| Autor |
Zpráva |
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 09:28
- Nahlásit
AOZ genialní nápad.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 13:02
- Nahlásit
Na jiném tématu psala Mel to samé. AOZ, víš, který pes to je? Já osobně bych si to lajzla, akorát čert má oči všude a jak si to někdo z vedení útulku přečte, jsem mrtvý muž. V postatě není problém přijet autem na nádraží a šoupnout psa do Pendolina, za tři a něco hoďky jsme doma. Ale víš jak...jako nemyslím, že se to se psem jako takovým nedá zvládnout, neznám psa ale osobně, podle info, co mám, je v poho, akorát nemá rád jiné psy. Podle mně to v pohodě vyřeší kožený koš s postrojem, no, ale prostě oni nechtějí.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2007 13:35
- Nahlásit
Mucholabka
já se obávám že možná casidy 22 ?? vím jaký pes, sunny, ale jenom ze stránek, koelgyně mě pořád přemlouvala a já rozumně usoudila, že na to nemám.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 18:59 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Odvoz domluven, pojedeme 3.11. s bráchou. Z auta mu čouhají nějaké dráty, ale prý to zvládne.
Akorát bychom potřebovali větší kennelku...nebyl by nějaký ochotník?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2007 19:02
- Nahlásit
Mucholabka
Kennelku nemám, ale můžu půjčit klec. Na výběr je ze dvou - jedna je dost velká (vešla se tam Akéla) a megapevná. Druhá je menší (cca tři šeltie), ovšem nedávno ji puma probourala. To probourané místo je vyspravené drátem - dlouhodobě samotného psa bych v ní nenechala, ale když pojedete s ním v autě tak bych v tom neviděla problém. Můžu ti ji nechat u známých v Krnově, nebo v Bruntále, podle toho kam to budeš mít blíž.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2007 13:28
- Nahlásit
Uz si ji vezeme. Brzo budeme v Praze. Diky Baileys za klec. Snedla mi pul rizku.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2007 13:31
- Nahlásit
Mucholabka
Bezva,tak hoď brzo fotečky!
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2007 13:35
- Nahlásit
Mucholabka
Tak sem pak hoď info vo co vlastně šlo,a jak to dopadlo
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2007 19:56
- Nahlásit
Mucholabka
tak co ???
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2007 12:14
- Nahlásit
Zdá se, že napadání psů není u fenky problém Nr.1, protože nevydrží ani minutu sama a neustále štěká. Jakýkoli náhubek si serve a když to nešlo, tak si zranila packu.Ale jinak miláček, miloučká.Očichala si Bucku zezadu. Aša k ní hned mířila, že by si kousla, tak jsem jí raději přesvědčila, ať to nezkouší. Psy fenka fakt nemusí, jde tam hlavně o kontakt zepředu, zezadu si psa ráda očichá, prvních pár minut kontaktu vydrží, než vypění.
Ten útulek jako takový byl docela drsný.
Jdu zase spát, dnes prospím celý den, jestli nebude Diana štěkat. Je hubená a potřebuje dát do kupy, má zánět v uších a krev ve stolici.
A strašně moc děkuju p. Irence, bez ní by to nešlo. Všechno ohledně předání psa zařídila, každý týden ji chodila venčit a měla k ní velký vztah.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2007 12:19
- Nahlásit
Mucholabka
Hustý. Zase písni, jak to s ní jde. Kdyžtak i něco delšího na mejl, šoupnu to na bull v nouzi.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 07:08
- Nahlásit
Kdyby to teda ještě někoho zajímalo dovezla jsem si Dianu z Krupky u Teplic http://www.lozteplice.cz/view.php?cisloclanku=2007 050001
Má problém se vztahem ke psům. Podle toho, jak se jeví, je tam spíš problém s temperamentem. Už neštěká tak hodně, byla ve stresu. Ale nechce být sama. Ráno jsem ji pustila po zahradě bez vodítka, na vyvenčení, a nezdrhala. Dokonce se sama vrátila na svoje místečko, když jsem jí řekla.
Včera jsem ji seznamovala s Buckou. Docela to s ní šlo, ji snesla. To je ale tím, co je Bucka za psa Bucka se snažila dominovat, tak to se Dianě vyloženě nelíbilo a daly si kousa, ale pak pustily a dobrý. S Ašou to zkoušet nebudu, ta viděla Dianu přes plot a začala na ni řvát, Diana začala pěnit. S Drakem to taky nejde, jsou oba moc vznětliví.
Jinak je ale hooodňoučká, fajňoučká, miloučká najedla se až včera večer.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 07:48
- Nahlásit
Mucholabka
Tak to teda klobouk dolů.Čubině přeju,aby už zůstala a tobě,aby jste to v pohodě zvládli.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 08:43
- Nahlásit
Mucholabka
tak to je fajn, že cesta i začátek v novém domově je fajn. necháš jí to jméno?? A k tomu útulku, popravdě je to jediný, který jsem viděla na živo a myslela jsem že takhle vypadají všechny, proto do žádného nejdu
|
ZdeNek_K
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 08:47
- Nahlásit
Když čtu některé příspěvky / slyším některé chovatele tak se hodně divím , co všechno lidi považují za nepřekonatelný problém . No tak je pes "asociál" proti ostatním psům a co má být ? Jednoho takového mám a celkem s tím nejsou problémy , u něj je to tak že například fena mu může vyset na uchu a dělá že tam vlastně nikdo není i když ho to musí hodně bolet ale u psů mu stačí oční kontakt a změní se na vraždící stroj . Tak prostě nosí košík a je většinu času na vodítku a hrát si může jen s fenami . Je dobře že i takové psi si lidé berou z útulku , protože opravdu není důvod proč by takoví pes měl v útulku být !
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 09:15
- Nahlásit
ZdeNek_K
No, jde o to, na co si ti lidi psa pořizují. Jestli to mají na vodění po parku na šňůrce, tak to teda asi fakt ne. Nebo na chození na cvičák. Ona ani nesnese košík, vydrží jí na tlamce tak vteřinu-pokud se mi vůbec podaří ho nasadit, a když dám koš s pásečkem a na fest utáhnu, tak si rozedře packy a čumák do krve, jen aby si to sundala, není schopná udělat s tím košem krok. Zkusím jí dát volnější koš, možná spíš tohle pomůže. Na takové normální bydlení v paneláku tenhle pes není.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 09:22
- Nahlásit
Mucholabka
nejsem si jistej, ale myslim, ze si na tuhle priserku pamatuji, kdyz jsme se tam byli podivat na jednoho pejska. pani nam o ni pri prohlidce vypravela.
tak hodne stesti
|
Tinta76
|
# Zasláno: 5 Lis 2007 09:25
- Nahlásit
AOZ
Mucholabka
Co je na tom útulku hroznýho? Můžete napsat něco víc? Díky
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 09:26
- Nahlásit
Mucholabka
Nevím.....podsousedi si nedávno pořídili (asi) pitta....ani jsem si nevšimla že v baráku něco takovýho je, dokud jsme to nepotkali......pesan je neskutečnej pruďas a na moje psi (skoroštěňata) řve už z 15metrů, na kratší vzdálenost jsme se naštěstí nedostali -nejvíc mě děsí, že když ho potkáme,tak ty moji plyšáčci začnou vyvádět úplně stejně jako on,a já 2metry vší silou brzdim,aby se k sobě nedostali
Co je ale fajn, že pejsu mají sousedi stále na krátkym vodítku a s košem, tak až jim jednou zdrhne, tak jen mýho malýho umlátí
Bydlím v paneláku...
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 09:50
- Nahlásit
Tinta76
já tam byla před lety a jiný útulek jsem neviděla. Vevnitř mi přišli ty kotce malé a jako naplácené, asimálo místa, docela smrádek a smutno. Já na to celkově nejsem, chtěla jsem si vzít půlku domů.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 09:52
- Nahlásit
Tinta76
No, po zkušenostech už bych to nerada popisovala na netu. Smrad jak v opičárně, v kotcích po několika psech, vydali mi nemocného psa s prošlým očkováním...no, hlavně že ho vydali, jsou i tací, co nevydají. Mám promočené boty od hoven a chcanek.,
Anlie
tak víš jak...nemůžeš soudit celé plemeno podle jednoho psa...spousta psů je v pohodě...třeba Bucka
|
Tinta76
|
# Zasláno: 5 Lis 2007 09:59
- Nahlásit
AOZ
Mucholabka
No v každym útulku je více méně smutno, smrádek podle toho jak stíhaj/nestíhaj. Ovšem o tom krupskym útulku už jsem slyšela leccos ... jeden příklad za všechny - osvojená fenka po +- třech týdnech porodila štěňata.
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 10:01
- Nahlásit
AOZ
Tak v budějovicích byl útulek úplně stejný (už jsem tam nějaký ten rok nebyla,ale asi se to nezměnilo)
Kotce malé,ale dostačující , smutno a řev, a smrad docela chápu.....ono to zas tak dobře větratelné prostory nejsou
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 10:03
- Nahlásit
Mucholabka
Nesoudím....to byla spíš reakce na to, že takovýho psa do paneláku těžko
Kámoška má fenku stafíka a je to taky zlatíčko....myslím,že zatím dokonce i ke psům
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 10:10
- Nahlásit
Tinta76
No, mi se zdá, že teď už je i v těch dětmarkách čistějc.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 10:20
- Nahlásit
Mucholabka
Smrad jak v opičárně
myslis ze psum ten smrad vadi?
v kotcích po několika psech
a to je spatne?? zajimave..
a) maji tam problemy s mistem
b) kdyz jsou psi spolu v pohode, tak je pro ne mnohem lepsi byt v kotecich po nekolika nez na "samotce"
vydali mi nemocného psa s prošlým očkováním
mne zas v meinlovi prodali zkazenou sunku
(ty toho psa mas aspon zadarmo)
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 10:36
- Nahlásit
[iargosek
Myslím že ano. Zvlášť jim vadí stát v mokru a špíně, má úplně zničené packy.
a to je spatne?? zajimave
Pokud jich tam není čtyři a více, tak to špatně není.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 10:48
- Nahlásit
Mucholabka
kdyz jsme tam loni byli, v kotcich bylo cisto.
jedine, co se mi tam moc nelibilo, je to,
jak jsou kotce male, ale vzhledem k tomu,
kolik maji psu a jak malo mista, se neni
cemu divit.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 10:52
- Nahlásit
argosek
Nebudeme to řešit, stejně se mají stěhovat.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2007 11:48
- Nahlásit
Mucholabka
Tak blahopřeju a ať to dobře zvládáš, bude to asi hodně náročné, zkraje.
argosek
Já si myslím, že určitě. Přece když má pes možnost, tak do svého pelechu a nejbližšího okolí nešpiní. Sama vidím, jak mají psíci radost z čistého prostěradla. A včera jsem sundala se šňůry vyprané ručníky, co myslíš, kam si hned všichni lehli?
No, a čich mají několikanásobně citlivější, než my.
|