Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Reference na útulky
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Martinna
Člen
# Zasláno: 17 Led 2011 21:49
- Nahlásit

PetraK
No k tomu, že psi u Synkové běhají volně tady kdysi byly kecy, že se psy perou a také, že nejsou dostatečně zajištěni.
Jako nevím jak to bylo kdysi, ale když jsem tam byla já měla tam všude lítačky, aby se pejsci při příchodu návštěvy nemohli dostat mimo zahradu.
Myslím si,že je ten domov pro ty psi opravdu jejich domovem.
Je jich tam bohužel moc, chtělo by to víc nových domovu.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2011 21:49 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
protože se tam taktéž úmyslně množí, navíc ty aféry s parvovirozou tomu nepřidávají...

Pokud se někde vyskytne parva, je po množení, ať chtěném nebo ne. Zlikvidovat by se do velké míry dala pouze v "nemocničním prostředí", ale ani tam by to nebylo snadné a na 100%.
Psi by např. vůbec nemohli být pouštěni na volná společná prostranství, aby virus, který žije i v půdě neroznášeli dál.
Štěňata narozená v prostředí, kde se parva někdy vyskytla, to z naprosté většiny nepřežijí.

Cigi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2011 22:01
- Nahlásit

Biluška
My tam zastihli jen ošetřovatelky. Mě hlavně uchvátilo to čisto v kotcích. Kolem mě uchvátil naopak ten bordel. Za naší návštěvy tam tedy spíš byli vychrtlíci Mě spíš zase zarazila ta kádrová kontrola, bylo to jako bychom jim rvali z náruče dítě My tam jeli pro psa jedněm nepojízdným lidem, jeli jsem až od Chebu a už jsem myslela, že nám ho snad nedaj, ač to bylo předem domluvené. Až když paní ošetřovatelka okoukla, co okoukla, důkladně vyšetřila naše tři psy ve Vitu, útulkáče, tak pak tedy asi uznala, že jsme vhodní a psa nám vydali

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Led 2011 22:46
- Nahlásit

PetraK
Lanškroun: www.caniscentrum.com

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 06:12
- Nahlásit

PetraK
fajn. A zase se zeptám- po zkušenostech s Ritou je to pro mě hodně důležitá věc- jak je to se snahou umisťovat zvířata??
I po této stránce se snaží. Jelikož je to stará paní, tak za vydatné pomoci členek Ligy na ochranu zvířat Šumperk. Webovky, na které jsem dala odkaz, fungují teprve krátce, před nedávnem sháněla někoho na jejich aktualizaci a k focení.
Pejsky co tam aktuálně má nenabízí, jsou už opravdu velmi staří a nemocní. Vím ale o štěnatech a mladších psem které umístila.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 06:50
- Nahlásit

Cigi
Já si nevybavuju ani pořádek, ani bordel. Asi už tyhle věci ani nevnímám . Pamatuju si, že Mášenek byl děsně nasranej, páč jsme docela spěchali. Taky jsme jeli přes půl republiky. Napřed jsme přijeli a nikdo tam nebyl (přesto, že jsme telefonem hlásili, že se blížíme a paní říkala, že nás očekává). Když jsme dorazili k zamčenému útulku tak řekla, že už jede a poslala nás zatím na procházku po Třebíči. Pak nám pořád vnucovala, že se musíme projít i s Kofem, abysme zjistili essi si sednem. Tak jsme se se skřípěním zubů šli projít podruhé. Potom Mášenek nasraně naložil psa do auta a prohlásil, že prostě jedem . To se teda pěkně spletl, páč jsme ještě asi třičtvrtě hodiny vyplňovali papír o převzetí . Celou dobu byli přítomny dvě ošetřovatelky v "kanceláři" a ten chlap co házel piškoty do kotců. Hotového neměli nic. Z mého pohledu podnikatele - efektivita práce nula

Na druhou stranu - okamžitě a bez problémů mi poslali na mail Kofiho rentgeny a lékařské zprávy, takže tohle nemusel absolvovat podruhé. Během toho vypisování papírů volala nějaká ukrajinka, či ruska, či něco takového a měla zájem o dobrmana, rotvíka, nebo picbula. Byla velmi rychle vyhnána s tím, že na ni už dostali echo, že tímto způsobem shání maso na nedělní oběd. Takže po téhle stránce to tam funguje bezvadně.

Martinna
že se psy perou a také, že nejsou dostatečně zajištěni.
Jako nevím jak to bylo kdysi, ale když jsem tam byla já měla tam všude lítačky, aby se pejsci při příchodu návštěvy nemohli dostat mimo zahradu.

Kdysi ta zahrada nebyla tak zajištěná a ti psi se fakt dostávali ven. Docela hodně. Pobíhali kolem baráku po té louce. Nebylo to moc příjemné ani pro kolemjdoucí, ani pro paní Synkovou. Časem vybudovala systém těch branek-lítaček a poslední cca dva roky už jsem žádného psa venku nezahlídla. Ovšem některým lidem se to nehodí do krámu tak pořád vykřikují, že tam ti psi lítají

Cigi
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 08:06
- Nahlásit

Biluška
Mášenek byl děsně nasranej, páč jsme docela spěchali. Taky jsme jeli přes půl republiky. Napřed jsme přijeli a nikdo tam nebyl (přesto, že jsme telefonem hlásili, že se blížíme a paní říkala, že nás očekává).
No tak to jsem zapomněla napsat Stačí místo Mášenek dosadit Míra (můj přítel) a bylo to v bledě modrém My měli domluvenou schůzku s jejich předsedou, ale ten nedorazil vůbec No tak naštěstí jsme po dvou hodinách!!!!, podotýkám, že bylo 30°ve stínu a asi tisíci telefonátech s předsedou a lidma co to tam měli domluvené, po důkladné prozkoumání našich vlastních psů ošetřovatelkou, zlomily tu jednu z ošetřovatelek, ta druhá právě leštila ty kotce A ten ordnung v té buňkokanceláři tě taky nezarazil, ne špína, ale chaos? Tam by byly potřeba nějaké regály, takhle to tam mají na hromadách, paní mi chtěla ukázat jednoho nemocného psíka v kleci, tak mi ukazovala na jednu hromadu, tak jsem musela hodně ostřit, abych tu klec vypátrala Už jsem přemýšlela, jak to zorganizovat, protože nejšikovnější regály mají v Makru, ale takovou dálkovku s nima nepojedu. No uvidím, hlavně se jich nejdříve zeptám

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 08:18
- Nahlásit

Cigi
A ten ordnung v té buňkokanceláři tě taky nezarazil, ne špína, ale chaos?
Si vybavuju hlavně děsný smrad. Vařili tam maso. Mě pach z vařeného masa dělá hrozně špatně. Jedna z těch ošetřovatelek psala ten papír, psala děsně pomalu, do toho jí furt zvonil telefon a ona se děsně dlouho vykecávala...sem vzala ten papír, že to mezitím vypíšu (svoje jméno a adresu umím napsat docela bezchybně, naučili mě to už v první třídě ), ale ona mi to vydrápla z ruky s tím, že to musí sama a zase dál vykecávala....sem přemýšlela essi se z toho smradu pobleju, nebo omdlím....
Jinak ani nevím essi tam byl nějaký chaos. Byl tam nějaký malý pes co mě furt chtěl sežrat. Bydlel pod stolem a vrčel na mě

Cigi
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 08:31
- Nahlásit

Biluška
No, jak tak čtu, já myslela, že jsme jí nějak krajně nesympatičtí a nebo, že paní nemá zrovna den, ale asi tohle jednání je tam standart Njn

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 10:08
- Nahlásit

hally001
ikdy přesně to bylo...Davídková
čéče tak to nevim,hádám tak ty 2 roky

PetraK
hele já teda bych hlasovala pro Kralupy ,máme s nima mnohou dobrou zkušenost,zejména teda pomohli několikrát s převzetím psa v průšvihu ač teda vůbec nemuseli.Byli jsme tam ondá s věcma,kotce čistý,psů tam neni nějak moc,na venčení je půjčujou,prostě dobrej dojem..foto si pučim vod isdpch co tam byl tehdy taky
http://isdpch.rajce.idnes.cz/Kralupy_07_11_2009/

Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 10:09 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

PetraK

Jěště k útulku Kralupy. Nebylas jediná od které vzali psa, když bylo třeba, např. když byl přeplněněj útulek v Orlové, dovezli se psi do Kralup, to tuším bylo přes Bilušku.

Teď zrovna Monika přijala 4 čubiny ze Zvonovic, co se musej kastrovat, 2 operovat kýlu, čistit zuby a u jedné, která jedno voko nemá a druhé má vylezlé z důlku, nechat udělat vyšetření a pak případně operaci.

Lobuju teda za Kralupy

zuzanarosakova
Jěště k té sponzorské smlouvě, já myslím, že je to fakt nedorozumění, např. nedoručenej dopis atd. Nebylo by možné se s nimi spojit, aby se to vysvětlilo?

Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 10:14
- Nahlásit

davidkova renata

...si byla o minutu rychlejší

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 10:34
- Nahlásit

ŽJO TADY SE TO PĚKNĚ ROZEBĚHLO. DÍKY

a hele má někdo zkušenosti s

HNĚVICEMA U ŠTĚTÍ?

davidkova renata
hele já teda bych hlasovala pro Kralupy

šak jooooooooooo, Kralupy jsem jim taky vychválila. Díky za foto to jim ještě pošlu.

Ostatek musím přečíst až za chvílu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 10:37
- Nahlásit

PetraK
HNĚVICEMA U ŠTĚTÍ
Osobně ne,pouze od věrohodné osoby a tam teda ani ho*no!

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 16:54
- Nahlásit

Ja sama mam uz vic jak dvouletou osobni zkusenost se Skrivany - vim, ze se tu PetraK o nich zminovala, koneckoncu tam sama byla a sepsala krasnou reportaz.
Takze ja se logicky za soukromy azyl Skrivany moc primlouvam, at uz jde o jakoukoliv pomoc - materialni, financni.. Stari pejskove tam dozivaji v luxusu a teple domaci pece, psove schopni adopce se nabizeji novym majitelum, pani Schilteova se o pripadne dary deli i s jinymi potrebnymi, v pripadech nouze se ujima psu z jinych utulku, psy tam nerozmnozuje, dostava se jim veskere veterinarni pece, ktera prave u starych psich duchodcu byva nemala. Zaroven ale neni sberatelkou psu s opici laskou, naopak zna sve hranice a vi, kolik sverencu je schopna zvladnout. Kdo by mel pochybnosti, muze se tam sam kdykoliv zajet podivat.
Toliko ma oda na Skrivanky, nemohla jsem si to odpustit.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 18:24
- Nahlásit

Mám osobní zkušenost s
- Útulkem Tibet. Byla jsem tam několik dní s kamarádem pomáhat. Přijde mi to tam celkem fajn. Ostatně jak si přivezli Vendulku, tak s ní nám ze stejné kauzy dopravili do Brna Anku. Věřím tomu, že to se zvířátkama myslí dobře.
- městským útulkem v Boskovicích, kam bych určitě nepřispěla ani korunu. Psi tam nejsou očkovaní ani proti vzteklině. Pár dobrovolníku a věruhodných lidí (mezi které patřím) může brát psy na procházku, takže i když se jedná o kotcový venkovní útulek, tak se psy dostanou minimálně jednou, ale spíše několikrát v týdnu ven na vycházku. Toto je zase klad. Mám odtud již v pořadí třetího psa.
- útulkem paní Liškové Srbce odkud mám Bobinu. Trvalo několik týdnů než jsem Liškovou přesvědčila, aby mi jí dala. Přebírala jsem si ji v předsíni. Paní brečela a donesla nám ji až do auta.
Toť vše o čem vím na vlastní oči.

Mathea
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 18:43
- Nahlásit

Tak taky moje osobni zkusenosti ze Skrivan, mam to tam moc rada, tak holt musim kvaknout
Jezdim tam stejne dlouho jako Fifi, fotim, vozim fenky k "moji" veterinarce na operace, protoze v okoli je to ta nejsikovnejsi vetka. Sice je drazsi, ale za ty 2 a vice roku ji tam zvire na stole nezustalo. Pani Schilteova se velmi snazi o to, aby tam ti pejsci zili v co nejlepsich podminkach, ma tam bohuzel dost stariku, ktery jsou tam opravdu na doziti, jelikoz nejsou osvojitelny. Ale jejich stari tam je oproti nekterym jinym utulkum naprostej blahobyt. Dela pro ta zvirata naprosty maximum a ackoli nepatri k nejmladsim, zvlada neuveritelne moc. Psove i kocky jsou v cistym prostredi, krome kuchyne a obyvaku maj vyhrazeny dalsi 2 mistnosti (plus jedna pro kocky) a velky venkovni prostory. V kotci jsou tam jen 2 fenky, ktery jsou agresivni na cizaky (mam i vlastni zkusenost ), zbytek drobecku je v teple baraku. Za tenhle azyl rucim cimkoli, cim rucit muzu, protoze ta zvirata tam jsou v ramci moznosti stastna.

jablunka
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 18:58
- Nahlásit

Tak i já budu lobovat za Skřivánky.Pokud se o tomhle místě vůbec dá mluvit jako o útulku,protože podle mě je t spíš náhradní domov.
Ale je útulek,který opravdu útulkem je,kde se mi,v rámci možností,líbilo,je tam i bezva přístup lidí a o psy perfektně postaráno a to jsou Podlíšťany.
Tož asi tak.

Eire
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 20:38
- Nahlásit

Tak sice to bude vypadat jako domluvený,ale já fandím Skřivánkům.
Domácí péče a při celkem velkém počtu zvířat,ČISTO,VOŇAVO,pesani na paní domu doslova visí očkama.
Je to pro mě jednička,navštívila jsem pár útulků a třeba Kociámka je opravdu někde v rovině pekla pro psy,a placené městem..to je jiná kapitola..takže Skřivánci a víla paní Schilteová

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 22:57
- Nahlásit

koukala jsem na stránky těch Skřivan a je tam fakt až neuvěřitelně čisto! jak to ta paní dělá..to teda klobouk dolu

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 18:46
- Nahlásit

Nebylo by možné se s nimi spojit, aby se to vysvětlilo?

už je to v pořádku vyřešeno

jana1
Člen
# Zasláno: 27 Led 2011 16:01
- Nahlásit

Ahoj já mám zkušenost s pí.Kladivovou byla jsem tam asi třikrát a psi mi přijdou v pohodě spíše menší rasa.Ted jezdím do Azylu Ryta.Je to tam dost smutný a provizorní.Ale paní Harigelová na mě působí docela dobře a to co jsem tam osobně odvezla tak za to byla vděčná.Napište mi jakou máte zkušenost

LucieS
Člen
# Zasláno: 27 Led 2011 16:33
- Nahlásit

V Kralupech jsem nikdy nebyla, ale kamarádce tam dali psa už třetí den, co u nich byl. Navíc vůbec neodpovídal tomu, co jim popsala, nehodil se do těch podmínek - prostě jí odkývali, že jo, že se na to všechno hodí, a dali jí ho. Ten pes je naprostý opak toho, co ona chtěla, a přestože se už přes rok snaží ho ukočírovat, vidím to dost bledě.
Takže z toho mám pocit, že je jim úplně fuk, zda ten pes bude novému majiteli vyhovovat, hlavně aby se umístil .

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 27 Led 2011 16:45
- Nahlásit

LucieS
neodpovídal tomu, co jim popsala, nehodil se do těch podmínek - prostě jí odkývali, že jo, že se na to všechno hodí, a dali jí ho. Ten pes je naprostý opak toho, co ona chtěla, a přestože se už přes rok snaží ho ukočírovat, vidím to dost bledě.
Takže z toho mám pocit, že je jim úplně fuk, zda ten pes bude novému majiteli vyhovovat, hlavně aby se umístil .

To je bohužel dle mého názoru běžná praxe hodně útulků
Osobně jsem byla svědkem toho, jak se lidi v útulku ptali, jestli je pes vhodný k dětem (jednalo se o velkého mladého křížence asi NO a fily a děti byly malé a tuším, že tři. Provozovatelka útulku je ubezpočovala, že lepšího psa k dětem neseženou. Co na tom, že pes byl v útulku asi 2 týdny a nikdy tam děti neviděl a o jeho minulosti nikdo nic nevěděl, že...
V tomto případě to naštěstí dopadlo dobře, pes byl vyrovnaný pohodářm, ale kdyby nebyl...

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 27 Led 2011 17:30
- Nahlásit

jana1
já mám odtama štěně. Teď už je to dospělej pes. Dotáhla jsem si s ním domu i parvu, pěknou armádu blech a tasemnici. Štěně bylo dle mýho silně podvyživený, bez jakýchkoliv základů hygieny. Ještě několik měsíců se odmítal venčit venku, sral doma do pelechu/postele a žral to po sobě...
Nechci úplně říct, že byl zanedbanej, ale myslím, že paní Harigelová to nezvládá. Nemluvě o tom množení štěňat.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Led 2011 17:41
- Nahlásit

jana1
Harigelovi odmítají vydávat psy, na které mají solidní zájemce. Jeden z důvodů nevydání byl "jsou po něm moc hezké štěňata" (jedno z těch štěňat je právě Makyn Trix). Všude je bordel, špína, howna....Nechávají žít psy, pro které je život týráním a utracení by bylo víc než na místě. Mluvím o psech, kteří se již ani neudrží na nohách, nebo jsou dokonce ochrnutí Úmyslně i neúmyslně množí štěňata. Víceméně nekontrolovaně, protože prostě nechávají v "kotcích" (pokud tak jdou ty kreace stavěné z proutí, kari sítí a podepřené kýblem vůbec nazvat) psi i feny dohromady. Podle mého názoru by Harigelovi patřili zavřít za týrání zvířat, psi rozvést jinam, utratit ty co by to potřebovali a celá ta hrůza zavřít, spálit a srovnat se zemí

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Led 2011 18:06
- Nahlásit

Eldoguero
To je bohužel dle mého názoru běžná praxe hodně útulků
to jo.vono taky ale pes se začně projevovat v plný kráse tak za měsíc dva poté co je doma..to je pak někdy docela překvápko..nemusí to bejt totožný s chováním v útulku i když samo jistý rysy se odhadnout daj hned,to jo..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Led 2011 18:26
- Nahlásit

jana1
Taky na mě paní Harigelová a celé osazenstvo zapůsobili celkem příznivě, ale souhlasím s tím, co bylo výše psáno. Zavřít útulek, psy dát jinam. Z mnoha důvodů.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 27 Led 2011 19:32
- Nahlásit

davidkova renata
Tak to 100% ale myslím, že právě na tuhle skutečnost útulkáčů by měli být lidi taky upozorňováni přímo na místě a to většinou fakt nejsou
Ale jasný, že pokud pes v útulku nikdy neviděl kočku a já o něm nic nevím, tak nebudu tvrdit chovateli peršanek, že pejsek si bude s kočičkami hrát a bude je opečovávat...
(tohle zní nadneseně, ale s něčím podobným jsem se bohužel taky setkala a dopadlo to nedobře )

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Led 2011 19:36
- Nahlásit

Eldoguero
Ono na druhou stranu někdy chtějí lidi po těch ošetřovatelech zázraky. Vidím co za materiál mi chodí pro psy sem Když teda pominu sortu lidí co chtějí čistokrevné štěně,nejlépe nějakého dost drahého plemene (a divila by ses co jich takových je ) . Už jsem několikrát potkala lidi, kteří chtěli na psa doslova "záruku". Že bude hlídat, že bude hodný na děcka, že bude poslouchat (nad tím žasnu pokaždé nejvíc), chtějí vědět essi pes venku neutíká (no mě ne, jak mám vědět, že nebude utíkat jim? ).... Mám vždycky sto chutí zabouchnout bránu a pustit ven Pumici

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání