne, jen přes den, protože kolem deváté nebo půl desáté večer Čert prostě "zacípne" a do rána s ním není žádná řeč, natož nějaké venčení (zvlášť, když se vpašuje do postele - taky dílo předchozí chovatelky, které ho nějak nemůžeme odnaučit...). Zkusila jsem to v prvních dnech kolem jedenácté v noci, ale přímo se mu rozjížděly packy do stran a stejně se nevyčůral. Pak jdeme až ráno, když se probudí, ale vydrží to, problémy jsou spíš přes den, ale asi to opravdu chce čas.

Trochu mě taky zmátl náš soused, má bígla a tvrdí, že od prvního dne se venčí a doma nikdy nic neudělal. Tak proto se raději ptám Vás zkušenějších pejskařů, abych něco nepropásla.

Ještě jednou moc děkuji, Míša.

Mika
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2010 08:24
- Nahlásit

MISULACEK

soused ma bud genialneho psa, nebo strasne keca
Taky som brala psa od "chovatelky", stendo nemalo absolutne ziadne zaklady hygieny, takze to bol boj skoro az do pul roku - ale neboj, skor ci neskor toto pochopi kazdy pes. Ked ti stendo celu noc prespi, tak dakuj nebesiam a spi taky Nocne vencenie sa praktikuje len keby sa stendo zobudilo - vtedy je nutne konat okamzite Nasilne ho budit nemusis

Chce to trpezlivost, nic ineho a vonku chvalit chvalit chvalit

Tony
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2010 10:29
- Nahlásit

MISULACEK
No soused opravdu buď kecá nebo měl možná staršího psa. My s ní v noci taky nechodili, od prvního dne spinkala celou noc, ale přes den byla "průtoková", přišlo mi, že to šlo jednou stranou dovnitř a druhou stranu ven. Tu podložku jsme dali do místa, kam se chodila počůrávat nejčastěji - ještě jsme do ní nasáli poslední loužičku - aby to cítila. A docela to šlo.

Ebony
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2010 13:11
- Nahlásit

argosek
tolik teorie - ted praxe - ja stenata curat nechavam, ale vysledek je takovy, ze se nauci curat venku uplne stejne, jako stenata, ktere nekdo ucil, ze doma ne - proste ted, kdyz jsou ti psi uz velci, tak se doma nevycuraji, ani kdyz se jim chce (coz u dospelaku nevadi, protoze vydrzi bez curani nesrovnatelnme dele nez stenata).
došla jsem praxí k úplně stejnému závěru....

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2010 13:30
- Nahlásit

Učím "hygienu" úplně stejným způsobem jako pan argosek. Je jedno zda je to štěně, nebo dospělý útulkáč. Když se počůrá doma tak se holt počůrá, vezmu mop a víc to neřeším. Pokud náhodou zahlédnu dospěláka přímo při tom tak na něj houknu, že je to fuj (u štěňat tak do čtyř měsíců ani to ne). V létě mají neustále otevřené dveře na zahradu, v zimě je tam pouštím v cca dvouhodinových intervalech. Naučil se to každý tak cca do dvou měsíců. Jenom Mieně to trvalo skoro rok, ale ta je zvláštní případ. Pokud venku chválím tak víceméně náhodou, nepamlskuju nikdy (bych musela dát pamlsek i všem ostatním co by se na mě okamžitě sesypali a toliko piškotů po kapsách nenosím )

MISULACEK
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2010 00:42
- Nahlásit

Hurá, hlásím první úspěch!

Dneska jsme zakňučeli, že chceme čůrat! A opravdu si to odnesl až ven, vyčůral se až na trávníku a celá rodina je z toho vedle. No, samozřejmě že hned dostal něco dobrého a veeeeelikou pochvalu!

Tak snad to nebude tak beznadějný případ, jako mi to připadalo u chovatelky na dvoře a jsem moc ráda...

Lidi, ale takhle temperamentní štěně jsem ještě neviděla, ani nikde u sousedů! Máme pořád otevřené dveře, kde může neomezeně přes terasu ven na zahradu a on lítá jako splašený ven z domu, pak přes celou zahradu a pak zase šup do domu a zase ven, až mu uši plácaj... Cestou porazí všechno, co mu příjde do cesty, zvládne posbírat všechny pantofle, co kde najde, nahází si je do pelíšku a pak zase letí někam do zahrady. Zásadně se nevyhýbá a cestu naší okrasnou zahradou si doslova razí skrz keře, až odlétávají kusy vetviček, lupínky apod. Ale naštěstí je to jen malý jorkšírek a ne slon, takže to jde... Prostě je jak na klíček a musí ukázat, že se jmenuje Čert.

Je s ním sranda, proto by nás mrzelo, kdyby se nenaučil a chodil by nám, kam by se mu líbilo, jako to bylo u těch chovatelů. Ale snad se to opravdu naučí...

Tony
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2010 23:26
- Nahlásit

MISULACEK
Ještě jednou je to miminko - vůbec se neznepokojujte, že neumí tohle tohle a že kouše atd. Pomalu ho učte, vychovávejte - to je důležité, ale nechtějte po něm zázraky.

madroda
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2010 11:46 - Změnil/a: madroda
- Nahlásit

My jorkšíra učili ven a když to náhodou nemohl vydržet, když jsme byli pryč, tak aby se netrápil, tak i do koupelny. A to tak, že když byl malý, tak jsem ty bobky, případně hadru, kterou jsem nehodu utřela dala do koupelny, pejska vzala a ukazovala, že tady může. A nechala jsem to tam ležet. On to časem pochopil.
Ale pozor, jorci jsou teriéři a mají svou hlavu. Chce to důslednou výchovu, aktivitu, bývají páni psi. Musí se jim dát jasná pravidla, ale jsou úžasní. Hodí se na sport, aport, agility. Bohužel jsem včera na procházce byla svědkem, jak se jeden jork zakousl svému pánovi do prstu a nechtěl ho pusti...až do krve...nechápu

MISULACEK
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 16:11
- Nahlásit

Ahoj.

Hlásím, jak jsme pokročili!

Asi to opravdu chtělo čas, protože už udělá loužičku opravdu minimálně a vlastně už si i říká sám, že chce ven. Chodíme s ním častěji a teď, když je ještě jakžtakž venku teplo a jsou otevřené dveře ven na zahradu, tak si i sám vyběhne, když potřebuje a je to bez problému. Teda, sem tam ještě "něco" upustí, ale už je to opravdu lepší, než když jsem ho přivezla.

Takže Vám všem moc děkuji za rady.

Míša.

mafina
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2010 13:22
- Nahlásit

ahoj lidicky,prosim od kdy je možne jit s pejskem ven?myslim věk pejska?...veterinar nam rekl ze az po vsech ockovanich a tady se docitam ze nekteri mate 2mesicni stenatka a už je chodite venčit ven?mame štěnatko(narozeno 8.8.2010)prvni očkováni 13.10.odčerveno.kdy ho teda mužeme zacit zkouset vencit venku?děkuji všem.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2010 13:28
- Nahlásit

mafina
hned! asi bych nechodila na nějaké hromadné venčící louky, ale rozhodně chodit venčit ven! veterinář sice radí hezky, ale tímhle si zaděláte na zbytečné problémy (nečistotnost a špatnáý socializace). pouštějte ho ke známým psům, kde víte, že jsou očkovaní a nemůže se nic stát.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání