| Autor |
Zpráva |
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 10:37
- Nahlásit
Zname se vnoci narodili stenata a fenka umrela. Nevite nekdo prosim o kojici fence, ke ktere by je bylo mozne dat?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 10:57
- Nahlásit
Smůla a velká tragédie. Občas sehnat jinou fenku je problém, ale hotové sušené směsi pro štěňatka od různých firem fungují taky spolehlivě. jen je to veliká oběť opečovávat štěňátka ručně a krmit co dvě hodiny. Tak hodně štěstí,ať se podaří najít. V tomhle případě hledat v okolí jakoukoliv fenku i křížence než takhle na webu. Je to příliš anonymní a hlavně daleko.
|
Bara85
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 11:11
- Nahlásit
Já bych hlavně napsala odkud jste a taky co je to za pejsky..Určitě nepůjde dát dogátka třeba k feně bišonka...aspoň uvést malé/střední/velké plemeno..
A jinak dokrmovačky od Fitminu nebo třeba Beapharu jsou dobrý a je to pro štěňátka od narození..
Přeju hodně štěstí...
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 11:28
- Nahlásit
Jsem z Prahy. Stenata jsou u mamciny kolegyne sestry v Kbelich. Stenata jsou tri - matka byla pry krizenec cuvace a jezevcika . Prej uz byla hodne stara tak porod neprezila
Prvni den dva je pry muzou krmit, pak by mohli ke mne, jsem cely den doma tak bych o ne mohla pecovat ( pripadne bych sehnala nekoho, kdo ma s takhle malinkymi stenaty zkusenost). Ale lepsi by bylo sehnat fenku. Ja mam tri kocky a psa a to by jim asi moc nepomohlo.
Co maj koupit uz jsem jim vzkazala.
Jinak nez internetem nejsem schopna pomoci. Nemam auto a nejsem schopna se kamkoli dal prepravovat mhd.
Jeste obvolavam utulky a veteriny, jestli nekde nemaj fenku.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 11:32
- Nahlásit
Evicka:
...V tomhle případě hledat v okolí jakoukoliv fenku i křížence...
Jakypak je asi rozdil mezi kojici fenou cistokrevnou a kojici fenou krizence, ze to tady vypichujes?
Lucko, vcera jsem se courala po webu a da se objednat s pomerne dobrou dodaci lhutou susena mleka a tak. Objednavka pres veterinare by pak mohla byt jeste rychlejsi. Kdyz jsem nasla male kote, tak mi dodal susene mleko do druheho dne (a mozna jeste tentyz den).
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 11:53
- Nahlásit
tady nepůjde o problém sehnat náhradní mlíko,to se dneska sežene celkem běžně. Tady jde spíš o to,kdo se o ty malé bude starat. To nemůže jeden člověk absolutně zvládnout. Já to před pár týdny absolvovala,takže vím o čem mluvím. Vydržela jsem to bez spaní dva a půl dne a to už byla ta nejhornější hranice. Je to vo hubu,ale když je na to lidí víc,není co řešit. Mi se nakonec fena vzpamatovala a štěňata přijala( byla po císaři),ale vy to máte na triku celý až do konce. A ze začátku to není o intervalu dvě až tři hodiny,je to o tom,jak často si řeknou,což je z kraje furt. A jen taková poznámka,potřebujou teplo,takže topit,topit,topit. Potřebujou první 3 tydny asi 26 stupňů.Tak přeju hodně sil.Byla bych ráda za další info,jak to probíhá.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:02
- Nahlásit
lucYnka XIII
zkus se zeptat v diskuzi "Nechtene nakryti" zakladatelky, ta ma ted cerstve narozeny stenda...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:04 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
žofka
potřebujou teplo,takže topit,topit,topit
no a taky potřebujou pravidelně masírovat bříška ,což je děs,kterej normálně obstará ta fenka..
eště ve optám jak pakovikuńa... nejni možný,že by se rozkojila čuba bez ětěnat zato s faleškou?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:06
- Nahlásit
Eimy
zkus se zeptat v diskuzi "Nechtene nakryti" zakladatelky
to asi těžko,ty štěnata sou velký jak prase a ta čuba malá,bude mít co dělat sama..
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:08
- Nahlásit
davidkova renata
hmm vidiš, to jsem nedomyslela
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:08
- Nahlásit
davidkova renata
Jo,jsem úplně zapomněla,masírovat a vyprazdňovat masírováním. Což znamená v praxi,vzala jsem papír,masírovala až se vyčůrali nebo to samé na zadečku,až se vykadili. Jak říkám,sranda to není.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:29
- Nahlásit
masirovat bych snad zvladla, kdyz mi poradite jak. Vatickou jim jezdit po brisku? Neni nekde treba na na netu nejake souhrne info, jak pecovat o mrnavy stenata?
Pak bych mohla sehnat nekoho na vystridani, kdo by se o ne postaral dal. Kocky jsou kastrovany, ale pry se taky muzou rozkojit, jenze to se rika kdo vi jestli a hlavne kocka je mala, tri stenata neuzivi a nezahreje dostatecne. Jedno moje kotule je takova maminkovska, ale nemuzu se na to spolehat.
Jak rikam fena by byla lepsi.
davidkova renata
jestli se muze rozkojit fena s fal. brezosti netusim, ale asi jo. Jediny co vim je, ze i kastrovana kocka se rozkojit muze, tak u feny s faleskou by to snad taky slo.
|
jezevčice
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:49
- Nahlásit
lucYnka XIII
Vím z knížky p.Tiché, že se musí masírovat opatrně, namočenou vatičkou, či hadříkem v teplé vodě, aby to co nejvíc připomínalo teplý psí jazyk. Pozor při ručním krmení, aby se štěňata nepřepila, nejlépe,když sajou sama, aby se jim to nehrklo do dýchací trubky. Teplo je velice důležité, ale to už někdo psal.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 13:23 - Změnil/a: Erin
- Nahlásit
lucYnka XIII
http://www.leharo.info/czech/gal/index.html
zde máš zajištěné teplo..
http://www.profizoo.cz/eshop/424/7390/royal-canin- ml-ko-pro-t-ata-400g
Zde výživu
A jinak si vezmi 3týdny dovolené
|
monika
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 13:27
- Nahlásit
No se docela divím, že tady ještě nikdo nenapsal, at se na to vykašle, že to stejně skončí v útulku. Po diskuzi co proběhla při nechtěném nakrytí bych tohle čekala jako první reakci na zveřejněné rodiče.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 13:31
- Nahlásit
monika
Taky jsem na to čekala, ale to teprve přijde...
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 14:00
- Nahlásit
monika
Eimy
Jasně,že čekáte dobře...ono to totiž jinak nedopadne,když někdo dopustí nakrytí staré fenky a pak se bojí co dál.... snad pokud štěnda uchová při životě a zapracuje s umístěním rodina,tak by to holhl být hapyend
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 14:21
- Nahlásit
lucYnka XIII
S umělým odchovem novorozeňat mám pár zkušeností.
1. Psychicky se připrav na to, že ve většině případů to nevyjde.
2. Koupila jsem u ťamanů největší podprdu co byla k dostání a to mimi jsem nosila v ní. Bylo v teple a cítilo tep, což je pro ně velmi důležité. Ale je fakt, že jsem měla pokaždé jenom jedno, s třema to bude komplikovanější. Každopádně ten tep je tam hodně důležitý, musíš je nějak prostřídat, nebo sehnat víc dobrovolníků.
3. Masírování jsem dělala navlhčenou buničinou, po celém bříšku, po směru hodinových ručiček. U samiček je to jednodušší, u samečků bacha, abys nějak nepoškodila penis. Chce to lehce přitlačit. Ne hrubou silou, ale jemný tlak tam být musí. "Hlazení" nemá žádný význam.
4. Krmit co dvě hodiny. Pokud máš tři štěńata tak tě potěš pánbůh, to se vůbec nevyspíš. Než dokrmíš poslední můžeš začít znova u prvního
Přeju hodně štěstí.
Jo a hodně moc dávej pozor na prochladnutí. Potřebují teplotu kolem 30 stupňů. Stačí sebemenší pokles a prochladnou - tím pádem je po nich.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 14:42
- Nahlásit
nejni možný,že by se rozkojila čuba bez ětěnat zato s faleškou?
určitě jo, vím o 2 případech, ale podmínkou je že ta fena má silný mateřský pudy, prostě matka s velkým M
v jednom případě ta čuba dokonce ani neměla falešku, ale prostě se začala starat o vrh jiné feny kt. o něj nejevila moc zájem,a ta adoptivní matka se rozkojila (předtím odchovala pár vrhů a už byla starší)
|
monika
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 14:44
- Nahlásit
Erin
mám ráda hapyend. Dycky to ořvu.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 14:46
- Nahlásit
monika
Tak tady nehledej špínu, seber se a běž jí pomoci, bude to setsakra potřebovat a jsem si jistá, že by to uvítala. Pak se MOŽNÁ toho hepyendu dočkáš
|
monika
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 15:03 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
no věř, že já ji teda fakt nehledám. Kdybych měla jak, pomohla bych. Spíš to bylo myšleno tak, aby si prostě z blbých keců nic nedělala a šla do toho. Držím jí palce, nic jiného jaksi z těch 400 km co nás dělí dělat nejde. Věř, že budu opravdu ráda, když Erin nebo Cilka zjistí, že nic není jen černé nebo bílé, ale že i ten chudák křížený všemi křižovatkami může mít fajn život.
A koukej co jsem našla za větu, už "někde" proběhla a nevíš kdo ji napsal? Nevím, asi jsem krutá, ale nechápu, proč by se měli při životě udržovat kříženci, když jim umřela stará máma a navíc čuvače s jezevčíkem Nevím prostě, co si mám myslet o takovýhle situaci
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 15:09
- Nahlásit
monika
Tak sem tady dej to ostatní
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 15:47
- Nahlásit
monika
Věř, že budu opravdu ráda, když Erin nebo Cilka zjistí, že nic není jen černé nebo bílé, ale že i ten chudák křížený všemi křižovatkami může mít fajn život
nikdy a nikde sem nevyslovila takovou hovadinu že by chudák křižovaný všemi směry nemohl mít fajn domov ....neber si mě do pusy vůbec tu nefiguruju . Jestli si chceš ulevit di do tématu nechtěnýho krytí ...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 15:56
- Nahlásit
ale že i ten chudák křížený všemi křižovatkami může mít fajn život
Aha, toho jsem si nevšimla. Tak to nic, moniko, vůbec jsi nepochopila o čem byla řeč.
Jenom teda k tomu vytrženýmu z kontextu, kdo chce, si najde, a koho nezajímají souvislosti, s tím netřeba ztrácet čas
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 16:22
- Nahlásit
Zatim mimina zustavaji u majitelu, ale pro pripad, ze by je privezli je dobre tohle mleko?
http://www.packa.cz/d3817-fitmin-puppy-mleko-400g- 53101
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 16:38
- Nahlásit
lucYnka XIII
Už ho tady někdo zmiňoval,tak asi ano.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 16:52
- Nahlásit
lucYnka XIII
pokud by nebyla k dispozici nahřívací el. dečka, je možný použít gumovou láhev s horkou vodou...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 16:56 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
maixnerova
pokud by nebyla k dispozici nahřívací el. dečka, je možný použít gumovou láhev s horkou vodou...
Stačí i obyč petky obalený ručníkama a na ně položená deka.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 17:00
- Nahlásit
jablunka
Stačí i obyč petky obalený ručníkama a na ně položená deka.
šikovný...
|