| Autor |
Zpráva |
fatdog
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 22:36
- Nahlásit
aren
chovatelský záměr přeci
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 22:41 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit
aren
paní, zagooglil jsem vám maila, tak to přečtěte...nemazat...nic se Vám nestane nebojte...nic Vám to nehackne ani na Vás vir neskočí
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 06:41
- Nahlásit
emikami
no a v tom bude mezi námi ten rozdíl.V životě by mne nenapadlo o tom ,že dám psa pryč z důvodu stáří ani uvažovat.Ano udělá třeba jak píšeš někomu ještě spoustu radosti,ale také starostí,neboť s věkem většinou přicházejí i nemoci a co si budem namlouvat vet. není zadara.Takže podle tebe je lepší,vykašlat se na psa a pořídit místo něj mladou fenu na které mohu chovat a tím i prodávat štěňata.Holt byznys je byznys.Píšeš,že máš v paneláku 5 fenek.Zřejmě jsou všechny v produktivním věku a každá ti ten jeden vrh ročně dá.Pokud by z toho byly 3 ve věku důchodkyň byla by to zřejmě velká čára v rodinném rozpočtu.Von ani ten poplatek ze psa není v Praze zanedbatelný,že.A tak by bylo třeba se jich zbavit.Pokud bych věděl,že u chovatele hafani nedožívají - v životě bych si od něj štěně nekoupil a mohlo by být zlaté.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 07:06
- Nahlásit
emikami
ale z mého pohledu by to nebylo zbavováni psa, ale jelikož když si přinese třeba malé štěně, které je tempramentní, atd. tak starší psi - už na takové štěně ani nemají náladu, a tak chtějí mít svůj klid, no a tak si říkám , u nějaké starší paní, která je stále doma, a třeba i se zahrádkou, no neměla by se přece špatně,ne? Myslím, že pes si zvykne na člověka v každém věku,
ty vogo...pes si zvykne v každým věku...hm... lituju psy co mají takhle uvažující páníčky...prostě pro mě nikdy pes nebude nic jinýho než kamarád a takový si hejčkám a nezbavuju se jich....nikdy...
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 07:22
- Nahlásit
sarax
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 07:26
- Nahlásit
Pentas
já to myslím vážně..
představa že se zbavím kamarádky páč už není produktivní?
ale ne reagovat sem musela...protože takovýhle uvažování mě pění krev...
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 08:25
- Nahlásit
sarax
já taky,
a nemusí to být zrovna fena ,kterou mám 8 let.Mám Dorotku,má 7 měsíců a bohužel i když je nádherná nemá všechny zuby t.j. nikdy nebude chovná.Přesto je to naše zlatíčko a nikdy bychom ani neuvažovali o tom dát ji pryč./pár dobráků už nám to radilo/Prostě stalo se ,ten hafan za to nemůže.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 09:10
- Nahlásit
Pentas sarax
Tak to jsem ráda,že nejsem sama,kdo to tak cítí.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 09:14
- Nahlásit
fatdog
chovatelský záměr přeci
Hm, koukám, že mí psi mají celkem štěstí, že jsem nepojala žádný chovatelský záměr, jinak by už letěli.
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 09:17
- Nahlásit
jablunka
ale to neznamená,že bych k její výchově nepoužíval moderní výcvikové prostředky
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 09:17 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit
aren
no obecně ti naši voříšci maj štěstí, že nejsou FCI uznaný a že se tedy oni ani jejich potomci nikdá nedostanou do rukou FCI chovatelů....
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 09:19
- Nahlásit
Pentas
aren
fatdog
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 09:20
- Nahlásit
fatdog
no obecně ti naši voříšci maj štěstí, že nejsou FCI uznaný a že se tedy oni ani jejich potomci nikdá nedostanou do rukou FCI chovatelů....
Přesně!
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 09:24
- Nahlásit
aren
on může být i jiný chovatelský zájem,než má na mysli fatdog.I já chci vystavovat a chovat,to ale neznamená,že u mne psiska nedožijí svůj život.Holt jsme se domluvili s chovatelkou a vzali si od ní štěně z dalšího vrhu/nechala nám jej se slevou/Pokud by to ani s ním nevyšlo musel bych se plánů s chovem na dost let vzdát /naše smečka činí v současnosti 5 kousků /což je asi tak maximum na co si mohu troufnout.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 09:26
- Nahlásit
Pentas
nooo ono samozřejmě je to myšleno obecně...v globále...v průměru....eneboli jinak..IMO je málo plemen, kterým FCI-CMKU chov prospívá
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 09:29
- Nahlásit
Pentas
Nemyslím, že je Ti jasné, co má na mysli Fatdog.
Já se spíš setkávám s tím, že pro lidi je na prvním místě chovatelský záměr a až pak třeba prožívání psa.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 09:33
- Nahlásit
aren
chovatelský záměr
prosím Tě, kdyby to byl aspoň chovatelský ten záměr, on je většinou jen množitelský a ještě větší trága je, že většina z nich si tohle ani neuvědomuje.....to jsou pak dle mýho ješta zlatí ti typičtí množitelé, ti jsi jsou aspon vetsinou vedomi, co delaji
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 10:57
- Nahlásit
Pentas
Prostě stalo se ,ten hafan za to nemůže.
jj ale s těma výcvikovejma metodama souhlasím
jablunka
Tak to jsem ráda,že nejsem sama,kdo to tak cítí.
no určo nejseš,ale stejně mě zadavatelka threadu překvapila...takovej přístup...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 11:05
- Nahlásit
sarax
,ale stejně mě zadavatelka threadu překvapila...takovej přístup.
Nevím proč,neznám ji,ale nějak mě to nepřekvapilo.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 11:26
- Nahlásit
jablunka
mi jo..dle jejích starších postů sem si myslela že svý psy tak nějak miluje..i když pro mě divně ,tenhle názor mě totiž překvapí vždy...furt hledám vlidech..některejch ,to lepší
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 11:35
- Nahlásit
sarax
furt hledám vlidech..některejch ,to lepší
Asi jsem už trochu zciničtěla.......
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 11:46
- Nahlásit
fatdog
kdyby to byl aspoň chovatelský ten záměr, on je většinou jen množitelský a ještě větší trága je, že většina z nich si tohle ani neuvědomuje.....to jsou pak dle mýho ješta zlatí ti typičtí množitelé, ti jsi jsou aspon vetsinou vedomi, co delaji
Tak, tak.
Já nemám moc ráda to rozdělení chovatelé/množitelé a i těm slovům se vyhýbám, protože podle mně to lidi chápou divně. Pro někoho ta hranice vede mezi PP/bezPP třeba, a to vůbec nesouhlasím.
Spíš bych to dělila na "pro svůj prospěch (ať už peníze, nebo slávu, pocit jak jsem dobrej)"/"z lásky ke psům (už použití slova láska ale směřuje k nepochopení, páč kdo ví, co je to láska)".
Vzato do důsledků je to ale vlastně skoro všechno pro svůj prospěch, a jde jen o to, do jaké míry kdo má ohled taky na ty použité zvířata.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 11:52
- Nahlásit
aren
Pro někoho ta hranice vede mezi PP/bezPP třeba, a to vůbec nesouhlasím.
Ale s tím já taky nesouhlasím.Množitel je u mě někdo,kdo frká štěňata jak na běžícím pásu,nejlépe nějaké zrovna módní plemeno,je mu jedno kam štěňata jdou,hlavní je cena za kterou je prodá a neperspektivních fen se zbavuje.A je jedno,jestli jsou s PP,nebo bez.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 11:58 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit
jablunka
myslím, že množitel je ten, kdo nemá racionální chovatelský záměr a přesto rozmnožuje
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 12:01
- Nahlásit
fatdog
myslím, že množitel je ten, kdo nemá racionální chovatelský záměr
A to znamená co?Hádat se s tebou nebudu,vím že bys mě uhádal .Jen mám na to trochu jiný pohled.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 12:31
- Nahlásit
fatdog
množitel je ten, kdo nemá racionální chovatelský záměr a přesto rozmnožuje
souhlas s jablunkou..co je racionální chovatelský záměr Novák od naproti si myslí že naprosto racionální je když mu jeho feny na nový auto vydělaj co nejrychlejš
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 12:36 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
fatdog
myslím, že množitel je ten, kdo nemá racionální chovatelský záměr a přesto rozmnožuje
Souhlas s Jablunkou a Sarax.
"racionální chovatelský záměr" je ještě vágnější než "množitel"
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 12:40
- Nahlásit
Myslím, že množitel je ten, kdo přivádí na svět štěňata kvůli finančnímu prospěchu nebo zviditelnění se.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 13:10
- Nahlásit
jablunka
A to znamená co?Hádat se s tebou nebudu,vím že bys mě uhádal .Jen mám na to trochu jiný pohled.
počkej, není to divný...Ty nevíš, co to znamená, ale máš na to jinej pohled jo?? ))))
sarax
Racionální chovatelský záměr je IMO ten, který naplňuje podstatuslova chov, což by mělka být soustavná cílená činnost vedoucí dejme tomu k zvyšování kvalit živočišného druhu
co si myslí Novák od naproti je vcelku fuk, to je stejný, jako když já si budu myslet, že rozmnožování je, když jím koprofku, tak to ještě neznamená, že to tak opravdu je a přesto světě div se je snad význam pojmu rozmnožování jasný
aren
Myslím, že množitel je ten, kdo přivádí na svět štěňata kvůli finančnímu prospěchu nebo zviditelnění se.
ne...i ten, kdo je přivádí na svět prostě zbůhdarma
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 13:18
- Nahlásit
sarax
aren
Uf,ufuf.
fatdog
Nééé,jen jsi mě špatně pochopil.Myslím tím,že u každého znamená "racionální chovatelský záměr" něco jiného.
|