| Autor |
Zpráva |
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 19:35 - Změnil/a: Dagmar Fišerová
- Nahlásit
ahojky,
odchytová služba ke mně dnes přivezla Border kolii - psa, stáří 3-5 let. Pes byl odchycen na Srubci - pes pravděpodobne pochází z okolí Českých Budějovic. S Českobudějovickou výstavou psů jeho ztráta pravděpodobně nesouvisí, protože se údajně toulal cca týden -14 dnů. Pes je milé povahy s částečnou poslušností. V uchu má tetování 179 - bohužel po pátrání na registru jsme zjistili, že pod tímto číslem je evidovaná fena - ale tohle je pes - samec. Čip nemá. Je možné, že pro špatnou čitelnost tetování se jedná o číslo 170 či 176. Všechna čísla odchytová služba ověřovala - bez úspěchu.
Kdyby někdo věděl o někom komu se ztratil pejsek Border kolie, tak ať mi zavolá na moje číslo 723 724 672
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 19:48
- Nahlásit
Moc pravděpodobné to sice není, ale kdyby náhodou - http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2380743/Ztratil-se -pes-border-kolie.php
Taky jsem to hodila k agiliťákům.
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 19:52
- Nahlásit
Nechybí tam spíš číslice? poslední bává hůře čitelná, ale stalo se mi i že předposlední téměř zmizela, poznat to šlo jen podle větší mezery mezi čísly.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 20:06 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Já se v tom nevyznám, ale moje borderka má 4 číslice, jak píše kokrvnouzi, taky si myslím, že jedna chybí...
Jinak ještě to zkus hodit na kolie v nouzi a zkus napsat na stránky BCCCZ, aby to hodili na stránky...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 20:13 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit
Biluška
Atosek je už doma, mají to na stránkách
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 20:24
- Nahlásit
kokrvnouzi
také se mi to číslo nezdá. Zítra za světla na to číslo kouknu raději lupou a musím také pejska vyfotit - dnes na focení už nebyl čas. Uatím jsem ho odblešila, protože byl strašně zablešený.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 20:26
- Nahlásit
krecinek
zítra to na ty kolie v nozi hodím i na klub. Ráno ho vyfotím a kouknu na tet. číslo. Díky za rady.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 21:25
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Pokud si to dobře vybavuju tak na stránkách BCCCZ byla jakási databáze úplně všech borderek narozených v ČR od roku xy. Snad tam bylo i tetování. Snažím se to najít, ale buď jsem slepá, nebo to tam není . Na plemenné knize dělá nějaká ochotná paní (jméno fakt nevím) a ta je vždy ochotná pomoci a zjistit. Mám s ní moc dobré zkušenosti. Ale chce to znát celé číslo, jedno ti určitě chybí. Buď první, nebo poslední. Znáš ten trik s oholením ucha a namazáním vazelínou? To číslo pak krásně vystoupí.
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 21:37
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Biluška
http://www.bcccz.cz/gen/genealogie.php ta plemenná kniha je tady stačí zadat část čísla avyplivne to x psů vyřazovací metodou by se dalo dojít k výsledku, ale lepší je zkusit přečíst znovu, na světle, oholené a my zase odmašťujeme lihem...
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 21:41
- Nahlásit
Pokud by bylo číslo bylo 179x pak to odpovídá 4 psům to už by bylo dohledatelné doporučuji nahoře vyplnit barvu, pohlaví a po kterém roce narozeni...
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 13:02
- Nahlásit
tak je to čistě číslo 170 - zkoumala jsem to pod různými hly, pod lupou i s tím promazáním - je to 170.
Jdu hledat na ty bssz stránky. Také jsem se dověděla, že některé útulky místo čipu tetují a mají většinou trojčíslí. Koukala jsem psovi i do mordy a zuby má jak z alabastru a odhadem mu bude nakonec rok, max dva roky. Spíše se přikláním k těm dvěma rokům maximálně.
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 13:27
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
To by věkově i číselně odpovídalo 3 psům z vrhu D ch.s. Happy Arenda za předpokladu, že poslední číslo zcela zmizelo. 170 asi už ani nežije je to malé číslo i na zahraničí si myslím a útulky tetovali, ale dnes myslím již spíše čipují a pokud vím, používali i písmena a do slabin...
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:18
- Nahlásit
z Arendy to není -
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 14:45
- Nahlásit
Borderky se množí až posledí dobou, číslo 170 je Grey Bohemia Alké, modrobílý, narozený v roce 1999, takže nejspíš ještě žije.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:05
- Nahlásit
Grey Bohemia Alké běhal agi s mladou Grygarovou. Tuším, že s Anetou. Ještě tak dva-tři roky zpátky. Alespoň pokud mě paměť neklame. Zkusím vyhrabat číslo na Tondu Grygara a zeptat se.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:09
- Nahlásit
Tak beru zpět, jestli jsem správně našla fotku, tak ten nalezený pes je černobílý a rozhodně to není čistokrevná bordera, už od pohledu je to kříženec, takže číslo bude opravdu nejspíš z útulku.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:20
- Nahlásit
Právě jsem mluvila s Anetou Grygarovou, psa prodali a už ho dlouho neviděla. Neběhala s ním, běhala s jiným, na moji paměť už není spolehnutí . Každopádně jde zjistit komu kdy Greye prodali a dá zprávu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:24
- Nahlásit
Tak to jsem teda zvědavá, protože kdyby to byl Grey, tak bych šla do kolen že i takhle může vypadat bordera, má naprosto nebordeří hlavu a my měli jeho bráchu a ten byl vzhledově typický a a by se takhle dva sourozenci lišili...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:28
- Nahlásit
Tak Grey Bohemia Alké už nežije, navíc nebyl černo-bílý, ale modro-bílý. Tudíž to fakt nejspíš bude vořech tetovaný někde v útulku. Maya Kde je ta fotka? Nemůžu ji najít.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:36
- Nahlásit
je tu někdo, komu můžu ty fotky poslat na mejl a on by byl tak ochotný a vložil je sem? Já sem prostě fotky vkládat neumím
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:39
- Nahlásit
jaké plemeno je ještě jak kdyby borderkám vypadlo z pr***?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:43 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
fotky klidně pošli - janifka(zav.)seznam.cz
ale jsem tu dneska jen do čtyř
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 15:44
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Žádné . Nejspíš to fakt bude vořech. Ale jestli mu je tak rok-dva tak mi zase nesedí to tetování, touhle dobou už přece žádný útulek netetuje, nebo jo? Fotky pošli, dám je sem. Mail - libuse.kotkova@seznam.cz
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:02
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Hoď mi fotky mejlem na i.impact@seznam.cz, dám to sem.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:26
- Nahlásit
tak jsem konečně jednu fotku odeslala Bilušce - více mi nešlo přes GPRs protlačit.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:28
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
no některý australský ovčáci jsou borderkám dost podobný.. alespoň mě tak připadaj.. některý...
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:32 - Změnil/a: Dagmar Fišerová
- Nahlásit
Fajka
australáci maj ale trochu silnější hrudníky a občas nějakou barvičku na víc než černou a bílou. Také jsem přemýšlela, co kdyby.... Ale tenhle pes mi přijde jako typická bordera. Biluška sem brzo hodí fotku, tak uvidíš.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:36
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
třeba to je prostě hubeňour a tintítko .. a nejvíc ze všech jsou borderám podobný ti australaáčci.. některý jsou i míň barevný ... a černobílého už sem viděla taky. To já jen co kdyby to bylo ono
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:40
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
ještě žádná fotka nedorazila
Fajka
Černobílého australáka jsem ještě neviděla, ale prověřit se to určitě může. Taky může být třeba nestandartně zbarvený...
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2008 16:43
- Nahlásit
Biluška
snad dorazí - na majlu mám že je to odeslané, tak doufám, že jo.
|