Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Našel se .....Koloděje Praha 9
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
emikami
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:02
- Nahlásit

Moje neteř viděla běhat v Kolodějích psa , asi mladého, je hravý, má krásné zuby, týden ho má již doma. Na veterinu se s ním bohužel ještě nedostala. Je velmi hodný, poslušný a hned si skočil do postele, čistotný.Vypadá jako Rhodéský ridge - back nemá nahoře ten klasický pruh. Byl poměrně vyzáblý jak se dlouho toulal, nevíme zda utekl, či ho někdo vyhodil. Hledáme majitele.

Petra
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:15
- Nahlásit

emikami
když už ho mají týden doma tak ať si ho nechají přeci ho nedají pryč když už si nasebe zvykli

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:21
- Nahlásit

když už ho mají týden doma tak ať si ho nechají
no tak aspoň bych zašla na veterinu a zjistila, jestli nemá čip, třeba ho někdo hledá.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:21
- Nahlásit

emikami
Na veterinu se s ním bohužel ještě nedostala
doporucuju co nejdriv napravit .... jednak muze byt pes cipovany a pres to se da dostat k majiteli, jednak kdyz se dlouho toulal, tak urcite nezanedbat odcerveni a vubec vlastne celou prohlidku, jestli je v poradku.

Sharka
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:23
- Nahlásit

No nevím podle mě to není ridgeback ale maďarský ohař(vizsla). Zkusím se poptat na našich maďařích stránkách. Vizsla má všechno hnědé - čumák, drápy. Ridgeback by měl čumák černý.

nika00
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:24
- Nahlásit

je nadhernej

Sharka
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:25
- Nahlásit

Jěště mě napadlo, nemá tetování v levém uchu? Podle toho bychom našli chovatele.

Tinta76
# Zasláno: 24 Led 2007 14:25 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit

Sharka
znám ridgebacky celý hnědý ...

edit: jsem přehlídla, že nemá ridge ... tak tedy spíš ten ohař

Petra
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:25
- Nahlásit

fromeli
no tak aspoň bych zašla na veterinu a zjistila, jestli nemá čip, třeba ho někdo hledá.

toto jsem nepsala poněvadž jsem myslela že to už udělaly
taky si myslím že je to ohař

Mel
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:37
- Nahlásit

emikami
taky se přimlouvám za veterináře a zavolat do Tróji, že se našel, třeba už ho někdo sháněl.... taky bych zkusila policii, jestli ho někdo nesháněl tam

irenaa
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:44
- Nahlásit

Já mám maďarského ohaře a tenhle vypadá jinak,má moc tmavé oči a čumák.Ale v první chvíli mě to taky napadlo.

abby
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:51
- Nahlásit

A nemůže to být kříženeček.Mě to nepřipadá ani jako ohař,ale ani jako RR.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:53
- Nahlásit

to je RR...

irenaa
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:55
- Nahlásit

abby
Já si to taky myslím.

Frog
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:57
- Nahlásit

Petra
I ridgeback nemusí mít ridge. Občas se prý narodí takto nestandardní jedinec,ale pak prý nemůže být uchovněn a už to vlastně není ridgeback,ale jen Rhodéský pes nebo tak nějak... Kdysi mi to někdo takto vysvětloval...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 14:59
- Nahlásit

RR s pp

Petra
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 15:07
- Nahlásit

blanulinka1
tak teď když vidím RR tak asi jo, já totiž živého ještě neviděla jen ohaře tak asi proto.
Frog
A to že se narodí bez ridge vím a že je to pak Rhodéský pes taky
ale jen ho neznám naživo. Ale to je jedno jen aby ho někdo nehledal

emikami
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 15:23
- Nahlásit

Také vím, že se někteří rodí bez pruhu, já ho neviděla, jen jsme přetáhli z mobilu tutu fotku. Nechat si ho nemůžou, oni nemají dobře oplocený barák, utíkal by asi, no a barák nemají také dodělaný, no někde ho nechala v předsíni, ale neteř mě to vysvětlovala tak že mezi něčím a něčím měli něco měkkého, jako polistyren, či co, on to vyškrábal a protáhnul se pryč, ven, tam čekal, Do Troji to již nahlásily, na veterinu to má 5km, tak se tam bohužel ještě nedostala, se zdravím na tom není tak aby to šla pěšky, bohužel, a tak musí počkat na někoho kdo ji tam odveze autem, snad se tam brzo dostanou.Tak co to vlastně asi může být, no já myslím, asi nějaký kříženec, nebo prostě bez pp RR. Ještě dodám fotku jinou ze předu, nevěděli jsme že to jde takto poslat mms na email.Radši by našla majitele, jeden inz. četli, že se někdo hledá, ale prý odjeli do zahraničí, nyní se tam již nemůžou na tem mobil dovolat, ale nevědí zda se jedná o to ho psa. tam byla odměna asi 5tis. či co. Jaké granule by měla koupit, aby byli docela vhodné a ne moc drahé. Nějaký ten Brit, nebo něco, nevyznám se v granulích pro velká plemena. a v granulích střední třídy.

LucieS
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 15:23
- Nahlásit

O rhodéském psu slyším poprvé. Podle mě je RR bez pruhu normální RR, akorát nemůže být chovný. Geneticky se to prostě občas stane. Vyjádří se nějaký odborník?
Určitě dejte vědět do útulku a na policii a nechte na sebe kontakt, představte si, že by se vám ztratil pes a někdo si ho takhle nechal. Asi nic příjemného.

Sharkab
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 15:31
- Nahlásit

Mě se nezdá ten hnědý nos. RR má černý. Ale jen to jen jedna fotka, těžko se z ní dají dělat závěry. Hlavně aby ho někdo, kdo se ho ujme.

Wottan
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 15:48
- Nahlásit

Zkuste ho dát do virtuálního útulku na stránky říčanského magistrátu.Je tam plno psů,ztráty i nálezy.
http://www.i-servis.cz/ricany/pages/utulek.asp?id= 112&typ=r&refresh=yes

Wottan
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 15:50
- Nahlásit

Jinak ještě na granule typu"Brit"pozor!Raději méně,ale kvalitní.

emikami
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 16:09
- Nahlásit

Wottan
No a jaké, jak jsem psala vůbec neznám granule pro velká plemena.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 16:21
- Nahlásit

5 km je moc? My to máme 15. 5 kiláků je za rohem. Fakt by to chtělo zkusit aspoň čip, může ho někdo hledat, a dát inzeráty, třeba na www.nalezenci.cz nebo i normální ne ryze psí inzerci, ať si případný majitel psa najde, když ho budou takhle šuchlat doma, těžko majitele najdou. Ten může být zrovna zoufalý a rvát si vlasy.

Wottan
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 16:26
- Nahlásit

emikami
Třeba Acana,Bosch,ty jsou cenově docela dostupné a psi je většinou snášejí dobře.
http://www.allpet.cz/scripts/index.php

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 16:42
- Nahlásit

emikami
Na Nalezencích jsou 2 ridgebackové - fenka bez ridge a pes, u kterého není napsáno, co a jak...Ale ten "váš" je pejsek,viď?

duli
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 17:35
- Nahlásit

Sharkab
Mě se nezdá ten hnědý nos. RR má černý

můžou mít asi i hnědé nosánky, viděla jsem je na výstavě v praze.....a podle toho kukuče je to jasný RR a myslím že ani ničím mixnutý, možná bez pp.......

ati
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 18:44
- Nahlásit

Wottan
máš špatné zkušenosti s Britem?Já krmila Eukanubu,Purinu s Acanou jsem nebyla vůbec spokojená,Bosch byl dobrý zkoušela jsem i Brita a pesani byli v pohodě ,žádný problém.

emikami
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 18:44
- Nahlásit

Inzeráty jsem zadala, na ty dva kontakty co jste mi sem dali. 5 km je hodně, pro člověka který má jistou nemoc auto zatím nebylo k dispozici. Mají podezření na lidi z vedlejší vesnice, ale jsou v zahraničí, musí se tam nějak dostat a zjistit to,třeba od lidí vedle, ale na sto pro to opravdu neví.

Jak se pak ale pozná, když by si ho někdo chtěl vyzvednout, aby to byl ten správný majitel. Tím že se pes bude radovat, neteř říkala, že tento pes se bude jistě radovat možná s každým, ale má jistá taková znamení, a to si myslím že by mohl původní majitel vědět. No snad to dopadne dobře. Neteř není zrovna nijak na psi, když přijde ke mně a lepí se na ni ti naši, tak není nadšená, takže oceňuji, že ho nechala vůbec doma. Obojek mu koupily a vodítko jsem jim půjčila, měla jsem tu jedno takové velké.Dala jsem ji nějaké zbytky granulí, ANF, a Nutrochoice, než se dostane koupit něco jiného, tak snad nebude mít problém se zažíváním. Oni mají kocoura chodil mu na granule Foto ještě přidám až ho vyfotí ze předu, třeba.

wami
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 18:49
- Nahlásit

Wottan
bych mela vysvetlit tem svym dvema trotlum, ze je vlastne travim jak krysy, kdyz dostavaj Brita...
Jen jim to asi nereknu, kdyz jim to svedci...

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání