Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Nalezená Border kolie - pes, okolí Českých Budějovic
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
jablunka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 17:01 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Je to tenhle?

jablunka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 17:03
- Nahlásit

tady je ta fotka lepší
http://www.cz-pes.cz/sos-detail-1232-q-border-koli e

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 17:08
- Nahlásit

jablunka
ano, to je on

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 17:34
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Nemohl by to být nějaký nepříliš povedený karelský medvědí?

krecinek
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 17:53
- Nahlásit

No, klidně by to být borderka mohla, moje má taky trochu delší čumák a nevýzaný stop a i u borderek existuje krátkosrstá varianta. Jinak australáci s ocasem jsou "skoroborderky", kor, kdyz je pes drobnejsi, vybehanejsi. jenom nevim, jestli jsou i cerno-bile varianty.

Fajka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 18:29
- Nahlásit

Karelskej medvědí asi ne, ty mají úplně jinačí srst s podsadou huňatou a krátkou .. jako akity nebo haskouni...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 18:35
- Nahlásit

Tak poslední dobou když se podíváte na výstavě jsou borderky některé docela "nestandartní" až ošklivé (na bordery) krátkosrsté být mohou to sem taky slyšela. Ale nemůže to být spíš třeba kelpie nebo tak něco? Jsem jí asi živou sice ani neviděla a vůbec nevím, jestli to může mít tuhle barvu...

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 19:08
- Nahlásit

Fajka
Karelskej medvědí asi ne, ty mají úplně jinačí srst s podsadou huňatou a krátkou .. jako akity nebo haskouni...
Já vím, ale musíme vzít do úvahy, že se nemusí jednat právě o špičkové zvíře. Může to být "netypický" jedinec, takový, který by na výstavě dostal třeba D. Taky mohl být třeba na léto ostříhaný, lidi jsou různí... (já taky stříhám šeltie když mě chytne blbá a nikdo by v nich pak šeltku nepoznal ). Ta hlava mi připadne hodně karelácká.

kokrvnouzi
kelpie snad takovou barvu mít nemůže. Ale někde u Budějek je chovka, má ji známý agiliťák, zkusím se ho zeptat.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 19:17
- Nahlásit

No nevím, ten pes má nebordeří tvar hlavy včetně uší, navíc ten povislý pysk bordery taky nemívají, mě to přijde jako kříženec s nějakým bullem nebo molossem. Chtělo by to ještě vidět stavbu těla.

Fajka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 19:24
- Nahlásit

Biluška
Já vím, ale musíme vzít do úvahy, že se nemusí jednat právě o špičkové zvíře. Může to být "netypický" jedinec, takový, který by na výstavě dostal třeba D. Taky mohl být třeba na léto ostříhaný, lidi jsou různí... (já taky stříhám šeltie když mě chytne blbá a nikdo by v nich pak šeltku nepoznal ). Ta hlava mi připadne hodně karelácká.
joo to jo ale i kdyby byl ostříhanej tak nemá tuhle srst co má, kareláci jí mají tvrdou a tahle z fotek vypadá jako že je hedvábná jako třeba u kokrů.... jestli to nebude karelskej kříženej s borderkou hlava a barva karelák srst a tělo bordera ...

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 19:26
- Nahlásit

Kontaktovala jsem chovatele kelpií, snad nás posune kousek dál.
Teď mě tak napadá, poslední dobou jsem zahlídla dva inzeráty na křížence borderka x kelpie. Tenhle pes by tomu tak odpovídal, ale zase kdo by tetoval vořechy?

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 19:31
- Nahlásit

Biluška
nebude to kelpie mají jen dvoumístná čísla...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 19:33
- Nahlásit

Já bych řekla, že to bude nějaké plemeno, ale jaké? Už jsem viděla dost tetovaných "vořechů" a pak z toho vždy vylezl pes s pp...

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 19:38
- Nahlásit

A kdy se přestalo tetovat v těch útulcích? Pes může být starší než vypadá. A nebo netetují nějaké soukromé útulky?
Mě prostě připadá jako kříženec bordery, jinak podle toho čísla a odhadovaného mládí by to muselo být nějaké hodně málopočetné plemeno a to si nedovedu představit jaké.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 19:57
- Nahlásit

tak teď jste mi pěkně zamotali hlavu

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 20:10
- Nahlásit

pod tet.č. BOK 170 je pes z chov. st. Alké rozený v roce 99 a jiné barvy - takže tet číslo je na nic. Volal mi to pan Herčík z borderek a také nějak pochybuje, že by to byla borderka - něco na ní není OK. Je také pravděpodobné, že je z ciziny a nebo je to fakt jiné plemeno.

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 20:11
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Tak pozor, změna. Právě jsem zjistila, že existuje ještě jedna "sada" borderek. Vede se řada mimo FCI, de facto bezpapíráci, něco jako pracovní linie. Ale jsou tetovaní. Jsou to pracovní borderky, na vzhled se tam nehledí, chovatel sám je nazýval "hyenami" a říká, že popis toho psa by odpovídal . Momentálně jsou někde u čísla 200, takže rok starý pes by mohl mít číslo 170. Už zjišťuje chovatele

Krom toho se ztratil půlroční kříženec borderky a kelpie, majitel ho hledá, ale tomu zase neodpovídá to tetování.
Dagmar, dala jsem mu tvoje číslo, bude volat ohledně toho tetování

brut
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 20:42
- Nahlásit

já tam kelpii nevidím ... a černo-bílou borderku jsem viděla teď na výstavě, takže barva by klidně sedět mohla, ale ten čumák se mi nezdá ( i když klidně to může být nestandartní pes)

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:06
- Nahlásit

Bilušce patří velké dík , před chvilkou tu byl majitel p. Vostracký a pejska si vyzvedl. Dokonce je to známý ) mých rodičů. Díky Bilušce, která zavolala na správné místo se to dověděl.
A jak je to s tím číslem? Je to tetování americké, pracovních linií borderek, což není na ČMKU zapsáno. Psovi je jeden rok a jeden měsíc. Teď je čeká jedna nepříjemná věc: zaplatit náklady za odchyt.

Biluško, moc a moc Ti děkuji.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:08
- Nahlásit

samozřejmě, že dík patří i všem co pomáhali. Díky

brut
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:08
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
skvělé

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:11
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Jsem ráda, že už je pes doma

Fajka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 21:12
- Nahlásit

super !! hlavně že je doma

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 22:05
- Nahlásit

Tak to je skvělý, že se pes už vrátil domů!!

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 22:15
- Nahlásit

No jo, stabilní problém importů, my měli importa ze Švajcu na útulku a plemenka se se mnou hádali, že není možné aby to byl King s PP, že tetování nesedí... Původ zjistila nová majitelka až po letech zcela náhodou...

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 22:27
- Nahlásit

To nemusí být import, u nás se taky chová pod pracovním registrem ISDS, ale nenapadlo mě, že i tetují.
http://www.isds.org.uk/

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 22:27
- Nahlásit

teda, byla jsem celou dobu napnutá jak malý gatě, jak to dopadne a tohle je mazec Je super, že je pesák doma díky takovéhle pátrací akci

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2008 22:29 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

Jinak když už jste u těch borderek v galerii jsem tady objevila tuhle fotku:

( http://www.cz-pes.cz/obrazek-12094-q-Border-kolie )

Je u ní napsaný, že je na ní bordera, ale mně to přijde nějaký podezřelý, co si o tom myslíte?

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2008 08:34
- Nahlásit

Těžko říct, je to focené ze špatného úhlu, takže pes vypadá na borderu malý a podle hrudi a nohou spíš jako kříženec bordery se špicem. I barva je špatně vidět. Ale je možný, že na jiné fotce je to normální podsaditý chlupatý výstavák.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2008 09:18
- Nahlásit

sem našla jednu borderu ted v Troji..

http://www.datak.cz/utulek/psi.jsp

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání