| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 17:28
- Nahlásit
Psíček
Ale takhle se na to dívá líp.
Skvěle zformulovaná a naprosto pravdivá myšlenka slečno Píp, výstižněji už to opravdu nešlo, díky za to
Jistě, protože to přesně nahrává obchodníkům s lidskými emocemi jako jsi ty, Šíblová a spol.
mnou špatně napsáno-neumím se vyjadřovat, vámi špatně pochopeno -ale tak to je důsledkem toho co jsem napsala.
Jednak to myslím obecně, ne jen na otázku zvířat, ale na chování lidstva obecně, upírala jsem lidstvu to, že se určitým směrem posunulo o určité kroky k lepšímu. a není to pravda, tím co napsal argosek jsem se na to podívala i z jiného úhlu = blbá formulace takhle se na to dívá líp., než z toho svého skeptického, lidstvu naprosto vše upírajícího.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 18:14 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
Psíček
v tom pripade je taky moznost to dat tusim primo zastupitelstvi
a tam jsem to právě z důvodu, aby to dozorovali, dala...
pripadne se obratit na inspekci
jenže ta funguje dovnitř policie, netýká se těchto věci až tak doslova, ale spíš trestné činnosti policistů a tak, nehledě k tomu, že státní zástupce spadá pod min. spravedlnosti a ti policajti pod vnitro, stěžovat si můžeš nadřízenému, ale to je pak o tom, že se nezjistí pochybení, obzvlášť v tak "zbytečných" a otravných (pro státní správu) věcech, jako je oblast zvířat - věcí...
ze to stat nedovede
dovede, ale nechce, nemá čas, jelikož se poslanci a vláda handrkují o výši odměn, o koryta, o to, kdo koho urazil a tak.
stát jsme my a tudíž, když těch smeček bude hodně, bude to logicky zajímat i stát
no to nejsme, stát je státní správa, která na to kašle, my jsme jen občané tohoto bordelu, kteří ať zvolí kohokoliv, vždy to vyjde téměř nastejno...
my češistále vidíme "jak tam či jinde se mají fajn
ne ne, to bývávalo, my češi jen vidíme, ja se my tady máme čímdál hůř. Všichni "nahoře" a nejen tam kradou a pak to, co chybí berou normálním lidem, protože nechtějí uspořit tím, že budou méně krást, ale tím, že vydolují z obyčejnejch lidí i to, co už ani vydolovat nejde.
Teď obecně: nevěřil bys, v kolika případech mnoho let právnická veřejnost upozrńuje na fatální hrůzy v zákonech, jak málo by těm krysám stačilo změnit v zákonech třeba jen jedno slůvko, aby se některým lidem neděly hrozný věci. Dám ti příklad. Ještě donedávna platil zákon, že cizinec, který si přišel napsat na cizineckou policii adresu, aby dostal pobyt a nahlásil tam jakoukoliv adresu, kterou si v ČR vybral tak státní správa jej tam přihlásila k pobytu. a víš proč? Protože v zákoně bylo namísto občan, tak fyzická osoba - detaily v jakém slova smyslu nejsou důležitý, jde o to slůvko. A pak jsi náhodou zjistil, až ti přišel exekutor dom, že máš u sebe bez tvé vůle přihlášeno několik cizinců, v lepším případě alespoň jednoho.
Setkala jsem se s tím a taky s tím, že několik let to nebyl schopen nikdo změnit a věř, že mnoho lidí utrpělo díky tomu nemalé újmy. Tak se mi nediv, že jsem skeptická co se týká tvého názoru, že když nebudou útulky, nějaký systém či mechanismus změní situaci okolo psů.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 19:11
- Nahlásit
Psíček
tak o tom udělej web na internetu ... případně najdi cestu k mediim
podívej se na Šíblovou (u ní mám záměr, ale zatím nekomentuju). Média to rozmázla, a bylo to k něčemu? Moc ne..
Pokuzd tedy zvolíme kohokoliv z nas a vzdy je to bordel, znamena to, ze my jsme ten bordel, tedy je asi treba zacit u sebe a nebrecet
nemáš šanci začít u sebe, protože dál se nedostaneš, zase to u tebe skončí
no to je žvást....my semáme čím dál hůř? jakpak se to projevuje?
podívej se na daně, na různé poplatky, na zdravotnictví, na silnice, prostě všude tam, co se týká obyčejnýho člověka s normálním platem. Všechno se zdražuje, mzdy stagnují, všude chybí peníze, tak kam jdou? Když porovnám tak 20 let zpátky, tak se čímdál hůř máme. Stát mnohdy nedokáže zajistit základní potřeby člověka, a normálním lidem už skoro nezbývá na nic jinýho, než zaplatit bydlení, energie a jídlo. Znám jich hodně a to pracují oba v rodině. Vezmi si, kolik dělá důchod a kolik zbyde důchodci po zaplacení bydlení, cca 1500 Kč. Když si musí platit léky, nemá na jídlo, když skončí ve špitále, nemá ani na tu nemocnici na poplatek. Stát ani neumí ochránit své občany proti cizincům. Podívej na vietnamce. Dělají si tady co chtějí, pěstují kdeco, neplatí žádné daně, berou lidem práci, i ve službách. Kdyby stát dokázal dostat z nich daně, zbylo by jim víc a nemuseli by dolovat ty chybějící prostředky z lidí, to jen příkladem. Znám několik případů soudů s pěstiteli marihuany - vietnamci. Ani v jednom jediným případě nebyl nikdo odsouzen do vězení, důvod? Denně stojí tento vězeň 800,-Kč, nemáme na to, není to tak moc "strašný" čin. Je strašný, protože uživatelé páchají trestnou činnost zase na lidech, aby měli na ty drogy. Prostě všechno se vším souvisí.. Tak jsem se vykecala, ufff.
vždy máme možnost s tím něco udělat, třeba u těch voleb
už tady bylo plno stran a koalicí, vidíš nějaký zásadní rozdíl? Opravdu s tím můžeme u voleb něco udělat? Podívej se na VV, kolik lidí jim skočilo na lep, atd atd.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 19:31
- Nahlásit
Eninka
Stát ani neumí ochránit své občany proti cizincům. Podívej na vietnamce. Dělají si tady co chtějí, pěstují kdeco, neplatí žádné daně, berou lidem práci, i ve službách.
vietnamec, to je previt, ten vam rozbil pracku.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 20:45
- Nahlásit
Psíček
tak to je ponekud¨hodne zjednodusene a chybi konkrtni cisla
není třeba konkrétních čísel. Stačí si uvědomit, o kolik za určitej časovej úsek, jedno jak dlouhej, vzrostly mzdy vůči zdražování.
Energie, nájmy, benzín, jízdenky, ty poplatky, DPH co přijde (bydlení atd.) Bavím se hlavně o platbách za věci, bez kterých nemůžeš fungovat. Máš pocit, že všem zároveň se zvyšujícíma se cenama za vše se adekvátně zvyšují příimy, např. za poslední 2-3 roky? Já ne teda...
Pár jich znám a nemyslím, že by neplaili daně, pěstovali kdeco atd...ba naopak jsou velice pracovití a
já taky znám, ale hlavně z oblasti daní a trestněprávní...
A taky z oblasti úplatkářství za nezdaněný zboží v kontejnerech, v oblasti cizinecké policie jakbysmet... to bych psala elaborát. Chce na to kouknout i z jiného úhlu pohledu.
Oni jak říkáš jsou velice pracovití, ale na úkor toho, že zničí konkurenci a jednou my tady budeme sloužit jim, my jim budeme čistit boty na ulici, podívej se v jakých autech jezdili kdysi a v jakých jezdí teď. Ze škodovek ejhle samý milionový džípy, myslíš, že ostatní pracují méně, když tady nemají všichni tak drahý auta a nevlastní nejdražší nemovitosti ve městech?
Prostě dřinou tohle nevyděláš, něco je špatně, rozumíš mi?
stát musí dolovat něco z lidí? Tojsou strašné formulace a myšlenky, se nezlob
myslela jsem lidí jako občanů naší země, těch odjakživa stálých.
Nebo ti přijde fér, že na tržnici řeknou úřadům: já něumět česky... a je vymalováno. Donedávna to tak fungovalo a s úspěchem.
Projde to samý tobě před finančákem?
Pakliže soudce nějak rozhodne, rozhodně buďto v soulasu nebo v nesouladu se zákony.
Pakliže rozhodl v nesouladu a ty o tom víš, je tvou povinností to oznámit ne?
Soudce rozhodne na základě svého uvážení a to v mezích zákona, může vybrat způsob trestu. Soudce je zcela nezávislý a není neobvyklé, že rozhodne jinak, než rozhodnout měl.
Tvojí povinností a ani možností není na to poukazovat.
Nechci zahlcovat toto téma, jen jsem chtěla říct svůj názor a zkušenosti.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 20:47
- Nahlásit
argosek
to je previt, ten vam rozbil pracku
to ne milý argosku ale jednou, díky této liberální politice nebudeme mít na novou a ani na opravu té rozbité
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 20:50
- Nahlásit
neberte to nějak dramaticky, jsem asi deformovaná tím, s čím se setkávám a o čem mám povědomost. Jinak jsem vpoho, nebojte
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 21:48
- Nahlásit
Psíček
to je jen o binci, hovadství a debilitě lidí...nás!!!
a teď jsi to právě řekl přesně a výstižně, tvojí jedinou větou jsi vystihl vše, co jsem chtěla říct na začátku
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 21:48
- Nahlásit
Eninka
jenom bych tě chtěla upozornit, že jsem tě právě dala na black list stran tvého náckovství. Příměří končí, od te´d už nemáš v žumpě ani jediného zastánce...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 21:51
- Nahlásit
zuzanarosakova
od te´d už nemáš v žumpě ani jediného zastánce
to neva, já jej neměla ani tak
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 22:06
- Nahlásit
zuzanarosakova
to jsi řekla jen tak z legrace, že jo. Já se bohužel pohybuju v prostředí křivd a nespravedlností, tak jsem řekla jen to, co třeba ne každý ví a vidí. Ale jinak jsem vpohodě, nechci tady být za nějakýho kazatele
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 22:09
- Nahlásit
Psíček
bude mít dva nebo tri pytliky?
ježiši, jaký pytlíky????
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 22:21
- Nahlásit
Psíček
to jako že by mi přiřkli(y) ten vývod taky? To přežiju, mě tady nemůže nic zaskočit, dokážu se už i zorientovat, přece jenom jsem to tady četla dávno před registrací. A navrch musím říct, že u mě teda v tvým případě zde
Fandím ti za téma o hledání ztraceného psíčka...ale to ti přihrála paní "motýlková", vtipná to paní...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 22:35
- Nahlásit
Psíček
blbě jsem to vyjádřila, myslela jsem, že jsem se stala tvojí fanynkou (pomyslnou) za téma o hledání ztraceného psíčka, prostě že ti to fandovství ode mě přihrála fata morgana motýlková
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 22:41
- Nahlásit
Psíček
ale aby jsi nezpychnul, v jiných věcech s tebou nesouhlasím, prostě půl napůl....
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 22:53
- Nahlásit
Psíček
tím se nechlub, to je ostuda
bys měl bejt rád, že nejsem ovce stádovitá a stojím si za svými názory, stejně jak ty...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 23:18
- Nahlásit
Psíček
no, co se týká útulků, Vlčáčkové a tak, nesouhlas, ale jinak ano... to je dobrý skóre, no ne?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 23:59
- Nahlásit
Psíček
nejde o to, kdo si začal, ale o názory na činnost toho, kterého člověka... Já jen vím, že obecně vzato odsuzuješ aktivity co se týká zachraňování psů, kteží mají nějaký handicap, nebo se nevhodně narodili atd. Já právě ne, ale nechci řešit kdo komu co kdy řekl, jde mi o pointu, prostě o ty psy, kteří jsou opět jen důsledkem nezodpovědnosti lidí, ale nemyslím Vlčáčkové, ale těch prapůvodců jejich tíživých situací.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 23:59
- Nahlásit
Psíček
No tak mi předtím vypadl internet a nyní se vracím tak trošku zpátky, ale asi ne zcela, protože konkrétní logická cesta k nápravě tu stejně do podrobna probrána nebyla. Takže:
Psíček
Jistě, že si to většina lidí myslí..myslí si, že tato společnost se vlastně dokáže dobře postarat o odložená zířata a necítí potřebu situaci s přebytkem nikým nechtěných zvířat řešit nějak systémově.
Jak to víš?
Zásadního bych navrhoval nestarat se o odložená zvířata, aby běžným nezainteresovaným lidem začaly lézt na nervy a tudíž by ta zvířata do budoucna měla šanci, že se někdo bud systémově zabývat tím, co s nimi.
A konkrétně si to zabývání představuješ jak? Co myslíš, že se stane, až odložená zvířata lidem na nervy polezou?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 00:00
- Nahlásit
Psíček
Byla to ona, kdo si první začal otvírat papuli
Kecáš.
|
Pakunobecny
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 00:18
- Nahlásit
Eninka
Já jen vím, že obecně vzato odsuzuješ aktivity co se týká zachraňování psů,
von neodsuzuje aktivyty psék se vám jen snaží vysvětlit co děláte blbě,páč některé pokusy vo záchranu naopak dopadnou ještě věčí katasrofou než kdyby záchranářky nechaly ty pse na pokoji,páč pak tou svou květinovou ručkou poser...na undrvele.Leč pak upadá v nemylost páč přece nemůže na plnou hubu říct že někdo kdo je o svém činu skálopevně přesvěčen hnán slepotou to dělá špatně a dopadne to eště huř.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 00:29
- Nahlásit
Psíček
Žiku zde, tedy kdyby aspoň půlka tu potřebu cítila, musel y by se to někde trochu zřetelně prohevovat.
Jejda. Tak to máme každý jinou zkušenost. To jsou věci. Jestli to nebude tím, že se každý stýkáme s jiným druhem lidí.
Stane se to, že jim polezou značně na nervy, spoustě lidí, to zcela stačí většinou.
Polezou na nervy a dál se bude dít co? Pochopila jsem, že si myslíš, že se tím někdo začne zabývat. Máš představu, jak a kdo se bude zabývat?
To už tu bylo hodněkrát.
Pravdu díš. Bylo a už je to tu zas. Prostě kecáš. Já si nezačala.
Jdu spát, dobrou.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 08:23
- Nahlásit
Tak to je celkem štěstí, že pejskové nejsou odkázaní na pomoc tohoto fora, to by se mnozí nedočkali.
Děkuji všem, co nějak pomohli.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 09:05
- Nahlásit
ENINKA-Oni jak říkáš jsou velice pracovití, ale na úkor toho, že zničí konkurenci a jednou my tady budeme sloužit jim, my jim budeme čistit boty na ulici, podívej se v jakých autech jezdili kdysi a v jakých jezdí teď. Ze škodovek ejhle samý milionový džípy,-no zničit konkurenci jim pomáháme my...teda já mám od nich jedny tepláky. Nemůžeš házet do jednoho pytle viernamský mafiány, kteří si do pěstíren nasazujou lidi, kteří tady "nesehnali" práci-resp.byli sem nalákáni za účelem práce a ...doma jsou zadlužení, protože si půjčili na cestu sem..zadlužili i rodinu..a běžné majitele krámů, který maximálně platěj nějakýmu bosovi odpustky a dělaj od rána do noci...já teda běžný obchodníky v autech za miliony nepotkávám. Jinak podívej se v jakých autech jezdí naši zákonodárci..a jestli se dá "normální" prací vydělat takový peníze?-já nikdy takový peníze neměla, ale pokud vím, tak ty taky nejezdíš škodovkou..Já myslím že se v minoritních skupinách vyskytují podvodníci, zloději a mafiáni stejně, jako v majoritní společnosti.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 09:22
- Nahlásit
isdpch
hally001
Už jste slyšeli, že optimistmus je kolikrát jenom nedostatek informací?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 09:29
- Nahlásit
Psíček
Já psal o celé společnosti,
No, já nevím, co si myslí celá společnost. Já jsem vím, co si myslí ti lidi, se kterými se setkávám. A 90 % z nich na útulky pohlíží jako na něco pro psa opravdu hodně strašného, což je kolikrát až komické, když vezmu v úvahu, jak někteří z nich "chovají" své psy, kteří jsou na tom daleko hůře než kdyby byli v útulku.
Ale jistě, že nemám konkrétní představu, nejsme Libuše, jen prostě tohle je jeden ze základních funkčních mechanismů společnosti.
Tak se podívej, jak se tohle řeší v zemích, kde problém přemnožených bezprizorních psů bez útulků nastal.
Zásadně nic konkrétního, argumentování zcela nesouvisejícími věcmi, tendence k agresivnímu myšlení a chování.
Ano, přesně tenhle pocit mám od samého začátku z tebe. Proto jsem ti taky svého času napsala něco dle tebe tak ošklivého a nespravedlivého, že na to nemůžeš zapomenout.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 09:34
- Nahlásit
Vlčáčková-no přijde mi, že se to tady probírá-a nejen tady-jen z té "jedné strany". Já mluvila o tom, že většina zatčených v kauzách "pěstíren" jsou "otroci", kterým v mnoha případech nezbylo nic jiného, než tam bosům zalévat úrodu. To není o optimismu..naivita mě opustila již před lety... . Ono je snadné najít viníka a...tahle nenávist neplodí nic dobrýho a právě lidi, kterým ty informace chyběj se můžou nechat snadno manipulovat a pak si na někoho ukážeme...a nakonec uděláme "konečný řešení"...Přijde mi primitivní soudit podle několika mafiánských vietnamců celé etnikum, které žije na našem území, to je stejný, jako kdybych si myslela, že všichni cikáni kradou.... .
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 09:39
- Nahlásit
isdpch
o čem ?
Třeba o kriminalitě této komunity. A dál se o tom nebudu bavit, protože nejvíc hluchý je ten, kdo nechce slyšet.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 09:40
- Nahlásit
isdpch
Ty jsi zamezil Enince přístup na cz-pes?
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2011 09:42
- Nahlásit
Vlčáčková-no jasně...o kriminalitě komunit toho na Nově nažvaněj dost...Já myslím že nás ty frajeři "nahoře" okrádaj stokrát víc....a už se za to ani nestyděj. , protože nejvíc hluchý je ten, kdo nechce slyšet. -Proboha... .
|