Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Útulek Kežmarok je pod vodou, prosím, pomozte!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 10:18
- Nahlásit

Útulok Kežmarok je pod vodou! Prosíme pomôžte!

Ako?

- dočasnými opaterami pre psíkov v okolí KK, kým opadne voda, možno je to len na pár dní, ale zachránite im tým život!
- svojou priamou dobrovoľnou prácou v útulku,
- krmivom (zatopilo aj granulky), poprípade finančne (do poznámky platby uveďte "potopa")
- adopciou psíka,
- akokoľvek inak...

Potrebujú nás...

Kontakt, adresa a mapka - http://utulok.kezmarok.sk/kontakt.htm
Číslo účtu - 0490972602/0900 (do poznámky platby uveďte "potopa")

Situácia je naozaj veľmi vážna! Koterce sú zaplavené až po strop, voda je dospelému človeku cca po krk! Jeden psík sa už utopil... :,(

Momentálne sa psíkovia presunuli na vyvýšené miesto vo výbehu, ale je ich tam na kope vyše 100... Takto sa to nedá zvládnuť...

událost na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=207880352602 175#!/event.php?eid=207880352602175

aren
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 10:19
- Nahlásit

BEZNADEJ!!!!!
Neviem vyjadrit slovami to co sa dnes od 19.00 odohralo. Boze preco,zaco sme si toto zasluzili? Kym som dosla v priebehu par minut voda stupla, psikovia knucali v klietkach driapali sa po budach. Okamzite som ich zacala zaradom vypustat, psikovia plavali za mnou. Nestihala som otvarat klietky. Dzinka a Punto co su spolu v klietke boli cely pod vodou ked som ich pustala len nufaky im trcali.Ja som mala vodu po krk na spickach,neskor som uz musela aj plavat. Psikovia sa driapali na plavajuce budy, kusky dreva, behali po strechach klietok, bohuzial sa nam utopil nas milovany KUBO Tak velmi ma to boli. O dalsich zatial nevieme, ale vobec nevieme, ktory psikovia su kde, niektory nam behaju este po okoli utulku. Kozicky ovecky su v bezpeci na jednej zahradke za utulkom,ale tiez sme ich museli tahat cez vodu a kvicali od strachu. Velky vybeh nam zacali psikovia prehryzovat a behat vsade. V unimobunke ich je teraz vysse 30, dalsich sme zatvorili kde sa dalo, do skladov, stenacich klietok, do auta atd. 7 psikov slo do DO,zaco velmi dakujeme. Vzalo nam aj plot je cely zniceny,klietky su posunute, vyzera to neskutocne. Ludia prosim pomozte, my nevieme co mame robit, je to neskutocne,voda klesla ale stale jej je po kolena. Prosime o DO a hlavne o zajtrajsiu pracu a pomoc, to co tam bude sa neda opisat.Sme zniceni a na pokraji zufalstva.
PROSIM PRIDTE NAM ZAJTRA RANO POMOCT!!!!
DAKUJEME!!!! Paulinka a rodina Lacusova, Katka a rodina Gardosova, Jozo Kucera, Pan primatorov Sajtlava a jeho syn Igor, Ferko Olbrecht,Jana Huszarova,Mestska policia a Poziarnici.
Za DO dakujeme Paulinka Lacusova, Bibiana Simova, Jana Huszarova, rodina Gardosova, Jozo Kucera za utocisko pre kozicky a ovecky.
Ak som niekoho zabudla ospravedlnujem sa, uz nestiham nic vnimat.

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 10:55
- Nahlásit

Psíček

kdyby jsi milý Psíčku místo šnorchlu se radši s těmi pejsky podělil o svůj oběd a pár granulí tam poslal, udělal bys dobrej skutek.

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 12:13 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

Psíček

to dělat nebudu ani omylem

tak si ty granule od oběda nech, Harpagone
Mimo jiné, ty to bereš moc politicky, ti psi nemůžou za to, že lidi jsou vesměs blbííí (ne ty, ale společnost, to se rozumí )

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 12:21 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Eninka
Heleď, když tak s Psíčkem pořád vrkáte, nemohla by ses ho zeptat, co jako myslí tímhle: pomáhat takovým zařízením je dle mého přesvědčení škození psům do budoucna
Jsem se ho ptala a nedostala jsem v podstatě vůbec žádnou odpověď. Takže to pořád nechápu. Třeba odpoví Tobě.
Hrozně ráda bych věděla, jak to škození do budoucna probíhá a bude probíhat až do toho úplného poškození v budoucnu. A taky bych ráda věděla, jak se toho škození vyvarovat, co dělat a nedělat, jaký to pak bude mít průběh a jaký ten skvělý kýžený výsledek.

aren
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 12:24
- Nahlásit

Prosímvás nedělejte z toho tady další diskuzní klub pro psíčka. Toto tema je prosba o pomoc.

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 12:31
- Nahlásit

Vlčáčková

Heleď, když tak s Psíčkem pořád vrkáte, nemohla by ses ho zeptat, co jako myslí tímhle: pomáhat takovým zařízením je dle mého přesvědčení škození psům do budoucna

milá Vlčáčková
mám obavu, že tato myšlenka vysvětlení nemá, a tímpádem mám v pořadí druhou obavu, že by nám Psíček podal
vysvětlení, které by bylo v rozporu s naším náhledem na pomoc jakkoliv "postižených" psíků.

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 12:36
- Nahlásit

koukám, že můj příspěvek už není aktuální, než jsem se vyjádřila, tak jste mě všichni předběhli

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 12:37
- Nahlásit

Psíček
Mám špatnou paměť nebo jsem prostě blbá. Tak prosím znova a po lopatě, jo? Díky.

Eninka
Tak nějak bych byla ráda i za vysvětlení, které by bylo v rozporu. Prostě za jakékoliv logické vysvětlení.

aren
Trošku jsem mrkla a našla tohle: http://www.kezmarok.sk/subory/povinne_zverejnovane _informacie/2011_02_25/2011033.pdf
Přijde mi tam docela velký příspěvek nato, aby neměl být problém pořídit nové krmivo. Čímž samozřejmě nijak nezpochybňuji potřebu se nyní o psíky fyzicky postarat a pomoct s obnovou zničeného zařízení. Ale neznám dosavadní výdaje, takže nechci do toho příliš rýpat. Jen mě to tak zaujalo.

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 12:47
- Nahlásit

Vlčáčková

Přijde mi tam docela velký příspěvek nato, aby neměl být problém pořídit nové krmivo.

myslis tech 3700 eur na rok?

aren
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 12:47
- Nahlásit

Vlčáčková
Máš na mysli těch 3700 euro vyplacených k 31.3.2010? Máš představu, kolik stojí péče o 100 psů měsíčně?
Nicméně děkuji o příkladný zájem o kauzu.

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 12:51
- Nahlásit

aren

děkuji o příkladný zájem o kauzu
já jsem ráda, že jsi to sem dala, sama za sebe navzdory nesouladu s Psíčkem nějak přispěju.

aren
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 13:08
- Nahlásit

Dnes o 17.00 na Markize v prvych TN bude reportaz o hrozach ktore prezili zvierata a ludia v KK utulku.

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 13:08
- Nahlásit

Psíček

Psíčku náš vezdejší, podle mě psům do budoucna nemá jak ublížit. Prostě mi jich je líto, co se jim stalo. Kdyby se tobě někdy něco nepříjemnýho přihodilo, taky bych ti přispěla, neboť mám psíčky obecně ráda

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 13:14
- Nahlásit

Psíček

Vy jste tady fakt pomocnici za vsechny prachy
a podle tebe by bylo lepší, aby se utopili, anebo zdechli hlady?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 13:16
- Nahlásit

aren
No, mám dojem, že tam měl být datum v roce 2011, ne? Smlouva byla uzavíraná v roce 2011 a platba že by šla o rok dříve?
No, máš pravdu, jsem asi moc podezíravá. Na 100 psů (v Naša činnosť mají ale psáno "jen" 60) to i za těch 5 měsíců je málo, pokud jsou tedy všichni ti psi opravdu z města a pokud nemají nějaké jiné příjmy.
Tak beru zpět.
Ty to tam nějak blíž znáš?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 13:17
- Nahlásit

Psíček
Ne, promiň, není to osobní, znova opravdu ne.
Nic jiného jsem nečekala. Kdykoliv jsem po tobě já nebo někdo jiný chtěli opravdu jasnou, přesnou, konkrétní odpověď, zpravidla jsme se jí nedočkali.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 13:21
- Nahlásit

Eninka
a podle tebe by bylo lepší, aby se utopili, anebo zdechli hlady?
No jistě. Psí populaci by to do budoucna daleko víc prospělo, to nechápeš???

Psíček
Tímhle jen buduješ ve společnosti přesvědčení, že vlastně psí útulky jsou ok a fajn, že naše společnost se umí o psíky postarat, protože s lidé tzv semknou a podobný bláboly a protože jsme jen tupé stádo, tak to muaž na vyjímky uvěříme a logicky nebudeme cítit potřebu nic zásadního v těchto věcech dělat.
Já tedy nevím, že by si lidi mysleli, že jsou útulky OK. Spíš je o nich horší představa, než jak to ve skutečnosti je.
Co zásadního v těchto věcech bys navrhoval dělat ty? A co už děláš?

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 13:24
- Nahlásit

Psíček

přesvědčení, že vlastně psí útulky jsou ok a fajn
tak určitě jsou lepší útulky, než nic. Nebo máš pocit, že kdyby tady nebyly, že by se lidé chovali zodpovědněji? Že by nevyhazovali nepohodlné psy, vrhy štěňat a tak. na ulici?
Mezi tím, jestli jsou anebo nejsou je jen jeden rozdíl. Ti psi za to přece nemůžou, jací jsme my lidé. Myslíš, že by jim bylo líp se toulat po ulicích a shánět potravu po popelnicích? Já si to nemyslím.

aren
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 13:25
- Nahlásit

Vlčáčková
Ty to tam nějak blíž znáš?
Osobně ne, ale píše se o nich jen to nejlepší.
Třeba http://psiadusa.sk/forum/viewtopic.php?f=10&t=21

pajda222
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 13:57
- Nahlásit

Teda tady je zas nějak živo.

aren
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 14:16 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Pro platby z Česka můžeme použít účet nadace "daruj dve eurá", peníze budou převedeny do Kežmarku najednou kvůli bankovním poplatkům:
http://www.daruj2euradarujzivot.sk/?id=ucet
http://www.facebook.com/event.php?eid=207880352602 175#!/pages/Daruj-2-eur%C3%A1-daruj-%C5%BEivot/135 919153107225?sk=info

zapoměla jsem - k platbě je potřeba připojit poznámku "potopa" anebo "kezmarok".

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 14:50
- Nahlásit

Psíček

Ano, tobě je to líto, to je základ, tak si ulevíš tím, že jim ze svých přebytků něco pošleš.
A psi? Tímhle jen buduješ ve společnosti přesvědčení, že vlastně psí útulky jsou ok a fajn, že naše společnost se umí o psíky postarat, protože si lidé tzv semknou a podobný bláboly a protože jsme jen tupé stádo, tak to mu až na vyjímky uvěříme a logicky nebudeme cítit potřebu nic zásadního v těchto věcech dělat. Je to snadné jak facka, dost nechápu, že člověk, který má mít uvažování racionální, přímočaré, logické a pragmatické, nemůže takovouto jednoducho věc pochopit.
........
Zásadního bych navrhoval nestarat se o odloženázvířata, aby běžným nezainteresovaným lidem začaly lézt na nervy a tudíž by ta zvířata do budoucna měla šanci, že se někdo bud systémově zabývat tím, co s nimi.

psicku, tohle je hrozny nesmysl. nechapu, jak zrovna ty muzes verit, ze tohle zjednodusseni (ktere je logickou uvahou podobne urovne jako vyrok "kdyz vsichni lide budou mit co jist, zmizi ze sveta kradeze") byt jen vzdalene postihne neporovnatelne slozitejsi skutecnost.

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 15:10
- Nahlásit

Psíček

Zásadního bych navrhoval nestarat se o odloženázvířata, aby běžným nezainteresovaným lidem začaly lézt na nervy a tudíž by ta zvířata do budoucna měla šanci, že se někdo bud systémově zabývat tím, co s nimi.

Psíčku, co blbneš. Chce snad říct, že když např. nějakej postiženej člověk potřebuje cokoliv, co mu stát nezaplatí nebo neposkytne a ti lidé, co se na něj nějak složí, či mu pomohou pro něj vlastně dělají vše špatně, protože kdyby jej nechali napospas osudu, tak by stát vytvořil jinej systém a tímpádem do budoucna by se ti postižení, potřební, chudí a tak, měli líp?
Na to zapomeň.. Stát není schopný mnohdy plnit svý základní funkce, není schopen postihovat týrání zvířat, není schopný uzákonit lepší pravidla pro fungování čehokoliv, tak prosímtě nečekej, že když nebudou útulky, že se stane zázrak a obyčejnej lid z ulice vtrhne na Hrad, protože bude nasrátej na potulné psy, a vynutí si změny k lepšímu. Dám ti malej příklad.
Podávala jsem trestní oznámení pro týrání zvířat na dr. Zelníčka.
Dostali 150 stran příloh, výpovědí, důkazů atd. Vysledek?
Odloženo, týrání se neprokázalo, protože když tam poslali kontrolu, ta žádné týrání NEVIDĚLA!!! Stačí? Laxnost, nezájem, atd atd.

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 15:44
- Nahlásit

Psíček

Pokud máš tedy něco konkrétního jako protiargument či jen na posílení svého tvrzení, že je to hrozn nesmysl, rád si to přečtu, ale to srovnání je podle mě špatné, vysvětlil jsem konkrétně v čem ho považuji za špatné.

to prirovnani neni spatne, jen je treba uvedomovat si, co je k cemu prirovnavano. slo mi o zjedoduseni, ktereho ses dopustil - stejnym zjednodusenim je i uvaha z meho prikladu. v dobe, kdy byl hlad a bida standardem, by byvalo snadne pokladat muj vyrok o jidle a kradezich za rozumnou uvahu, i kdyz nam je jasne, ze je to hloupost.

do konkretnich protiargumentu bych se nerad poustel, protoze podobne debaty pro jejich jalovost nemam moc rad (nemyslim tim debaty na cz-psovi, ale obecne vselijake humanisticky zamerene diskuze, kde slozitost projednavanych systemu je zcela mimo schopnost lidskeho mozku dojit logickou uvahou ke spravnemu vysledku, dokud nebudeme mit jasne a hlavne dobre definovane pojmy, ktere jsou definovany dost "vysoko", aby vztahy mezi nimi byly clovekem plne pochopitelne). napisu ti tedy jen jeden, zase dost obecny, ktery mluvi ve prospech utulku (prestoze zivot v nich je pro psy asi dost na hovno) - to, co ty kritizujes: že si to většina lidí myslí..myslí si, že tato společnost se vlastně dokáže dobře postarat o odložená zvířata sice muze urcitym konkretnim psum uskodit, ale celkove to psum a zviratum obecne dost pomaha, protoze v lidech zakorenuje myslenku, ze starat se o opustena zvirata je normalni, ze je normalni, kdyz se clovek snazi zmirnit utrpeni zvirete. neni to nic vedomeho, jedna se ciste o posun "normality". jeste pred 150 lety bylo v usa normalni, ze jeden clovek vlastni druheho - dneska nam to prijde jako zvracenost. zmena nenastala nejakym racionalnim vysvetlovanim (ostatne, jak racionalne vysvetlit, ze na tom je neco spatneho?), ale tim, ze se ve spolecnosti postupne posunuly hranice normalniho/prijatelneho a toho, co uz prijatelne neni. staci maly posun v kazde generaci a za par set let tu mas lidi, kteri "dobre" a "zle" definuji uplne jinak nez my dnes.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 15:56
- Nahlásit

argosek
napisu ti tedy jen jeden, zase dost obecny, ktery mluvi ve prospech utulku (prestoze zivot v nich je pro psy asi dost na hovno) - to, co ty kritizujes: že si to většina lidí myslí..myslí si, že tato společnost se vlastně dokáže dobře postarat o odložená zvířata sice muze urcitym konkretnim psum uskodit, ale celkove to psum a zviratum obecne dost pomaha, protoze v lidech zakorenuje myslenku, ze starat se o opustena zvirata je normalni, ze je normalni, kdyz se clovek snazi zmirnit utrpeni zvirete. neni to nic vedomeho, jedna se ciste o posun "normality". jeste pred 150 lety bylo v usa normalni, ze jeden clovek vlastni druheho - dneska nam to prijde jako zvracenost. zmena nenastala nejakym racionalnim vysvetlovanim (ostatne, jak racionalne vysvetlit, ze na tom je neco spatneho?), ale tim, ze se ve spolecnosti postupne posunuly hranice normalniho/prijatelneho a toho, co uz prijatelne neni. staci maly posun v kazde generaci a za par set let tu mas lidi, kteri "dobre" a "zle" definuji uplne jinak nez my dnes.

po hrozně dlouhý době velmi kloudná myšlénka zde na čézetu. Nechci šplhat pane argosku, ale je to skvěle formulovaný. a já děkuju, že jste to takhle pěkně sesumíroval - alespoň pro mě teda, protože je fakt, že občas si člověk říká, že je to i pravda- to, že tím, že je psy kam umístit, aniž by se majitelé starali, že to jde proti tomu všemu o čem by to mělo být. Ale takhle se na to dívá líp.

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 16:03
- Nahlásit

Psíček

Pokud máš důkazy, tak snad zde máme možnost využití opravných prostředků ne?
Nebo je ta laksnost u toho, kdo se tedy na to po prvním nezdaru vykvák? Já nevím, jen se ptám

bohužel, opravné prostředky či odvolání máš ve své moci pouze v případě občanskoprávních sporů, kdy jsou si strany rovny, či ve správním soudnictví, kdy si rovny sice nejsou, ale ty vystupuješ na jedné z těch stran. Prostě máš tzv. dispoziční právo, t.j. disponuješ s procesem, podáváš, odvoláváš se, stahuješ a tak. V trestních řízeních dáváš pouze "podnět", tím tvá role končí, tuto stranu nahrazuje stát - státní zástupce, policie, atd, protože je povinen ze zákona takto konat. Sice máš poměrně malinkou šanci dát stížnost na postup, ale nevěř, že by někam vedla, pouze by se prošetřilo, že to bylo uděláno správně....(z praxe to tak chodí).

Tak těžko můžeme v tomto případě srovnávat bezprizorní psy a invalidy
můžeme, víš proč? Je řeč o systému, a pokud stát nedokáže vytvořit lepší systém, jak se postarat o lidi, tak o psy už těžko, bylo to pro porovnání...
chudáků psu by tedy ubylo, kdybychom zavedli nějaká smysluplná pravidla
ale kdo, kdo je zavede, není vůle nic takového zavádatě. Ty máš pocit, že stát zajímá normální člověk? Jak žije, jestli není vůči němu prováděna nějaká nespravedlnost, jestli jej nebtěžuje třeba smečka pobíhajících psů??? Nezajímá..

Začaly by fungovat přirozené mechanismy společnosti
ale ne v naší společnosti, možná v jiných, o pár kilometrů dál, za sedmero hor, či řek, tady ne, jsme národ "Kocourkov", tady sotva fungují základní mechanismy, a to ještě nadoraz...

Ty ten důvod vidíš
vidím jej v tom, že nevinný pes nemůže za nic, za množírny, za nevhodný dárky malejm děckám, za zradu člověka, za nemoc páníčka, či za jeho smrt (všichni psi v útulku nejsou jen z důvodu hajzlíka člověka), za to, že když tady všude stále střílejí petardami, že se zaběhne...

Řeknu ti můj pohled na utopii, kterou bych si přála, aby se změnila v realitu a věř, že navždy zůstane jen mým zbožným přáním:
Tvrdě bych trestala týrání zvířat, odebírala bych je těm lidem nekompromisně, zakázala bych jim pod pohrůžkou dalšího vězení další jejich chov. Nechala bych je zaplatit všechny výdaje za tyto zvířata, které jsou spojeny s jejich postaráním se o ně.
Všechny, kdo chovají psy by museli hlásit někam třeba na obecní úřad počet narozených psů - nejenom počet svých kvůli poplatkům. Množírny jsou tady dobře známé, těm bych šlapala na paty hodně. Zakázala bych používat psy jako potravu -.asijská bistra - výkup psů do asijských bister, kdekdo je tam jí a vůbec o tom neví. Všechny tyto bistra bych kontrolovala a zavírala po zjištění, že se tam nachází takovéto maso. A že se nachází víme všichni. A např. lidem typu Šíblová - tak ..to radši ani nebudu zmiňovat, nechci používat sprostá slova...

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 16:05
- Nahlásit

PetraK

a já děkuju, že jste to takhle pěkně sesumíroval - alespoň pro mě teda, protože je fakt, že občas si člověk říká, že je to i pravda- to, že tím, že je psy kam umístit, aniž by se majitelé starali, že to jde proti tomu všemu o čem by to mělo být. Ale takhle se na to dívá líp.

no, ale treba to pravda neni (resp. treba je to skutecnosti vzdalenejsi nez to, co pise pan psicek). to, ze nekdo vypoti neco, co dava jakys takys smysl, neznamena, ze to tak skutecne je - tento problem mam s psickovymi nazory na starost o opustene psy, ale o nic mene to neplati ani o tom, co jsem napsal ja.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 16:17
- Nahlásit

argosek

neco, co dava jakys takys smysl, neznamena, ze to tak skutecne je

no jistě, to ukáže až čas, ale ač mám poslední dobou pocit, že se to s lidma moc co se morálky týče nepolepšuje, tak to - když se podívám na to co jste psal- až tak asi pravda není. Já jsem k lidstvu skeptická, ale ....... koukám, že mu trošku křivdim, protože určitý poskoky tam jsou. Možná potřebujem jen ještě trochu času.

aren
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 16:49
- Nahlásit

argosek
Moc dobře napsáno, pane argošek, děkuji

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání