| Autor |
Zpráva |
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 20:25
- Nahlásit
Biluška
Tohle je pochopitelně druhý extrém, známímu v létě přišli to útulku lidi s malým děckem a strkali ho psovi do kotce, jako jestli je pejsek na dětičky hodnej (a teď jako nepřeháním) Někteří jsou fakt kokoti. Vyprávěl třeba jak mu volala nějaká osoba jestli nemají v tom útulku taky malou čivavu, ideálně štěňátko (v tý době měly asi dvě štěňata vořechů neurčité rasy od místní komunity, ale byli fakt malinký a možná, že na fotce i vypadaly jako čivaví štěňata). Pani si to vyložila, jakože je tam množí...
|
jana1
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 20:49
- Nahlásit
je fakt,že tohle jsem v žádném utulku nezažila,uplně jste mě dostali už jsem zblbla dost lidí aby jim pomohli.Byla jsem svědkem že paní Harigelová brečela když dávala 9letou ovčandu jedné slečně
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 21:07
- Nahlásit
jana1
už jsem zblbla dost lidí aby jim pomohli
Moc děkujem. Díky takovým trumpetám budou paraziti jako Desenský, Šíblová, Harigelová a jim podobní přežívat neustále
Eldoguero
Vyprávěl třeba jak mu volala nějaká osoba jestli nemají v tom útulku taky malou čivavu, ideálně štěňátko
Takoví mi volají neustále. A nejen mě, vím, že do jiných útulků taky "Jorka byste tam náhodou neměli? Ale štěňátko,víte..". Nebo fenku tak dvou-tříletou . Akorát na množení
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 21:49
- Nahlásit
Biluška
Díky takovým trumpetám budou paraziti jako Desenský, Šíblová, Harigelová a Kotková a jim podobní přežívat neustále
|
jana1
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 21:57
- Nahlásit
Biluška
Jo díky trumpeto za upozornění
|
jana1
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 22:17
- Nahlásit
Evey
Maky a Trix
je fakt že mě ani nenapadlo,abych z auta vyndala svoji psí holku,aby něco nechytila.Ctěla jsem si odtud časem odvést taky jednu ztracenou psí duši ale mám strach, když to čtu abych,Báře neublížila.Je to tam opravdu špinavé,ale měla jsem pocit že na to jen nemají peníze
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 22:24
- Nahlásit
davidkova renata
Eldoguero
Oni chtěli malého klidného pejska, kterému stačí normální krátké procházky. Dostali zmenšeninu vlčáka, která umí nadzvukovou rychlost, pořád chce něco dělat a potřebovala by půl dne cvičit, aby byla spokojená. Během půl minuty mi bylo jasné, co to je za psa, tak jim to muselo být jasné i v tom útulku.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 22:25
- Nahlásit
jana1
Klidně si vem, ale počítej s velmi vyvinutou tasemnicí, blechama, škrkavkama atd. Takže auto je nutné vydezinfikovat a také odsmradit, ale to tedy oboje řádně! A několikrát za sebou vykoupat a pokusit se ten černej rosol propasírovat odpadem...
Fofrem naočkovat na všechno možný.
A samozřejmě radši hned nepouštět ke svým psům.
Ale jinak vzít odtud zvíře je opravdu hodně hodně chválihodné. Protože tam skutečně nemají potřebnou péči.
|
jana1
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 22:46
- Nahlásit
Vlčáčková
Chtěla jsem nějakého malého pejska ale pod tou špínou jsem ani nepoznala jestli je to pes nebo koule bahna hele to to takhle chodí všude nebo jsem se jen prostě trefila ?
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 23:18 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
jana1
Chtěla jsem nějakého malého pejska ale pod tou špínou jsem ani nepoznala jestli je to pes nebo koule bahna
I když jsem přesvědčena o tom, že paní Harigelová má psy ráda, je fakt, že spousta věcí by tam měla být lépe a jinak...
Co se špinavých psů týče - psi jsou chovaní v zateplených venkovních kotcích, takže nějaké stříhání, koupání atd přes zimu nepřipadá v úvahu. Samozřejmě kartáčovat, otřít, česat atd jo, ale asi na to není lidská kapacita...
Ad smrad - mám fenku z útulku v Chomutově a zasmradila auto kamarádce na několik týdnů. S mámou jsme kdysi vezli fenku z útulku v Marjánkách vlakem, a přesto, že byl docela nacpanej, měly jsme skrzevá smrad kupé samy pro sebe. Možná jsou výjimky, ale myslím, že se dá říct, že útulkáči jsou prostě špinaví a smrděj...
Jinak všichni psi v Ritě byli minulého roku očkováni (nejen na povinnou vzteklinu), ale i trojkombinaci, a co vím, tak to jsou i nově příchozí, právě kvůli té parvě a i tomu, že si tam veterinární kontroly podávají kliku.
Jak je to s odčervením nevím. Udělala a vedla jsem jim nějakou dobu web, aby byla větší šance najít psům domov, ale už přes rok s nimi nejsem moc v kontaktu.
Vzít psa bych se odtamtud nebála, tedy v případě, že bych doma neměla malé neočkované štěně.
|
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 23:46 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Jěště k té parvě - i když už jsou psi očkováni trojkombinací, virus parvy žije i v půdě, a to x let.
Takže než doma psa pořádně vydrbeš, nepouštěla bych ho mezi ostatní psy, zejména štěnda... Ale takhle jsem si počínala s každým psem, kterého jsem dotáhla odněkud domů.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 23:50
- Nahlásit
Tak když jsme odtud vezli psa, smrděl jak kupka hnoje. Do slova a do písmene. Kolegyně to větrala týden. Ze psa lezou články tasemnice 20 cm dlouhé! Čili už jí musel mít dlouho. A dál už bych se opakovala.
Jinak ses asi spletla, protože boudy zateplené nejsou a kotce byly při naší návštěvě částečně zakryté, což tam ale běžně prý není, jsem slyšela.
jana1
Já tam nahoře vpravo na konci řady bud viděla dva malé pejsky a pěkné a komunikativní. Třeba by Ti nekterý padl do oka.
|
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 23:59
- Nahlásit
Vlčáčková
Jinak ses asi spletla, protože boudy zateplené nejsou a kotce byly při naší návštěvě částečně zakryté, což tam ale běžně prý není, jsem slyšela.
Jsou zakryté proševama, to jsem myslela tím "zateplené". Byla jsem tam minulou zimu, nevěřila jsem, že takový "hadříky" můžou pomoct zateplit kotec.
Vlezla jsem do kotce i kozího chlívku, bylo tam teploučko.
|
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 00:02 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
což tam ale běžně prý není, jsem slyšela.
No, já myslím, že to u nich běžné je. Už několik let dostávají proševy a obalují jimi na zimu všechny kotce, dříve i chlívky.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 00:05
- Nahlásit
Jo, máš pravdu, to tam bylo. A bylo to velmi čerstvé a čisťounké. A taky kolegyně dostala k fenečce vozíček, pár těchhle deček a pytel granulí. Jak jsem psala: lidi na mě neudělali zlý dojem. Ale bohužel mám zprávy, že to tam takhle vypadá jen někdy, tak říkajíc na oko a že nejspíš byla "na vině" kontrola, která byla nahlášená o dva dny později.
Takže nevím.
|
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 00:14 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
Ale bohužel mám zprávy, že to tam takhle vypadá jen někdy, tak říkajíc na oko a že nejspíš byla "na vině" kontrola, která byla nahlášená o dva dny později.
Takže nevím.
Oni tam z veterinární kontroly jezdí fakt často a neohlášeně (i když by teoreticky měli svůj příjezd nahlásit). Jediné, co by tě mohlo přesvědčit, jet tam někdy neohlášeně taky. Chápu to, mám to stejně...
Že by se tam mělo spoustu věcí zlepšit, to je bez debat, ale vím taky, kdo už jim dýl než rok dejchá za krk a skutečně je chce zničit, jako doopravdy a natvrdo. Víc sem na tohle téma psát nebudu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 00:21
- Nahlásit
Tak pokud se Ti bude chtít, napiš mi to na mail.
Myslíš, že se může zkazit odmašťovací přípravek na nádobí? Normálně mi nepění, nemyje a smrďánkuje divně.
|
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 00:27
- Nahlásit
Vlčáčková
Tak pokud se Ti bude chtít, napiš mi to na mail.
jj, ale až zítra, jó? Musím ráno odevzdat nějakou práci.. a jsem sem jen zaskočila
Myslíš, že se může zkazit odmašťovací přípravek na nádobí? Normálně mi nepění, nemyje a smrďánkuje divně.
Neznám odmašťovací přípravek, kterej by divně nesmrďánkoval . Když ho nebudeš pít, tak se asi nic hroznýho nestane, maximálně neodmastí .
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 00:29
- Nahlásit
OK.
No, neodmašťuje.
Dobrou noc.
|