Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Našel se .....Koloděje Praha 9
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Misery
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 13:51
- Nahlásit

emikami
nj holt je nezvireci no...respektive on ma zvirata rad, ale nechce je do bytu, mysli si, ze by pes byl chudak...a nenecha si vysvetlit, ze mit psa v byte je mozna kolikrat lepsi, nez ho mit zavrenyho na zahrade a nikam s nim nechodit :-/

Danča
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 15:10
- Nahlásit

emikami
Přidávám se K Nels a k ostatním, je sice krásné, že mu pomáháte, že jste ho nenchali na ulici, ale nejvíc mu pomůžete tím, že se pokusíte najít jeho původní majitele a to tak, že zjistíte čip či tetování. Nechápu, jak může někoho napadnout hledat nový domov psovi, u kterého prvotně nezjistí, že někde má ten původní, jeho vlastní páníčci ho třeba chtějí zpátky a trpí bez něj stejně jako on bez nich.. a protože má neteř veterináře daleko, tak radši hledáte variantu nového domova?? To je přece smutnější víc než fakt, že se zatoulal.
Promiň, jestli je můj vzkaz trochu ,,ostřejší,, ale sama si představ, že ti ten tvůj miláček uteče a ty po měsíci narazíš na tzv.dobráky, které se o tvého pejska sic postarali, ale než aby udělali to nejnutnější-zjistili opodle čipu komu patří, hledali rovnou nové páníčky. To mě teda jde taky hrůza po zádech.

emikami
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 22:10
- Nahlásit

Pro všechny a pro Danča

Nic si neberu že by jste nějak útočili, já jsem od Koloděj daleko, navíc v inv. důchodu, bez auta, takže je jasné že jsem se tam nemohla rozjet autobusama a vzít velkého psa, na kterého prostě nemám sil a jet s ním autobusem na veterinu, jsem zvyklá na malá plemena, a tamten kdyby jen cuknul, asi by mi zlomil páteř, no trochu přeháním, ale tak nějak podobně to je, takže to je bohužel omluva pro mě.

Bohužel i v jiných rodinách jsou některé věci obtížné, každý není zdravý a každý není ochotný, takže neteř bohuže nemohla udělat nic jiného než ho nechat doma v teple a starat se o něj, já jsem ji dala nějaké granulky které mu moc chutnaly, Chapi mu nejelo ale ANF a Nutrochoice, to ano. Myslím že kdyby opravdu někomu utekl, že první co by udělal by obvolal nějaké útulky, nevím zda v Praze ještě nějaký útulek je krom Troji, v Měcholupech prý jsou již jen kočky, neteř to do útulku nahlásila, kdyby někomu chyběl jistě si myslím, že by tam volal, já teda jo, u nás se tu ztratil jezevčík,již 14let, hledali ji celou noc, byli z toho zoufalý bylo to nedávno a nebylo zrovna moc teplo a představa že by zrovna zemřela takto někde schoulená v křoví byla pro ně hrozná. To bylo již dost pozdě večer, hned ráno volali jako první věc do Troji a tam jejich fenečka byla, fenečka se rozešla z Jižního města na Spořilov, tam ji našla nějaká paní a odvezla ji do Troji. Takže vše dobře dopadlo. A tak si myslím, že by snad Troju také volali.

No a nyní jak to tedy vše dopadlo !!!!!

Byly nějací zájemci, ale dneska se konečně či včera nyní nevím přesně dostali na veterinu, ale jelikož si ho chtěla vzít paní středního věku, maminka kamarádky, neteři dcery. hihi, no je to správně? Má zahradu a bydlí na Slapech, mají již jednoho mensího pejska. Tam ho odvezli a tam šli někde na veterinu. Zjistili že to je pes asi kolem 8 měsíců, takže jsme byli překvapení jak mladý, proto asi to utíkání a demolování v bytě Zdravý, nic na něm neshledal jen mírnou podvýživu, ale to ho již neteř za ten týden prakticky dala mírně dohromady.Tetování neměl, to by byla neteř slepá, a vet. ho také nenašel, čipování též nenašli, takže je lepší že byl u neteře než v útulku, snad. No nyní má prostě novou rodinu , budou s ním prý chodit na cvičák že tam někde něco blízko je, a budou se mu věnovat. K dispozici má zahradu, jen se bojím aby třeba nepřeskočil plot a aby zase neutekl, nevím samozřejmě podrobnosti jak je plot vysoký, atd. No doufejme, že tam setrvá, že se bude mít fajn, že si tam zvykne, no poku přece jen by se nakonec někdo ozval, tak tam mají na neteř stále kontakt.

Jedna paní volala, což jsem asi výše psala, ale zapoměla jsem dodat , jestli náhodou o takovém pejskovi nevíte, říkala že ho hledá několik měsíců, že je menšího vzrůstu než RR,a že vypadá přesně takto , jen má bílou náprsenku. No vidíte, tento pejsek její je čipovaný, už je to tak dlouho , zřejmě si ho někdo nechal, pokud teda s ním není amen, ale až by šli třeba na očkování a nebudou mít ani očkovák , a bude mít čip, nezjistí veter. třeba že není jejich? nebo se to nemůže zjistit, mohu říci, očk. jsem ztratila.
Jinak jsem požádala neteřinku aby jim vyřídila kdyby byla pak nějaká fotečka, aby mě ji zaslali, abychom viděli jak se mám. tak uvidíme.

No pokud mě by se ztratila fena, bože ťuk, ťuk,ťuk, asi bych se zbláznila, kdybych věděla že si ji někdo nechal, tak bych to zvládla, ale to že člověk neví co se s pejskem stalo, to musí být něco hrozného. Ale já bych obvolala, nebo objela všechny útulky a jezdila bych s manželem stále někde dokola, vyvěsila bych všude možně letáky, a pod. jak je vidět, tady se možná nikdo nesnažil, ale pokud někomu utekl, a je mu po něm smutno, je mi to upřímně líto, no ale jak ho najít, že?

nels
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2007 08:50
- Nahlásit

emikami

jsem rada,ze ma pejsek domov.jen malinko nesouhlasim s tim,ze nahlasit to utulku v troji staci.. zabehnutej pes dokaze ujit desitky km,takze to ze se najde v praze nemusi vzdy znamenat,ze z prahy taky je.to jen pro informaci... v kazdem pripade preju pejskovi hodne stesti v novem domove.

Misery
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2007 09:36
- Nahlásit

taktez, drzim mu palce a preju hodne stesti s novymi majiteli...jinak jsem si myslela, ze to bude mladej pes - max do 1 roku, takze jsem se nespletla

emikami
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2007 15:53
- Nahlásit

nels
Jestli mi sem dáte nějaké kontakty na útulky , já to klidně obvolám, ale o útulcích opravdu nic nevím, škoda že mi to nenapadlo dříve, nějak jsem měla stále v podvědomí, že by každý volal do Troje. nevím proč.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2007 16:03
- Nahlásit

emikami
tak ve mně celá diskuse vyvolává pocit-já nic nemůžu, udělejte to za mně.

Útulky máš tady http://pavliskop.blogspot.com/

nels
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2007 16:09
- Nahlásit

me hlavne prijde,ze jestli pes utika i ted,tak je velice pravdepodobne ze proste nekomu utekl a zabehl se...

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání