| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 12:52
- Nahlásit
argosek
Já si z karisítě 0,5 mm tloušťky a oka 10 x 10 cm chci udělat plot. Předpokládám, že to mrchy neprolezou.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 12:56
- Nahlásit
Vlčáčková
myslím, že šelmyje jo . Páč tou 15x15 fakt normálně procházejí. Doslova procházejí, není to o tom, že by se nějak pracně procpávaly. Takže 10x10 se podle mě šeltka procpe když bude chtít.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 12:58
- Nahlásit
fidalka
pro me je nejdulezitejsi, aby to co nejrychleji vyrostlo a aby to hezky clonilo vyhled.
Minnie
to je sikovny edko. mozna bude brectan - uvidim, co mi poradi v zahradnictvi .
Biluška
15x15 vice nez dvakrat tak velka dira, to uz mali pejsci prolezou.
zivy plot nasadim z venku, takze se nezabavi . mam ho na jedne strane zahrady a navazujou na ne (asi) tuje - blbe je, ze je to zrovna cast vedouci na pole a les, zatimco silnici mam odstinenou jen stromama.
Vlčáčková
neprolezou
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:06
- Nahlásit
Biluška
Pejsci se akorát hezky zabaví při jeho likvidaci
No, vidíš. Kdo si hraje, nezlobí. Akorát je třeba pořídit rychle rostoucí, aby se ztráty v reálném čase nahrazovaly.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:06
- Nahlásit
jinak tady mam dve fotky jednoho kotce. na prvni je nalevo videt sit, co oddeluje kotec od zbytku zahrady:
a tu ta svina stubbyna prelezla.
na druhe strane je sit, ktera oddeluje kotec od "ciziho", takze je o cca 30cm vyssi a to nikdy prelezt nezkusila (mozna to souvisi i s tim, ze ta sit je tam trochu navolno, takze se psem prohne, kdyz na ni skoci)
(fotka je delana ze stjneho mista jako ta prvni, jen jsem byl otoceny o 90 stupnu doprava)
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:08
- Nahlásit
argosek
Živý popínavý plot s listama - jsou i druhy, které neopadávají v zimě! Ale leze to přímo po plotě, není to stromek nebo keřík.
Biluška
Sežeň kus té karisítě a udělej pokus. A pak mi dej vědět, jestli šeltky prolezly nebo jsi je musela vyřezávat flexou. Je to pro mě velmi důležité vědět.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:11
- Nahlásit
argosek
Já chci ten plot z té plotky 2 x 3 metry. A přichytit ne na kovové sloupy, ale na zděné. Říkal mi zámečník, že ale potom musím mít navařené na konce kulatinky, aby se síť neprohýbala. Myšleno na dolní a horní konec. A další věc: máš tam nějaké podhrabové desky? A ty Tvé sloupky jsou po 1,5 metru?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:21 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
Vlčáčková
Živý popínavý plot s listama - jsou i druhy, které neopadávají v zimě! Ale leze to přímo po plotě, není to stromek nebo keřík.
jojo, neco takoveho chci.
máš tam nějaké podhrabové desky?
zrovna v tomhle kotci je na te vnejsi strane sit pridelana k plotu co tam byl a pod nim je beton. na vnitrni strane je kari sit asi 30 cm pod zemi a 210cm nad zemi. co jsem ale delal ploty ted na podzim, tak tam mam 3 metrove sloupky, cca 170cm nad zemi jsou dva svisle sloupky spojeny jednim vodorovnym a plot je nad zemi vysoky asi 230cm a ma 30cm podzemi a na kritickych mistech jsem vyhloubil prikop a polozil pod zemi vodorovne dalsi sit, aby, kdyz pes zacne hrabat i kousek dal od plotu, narazil na neprohrabatelnou prekazku.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:25
- Nahlásit
Taky chci živý plot, ale psi a zejména kůň jsou velmi odolní v jeho likvidaci
Zvenku ho dát nemůžu, zrovna tam co ho potřebuju mám "zvenku" velmi nepříjemné sousedy
Už jsem smířená s tím, že zasadím stromky a nějakou karisítí je zaplotuju dokud nevyrostou natolik, aby je ty moje bestije nezabily
Vlčáčková
Rozkaz paní, seženu karisíť a dám vědět výsledné skóre
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:28 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
argosek
Karisíť v zemi ale koroduje, ne? Máš to nějak ošetřené? Tak mě napadlo, že vodorovná překážka je lepší, než svislá. Rozhodně je to jednodušší na vyhloubení.
Navíc ta karisíť se dá do země v podstatě jen zatlouct nějakou palicí, ne? Myslím ta svislá pod plot.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:36
- Nahlásit
Vlčáčková
Karisíť v zemi ale koroduje, ne?
pod zemi koroduje, nad zemi rezivi - osetrene to nijak nemam, uvidim, jak dlouho to vydrzi. az budu oplocovat tisicihektarove panstvi, ktere si chci poridit, az vyhraju ve sportce, necham ty karisite po navareni natrit.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:41
- Nahlásit
argosek
Tak já mám 2,5 t. metrů. Takže by se mi to hned tak měnit nechtělo. Co to zatloukání do země? Ty jsi pro ty svislé sítě do země kopal díru nebo jak jsi to tam dostal? Hledám nějaký jednoduchý a účinný návod, jak to udělat.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:44
- Nahlásit
Vlčáčková
já mám oka 10x10 a grifonci neprolezou
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:55
- Nahlásit
vlevo je vidět plot z hlohyně ve fázi volného bujení
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:58 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Ebony
Jo? Taky mám dojem, že to je dost malý. Na moje WSS a o něco menšího Vlčáčka (cca 37 v kohoutku) by určitě stačilo i 15 x 15. Ale mám slíbenou šeltičku, tak bych radši menší očka.
fidalka
Pěkný. Opadá na zimu? A za jak dlouho to vyrostlo?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:59
- Nahlásit
Taky je dobrým živým plotem bambus. Jsou verze, které vydrží i zimu a zelené listy jim neopadávají a dorostou do dvou metrů třeba i za dva (max. 3 roky).
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 14:15
- Nahlásit
Vlčáčková
Neopadává, naopak v zimě to mělo jasně červené plody, na které se slítávali kosi. My kupovali dům už se vzrotlými keři, ale rostlo to tak 2 m/rok, takže každoročně na čarodějnice jsme měli největší oheň z ostříhaného plotu jediný problém jsou trny a to, že když se to nechá volně růst, tak začaly olysávat kmínky a bylo k nám vidět spodem foto je po zimě, kde jsou dobře vidět přírůstky na podzim byl plot úhledně sestříhán...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 14:26
- Nahlásit
fidalka
Aha. Věděla jsem, že bude nějaký problém. Trny. Co na to psi?
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 14:31
- Nahlásit
Vlčáčková
Vůbec nic až jsem se divila, větší problém měli lidi psi měli pár míst, kudy šlo prolézt a jinudy se nedrali
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 14:39
- Nahlásit
fidalka
A lidi se drali i jinudy?
|
fidalka
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 14:43
- Nahlásit
Vlčáčková
Lidi se snažili zkrotit růst
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 14:57
- Nahlásit
Vlčáčková
Takže by se mi to hned tak měnit nechtělo. Co to zatloukání do země? Ty jsi pro ty svislé sítě do země kopal díru nebo jak jsi to tam dostal? Hledám nějaký jednoduchý a účinný návod, jak to udělat.
rycem se vykopal kanalek po cele delce plotu a pro sloupky se jeste navrtaly diry takvym tim vrtakem na diry (stoji to par korun).
tam kde se davaly site i horizontalne, se nekopal kanalek ale siroky kanal.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 18:10
- Nahlásit
Vlčáčková
A přichytit ne na kovové sloupy, ale na zděné. Říkal mi zámečník, že ale potom musím mít navařené na konce kulatinky, aby se síť neprohýbala. Myšleno na dolní a horní konec. A další věc: máš tam nějaké podhrabové desky?
Fotka hrozna, fotila sem v zime pipiny..
Ideal je kari sit chytit do ramu a jeste vyztuzit jeklem uprostred, aby se to prave neprohybalo, pak staci jen sloupky po 3 m. Jeste lepsi je nechat site pozinkovat, to pak vydrzi naveky, ale je to celkem drahy, jinak staci je obcas natrit barvou (ale je to prace dost otravna).
U "vybehu" je do zeme jen pichly kus odrezany site primerene hluboko a mistama privaren.
A urcite bez radsi do ok 10x10, je to i bezpecnejsi pro tvy psiska, aby neprostrcili hlavinku ven a nakej potulnej alik mu ji neutrhnul (ci naopak..).
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 23:42 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
argosek
olympionik
Bejvávalo, už je mu 10, trochu se uklidnil
buňku jsem pochopitelně neměřila, tohle je můj odhad, přes 2 metry má ale 100%
a tak pochopitelně, že posledních úsek překonával šplhem, podobně jako třeba maliňáci v mondioringu, kde je nejvyšší skok taktéž dva čtyřicet a ti psi to dávají celkem v pohodě
Pokud platí ta fotka co je u článku, pak klobouk dolů
ovšem tento "high jump" se s výskokem na plochou "zeď" nedá srovnat, ještě před pár lety například byla i v našem NZŘ překážka zvaná bariéra, kteroužto pes překonával napůl skokem a napůl šplhem a měla rovné 2 metry takže bohužel sláva a peníze nás zřejmě úspěšně minou
Minnie
fidalka
děkuju za info a odkazy zkouknu to
něco takového scháním už dlouho, ale všechno co se mi líbí tak roste děsně pomalu
|
Minnie
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 00:11
- Nahlásit
Eldoguero
něco takového scháním už dlouho, ale všechno co se mi líbí tak roste děsně pomalu
sväta pravda nasla som jeden zivy plot, ktory rastie rychlo, okolo 2m za rok, ale skoda, ze je opadavy. rozmyslam teraz, ze zasadime tu hlohynu, kedze tuje maju rocny prirastok 15-20cm
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 11:40
- Nahlásit
Minnie
Ano, přesně tak, já jsem v podstatě už asi rozhodnutá pro hlohyni. Líbí se mi, že je stále zelená (což třeba břečťan také, ale roste strašně pomalu a je potřeba ho mít na severní stranu nebo alespoň v polostínu, což v našem případě nepřichází v úvahu ) Navíc ty trny se mi líbí o přírůstcích nemluvě. Už se těším na sousedku, jak bude natahovat krk, aby viděla aspoň něco a očekávám tak pět stížností do roka
|
Minnie
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 12:42
- Nahlásit
Eldoguero
a ty ju chces nasadit z vonkajsej strany zahrady ci z vnutornej? ja jedine z vnutornej, u nas je zahrada vedla zahrady, nie napriklad ako ma pan argosek, ze nema priamych susedov, to je super ja uz sa tak tesim na zivy plot, sice susedia vypadaju byt fajn (dokonca z jednej strany priamych susedov nemame, je tam stary domcek, s ktorym nik nic nerobi) ale i tak sa tesim trochu sa obavam tych trnov kvoli psovi, ale tak snad to bude ok.
k brectanu. my uz mame par korenov zasadenych ale tiez nie sme moc v tieni..akorat skoro rano a vecer ale aj tak sa mi paci a dufam, ze nam poporastie
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 13:35
- Nahlásit
Potřebuji vyřešit jednu kratší stranu zahrady kvůli sousedům - zde musím jedině z vnitřní strany, pak bych ráda ještě podél sinice, tam přemýšlím jesli z venčí nebo zevnitř, ještě to musím pořádně promyslet. Protože, když jí nasadím zvenčí, musím posunout plot víc do zahrady (plot se bude dělat letos), pokud zvnitřku, pak musím vyřešit zvířata nějakým způsobem, takže to si ještě nejsem jistá.
Poslední strana je druhá dlouhá, která sousedí s pastvinou pro ovce co mají právě ti naši debilní sousedi. Ovce mám celé jaro na zahradě, protože prolézají pod ohradníkem, se sousedkou se nedá mluvit. Z téhle strany nasadím hlohyni také z vnitřní strany a je mi celkem jedno co si o tom sousedka myslí. Ona domutila například své sousedy z druhé strany, aby přesadili tuje o 40 cm, že píchají ovce do očí fakt je magor.
Já na ní v kašlu, potřebuju něco co rychle roste, ovce mi to neprolezou.
Myslím si, že psi si zvyknou rychle, že nemůžou do toho křoví napálit, jde hlavně o to, aby mi sazenice nesežrali v zárodku
Břečťan jsem měla nasazený, ale máme moc slunnou zahradu, stín je prakticky jen pod stromy, i barák je otočen na jihovýchod, proto bohužel břečťan pro nás není ideální, i když se mi moc líbí. Vždycky mi zemřel i když jsem ho měla zpočátku hodně zastíněný, rozrostl se trochu, já ho odkryla a byl konec
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 14:31 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
ČISTOTNOST
Když k nám přišly do depozitu 2 fenky v nouzi, obě vykonávaly potřebu v bytě. Postupovala jsem tak jako u štěňat, jak to popisuje fidalka zde:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_11742_0.html#7
Jěště s dodatkem, že jsem zašpiněná místa vytírala vodou se Savem, Domestosem nebo podobným sajrajtem.
Ani ne tak proto, že bych se bála bakterií, ale abych holčičkám to místo zhnusila a ony si na něj nenavykly chodit a zbytek smečky se je nesnažil přečůrat , funguje to.
Teď v prosinci jsme se stěhovali. Moje stará fenečka měla v novém místě problém s čistotností. Nijak zvlášť jsem to neřešila, je hodně stará a jsem ráda, že stěhování vůbec přežila. Nicméně dost vlažně jsem zkusila postupovat viz výše, co kdyby... Dneska ráno už mě probudila, že chce jít ven udělat loužičku
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2011 14:37
- Nahlásit
Eldoguero
Břečťan jsem měla nasazený
Já měla břečťan na polostinném místě a prospíval zdárně. Podle mé zkušenosti je však citlivej na psí čůránky, takže stačilo, aby ho Hipík párkrát ocink a bylo po břečťanu. Je ovšem fakt, že jsem ho měla v nádobě, ne v zemi, tažke asi byla v půdě silnější koncentrace.
Jinak žádnej z mejch psů, se ho nesnažil konzumovat...
|