Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / 20 psů z Vyškovska po úmrtí majitele hledá domov
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Hanca
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 22:42
- Nahlásit

Naléhavá výzva:
zkop. z http://www.utulky.estranky.cz/
Hledáme naléhavě hodné lidi nebo útulky pro obyvatele této smečky, která zůstala jako nechtěné dědictví po mrtvém člověku a má být utracena. Psi nejsou divocí, po chvíli se spřátelí a mazlí, byla by jich velká škoda, prosím, kdo můžete, pomozte, celkem se jedná asi o 20 pejsků, kteří musí být akutně umístěni. Pejsci se nacházejí ve Zvonovicích u Vyškova, kontakt pro ty, co mohou a chtějí pomoci: pan Nešpor - 776 121 963 Fotky pejsků najdete zde http://galerie.albumfotek.cz/33030/

na uv. web. stránce i video z místa pobytu pejsků

pár foteček z místa: a ostatní ve fotogalerii http://galerie.albumfotek.cz/33030/

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 22:45
- Nahlásit

no ty vole, tak tomu říkám závěr pátečního večera, 20 psů .

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 22:59
- Nahlásit

Vyškov má dva útulky. Jeden je městský. Takže obec by měla za tyhle psíky se angažovat tam. Pokud mi někdo řekne nějaké podrobnosti, zavolám starostovi Vyškova, je to můj kamarád, takže si mě určitě vyslechne. Ale jestli budou moct pomoct, to nevím, městské kotce mají samozřejmě omezenou kapacitu.

Hanca
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 23:09
- Nahlásit

Ve Vyškově jsou záchytné kotce:

kopíruji dotaz na uv. případ a odpověď z kotců:

ILONA | 31.12.2010 11:17:08 | IP: 46.33.96.7
dobry den u nas na dedine umrel jeden úan ktery mel 26 psu nikdo z utulku je nechce prijmout a my nevime co se psy chtela jsem se zeptat jestly vy byste nomohly aspon nejake pesanky prijmout

Michaela (zaměstnanec ZOO) | 03.01.2011 07:53:32 | IP: 46.33.102.162
Pro Ilonu: Dobrý den, my bohužel nejsme útulek, ale záchytné kotce a máme malou kapacitu. Psy k nám umisťuje pouze police. Nemůžeme Vám pomoci. Jedině pejsky nafoťte, uveďte k nim nějaké informace a mohu je zde uveřejnit v sekci: Hodně štěstí v hledání nových majitelů.

Takže do kotců by mohli jen v příp., kdyby si to vzala na starost právě místní policie.
Mají stejně jen asi 10 kotců a v nich v součastné době 10 psů

Bližší informace získáš na uv. čísle pana Nešpora

Hanca
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 23:38
- Nahlásit

Útulek Tibet www.utulektibet.cz k sobě asi bude moci vzít 2 fenečky popř. nějaká štěňátka - zítra se s panem Nešporem spojí, aby věděli, jak budou moci pomoci

jinak další bližší info patrně budou na: http://www.mija.estranky.cz/clanky/pripady-od-ledn a-2011-/smecka-ze-zvonovic.html

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 23:39
- Nahlásit

No ono pro každý útulek je fakt radost přijmout naráz 20 psů, kteří nic neumí, všichni jak přes kopírák, neočkovaní, neodčervení... Navíc pokud je to v dědickém řízení, tak se asi útulek bude cukat co to půjde.
Nechápu proč se tyhle asociální smečky potrhlých babek a dědků řeší až v takovémhle extrému.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 07:16
- Nahlásit

Hanca
Vyškov má ale ještě jeden útulek.
Ten nepatří městu.

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 09:23
- Nahlásit

To v té přepravce je mrtvé štěně????

Omlouvám se za OT, ale dostalo mě v jakým prostědí ta smečka musela žít né že by jsme měli doma všecko 100% ale tohle je fakt hrozný

makrel
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 09:25
- Nahlásit

Fajka
obávám se, že věta od NatalieNatynky sedí
Nechápu proč se tyhle asociální smečky potrhlých babek a dědků řeší až v takovémhle extrému.

Fajka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 09:28
- Nahlásit

makrel
obávám se, že věta od NatalieNatynky sedí
jo jo sedí ...bohužel

aren
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 10:57
- Nahlásit

Hanca
"do kotců by mohli jen v příp., kdyby si to vzala na starost právě místní policie."
A ta policie by v tom nepomohla?

Hanca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 12:00
- Nahlásit

Asi ne, protože už se to řeší nějak od konce prosince, to už mohli být dávno někde, kdyby se do toho vložili.

Jinka pro vysvětlení: Někteří pejskové jsou prý sice plašší než ostatní, ale není to tak zlé..

Oni žili s tím pánem v domě, ale dědici je vyhodili na mráz, když pán umřel...

Hanca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 12:01
- Nahlásit

Fajka
Ano, je to bohužel mrtvé štěně

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 12:06
- Nahlásit

Hanca
Oni žili s tím pánem v domě, ale dědici je vyhodili na mráz, když pán umřel...
Předpokládám, že o barák a další majetek dědicové zájem mají, že? Nebyl by tu nějaký právník? Mám takový pocit, že je v zákoně klauzule, že dědictví se musí přijmout jako celek,ne? Např. když má někdo dluhy+barák a dědic chce barák tak musí přijmout a zaplatit i ty dluhy. Ale jistá si tím nejsem, fakt by to chtělo toho právníka. Pokud tohle platí tak bych navrhovala, aby obec (nebo notář, nebo kdo je správcem toho majetku než proběhne dědické řízení) psy umístila někam do psího hotelu (čím dražší tím líp, ať si to ti zmetci pěkně vyžerou ) a dědicům bych nařídila v rámci převzetí dědictví tento pobyt zaplatit. Klidně až dokud psi nezemřou věkem, nebo dokud jim nenajdou nové majitele. Nakonec ze zákona je pes věc a tudíž je předmětem dědictví stejně jako barák, nebo obnošené ponožky
Pokud by dědicové odmítli převzít dědictví a zaplatit za psy tak snad existuje možnost jak dědictví (barák) propadne do vlastnictví státu - obce. Obec by mohla barák prodat ( i když co je vidět na fotkách tak cena asi bude mizerná) a z toho uhradit ten hotel.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 12:29 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Biluška
Mám takový pocit, že je v zákoně klauzule, že dědictví se musí přijmout jako celek,ne?

Nejsem právník, ale tohle vím jistě: dědictví múžeš přijmout nebo odmítnout jako celek.
Dědické řízení se může táhnout rok, rok a půl, i déle... (vlastní zkušenost).
Notáři se zodpovídají pouze soudu a jen soud jim případně může nařídit nějaké kroky, takže průběh a délka řízení je pouze na ochotě dotyčného notáře...

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 12:30
- Nahlásit

Nejsem právník, ale tohle vím jistě: dědictví múžeš přijmout nebo odmítnout jako celek.
Výborně. Psi jsou součást dědictví. Jsou věc, čili majetek .

Tak co brání dotyčnému notářovi odvézt je do nějakého toho hotelu?

Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 12:38 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Biluška
Tak co brání dotyčnému notářovi odvézt je do nějakého toho hotelu?

Nic... ale nikdo mimo soudu mu to nemůže nařídit. Dědické řízení po mámě, která umřela v únoru loňského roku jěště není skončeno, a to jsem jediná pozůstalá ...
Mimochodem, když jsem notáři nahlásila jako pozůstalost matčinu Žofku, tak se jen ušklíbl a vůbec ho to nezajímalo.
Notáři jsou honorováni procenty z celkové částky dědictví, takže je zajímá pouze majetek a případné dluhy. Čím vyšší majetek, tím větší částka pro notáře, čili by byl proti sobě, kdyby majetek dědiců snižoval např. výdaji za psí hotel .
Jistě nejsou všichni stejní, ale...

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 12:43
- Nahlásit

Čím vyšší majetek, tím větší částka pro notáře, čili by byl proti sobě, kdyby majetek dědiců snižoval např. výdaji za psí hotel
A jo, tak to by mohl být zádrhel na kterým to padne . Pak to má v téhle republice k něčemu vypadat

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 12:45
- Nahlásit

Dědictví je kapitola sama pro sebe a nemusí to být otázka "jen" pár let. Já jsem například povolaná na pátek k soudu kvůl dědctví po nějaký praprapředkovi mého otce - otec zemřel 87,ten praprapředek 74,tedy dřív než jsem se narodila

Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 12:54 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Biluška

OT: Jenom podotek k dědickému řízení: je dobré se domluvit s nejbližšími příbuznými (např. rodiči ve vyšším věku), ohledně přístupu na účty a vybrat je okamžitě po smrti příbuzného než účty notář zablokuje.
Já jsem tohle vůbec vzhledem k šoku, smutku atd. neřešila... Celková částka, kterou jsem musela v souvislosti s máminou smrtí mimořádně vydat, byla (zatím) přes 100.000,- a to pro mne bylo téměř likvidační. Navíc člověk je oslaben a nemůže většinou podat ani v práci plný výkon a tím se jěště vše zhorší...

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 13:07
- Nahlásit

jo, to mi povídej, taky to řešíme . Jak v rodině tak s těmi akitami co mi zůstali doma. Haranti (jiný název se tady fakt použít nedá, i pézetka jsou moc milý název na tyhle smrady) se hádají o kdejakou bundu co po Evě zbyla, ale o psy nemá zájem ani jeden Ani je nezajímá kde a jak skončili. Evina modrá britka prý lítá bezprizorně po ulici a sem tam ji nakrmí sousedi. Taky zvažuju, že zajdu za notářkou co má Evino dědictví na starosti a budu chtít, ať vyřeší i ty psy. Jenže mám strach, že jim nařídí, že si je prostě musí vzít, oni to udělají a pak je vykopnou někde u dálnice . Tak nevím

Hanca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 13:08
- Nahlásit

S tím dědictvím je to někdy problém, i když by psi byli někde v útulku, dokud by dědictví neproběhlo, tak by si je stejně asi nikdo nemohl osvojit, (to ale asi závisí vždy na dědicích, bohužel).

Tady se řešil podobný případ. Zač. min. roku se dostal do ostravského útulku párek buldočku, no a protože se čekalo na vyřízení dědictví, byli v útulku až někdy do května.... teď už o ně asi není zájem, takže jsou asi stále v útulku
http://www.francouzsky-buldocek.cz/viewtopic.php?f =3&t=895

Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 13:14
- Nahlásit

Hanca
Zač. min. roku se dostal do ostravského útulku párek buldočku, no a protože se čekalo na vyřízení dědictví, byli v útulku až někdy do května.... teď už o ně asi není zájem, takže jsou asi stále v útulku

...A kdo platil nebo platí náklady spojené s umístěním?

Hanca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 13:17
- Nahlásit

to netuším

Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 13:21 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Biluška
Jenže mám strach, že jim nařídí, že si je prostě musí vzít, oni to udělají a pak je vykopnou někde u dálnice

Nejspíš... ... Takhle jsem přišla k Rozince, dědicové přijali barák, ale psy po rodičích by nechali umrznout...

Myslím, že přes notáře (pokud by to nebyl výjimečný zvířomil) je otázka umístění zvířat bohužel neprůchodná, záleží také samozřejmě na ceně zvířete. Fr. buldoček s PP má větší hodnotu než nějakej vořech a 20 vořechů je jen vydání... .

Hanca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 19:05
- Nahlásit

prosba z Facebooku od O.S. Místo Nová Paka, o. Jičín http://www.utuleknovapaka.estranky.cz/

Akutně hledáme převoz do Nové Paky, nebo alespoň do Královehradeckého kraje, pro některé pejsky ze Zvonovic u Vyškova Situace je velice akutní, chtěli bychom pomoci a pejsky umístit u nás a najít jím nové domovy, ale nemáme je k nám jak převézt. Pokud by jste někdo mohl pomoci, prosím ozvěte se nám. Děkujeme, o.s. Místo v Nové Pace.

Hanca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 20:58
- Nahlásit

8.1.2011

Pejskové ze Zvonovic byli odchyceni. Odvezli se na veterinu, kde byly odčerveni a dostali kapky proti blechám. Jedna fenečka musela zůstat na veterině, protože byla velmi zesláblá a má nádorek. Dvě jezevčičky a flekatá fenečka jsou u pana Oty doma, kde počkají než si je vyzvedne vedoucí útulku Tibet, která nabídla tyto dva pejsky umístit. Dále pak 2 až 3 fenky poveze pan Ota do útulku Minaret. http://nunvar.sweb.cz/

Nové fotky v přiložené galerii. http://www.mija.estranky.cz/fotoalbum/smecka-ze-zv onovic/

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 21:12
- Nahlásit

Hanca
A ten zbytek?

Cigi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 21:18
- Nahlásit

No to jsem se teď přesně ptala na mije. Je to tak, že pán co se toho problému ujal, tak nestíhá, volá prý dost útulků, že by se nějakých psů ujali a tak pan Oto ve chvatu podává jen kusé informace. Čili pokračování průběžně

Cigi
Člen
# Zasláno: 9 Led 2011 07:34
- Nahlásit

Kopie dalších info z miji:

pejskové nebyli odchyceni všchni !! Zbytek se bude postupně odchytávat během asi úterka. Do té doby zajistil pan Ota, aby dědička pustila psy do domu, aby nemuseli být venku !!!! Prý je tam snad ještě nějaká fenečka s vypouleným okem nebo co.. takže je Ota sám zvědav v jakém stavu budou ostatní ti plašší, kteří tam stále jsou !!!

Info doplněno u smečky na http://www.mija.estranky.cz/clanky/pripady-od-ledn a-2011-/smecka-ze-zvonovic.html

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání