Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Kousání vodítka
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
kuura
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 17:59 - Změnil/a: kuura
- Nahlásit

Ahoj, jsme ještě malý, je nám necelých osm týdnů a doma jsme od neděle. Na přivolání už reaguje, pamlsek si vezme, už si občas i sedne za odměnu Obojek máme od malička, takže pohoda, ale vodítko se nám teda vůbec nelíbí)) ten trouba ho bere jako hračku a já nevim jak mu vysvětlit, že vodidlo se nekouše. Máme ho na zahradě, takže zatim zkoušim jednou za čas připojit a zvykat, ale on ho začne hryzat. Wolfi je prostě trubka Nebudu ho bít za to, že si chce hrát, zkoušela sem před nim máchat mňaminou, aby zapoměl, že to vodítko má, ale nějak to nazabírá. Já vim, že je to ještě mimčo, ale stejně by si měl zvykat a když mu teď nezákážu to dělat, tak se to pak třeba bude odnaučovat těžko)) Na cvičák půjdem až za měsíc, takže tuhle radu kdyžtak vynechte

kuura
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 18:00
- Nahlásit

Jinak jestli to tu už je tak se omlouvám, našla jsem jen tahání na vodítku a sezení při připnutí vodítka:) o kousání nic...

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 18:51
- Nahlásit

kuura
Mám pocit, že to tu už bylo, ale to je fuk. Nejdeš na to špatně, já bych taky zkusila mňamku před čumák (ale opravdu těsně, ne s tím mávat někde ve vzduchu) a okamžitě ji dát, jakmile vodítko nechá chvilinku na pokoji. Já chůzi bez kousání naučila s pomocí klikru, ale to samozřejmě není jediná metoda. Metod jak pejska něco naučit jsou desítky a jistě si časem všimneš, co na tvého psa funguje, co má nejradši, jak na něj vyzrát. Jestli ho víc než pamlsek zajímá hračka, nabídni na kousání místo vodítka hračku. U štěněte i dospěláka vždycky víc zmůžeš po dobrém než po zlém - alespoň já mám takovou zkušenost. Jakékoliv bití do výchovy štěněte nepatří. Ostatně nepatří do výchovy a výcviku psa vůbec...

kuura
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 18:55
- Nahlásit

corgi
Souhlasim, krom toho si neumim představit, že bych tu bílou lištičku měla bít:) Je to zlato, zatim hodně spí...Chce to pomalu to je jasný, jenom prosím promiň za nevědomost, ale co je klikr??

staropramen
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 19:16
- Nahlásit

Proč se proBoha omlouváš že něco neznáš

Lucfe
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 20:01
- Nahlásit

Zkuste vzít štěně ven - mimo zahradu. Většina štěňat na vodítko rychle zapomene, když se dostane ven mimo své okoukané prostředí a mají další podněty ke zkoumání.
A v osmi týdnech opravdu v klidu. Je to prcek.

kuura
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 21:34
- Nahlásit

staropramen

Protože jsem slušné děvče:D a víš, jak se to řiká - neznalost neomlouvá!

Lucfe

Zkusim to hned zítra, teď se nafutroval, tak chrápe:)) on za mnou zatim ani nejde nahoru na zahradu, máme dlouhou a úzkou a jemu zatim nějak stačí ten kus kolem baráku. Sousedi maj takovýho malýho psíka, tak spolu lítaj u plotu a hrajou si a Wolf je už teď vetší. Je to vtipný:) Je to malej trouba

staropramen
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 21:37
- Nahlásit

To se ale říká v souvislosti s neznalostí zákonů

kuura
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 21:41
- Nahlásit

staropramen

Pravda pravda, jsem hlupák, omlouvám se ti :P

staropramen
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 21:44
- Nahlásit

Koliksetkrát denně se někomu za něco omlouváš:~))

kuura
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 21:52
- Nahlásit

staropramen

No dnes to bylo pouze třikrát, jednou corgi, podruhé tobě a jednou wolfovi, že sem mu šlápla na ocásek Dnes nebylo mnoho příležitostí se omlouvat, taky jsem z toho poněkud nervózní

kuura
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 21:54
- Nahlásit

Ne dobrý, již zanechme humoru. Téma bylo vodítko a štěně. Držme se toho!

NikisekX
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 22:04
- Nahlásit

kuura

Já si čubinku domů přivezla vlakem, nebyla zvyklá ani na obojek ani na vodítko... Jenže jsem jí potřebovala připoutat protože jsme šli do MHD, tak jsem jí to prostě nasadila a šlo se ta měla tolik práce všechno prozkoumat, že uplně zapoměla, že jí něco vadí na krku a že se nemůže rozběhnout kam se jí chce... Takže vlastně si na to zvykla během jednoho dne, hold to nešlo jinak

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2010 22:46
- Nahlásit

kuura
Klikr je malá krabička s plíškem, která kliká Stačí pohledat na netu nebo v téhle diskuzi, např.: http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_10605_0.html

kuura
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:58
- Nahlásit

Díky moc všem za rady už to zkoušíme, ale zatim to moc nejde)

kuura
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 12:47
- Nahlásit

Hmmm tak nevim, ven jsme šli, ušli jsme tak padesát metrů na vodítku a pak táhnul domů. Vůbec se mu venku nelíbí, na zahradě je to prej zatim lepší

PeKrato
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 13:00
- Nahlásit

kuura
u takovýho prcka je to běžné chování. raději je tam, kde už to zná. nenechej ho zastavit a táhnout domů. prostě jdi (on se třeba bude kousek klouzat) a nijak ho nelituj, nekomentuj to, prostě jdi. Nechoďte lány světa, pěkně pomalu si ty prochajdy prodlužujte.
moje fenka, když byla takovej prcek, tak se taky nechtěla hnout od baráku a měla jak jsem tomu říkala bludný kořen. Místo, kde se zastavila a dál nechěla jít. Jakmile jsme to místo přešli, dál už šla v pohodě. Tak s chutí do toho a hlavně zvesela

impact
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 13:04 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

No, kdybyste měli smečku, tak půjde štěně na světa kraj.

Jinak bití do výchovy sice nepatří, ale myslím si, že zákazové povely ano.

LucieS
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 21:04
- Nahlásit

kuura
Ježiš, proboha, co máš furt s tím bitím???
PES SE NEBIJE a malé štěně už vůbec ne. Psa vychováš důsledností, laskavostí a jasnými mantinely, ne bitím.

Tvoje štěně je úplné mimino, prcek, které si teprv zvyká na nový domov, a ty už mu cpeš vodítko. Teď máš jedinečnou šanci, která se už nevrátí, vybudovat si u něj důvěru. Takto malé štěně zcela přirozeně následuje matku, tak toho využij a choď s ním ven bez vodítka, ne ho ať ťape za tebou, hraj si s ním, cpi ho piškotkama vždy když k tobě přijde a naučíš ho přiběhnout na zavolání ani nevíš jak. Až bude v pubertě, jako když to najdeš. Na vodítko je čas, můžeš ho učit, až tě bude samo následovat, až bude psychicky vyspělejší.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 22:19
- Nahlásit

kuura
z praxe, dřív než ve 3měs. vodítko nemá cenu, když ve 4měs. tak líp a cvičák od 5měs a výcvik od 6měs. do té doby bych budovala vztah a důvěru.

kuura
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 11:42
- Nahlásit

kejtlin LucieS

dobra dobra, ja zkusim pockat, ale bez voditka s nim pudu asi tezko. Na vesnici se vstupuje ze zahrady rovnou k silnici a on je trouba, vbehne mi tam ani nevim jak. Jinak samo ze odmenuje kudy chodim, za pribehnuti, za vsechno...s tim vodidlem nevim, jedine ho nalozit do auta a popojet nekam k poli nebo tak...rano me vzdycky vita, jak kdyby me nevidel mesic je to bozi

staropramen
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:10
- Nahlásit

Proč nemá vodítko cenu dřív jak ve třech měsících? Já chodil se psem už od dvou měsíců,a žádný problémy sem neměl,samozřejmě sme hned nechodili přes půl města a i vodítko mi kousal a já si vůbec nepamatuju kdy toho nechal a jak:-D

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:13
- Nahlásit

staropramen
Proč nemá vodítko cenu dřív jak ve třech měsících
proč to sice nevim,ale fakt je že sem ho nasadila cca kolem 4,5 měsíce když se madam začla osamostatnovat,do tý doby se mě držela jak howno košile a capkala jak z partesu za mnou..

staropramen
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:18
- Nahlásit

No mě se taky držel,ale nebudu riskovat že mi zvědavý stěně vběhne do silnice,možná kdybych bydlel někde na venkově ale ve městě ani omylem

PeKrato
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:19
- Nahlásit

staropramen
spíš není do té doby potřeba a je fajn to využít na nácvik přivolání, když se od tebe mimčo ani nehne a má snahu se tě držet. což třá o dva měsíce později už vúbec nemusí být pravda
já jsem vodítko začala řešit taky až později, až se malá začala vzdalovat a házet na mě bobana

kuura
nápad, než ji vypustíš z branky, zaujmi ji hračkou, pamlskem apod a tak ji anuč, že z branky se jde klidně a vedle tebe. teď jí to půjde naučit snadno, jen musíš zaujmout
a klidně bych odjížděla někam na pole, později budeš ráda, že jste na volno s prckem chodili

PeKrato
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:21
- Nahlásit

staropramen
bydlím taky ve městě, pravda ve slepé ulici. dodneška nosím vodítko spíš jen na okrasu. od malinka malá lítala na volno a učila jsem ji základní požadavky chůze po městě (že nesmí na silnici, na konci chodníku má čekat apod.). na ulici s vyosokou frekvencí aut je to pravda asi problém, to chápu.

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:38
- Nahlásit

davidkova renata
Malinkaté šeltičky chodili vždycky bez vodítka (ony v zásadě chodí bez vodítka celý život), protože se ode mě nehnou. Zato u malinkatého Lilátka se mi to krutě vymstilo

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:55
- Nahlásit

staropramen
ale nebudu riskovat že mi zvědavý stěně vběhne do silnice,možná kdybych bydlel někde na venkově ale ve městě ani omylem
a tak to je jasný,já sice bydlim v Praze,ale na periferii,musel bys to tady vidět,u silnice bych jí taky logicky nenechala,v tomhle věku toho stejně moc neujdou,akorát se placatěj okolo tebe

kuura
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 19:35
- Nahlásit

Mě jenom tak napadá...máte děti? Plácnete je občas?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 19:43
- Nahlásit

kuura
...máte děti? Plácnete je občas?
nevim jak to souvisí,ale mám jedno a zastávám názor,že jedna dobře mířená facka v pravej čas je nepoměrně lepší než 10krát něco řikat dokola eště dodám,že sem děcko a psa vychovávala v zásadě úpa stejně a nemám žádné výchovné problémy ani s jedním..a ted do mě,pacifisti

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání