Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Našel se .....Koloděje Praha 9
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 19:10
- Nahlásit

LucieS
Já jednou pročítala stránky klubu chovatelů RR a bylo tam napsaný, že pes (byt s PP), kterej nemá ridge se nemůže nazývat ridgeback... Taky jsem se tomu docela divila tehdy...

duli
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 20:10
- Nahlásit

Eimy
to mi prijde ponekud hloupe....to je to same jak by se narodil bily cesky strakaty pes a proto by mel jmenovat jen cesky pes, ci co???

Wottan
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 14:24
- Nahlásit

ati
No já krmím Eucanubou,ale jednou jsem zkusila právě Brita a hrůza.Pes měl průjem,zvracel,takže spátky šup na Eucanubu a je v pohodě.Každej pes to snáší jinak a ten můj rozmazlánek to odskákal.

emikami
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 17:15
- Nahlásit

Tady je zatím další fotka, zatím nic nového bohužel nevím.

nels
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 18:27
- Nahlásit

emikami

promin,ale na nalezenci.cz nejak nemuzu najit ten odkaz od tebe o nalezeni pejska...muzes to prosim zkontrolovat a rict mi kde ho tam mam hledat?

emikami
Člen
# Zasláno: 25 Led 2007 19:30
- Nahlásit

nels
Moc se omlouvám, já jsem v té rychlosti se nevšimla, položky vložit inzerát, pořád jsem koukala jak to tam dát, pak jsem se všimla toho - napište nám - a tak jsem to tam napsala a dala fotku. To jsem popleta, takže jsem to nyní hledala a zjistila jsem že to tam opravdu není, a pak si všimla té položky, tak jsem tam nyní inz. zadala. Je u neteře v Kolodějích, já jsem trochu mimo, včera jsem byla nervozní z operaci mého štěňěte, sice jen kýla a trhání zoubků, ale přece....už to máme za sebou a Deniská stále jen spinká. Každý říká jak je to jednoduché, ale možná tak jak mi to popisoval vet a kreslil na papír co se musí vše udělat a zkontrolovat, tak mi to tak až jednoduché nepřijde. Díky za upozornění.Když bude něco nového určitě to sem vložím.

emikami
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 13:05
- Nahlásit

Tak dneska snad zajednou na tu veterinu ohledně čipu, no a když žádný nenajdou tak ho někomu dají kdo bude mít zájem, nebo ho dají do útulku, oni si ho nenechají a takto si na ně zvyká. Takže pokud by se ten čip nenašel měl by tu někdo o něj zájem si ho vzít na stálo? Je to moc hodný pes a poslušný, má prý krásné zuby, tak asi bude mladý, jen co budu vědět zase víc tak to sem dám, je mi líto aby skončil v útulku, bůhví jak by tam byl dlouho.

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 13:13
- Nahlásit

bůhví jak by tam byl dlouho
já myslím, že mladý, zdravý a hodný pes se dlouho v útulku neohřeje

Denisa
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 13:32
- Nahlásit

emikami
a kontaktovali útulky v okolí?!
to by se mělo jako první věc když se najde ztracený pes... pes může mít někde zoufalé majitele, kteří kontaktují samozřejmě v prvé řadě útulky.
jinak držím pejskovi pěsti ať se dostane domů, příp. k jiným hodným lidem.

emikami
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 19:11
- Nahlásit

Denisa
Myslím, že kdyby ho někdo hledal, takže by určitě volal do Troji, a tam nikdo takového psa nehledá, bohužel chlapi jsou chlapi a tak se neteř na veterinu nedostala. Košík nemá aby mohla do autobusu, a pěšky to prostě jít nemůže ze zdr. důvodů.Možná zítra ale není to jisté, vy ho nikdo nechcete? Psala mi jedna paní, jménem - Jana Vávrová, že jim před měsícem zemřel podobný pes, křížený RR, a že pokud nenajdeme majitele takže by mu poskytli rádi domov.No snad je to někdo hodný, když je pes zadarmo, bůhví kdo by se také mohl ozvat, mejlík zńěl hezky, tak jsem ji napsala nyní podruhé, že se bohužel na tu vet. nedostali a pokud ho chtějí ať si pro něho přijedou. No tak asi takto.

nels
Člen
# Zasláno: 26 Led 2007 19:32
- Nahlásit

no ja nevim,ale dokud bych nezkontrolovala jestli nema cip,tak bych psa urcite nikomu nedavala...

Misery
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 02:13
- Nahlásit

Jezis ten je krasnej...ja jsem chtela RR, ale pritel rekl ne...vlastne rekl ne jakejmkoliv zviratum, jediny co mam je akvarijni rybicka - betta splendens (bojovnice pestra).
Ach jo, kdybych ho tak mohla mit, hned bych ho brala, mel by se u me jak v bavlnce, pes mi chybi...holt smula
Kazdopadne verim, ze pro tak krasneho pejska nebude problem najit nejakeho hodneho panicka.

Misery
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 02:15
- Nahlásit

A mimochodem jsou RR i bez ridge, ti jsou nestandartni tusim....a nejsem si jista, ale pravdepodobne nedostanou bonitaci, kazdopadne PP dostane tak ci tak (pokud teda ten vrh je PP).

emikami
Člen
# Zasláno: 28 Led 2007 00:22
- Nahlásit

Misery
Tak to je škoda, když se ti tak líbí. Ta paní se zatím neozvala, ale třeba má pc jen v práci, co člověk ví, nebo se také jezdí na hory, je víkend. uvidím zda se ozve na začátku týdne.

Od jedné chovatelky vím, která má RR s PP, a když se narodila štěnda bez toho pruhu nahoře, tak je myslím utopila, protože je prý lidé nechtějí, že když chtějí zvíře, které vlastně má vypadat jako RR, tak si radši pár tisíc přidají a koupí si ho s PP s tím pruhem, než třeba o 3tis. méně bez toho pruhu. No tak nevím. Tenkrát mě to bylo líto, říkala jsem, že to je škoda, no že se to prý nevyplatí prostě štěně vypiplat, že jsou pak s tím problémy, ti by asi PP nedostali, nebo by jen nemohli být uchovnění, když nejsou dle standardu? Tak na to jsem se neptala.

Misery
Člen
# Zasláno: 28 Led 2007 03:22
- Nahlásit

emikami
Hmm tak to ale neni chovatelka, kdyby byla chovatelka, tak vi, ze topit zvire je to nejhorsi, co muze udelat
No kazdopadne bez ridge nemuze bejt uchovnenej, ale to neznamena, ze nedostane papiry, je to proste jenom esteticka vada...u psu to tak casto asi nebyva, ale treba kocky se prodavaj bezne bud do chovu nebo "na mazla" s tim, ze ty "na mazla" nemuzou bejt uchovneny z duvodu nejaky esteticky chyby. No, protoze se psi vetsinou chovaj i k jinejm ucelum, tak se slovni spojeni "na mazla" moc nepouziva, ale pri trose fantazie by se o tehle ridgebacich bez ridge dalo mluvit jako o psech "na mazla" A nakonec vetsina lidi si psa neporizuje k dalsimu chovu, ale jako kamarada....je pravda, ze kdybych si mohla vybrat, tak bych asi taky chtela ridgebacka s ridgem...a takovej ridgeback stoji 20 tisic a vic (s PP), ale nevim, na kolik vyjde pece o to jedno stene, ale 20 tisic za 3 mesice to urcite nebude, takze kdyby ho pani prodala treba za 10 tisic, verim, ze by se kupec nasel i pro nestandarta. Kdyz bych soudila podle sebe, tak kdyz bych si chtela poridit RR a nemela bych tech 20 tisic a uvazovala bych o levnejsi variante mezi RR bez PP s ridgem a nebo RR s PP bez ridge, tak je volba jednoznacna, pro psa s PP.

Misery
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 12:00
- Nahlásit

Tak co, jak se ma pejsek? Uz se pani ozvala? Jeho osud mne zajima

Lola1
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 13:50
- Nahlásit

wami
Bono aktiv je OK?

emikami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 14:19
- Nahlásit

Misery
Bohužel to chovatelka je, aspoň si tak říká, sice jiného plemene, ale ridgeba má také, také mi to přišlo divné,asi s tím již měla zkušennosti, ona za 20tis. určitě neprodávala, ale za daleko nižší cenu, no prý se to nevyplatí, jak jsem psala, lidi si radči přidají pár tisíc a koupí si s tím pruhem. Já bych to tak neřešila, buď bych je dala zadarmo na mazla, nebo za nějaký ten levný peníz, jen prostě za výdaje na pejska, myslím, že by si je určitě lidi koupili. No ale je to tak, bohužel ten kdo má zvířat až moc, s tímhle nedělá caviky, pár štěňat sem, pár tam, je to jedno

Zatím se měl v pořádku, paní se již neozvala, netuším proč, takový hezký email napsala, ale když jsem se jí optala odkud je a aby mě o sobě něco řekla že máme zájem dát pejska do dobrých rukou, i když není náš, už se neozvala, možná nějaká podvodnice včera se ozvala další paní, vypadalo to velmi nadějně, i když bez zahrady, ale prý jsou hodně sportovní rodina, z Prahy, tak jsem si řekla, tak ok, to by mohlo vyjít, ještě pozdě večer neteři volali že by si pro něj ještě přijeli, mezitím ho ale neteři dcera slíbila jedné starší paní na zahradu u nich poblíž a má dceru s dítětem, když mi to pak říkala, moc se mi to nelíbilo, pes by akorát pobíhal po zahradě, a třeba by zase utekl, to se mi víc líbila ta paní z mejlu která je celý den doma a sportovně založená a má zkušennosti, že by chodili na cvičák, atd. no ale bohužel, včera večer její dcery přišli z procházky domů, pes byl na vodítku, jedna ho odepnula a druhá zavírala již dveře a on vzal najednou nohy na ramena, a protáhl se dveřmi, a utekl, letěli za ním, hledali ho ještě dvě hodiny, a nic. Prý nad nimi hárají ovčáci, tak to pořád hlídají, i slyší jeho štěkot, vždy se tam jde podívat, volá na něj, a pes prostě nikde, takže bohužel zatím vám nemohu podat žádné zprávy, jen doufám, že neskončí pod autem, a že se k nim snad vrátí, stále u nich byl, vůbec neutíkal i když mohl, a najednou tohle, hned mě má neteř volat když by se vrátil a pěkně mě to štve. Ta paní volala ještě včera večer protože jsem předtím mluvila s neteří, a říkala, že dneska zavolá do Troji a nechá ho odvézt do útulku, jako kdyby to vycítil a den předtím zdrhne.No a mohl být už v jiné rodině. To je ale pech, snad se najde, nyní aby dala neteř tem u nich inz. že se ztratil pes.snad půjde za háravkama tam nad nimi, a až bude mít hlad snad se vrátí.

emikami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 15:27
- Nahlásit

Tak už se jim před chvílí vrátil, unavený, hladový a nyní spinká na polštáři. Tak to jsem ráda, chudák musí být asi i možná vymrzlý, tak usnul na polštáři, říkala jsem ať ho přikreje dekou, pokud tam pod ní zůstane, tak se hezky prohřeje. Máme kontakt na jednu rodinu ze Senohrab, že byli někde na návštěvě vedle v nějaké vesnici a tam jim utekl roční ohař, ale píší tetování v levém uchu a je to asi tak měsíc, vše odpovídá tomu, ale je to dálka, a také tam neteř to tetování nevidí. Tak jim zavolá a buď se podívají na fotku zde, nebo se na něj přijedou podívat, tak zprávičky zas podám. Ale snad i když neteř není pejskař, doufám, že není slepá a tetování by viděla.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 15:30
- Nahlásit

emikami
To ne, řekla bych, že v těch Senohrabech to byl ten maďar, Boris, co se už našel - viz: stará fora na www-mujpes.cz ...

wami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 15:34
- Nahlásit

Lola1
no, na co se ptas...?
Bono Activ - nekteri s tim krmi i psy v zatezi, ja osobni zkusenost nemam, na Bono mam takovej dost polovicatej nazor... sice ho radim k supermarketovkam, ale tam jde jen o ekonomicke rady, jestli je tohle premiovka, muze to byt unosny... treba konzervy od Bona jsou jediny z tech levnejch, kde je 60% masa (ne 4%), takze zas tak hrozny by to byt nemuselo...

Misery
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 16:09
- Nahlásit

emikami
uff tak este ze se vratil...ach jo, me to tak stve, ze nemuzu mit psa...vlastne zadny zvire, krome ty rybicky, ktera je v akvarku...a to este jedno malicky akvarko s jedinou rybkou, kdybych chtela vetsi, tak mam taky smulu......do prcic....

emikami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 19:02
- Nahlásit

Tak mě ještě dneska volala paní, které se zaběhl také takový pejsek, je mu prý dost podobný, má ho čipovaného, ale je to prý jako menší RR, a má bílou náprsenku, zaběhl se na Praze 9, a hledá ho už 4 měsíce myslím, tak si myslela zda to není on. Ale tento je celý hnědý. No škoda. Už se rozhoduje komu se dá, a jestli se dá té paní na zahradu a k mladé paní s malým děckem tak budu docela naštvaná, pes bude akorát možná tak na zahradě, a žádné akce , nic. asi si to myslím, kde by vzala mladá holka s dítětem čas na nějaké agility, nebo tak. jsem pro tu paní co volala včera, sice bydlí v paneláku ale je doma, a plně by se mu věnovala, děti má dospívající. Tak jsem zvědavá, určitě neteřinku její dcera ukecá ať ho dá té kamarádce, prostě si myslím, že tam to nebude pro něj to pravé ořechové, mám dojem že dnes jedou ty holky na tu veterinu.

emikami
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 19:04
- Nahlásit

Misery
A to ti určuje tvůj přítel? Že můžeš mít jen malou rybičku v malém akvárku? nebo kdo??? No jestli ano, tak od takového přítele bych klusala pěkně rychle a pěkně daleko.

nels
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 19:52
- Nahlásit

emikami

prosim te,yajdite s nim na tu veterinu a zkontrolujte ten cip! je hezke ze mu uz hledate domov,ale mozna ho nekdo hleda,ne?! fakt promin,ale sama mam RR a predstava,ze utece a najde ho nekdo kdo se ani neuraci kouknout na cip,tak mi jde mraz po zadech

abby
Člen
# Zasláno: 31 Led 2007 20:17
- Nahlásit

nels

Myslím,že nejenom tobě

Vanda
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 08:48 - Změnil/a: Vanda
- Nahlásit

nels a abby

Musím říct, že mráz po zádech je pro mě ještě jemně vyjádřeno. Moje fenka čip nemá, má tetování, ale to, že by si někdo, když by jí našel, nedal ani tu práci, aby se pokusil čip přečíst mi přijde děsivé a taky vrcholně neodpovědné. Možná to zní tvrdě, ale já myslím, že ten pejsek i jeho případní majitelé si takovou v podstatě maličkost zaslouží.

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 08:53
- Nahlásit

Napadlo mě, že pokud tedy není možnost dojít na veterinu, mohla by nálezkyně požádat městskou policii, která určitě čtečku mít bude.

abby
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 09:04
- Nahlásit

fromeli
Vanda

Já si říkala,že by možná stálo za to kontaktovat útulek a nepoprosit je,aby se pokusili čip přečíst.

Je sice fajn,že se hledá náhradní majitel,ale nejdřív by bylo lepší zkusit najít původního

nels
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 11:44
- Nahlásit

fromeli

presne,me to uz taky napadlo.no myslim,ze moznosti je spousta,jde jenom o to chtit

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání