Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Pro Impact!!!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 11:23
- Nahlásit

Vero
Jsem se naposled ptala alergoložky, co bych třá jako měla dělat, kdyby mě poštípal roj.
Se obávám, že já bych nestihla udělat nic. Leda tak umřít.

jestli a jak máš u těch terošů pořešený lov zvěře
Oni nelověj. Mají hrůzu z toho, co by se jim stalo, kdyby se někdy odvážili za něčím vyběhnout. Ještě si žádnej nedovolil to zkusit zjistit. Ne jako, v klidu je odeřvu. Máfo posledně šlápnul na zajíce a jak se lek, chudák, že vyskočil metr do vzduchu.

Horší je to s thajkou.

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 11:39
- Nahlásit

Gi
Se obávám, že já bych nestihla udělat nic. Leda tak umřít

Hmm... já u sebe nevim, no. Loni mě v lese (a už na podzim) štípl do hlavy sršeň. Přítel mě vlekl ven z lesa, urpostřed mě obestřelo černo a mdloby, ale pak jsem to nějak zaříkala a dopotácela se. Pak mi na pohotovsti tvrdili, že to není možný, kdoví co to bylo, a kdoví jestli jsem byla v lese, že je přece už tma. Ale píchli mi injekci,pak jsem dva dny ležela s hlavou jak pytel a pochvalovala si, že už nejsem tak alergická, jak jsem bývala...
Ale roj... to fakt nevím a děsí mě to.

A nejvíc mě potěšil zubař, když mi píchal injekci do dásně se slovy, že to nic, jen jako dyby mě včelička pícha... Málem jsem se vydávila

Oni nelověj.

jak to že ti teriéři neloví? to není možný, nebo ses spletla v rase ne?
tak to máš dobrý, pokud je teda thajka nezinspiruje.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 16:57
- Nahlásit

Vero
No, fákt. Nelověj. Bych z nich udělala karbenátky.

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 18:48
- Nahlásit

A ze zrzky už máš karbenátek?
Já jsem čekala, že se dovím story, jak jsi jednoho teroše po druhým postupně učila odvolání od zvěře, neno zázračný recept, jak to jde zaráz, a ono nic, oni si neloví... mrchy

impact
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 19:00
- Nahlásit

Vero
No sasračnej recept nemám. Bo když zařvu, stojej.

Thajka má jedinou kliku, že by to byly moc drahý karboše. Ne jako. S ní je to fakt složitý. Je fakt, že utekla jen jednou, někdy z kraje dubna letos. Od tý doby po ní jdu jak po uzeným. V podstatě má nejlepší přivolání ze všech psůch, co jsem kdy měla. Ofšem v přítomnosti prchajícího zajíce tomu nevěřím. To vidím, jak by lovila.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 20:02
- Nahlásit

To jsem psala já jako. Si to z toho mobila musím přenastavit.

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 20:14
- Nahlásit

To jsem psala já jako

já vím

hele, stejně máš železný nervy, já si neumím představit, jak hlídám venku několik čoklů... i když teda loví jen jeden.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 20:19
- Nahlásit

Vero
No já je hlídat nemusím. Hlídat musím jen tu důru rezatou. Zbytek šlape sám. Ale já už je mám tak nějak v oku. Tže pořád vím, kde kdo je a co dělá. Až na storky se včelama teda.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 10:58
- Nahlásit

http://tshk.cz.windows3.aspone.cz/cs/utulek/nasi-s verenci/vsichni-psi
V nabídce strana 2, číslo 254

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:35
- Nahlásit

Vlčáčková
Vím o něm. Ares Khiri Khan. Chovka údajně dělá vše proto, aby našel nové majitele. No comment.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 11:36 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Gi a smečka
Aha.
Už to tu možná bylo, ne? Si teď vzpomínám. No, když tam bude dostatečně dlouho, tak to zase zapomenu a pošlu Ti ho znovu. No.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2011 18:52 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Můžu mít dotaz? Dnes jsem viděla JRT bez PP mého zákazníka. Vypadá spíš jako Parson, což jsem mu hned škodolibě sdělila. A on mi vysvětlil, že mu chovatelka řekla, že JRT byli uznání až někdy v 90. letech, protože jsou tak rozdílní (myšleni jedinci z plemene). A že může mít až 35 cm v kohoutku. Nějak se mi to nezdá. Jeho pes je sice puberťák, ale je spíš do výšky než do délky, celkově je velmi štíhlý a má dlouhý krk.
Jo a prý musí mít na těle aspoň jeden bílý flíček.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 08:05
- Nahlásit

Vlčáčková
Vždyť to se dá najít na wikipedii: http://cs.wikipedia.org/wiki/Jack_Russell_teri%C3% A9r

Standard říká:
Výška: Ideální je výška mezi 25 a 30 centimetry, s hmotností v kilogramech rovnající se 1 kg na 5 centimetrů výšky v kohoutku. Pes o výšce 25 centimetrů má tedy vážit 5 kg a pes o výšce 30 cm 6 kg. Srst a barva: Srst může být hladká, drsná a hrubá. Musí být odolná proti povětrnostním vlivům. Bílá by měla převažovat nad černými, tříslovými, či hnědými skvrnami.

http://www.kanelo.cz/node/2

Koneckonců, pokud má bezpépé psa, tak kdoví, co má... Někteří umělci kříží JRT a PRT i mezi sebou.

Monty
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 08:14
- Nahlásit

pawLINka
ty jo, známá JRT a ten má devět a půl, není tlustý, ale svalnatec, počkej pohledám fotku
ale je taky bez PP

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 08:15
- Nahlásit

Monty
Na cvičák mi taky chodil jeden gigantický jrt bez PP. Stejně tak určitě potkáváš whwt, kteří standardu neodpovídají.

Monty
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 08:18 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit

pawLINka
tady je fotka, on fakt není gigantický, ale namakaný, protože Soph je vyšší a ta má něco přes 30 v kohoutku

Stejně tak určitě potkáváš whwt, kteří standardu neodpovídají
jj, akorát, že tam je většinou opačný problém, že jsou jak vižle

edit: fotka je od kámošky

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 08:27
- Nahlásit

Monty
Jako já teda prt JRT rozumím, ale myslím, že taky tak úplně standardu neodpovídá ten psík. Ale mi je to třá fuk, aby bylo jasno.

Monty
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 08:28
- Nahlásit

pawLINka
vždyť píšu, že je bez PP

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 09:10
- Nahlásit

pawLINka
Vždyť to se dá najít na wikipedii: http://cs.wikipedia.org/wiki/Jack_Russell_teri%C3% A9r
Jsi mi to sebrala z pusy. Včera nebyl čas už odpovídat.

Monty
Pěknej kříženeček.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 18:03
- Nahlásit

Vždyť to se dá najít na wikipedii:
No, tak díky za radu. Kdybych se chtěla řídit Wikinou, tak to udělám. Jenže tu považuji za dobrou leda tak pro Jeblou a spol. Myslela jsem, že když se zeptám, získám nějakou serioznější informace.
Tak nic, no.

Alexa
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 18:08
- Nahlásit

Vlčáčková
není nic jednoduššího než se podívat na stránky ČMKU a najít mezi teriery standart a tam je vznik plemene popsán: KRÁTKÝ HISTORICKÝ PŘEHLED: Jack Russel Teriér vznikl v Anglii v 19. století díky chovatelskému úsilí reverenda Johna Russella. Ten rozvíjel linii foxteriérů tak, aby vyhovovala jeho potřebám – potřeboval psa schopného běžet s jeho foxhoundy a pracovat pod zemí, aby vyplašil lišku a další kořist z doupat. Původně se vyvinuly dvě variety s podobnými standardy. Hlavní rozdíly byly především ve výšce a proporcích. Vyšší pes s více čtvercovým formátem je nyní znám jako Parson Russel teriér a nižší pes poněkud delších proporcí je znám jako Jack Russell teriér.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 18:12
- Nahlásit

Alexa
Tak já se podívala na leccos. Ale kdo má zkušenosti, ten je prostě má. Mě se může zdát leccos a nemusí to být pravda. Prostě ten pes je jak dlouhej tak vysokej (když to řeknu obrazně), z toho na dlouhém hubeném krku špičatá hlava. Podle mého zgarb.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 18:35
- Nahlásit

Vlčáčková
Jestli sis neráčila všimnout, tak pod odkazem na wikinu jsem ti zkopírovala kus standardu s odkazem na stránky, ze kterých jsem to kopírovala.
Ale to už se ti asi zatmělo před očima a tak daleko jsi to nedočetla.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 18:37
- Nahlásit

pawLINka
Ale jo, všimla a přečetla. Jenže už jsem to znala. Každopádně díky.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 18:41
- Nahlásit

Vlčáčková
Tak nechápu na co ses vlastně ale ptala... Vždyť v tom standardu se dočteš např. to o tom, že JRT má být "delší než vyšší" a že má převládat bílá barva...

Koneckonců, pokud je to bezpapírák, tak se stejně není o čem moc bavit a spíš chovatelka chtěla prodat za každou cenu to, co měla na dvorku.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 18:43
- Nahlásit

Vlčáčková
Ale už se do toho nebudu montovat, dotaz nebyl na mě...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 18:46
- Nahlásit

pawLINka
Koneckonců, pokud je to bezpapírák, tak se stejně není o čem moc bavit a spíš chovatelka chtěla prodat za každou cenu to, co měla na dvorku
Nikoliv. Ona je produkuje opakovaně. Co jsem tak pochopila. Jenže s ním se o tom moc bavit nedá, neb ví prd. Psa přinesla jeho slečna.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 18:47
- Nahlásit

pawLINka
Jo a prej, že je dává zadarmo. Nebo aspoň některé. Nebo prostě nevím, z jeho řeči jsem tu osobu neuměla zařadit prakticky vůbec nikam.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 18:48
- Nahlásit

Vlčáčková
Nikoliv. Ona je produkuje opakovaně
Tak jsem to právě myslela - že mu nakecala cokoliv, aby měla odbyt, ale to je vedlejší...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2011 18:53
- Nahlásit

pawLINka
Řekla jsem mu k tomu svý, ale on to "ví" líp...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání