Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Chcete nás někdo ?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
emikami
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 15:42 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

Zkouším sem dávat tyto fotky, zda by neměl někdo zájem se o tyhle holčičky postarat. Černá je lvíček, a světlá bišonek, myslím, že jsou bez pp. nevím zda již měla štěňátka, ještě se večer poptám a doplním to sem.
Nyní jsou ostříhané takto nakrátko z důvodu, že se o ně staral člověk, který se staral špatně, a srst se musela nechat ostříhat.
Tyhle holčičky jsou na sebe zvyklé, jejich panička se bohužel o ně nemůže z vážných zdravotních důvodů starat, je to velmi smutné, a oni potřebují domov. Stará se o ně moje známá, která má ale chov. stanici a dost svých pejsků, takže by je někomu darovala, ale požaduje aby holky zůstaly spolu a požaduje stálý kontakt, aby o nich měla zprávy. Jedné je 5 let druhé 7 let. Jsou bezproblémové, čilé, hodné. já sama jsem je asi před dvěma, třemi lety viděla, když byli zarostlé a jsou to moc hezký pejskové.
Kdyby jste měl někdo zájem pište na emikami@volny.cz

Děkuji, že se zkusíte pozeptat, třeba i v okolí, kdo má zahrádku bylo by to ideální,není to ale nutnost. Holky jsou zdravé.

Napsala jsem špatný mejl, již jsem ho opravila.

emikami
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 17:53
- Nahlásit

Anka
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 18:20
- Nahlásit

Sú krásne, snáď sa pre nich čoskoro nájde milujúci majiteľ. Držím palce.

želva
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 19:34
- Nahlásit

emikami
já to aspon přepošlu když nemohu sama je mít

emikami
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 19:48
- Nahlásit

Anka
želva
děkuji

želva
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 20:14
- Nahlásit

emikami
a jsou ve smečce v poho s ostatními pejsky? jako jestli se nervou nebo tak něco

jablunka
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2007 22:31
- Nahlásit

emikami
To jsou cukrátka.....
Bohužel mám doma plný stav,ale aspoň posouvám.Doufám,že najdou brzo nový domov.

emikami
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 00:19
- Nahlásit

želva
nene, vůbec ne, nyní jsou také mezi smečkou psů, sice se znají, ale i s ostatními jsou v pohodě. vždyť to jsou bišonci to jsou většinou pohodáři.

emikami
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 00:21
- Nahlásit

Ale , kámoška nechce aby se na nich chovalo, ta jedna štěnda neměla, tak si myslí že už je na to pozdě, a ta starší měla , ale najaký špatný porod, tak také ne. dokonce ta černá je s PP. ale jí jde o to, aby našli domov a lásku, a nechce aby se na nich chovalo, proto chce být stále v kontaktu s těmi , kdo si je vezme. Nyní jsou v Plzni.

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 08:53
- Nahlásit

emikami
Tak když chce mít kamarádka jistotu,že se na nich nebude chovat,proč je nenechá vykastrovat?

želva
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 10:15
- Nahlásit

jablunka
tak jo přepošlu známí a dám vědět

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 10:50
- Nahlásit

želva
to mělo být asi emikami,viď???

želva
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 10:54
- Nahlásit

jablunka
ajo,jo jo

emikami
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 12:04
- Nahlásit

ok.díky, no já nevím, myslíte, že by kastrace byla vhodná? už jsou trochu starší, myslím, že pokud si je někdo veme jako mazliky a né aby na nich začal vydělávat, tak je to přece zbytečné, jde přece jen o zákrok a zbytečnou narkozu.

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 12:15
- Nahlásit

emikami
I starší feny můžou dostat záněty a tím spíš,když na nich nechci chovat,nechtěnému krytí nejlépe zabráním kastrací.Ale to nemůžu nikomu vnucovat,je to jen můj osobní názor.

Meta
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 12:50
- Nahlásit

Takhle jsem kdysi přišla ke svému pudlíkovi. Prostě - "byl vyřazen" z chovu (už nebyl rentabilní) a nabídnut na mazlíka.
Od té doby vím o chovatelských stanicích svý...Proč jen mi to tato nabídka připomněla...

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 12:52
- Nahlásit

Meta
Já mám takhle dva ang.buldoky a dva boxery.

Pentas
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 13:15
- Nahlásit

jablunka
ten novej bílej boxer k nim patří taky?

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2007 13:20
- Nahlásit

Pentas
Tam je to trochu složitější,asi se nehodil vůbec.Ale ještě jsem měla zlaťáka a protože byl kryptorchid,tak ho ani exteriér nechránil před utracením.)Tak jsme přišli na řadu my!

emikami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 10:37
- Nahlásit

Meta
[i][Od té doby vím o chovatelských stanicích svý...Proč jen mi to tato nabídka připomněla... /i]

Tak to fakt nechápu co tím myslíš, vím, že některé chovatelské stanice, když už fena nemůže mít štěňata, nebo něco jiného, netuším, tak je dají pryč na dožití někam jinam. Na tohle mám také svůj názor, ač zase na druhou stranu, pokud chovatelka umístí fenu či psa opravdu nějakému hodnému člověku, který je třeba sám a uvítá společnost, rád se o takové zvíře postará.
Ten chovatel prostě chce nadále chovat a ne mít doma třeba 5 důchodců, někomu prostor umožňuje aby se tam zvířata dožili a někomu ne, takže tohle já nijak vyloženě neodsuzuji, ale záleží na tom, jak se to provede, atd. atd. atd.

Ale výše cos napsala moc nechápu, jestli sis přečetla text, který jsem sem vložila, tak si se mohla dočíst, že tyhle holky patří paní, která měla v životě velkou smůlu a v 50tiletech se jí obrátil život vzhůru nohama, proto se o ně nemůže starat, a ani z toho důvodu ,že je v péči většinou odborníků Nechci to zde rozepisovat, ale paní neměla nikdy chovatelskou stanici, a nikdy by se psů nezbavila.
Vem to tak, když by se vám něco stalo , tak budeš muset dát také psi pryč , když budeš sama, nebo tak. Věř že to je smutný příběh, a nikomu bych to nepřála.

Pentas
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 10:51
- Nahlásit

emikami
Tak to fakt nechápu co tím myslíš, vím, že některé chovatelské stanice, když už fena nemůže mít štěňata, nebo něco jiného, netuším, tak je dají pryč na dožití někam jinam. Na tohle mám také svůj názor, ač zase na druhou stranu, pokud chovatelka umístí fenu či psa opravdu nějakému hodnému člověku, který je třeba sám a uvítá společnost, rád se o takové zvíře postará.
Ten chovatel prostě chce nadále chovat a ne mít doma třeba 5 důchodců, někomu prostor umožňuje aby se tam zvířata dožili a někomu ne, takže tohle já nijak vyloženě neodsuzuji, ale záleží na tom, jak se to provede, atd. atd. atd.

no v těch důchodcích bychom se asi neshodli.Vždyť nikomu rozumnému by se nemělo jednat pouze o chov.Pes je v první řadě kámoš.Či se snad žiju v omylu?Pokud jsem s fenou slavil úspěchy na výstavách ,odchovával na ní štěňata ap.tak si snad taky zaslouží,aby u mne dožila.Holt s člověkem,který rozdává feny,které se mu již nehodí bych se nemohl ani bavit.

Meta
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:08
- Nahlásit

emikami
pokud chovatelka umístí fenu či psa opravdu nějakému hodnému člověku, který je třeba sám a uvítá společnost, rád se o takové zvíře postará.
Ten chovatel prostě chce nadále chovat a ne mít doma třeba 5 důchodců

znám několik takových postarších dam, hubu mají plnou keců lásky ke zvířátkům, ale jsou to tvrdé byznismanky - jakmile se psík nerentuje, šup s ním k nějakému hodnému páníčkovi - on se takový osamělý blbec vždycky najde, co pejska rád dochová, tím spíš, když se jedná o čistou rasu...abys věděla, přijde mi hnusné, ať si to omlouvají jak chtějí. A kdybych zhynula společně s manželem, tak se mi o psa postarají děti, či máma a v životě je nenapadne hledat jim jiný domov. Úplně stejně, jako u nás zůstala jezefčice dědy, když umřel...
Ten pejsek, co jsem si ho vzala, neuměl chuděrka ani pořádně chodit - celý život strávil v kleci, odkud ho vytahovali jen na výstavy a připouštění. Pracky takovým přesekat je málo!

emikami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:12
- Nahlásit

Pentas
Já ti rozumím, a souhlasím s tebou, ale má to svoje prostě ale....

Není chovatel jako chovatel, jelikož znám ty lepší a i ty horší, a tak nějak bych jako chovatelka uměla pochopit tu situaci. No neumím si to představit, že bych 8mi letou fenku dala pryč z důvodu, že na ni již nemohu chovat. Jsou to moje holky a neumím si to představit, že z takových důvodů bych se jich zbavila /fuj ošklivé slovo/ a proto, pokud se jich člověk nezbavuje, ale najde mu vhodný domov a třeba chodí na návštěvu, a i tak se stará, tak to prostě chápu. Pokud ale by to bylo jako na běžícím pásu, že by se zbavovali fen, tak s tím také nesouhlasím.
Nechci aby jste mně nějak odsoudili, nebo aby jste ve mně viděli něco co opravdu nejsem. Spoustu věcí, když na nich je něco kladného, tak jsem se naučila je pochopit.
Dám příklad - barák nemám, mám 5 fen, je to tak nějak skoro maximální stav, kdybych počítala s chovem ještě třeba tak 20 let, a měla bych tu již tři feny, které bych měla doma kvůli stáří, a nemohla bych si pořídit další, protože prostor by to neumožňoval, třeba bych se uchýlila také k takovému řešení, já to fakt nevím, jen prostě uvažuji, ale z mého pohledu by to nebylo zbavováni psa, ale jelikož když si přinese třeba malé štěně, které je tempramentní, atd. tak starší psi - už na takové štěně ani nemají náladu, a tak chtějí mít svůj klid, no a tak si říkám , u nějaké starší paní, která je stále doma, a třeba i se zahrádkou, no neměla by se přece špatně,ne? Myslím, že pes si zvykne na člověka v každém věku, kor když je s ním velmi dobře zacházeno.
Neříkám, že s tím vyloženě souhlasím, jen říkám, že bych toto uměla pochopit, ale musela bych být přesvědčená, že to je myšleno dobře, a ne se zbavování nepotřebného psa.

Myslím, že ty to bereš jinak. Proto píšeš, že by ses s takovým člověkem nemohl ani bavit.

No a co když člověk vážně onemocní, tak stejnak pokud má člověk víc psů, musí se někam rozdat. Když se o něj nemůžeš starat, je to skoro to samé, ale přece člověk, pokud mu to jeho zdraví dovolí, tak chce dělat věci, které ho baví a těší a naplňují, no a nemůžeme myslet, co KDYBY náhodu se nám něco stalo, tak co pak s tou smečkou??? Je to samozřejmě důvod k zamyšlení, ale co KDYBY , kdybych si říkalá já, asi bych nemohla mít ani jednoho pejska, což bych asi nepřežila.
Takže člověk je v rukách osudu a např. moje holky také. A až by nastalo nějaké KDYBY tak by se situace řešila. Myslím, že takových lidí je spoustu, a pokud člověk nezná pravou podstatu věci, neměl by se nikdo odsuzovat. Protože jsou opravdu hroznější a hnusnější případy.
Se spoustou věcí jsem nesouhlasila, ale opravdu čas mně naučil pochopit i některé takové věci.

emikami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:16
- Nahlásit

Meta
Hm, tak to znáš jinou sortu lidí, naštěstí jsem na ně nenarazila, doslova.

Ten pejsek, co jsem si ho vzala, neuměl chuděrka ani pořádně chodit - celý život strávil v kleci, odkud ho vytahovali jen na výstavy a připouštění. Pracky takovým přesekat je málo!

Tak to je hrůza, a tohle vyloženě ODSUZUJI.
I když se mi výstavy líbí, nejsem jejich fanda, a kor když vím, že ti psi chodí ven jen když jdou na výstavu, jinak jsou v kleci, kde se válí ve svých výkalech. Teda nebyla jsem toho nikdy svědkem, ale asi to tak bude. To se mi také otevírá kudla v kapse. Co pro ty tituly lidi neudělají je až nehoráznost.

Pentas
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:19
- Nahlásit

Meta
pozoruji,že máme shodný názor

jablunka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:32 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

emikami
třeba bych se uchýlila také k takovému řešení, já to fakt nevím, jen prostě uvažuji, ale z mého pohledu by to nebylo zbavováni psa,Néé a co to teda je????Já mám takové pejsky doma,viděla jsem v jakých žili podmínkách a je to k zblití.Buď jsem pejskař a chovatel,potom si pejsci ten svůj krátký život odžijí celý s námi,nebo jen zasr.... množitel a pak to takhle vypadá!

Meta
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 11:44
- Nahlásit

emikami
Možná že jsi takové i potkala, ale ono se to tak snadno nepozná. Bývají to velmi milé žoviální dámy...Těžko by jinak prodávaly, že...Asi by pro mě bylo lepší, kdybych na takovou nenarazila, aspoň bych měla zachované iluze. Teď je ze mně mrcha, co za každou takovou nabídkou v inzerátech (a schválně si projděte rubriky daruji - takoví pejsánci jsou tam často - většinou kolem 6-7 let) vidí lidskou bezohlednost.
Taky mě to poznamenalo v tom, že když jsem si prvně v životě kupovala psa, striktně jsem hledala stanici s jedinou fenou a to prvorodičkou
Copak se ta paní nemůže uzdravit? Psala jsi, že jí je 50, to není zas tak vysoký věk?

emikami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:25
- Nahlásit

Meta
Ne bohužel se nemůže uzdravit, to je na tom to nejsmutnější. Mně je také 50 let, ani jsem narozky neslavila po té, co vidím, slyším jaké věci se můžou stát z minuty na minutu je opravdu strašné, a to nemluvím o autonehodě, někdo tam NAHOŘE mávne proutkem a v mžiku máte jiný život. Zbydou vám už jen oči pro pláč.

Meta
Rubriku - daruji - radši ani se nedívám, asi bych pak měla mnoho ne dobrých myšlenek.

emikami
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 22:01
- Nahlásit

Posouvám

aren
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2007 22:30
- Nahlásit

emikami
Dám příklad - barák nemám, mám 5 fen, je to tak nějak skoro maximální stav, kdybych počítala s chovem ještě třeba tak 20 let, a měla bych tu již tři feny, které bych měla doma kvůli stáří, a nemohla bych si pořídit další, protože prostor by to neumožňoval, třeba bych se uchýlila také k takovému řešení, já to fakt nevím, jen prostě uvažuji, ale z mého pohledu by to nebylo zbavováni psa, ale jelikož když si přinese třeba malé štěně, které je tempramentní, atd. tak starší psi - už na takové štěně ani nemají náladu, a tak chtějí mít svůj klid, no a tak si říkám , u nějaké starší paní, která je stále doma, a třeba i se zahrádkou, no neměla by se přece špatně,ne?

z mého pohledu by to nebylo zbavováni psa

Hm, a co by to jako teda z tvého pohledu bylo?

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání