Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Chcete nás někdo ?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 13:23
- Nahlásit

fatdog
soustavná cílená činnost vedoucí dejme tomu k zvyšování kvalit živočišného druhu
Tak takhle jo.
Pak můžou být ovšem různé názory na to, co je "kvalita živočišného druhu" a někdo může mít ty názory dost ujeté. Některá "zkvalitňování" mi přijdou spíš jako mrzačení.

i ten, kdo je přivádí na svět prostě zbůhdarma
Toho, kdo neumí uhlídat svou fenu, bych řadila spíš k blbcům.
A jestli máš na mysli taky plánovaná štěňata prostě pro radost darovaná do dobrých rukou, tak to mi nepřijde zbůhdarma. Někdo fakt chce psíka jen pro radost a ať si ho má, nemusí to táhnout přes ten byznys s PP.

fatdog
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 13:38
- Nahlásit

aren
jistě, to pak ale muzeme diskutovat o kazdem slove ...nebo skoro o kazdem...

a zbuhdarma je v tomto pripade dle meho treba proste proto, ze oba rodice jsouchovni, tak co by ne, vsak ona se nejak udaj ta stenata.....pokud jsou nekomu pro radost tak to zbuhdarma nejni, pokud je o ne zajem

jablunka
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 13:41
- Nahlásit

fatdog
a zbuhdarma je v tomto pripade dle meho treba proste proto, ze oba rodice jsouchovni, tak co by ne, vsak ona se nejak udaj ta stenata.....pokud jsou nekomu pro radost tak to zbuhdarma nejni, pokud je o ne zajem

Tak v tomhle si rozumíme a souhlasím s tebou.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 13:42
- Nahlásit

fatdog

fatdog
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 13:45
- Nahlásit

jablunka
to je škoda, já se těšil, že budu moc v naši hádce uvolnit trochu své chorobné nenávistí k ženám a Ty mi to takhle pokazíš, stydlínuj se ostudo .)

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 13:53
- Nahlásit

fatdog
ale jo každýmu to je jasný..ale stejně si lidi všechno vysvětlej po svým...
hm...souhlasím

to mě neba..furt souhlasit

fatdog
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 13:56
- Nahlásit

sarax
to mě neba..furt souhlasit
tak se pojd mrtento ni? jako si nadávat...potřebuju to ze sebe dostat chápeš ni?

na druhou stranu poslušnost věřících je nezbytná )))

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 13:59
- Nahlásit

fatdog
..potřebuju to ze sebe dostat chápeš ni? ¨gdyž já se s s tebou moc nehádám
poslušnost věřících je nezbytná )))
:

fatdog
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 14:02
- Nahlásit

sarax
a to je ta chyba....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 14:12
- Nahlásit

fatdog
Ty mi to takhle pokazíš,
No tak já Vám to taky zkazím..
pokud jsou nekomu pro radost tak to zbuhdarma nejni, pokud je o ne zajem

jablunka
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 14:14
- Nahlásit

fatdog
to je škoda, já se těšil, že budu moc v naši hádce uvolnit trochu své chorobné nenávistí k ženám a Ty mi to takhle pokazíš, stydlínuj se ostudo .)

Se stydím,se stydím,se stydím.
A navíc se nerada s někým hadám,když nevím jestli ho přeperu,nebo ne.

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 14:16
- Nahlásit

jablunka
,když nevím jestli ho přeperu,nebo ne.

moje řeč

fatdog
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:34 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit

saraxjablunka
mne byste stoprooo přepraly, poněvadž já krom tý horobný nenávistí ještě trpím strachem z přímého kontaktu s živými lidmi

jablunka
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 15:46
- Nahlásit

fatdogmne byste stoprooo přepraly, poněvadž já krom tý horobný nenávistí ještě trpím strachem z přímého kontaktu s živými lidmi

Tak to by bylo rychlý!

Pentas
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 16:11
- Nahlásit

aren
co to jsou štěňata pro radost z lásky darovaná?
Nejsou to náhodou záměrně množení voříšci s cenou za očkování a nebo ouplně zadara,kteří tak často končí v útulcích a pak jim dobré duše zde hledají nového pánečka?
Ne všechny chovy s PP jsou byznys.
U toho mého plemene začíná být trendem,aby rodiče měli nějakou tu zkoušku třeba ZOP,BH,popř. vyšší.I když to chovný řád nepřikazuje.Pokud se toto začne objevovat ve vyšší míře i u jiných plemen t.j budu si vybírat třeba štěně pro agility tak asi šáhnu po takovém,jehož rodiče něco takového umí.Trochu se tím možná omezí to,že bude mít někdo plný dvůr či panelákový byt psů,kteří tak maximálně přiběhnou v době krmení.

fatdog
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 16:32
- Nahlásit

Pentas
a ti s PP tam nekončí proč? no protože si je vezme třeba nějaký množitel

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:06
- Nahlásit

Pentas
co to jsou štěňata pro radost z lásky darovaná?
Nejsou to náhodou záměrně množení voříšci s cenou za očkování a nebo ouplně zadara,kteří tak často končí v útulcích a pak jim dobré duše zde hledají nového pánečka?

Ne.
Mám na mysli štěňata, která se narodila očekávaná a chtěná šťastným psům v milující rodině a byla darovaná do dobrých rukou zadarmo nebo za cenu očkování, páč si na nich nikdo nechtěl nabalit kapsu, byla darovaná zodpovědným lidem, kteří se na ně těšili a do útulku je nedají.

Roxana
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:10
- Nahlásit

aren
Aren promin, nechci se do tebe navazet, ale tohle očekávaná a chtěná šťastným psům v milující rodině je horsi nez z nejruzovejsi harlequinky, kterou jsem kdy zahlidla.

Pentas
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:39
- Nahlásit

fatdog
ano pán boh sdělil.Už jsem potichoučku.
A nemyslíš,že kdyby musel mít každý pejsek s PP zkoušku z výkonu,třeba malinkou/ZOP/ množitelů s PP by silně ubylo?

Roxana
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:47
- Nahlásit

Pentas
Nerada bych te zbavovala iluzi, ale mnozitelu by asi fakt jako pribylo. Sice samozrejme bez PP, ale to v psi populaci jako takovy nehraje roli a ta by sla jeste vic do haje. Uz vidim, civavkare, jak behaji po cvicaku apod. Zkus treba jit ted na ulici a zeptej se 5 lidi, jaky je rozdil mezi psem s PP a bez. Schvalne, od kolika dostanes rozumne odpovedi ..

Pentas
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:55
- Nahlásit

Roxana
no vím,že je to běh na dlouhou trať,ale najdou se i čivavkáři,kteří na ten cvičák chodí.
Jenže AREN narážela na byznys chovu psů s PP.O množitelích bez PP jsem se nezmiňoval.

Roxana
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 17:58
- Nahlásit

Pentas
Ale jo, samozrejme kdyz se se psem pracuje, je to super. Ale neverim na omezeni a represi, to nic neresi ..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 18:54
- Nahlásit

Pentas
A nemyslíš,že kdyby musel mít každý pejsek s PP zkoušku z výkonu,třeba malinkou/ZOP/ množitelů s PP by silně ubylo
No a kde je napsáno,že by jí skládal zrovna ten množitel?Nejspíš by si na toho někoho najal a byl by další výhodnej byznys.

fatdog
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 18:59
- Nahlásit

Pentas
ano pán boh sdělil.Už jsem potichoučku.
A nemyslíš,že kdyby musel mít každý pejsek s PP zkoušku z výkonu,třeba malinkou/ZOP/ množitelů s PP by silně ubylo?

to asi jo, ale nejd to plošně, hodně by jsi s tím omezil některá plemena a kdyby to bylo pro jedno plemeno jo a pro druhý ne, tak to už je zase problém...hele ale hlavní problém vidím v tom, že ten predpis co navrhujes by musel být danej státem ne nejakym posismanym cmku nebo fci, protoze jejich predpisy jsou tusim fakt pro srandu.....matne vzpominam na predpisy ohledne umeleho oplodneni tusim to bylo a toho, jak se to aplikobvalo na anglický buldogy...no docela sranda......
no námět to není zlej, ale je dost nerealnej myslim ze jeste o trochu min, nez my napady s kaucema ....bohužel...

Roxana
Ale jo, samozrejme kdyz se se psem pracuje, je to super. Ale neverim na omezeni a represi, to nic neresi ..
srandujes?
takze myslis , ze treba vrazda je zbytecne trestnej cin jo? ze to taky nic neresi?

emikami
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 23:47
- Nahlásit

Koukám, že se to tu nějak rozjelo, čtu to popořádku, abych se pak nemusela vracet, a na co budu mít potřebu odpovědět, odpovím postupně, takže netuším co mně čeká dál

Pentas
Ne , nemám 5 fen v produktivním věku. Za 1/ dělám chov proto,že mně to dost drží nad vodou, ale hlavně proto, že mně to moc baví, těší , naplňuje mně to, neumím si to představit bez holek, a vůni štěňátek prostě miluji, vidět na vlastní oči, jak se derou na svět a každý den jak rostou a rostou, otevřou očička, začnou ťapkat, měnit se, sleduji jakou kdo má povahu, kdo se třeba něčím liší, a těší mně když jsou hlavně zdravá.
Jedné fence bude 5 let, nyní zrovna hárá, ale má odpočinek, ale co bych za to dala, kdybych ji mohla pustit k psovi, jelikož se mi rozhárali tři feny skoro najednou, lezou tu po sobě, a je to na palici. Tato pětiletá fenka po mně vyžaduje abych ji neustále drbala nad ocasem , a plácala po zadku, kdysi jsem to dělala z legrace, moc se jí to asi líbí, protože když ji popleskám, tak po mně skáče jako pominutá, no asi jako po o.... takže kdyby bylo něco co bych ji dala aby neměla štěňata jelikož je nyní mít nemůže, ale aby si s pejskem užila, tak by to bylo prima, otravuje ostatní, a ty hárající zase jí, no prostě kdo tohle doma nemá, asi si tu schow neumí představit, je to legrační, ale někdy je toho až moc, protože na sebe i mírně vrčí, atd.
Druhé fence budou tři roky, třetí fence byl rok, právě byla uchovněná, 4 fence je 10 měsíců, tu bonitace teprve čeká, to je jedno plemeno, a 5 fenka je pudlík, byli ji dva roky. Takže zatím měla štěňátka ty dvě, a tyhle tři ještě ne.

Já jsem nikdy nenapsala, že bych dala holky pryč když by jim bylo 8 roků a nemohla bych na nich chovat, pokud mi to osud dovolí, mám to vypočítané tak, abychom se dožili všichni důchodu stejně, tudíž budu stárnout s nimi. Manžel by s tím ani nesouhlasil, kdybych něco takového jen řekla, ale já vím, že bych to neudělala, jen jsem se naučila občas říkat, " neříkej nikdy" ono na tom někdy něco je, a tak vám tu nechci tvrdit, a lhát, že bych to třeba nikdy neudělala, když jsem se do té situace nikdy nedostala, a tudíž nevím co bych udělala, proč bych vám tady psala, jééééé, já bych je nikdy nedala pryč, když nevím co bude?
Naučila jsem se prostě chápat některé lidi, a jelikož jsem také občas nad něčím kroutila hlavou, a říkala jsem si , to já bych nemohla, pak jsem to nakonec uměla pochopit, protože si myslím, že na tom něco je. Kdybych měla rodiče, nebo nějaké tety a dala bych třeba fenu pak tam, tak možná by to i bylo možné, ale asi cizího člověka bych nehledala, musel by to být zřejmě někdo koho dobře znám, a koho třeba zná i můj pes.

Vím, že bych je nikdy jako důchodce pryč nedala, ale nechci to říkat na 100% , jsem prostě takový člověk, který na sto procent skoro nikdy nic neříkám.

Znám někoho, kdo měl také pejska a to bez pp, pak si pořídili jiné plemeno s pp, a začlo to přibývat a začlo se chovat, nevím nyní přesně v jaké době, ale pes bez pp, kterému bylo myslím tak 4 roky, šel prostě levně pryč. Našla se paní se zahrádkou a ta si pejska vzala, teda fenku. štěňátka již dříve měla. No a tenkrát jsem právě kroutila tou hlavou, protože jsem to nemohla pochopit jak to mohla udělat.
Jednak se říká, že kdo chová s pp, neměl by vůbec podporovat chov bez pp, natož když máš PP tak chovat i bez PP, spousta chovatelů to dělá, sama jsem se o tom přesvědčila, když jsem sháněla štěně pudlíka, v té době jsem teprve začínala, a tak jsem měla malé informace, no a bylo mi řečeno, že když budu mít s PP, nemohu chovat na fence bez PP. ´Pokud tomu tak opravdu je, což asi ano, já bych nikdy nechovala bez pp, protože se to prostě nemá. Přitom vím, že chovatelé hlavně vydělávají na psech bez pp, nebo se i stává, PRÝ, že se hodí štěně bez PP k feně s PP. Oni se fenky dost často rozhárají spolu, já už to mám doma takto podruhé, a kdyby jedna fenka byla bez pp, nebylo by vůbec nemožné přihodit štěnda k fence s pp a takto na nich vydělat. Krevní zkoušky sotva někdo dělá, a to si myslím, že by si každý klub, nebo někdo měl pořádně ohlídat. Měl by mít takovou moc, že by se tohle mohlo kontrolovat, a chovatelé kteří mají s PP, aby neměli fenky bez PP, aby kupující které si jde vybrat štěně s PP, nakonec za 10tis. nekoupil štěně bez PP, když má poloviční cenu.
Tohle jsem jen slyšela, ale jestli to tak někdo opravdu dělá a kdo, to nevím. Jen to, že se na to asi kašle, a kdo to dělá dobře ví, že mu to vždy projde.

Takže prosím, i když jsem tu psala, že některé chovatele bych uměla pochopit, tak já mezi ně patřit určitě nebudu. Jen je nechci odsuzovat, protože znám chovatele, kteří jsou prima lidi, a kdyby tohle někdy udělali, vím, že to není tak jak to vy zde píšete a to ZBAVOVÁNÍ SE PSA.
A co si myslím, každý má právo si dělat co chce. Já chci s holkama dožít, a až nebudou moci oni, nebudu moci ani já, já teda určitě dříve pak si budeme všichni užívat stáří, ale po chovu se mi bude jistě stýskat, takže budu pak jezdit po návštěvách, a očichávat malá štěňátka, protože ta vůně je fascinují, a dotek taktéž, no zrovna tak jako u malého mimi.

Jo nepatří to sem, ale dnes jsem byla v nákupním centrumu, a tam měl pán v ruce malé miminko, ale tak maličké, snad zrovna propuštěně z porodnice, bylo skoro nahé, ač tam až takové vedro nebylo, nestačila jsem zírat, jak tak maličké mimi veme do tachového obchoďáku kde je plno lidí s bacilama. Nevím, ale myslím, že to správné není, měla jsem chuť něco říci, ale radši jsem se pokochala pohledem, a šla jsem dál. Chodit hodiny s tak maličkým novorozencem v takovém prostředí mně přijde děsné.

Tak já jdu číst dál, doufám, že jsem nebyla ukamenovaná.

emikami
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 23:50
- Nahlásit

sarax
Je to jen má úvaha, jak jsem psala výše, je to ohledně chovatelů, které znám, a kdyby to udělali, což takového neznám, až na jednu známou o které jsem se zmínila, tak bych ho prostě pochopila, protože vím, že je to dobrý chovatel.

Psala jsem , že se nehodlám psů zbavit

emikami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 00:00
- Nahlásit

Pentas
Myslím, že spoustu chovatelů, pokud mají více psů, tohle asi ale dělají, když si koupí, či nechají štěně, a to štěně se nevyvede jak má, pro výstavní či chovatelské úspěchy, myslím,že je prostě třeba v roce prodají. Teda pokud by to dopadlo fakt tak, že by chovní nebyli, to že mají nějaké vady, s kterými se uchovňuje, si také nechávají, nikdo není dokonalý, a přesto opět říká, že když bych ty lidi znala jací jsou, tak bych je neodsuzovala, ale pochopila. Věděla bych.....no prostě bych to pochopila, no. já už nevím jak napsat moje pocity, já k nim nepatřím, ale .......no ale zase znám i takový, že i když se jim nepovede nějaká fena, nebo se z nějakých důvodů na ni nemůže chovat, tak je to prostě jejich miláček jak píšete, a nikdy by ji nedali pryč. Také to tak je, ale pokud si někdo chce vypiplat štěně na výstavu, atd. tak se třeba snaží si tam to velké pouto nevytvořit, pak to pro ně není takové,jako pro vás, které si to pouto vytvoříte hned, protože vám je jedno, zda bude takové či onaké. Já to pouto mám vytvořené také hned, samozřejmě, že např. každou holku mám ráda trošilińku jinak, nebo každou pro něco jiného. Když se mi někdo zeptá, koho mám nejradši, která mi přirostla nejvíc k srdíčku, no tak říkám, že fakt nevím, no a pak řeknu, no asi D....že.....ale pak, no vlastně také E.,..... protože,.....no a asi i K.....protože, no a pak řeknu, hele to ti fakt říci nemohu, protože každá má něco, a každou miluju, sice každou trochu jinak, a pro něco jiného, ale když by mi někdo řekl, a teď se musíš rozhodnout, že dáš jednu pryč. tak to opravdu asi fakt nevím, jak bych vyřešila, pro mně to je stejné, kdybych měla 5 dětí a měla bych dát jednoho pryč, to by přece nešlo.

Uměli by jste se rozhodnout vy, co máte víc psů, kdyby vám někdo položil tuhle otázku, že si prostě musíš vybrat, mezi tím, a tím a tím....uměli by jste to řešit? Já asi ne, musela bych najít jinou možnost, nechala bych je pohromadě a odešla bych já

emikami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 00:01
- Nahlásit

fatdog
Docela dobře nás odsuzuješ

fatdog
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 00:08
- Nahlásit

emikami
koho Vás?

emikami
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 00:14
- Nahlásit

sarax
ale stejně mě zadavatelka threadu překvapila...takovej přístup...

To mně mrzí co si myslíš, pořád vysvětluji, že bych se snažila pochopit toho kdo by to udělal , u někoho bych to nepochopila ale u někoho jo. No asi se snažím být chápavá.

To samé je, že když se narodí dítě, které nebude nikdy normální a vždy bude mít jiný život, rozhodně neodsuzuji jeho matku, že to děcko umístí někam do domova, a třeba se o něj nestará. Teda myslím denně a u sebe doma. Je dobré mít zájem, být nějak v kontaktu, vědět co s ním je, jak prospívá, jak žije, jak se má, atd. ne že bych souhlasila s tím, že ho prostě odhodí a už jim je jedno, co s ním bude. Naštěstí nikoho takového neznám, ale vím že takových dětí je spoustam a já sama si myslím, že bych neměla sílu takové dítě vychovávat, na tohle bych byla slaboch, nevím jestli bych se to třeba naučila kdybych byla v takové situaci, ale jelikož jsem nebyla, připadá mně že bych denně brečela, no a také ty lidi neodsuzuji. Vlastně znám paní, co má ode mně štěně, a má postiženou holčičku, a velmi ji obdivuji za to co vše pro ni dělá, jak ji mají rádi, a nyní čekají na další štěně ode mně, chtějí ještě jednoho pejska. Té paní si velmí vážím, ale buď se to naučí, nebo mají v sobě tu sílu......já myslím, že tu sílu bych v sobě nenašla....každý jsme jiný, možná bych byla slaboch, netuším, ale maminky co si takové děti nechají velmi obdivuji.
Já jsem bohužel cíťa, a jednou jsem byla u zubaře, přišla tam maminka a měla už dost větší dítě a v kočárku, šla jsem na trhání zubu , nervy jsem měla v háji, protože se vždy bojím, no a když jsem viděla ty dvě, začli jsme si i povídat, a já se tam rozbrečela a paní jsem se moc omlouvala a vysvětlila jsem jí to, proč brečím.....no a pak jsem šla na to trhání, doktorka na mě kouká, jak jsem ubrečená, prý co se děje, a začla jsem řvát znovu, a říkám no a v tomhle stavu jdu na trhání, tak to fakt nevím, jak to dnes přežiju. Zub byl za chvíli venku

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání