| Autor |
Zpráva |
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 00:03
- Nahlásit
kachna_
Tak to ale muzou zastrelit dost malo plemen, co takhle chodej do lesa, ne?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 00:11
- Nahlásit
Vomlouvám se že vám do toho vpadám,ale třá u nás je heslo-"Do lesa jen s myslivcem",ináč vám okamžitě sviští broky u zadku,samy po sobě pálit nebudou,ovšem gde ty nimrody furt brát.zuzanarosakova
muzou zastrelit dost malo plemen
A jak jim dokážete,že to poznaj a nebudou tvrdit,třeba,že si spletli dogu s koněm?
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 09:33
- Nahlásit
Eldoguero
Ano je to pravda, ked sa od teba vzdiali pes a nemas ho na voditku, myslivec ho moze zastrelit. Vzdialenost je asi 200m. Ale je to tak i v CR. Je to hrozne a mam z toho uzkost.
Vcera vecer som bola s kamaratkou a ona prave nasla "vhodnu partnerku" pre svojho psa, ale bola tento tyzden zastrelena, myslivcem! Hrozne. Myslela som, ze myslivci maju radi zvierata a nezabijaju len preto, ze pes je od pana viac ako 200m.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 09:49
- Nahlásit
michaelau
V CR to taky není, tady je v zákoně jen neurčitě řečeno, že pes má být pod vlivem vůdce. Myslivci si to pak vykládají různě a když nějakého zastřelí, tak jsou to akorát dohady, jestli pes byl pod vlivem vůdce a nebo jen nekontrolovatelně běhal. To si myslím, že přesně daných 200m kde pobíhat může je mnohem lepší, stejně tak daleko běžně od pána pes neběhá.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 10:01
- Nahlásit
V ČR myslím platí toto:
SPI - stav k 30.9.2003 do částky 107/2003 Sb. a 52/2003 Sb.m.s. -
Obsah a text 449/2001 Sb. - poslední stav textu
-------------------------------------------------- ----------
449/2001 Sb.
ZÁKON
ze dne 27. listopadu 2001
o myslivosti
Změna: 320/2002 Sb.
Změna: 59/2003 Sb.
§ 10
Povinnosti vlastníků domácích a hospodářských zvířat a vlastníků pozemků
(1) Je zakázáno vlastníkům domácích zvířat, včetně zvířat ze zájmových chovů a zvířat z farmových chovů zvěře, nechat je volně pobíhat v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího.
§ 14
Oprávnění myslivecké stráže
e) Usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší
nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební; usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení.
|
Fata Morgana
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 11:56
- Nahlásit
http://holko.blog.sme.sk/c/253265/Sme-krajinou-psi eho-utrpenia.html#t2
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 14:23
- Nahlásit
kachna_
děkuji za citaci zákona aspoň to nemusím hledat
michaelau
já měla na mysli spíš jestli bys sem nemohla taky hodit nějakou citaci zákona,zda se sloovenský zákon od českého liší jen v té formulce 200 m od majitele nebo 200m od nejbližší odbydlené nemovitosti.
Myslivci si někdy opravdu vykládají zákon po svém, ale na druhou stranu dnes už je situaci trochu jiná v tom, že spousta si jich dobře uvědomuje možnosti postihu a nevypálí na psa jen tak, protože se jim nelíbí.
Navíc je dobré rozlišovat "běžného myslivce" a mysliveckou stráž, protože jen ta je oprávněna usmrcovat v honitbě psy a kočky.... viz. zákon výše
Tedy ne každý s flintou, kdo se jde projít do revíru. Oni rádi machrují na lidi, ale pokud jim dáte najevo, že jste znalí zákona o myslivosti a třeba hodíte i nějakou tu citaci ze zákona dají většinou pokoj. Pravda ne vždy a ne všude, pak si ale tak jako vždy a všude lze stěžovat a stěžovat a stěžovat a ono se to pak musí proštřovat a nikoho to pochopitelně nebaví a příště si dajítřeba myslivci pozor.
Taky je pravda, že formulace psi sužebních plemen je dnes již trochu nesmysl a na další (slepečtí,lovečtí atd. lze napasovat prakticky jakéhokoliv psa, takže v podstatě by vám v honitbě neměli zastřelit ani malého knírače, protože ten se občas používá jako pes služební na vyhledávání drog třeba
RenataL
Já si nemyslím, že je to o postoji "ono se stejně nic nezmění" já si naopak myslím, že změna mnoha zákonů by prospěla, jen jsem poukázala na fakt, že je třeba provádět kontrolu, což někde bude dost velký problém a já osobně si nedokážu představit provozovatele útulku, který je zvyklý dělat si tam v podstatě co chce, jak ochotně pouští do svého útulku kontrolu třeba z města. Dále jak budete dokazovat, že útulek měl vašeho psa třeba týden a odmítal vám ho vydat? Jak budete dokazovat, že váš pes byl odchycen pracovníkem útulku a než vy jste si pro psa stihla dojet, byl onen utracen? A tak dále a tak dále...
To je dle mého názoru problém
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 14:46
- Nahlásit
Eldoguero
Tak ještě že u nás s myslivcema žádný problém nikdy nebyl a ani není, ale stejně kdyby náhodou, tak by mě zajímalo, jak na první pohled poznám mysliveckou stráž od normálního myslivce? Myslím jako kdyby nějaký prudil a já ho chtěla odpálkovat, abych si omylem nedovolovala na tu stráž.
|
Papi
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 16:06
- Nahlásit
Po přečtení tady těch komentářů čumím jak puk . Já jsem absolutně neznalá poměrů v útulcích pro psy i když máme doma jednoho pesana z útulku.Jak tak nad tím zpětně přemýšlím,tak mi byl ten náš útulkář vlastně nacpán,protože původně jsem tam jela pro jiného pesana a pracovnice v útulku byla sice vztřícná,ale teď mi začínají být její odpovědi typu: ten je konfliktní k jiným psům....ten je útěkář....ten už byl 3krát vrácen...ten je v karanténě...u toho se čeká zda se ozve majitel....pro vás jedině tenhle.... jasnější. Ale nelituji je to supr pes,máme ho už 6let až na malý konflikt s našima drakama v pohodě,teda supr začal být až po cca 8měsících to se dával do kupy po psychické stránce a teď je v poho.Když jsme ho brali tak měl asi 5-6let.
Vždycky jsem si myslela,že se útulky snaží psy umístit co nejdřív a jak to tady čtu,tak to tak asi nebude.Žila jsem v mylné představě.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 16:16
- Nahlásit
Maya
prostým okem nepoznáš. ale na požádání se MS musí legitimovat.Takže nastudovat zákon, co sem kachna linkla a citovat a citovat
Jinak - mezi myslivci se pohybuju, ale naštěstí mezi mysli.kynology, takže vím, že aspo%n ti zákon ctí a používají zdravý selský rozum.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 16:59
- Nahlásit
Lucie od Arta
Máme to u nás podobné a fakt bych řekla, že se to v posledních letech změnilo k lepšímu. Ty prudiče lze snadno odpálkovat znalostí zákona. Jednou se snažili nás vyhodit z pole při stopách (asi ve dvě odpoledne), byli to vyloženě prudiči, když nepomohla ani citace zákona o myslivosti (přítel jí má naštěstí v hlavě), normálně jsme vzali telefon, že zavoláme policii, ihned bylo po problému
Prostě nenechat se odpálkovat.
Maya
Myslivecká stráž má povinnost se na žádost prokázat platnou legitimací mysl. stráže, takže prostě se zeptáš, pokud řekne, že ano, pak bych normálně chtěla vidět průkaz hotovo
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2011 19:30
- Nahlásit
Eldoguero
Eldoguero
Nasla som toto, ide o polovnicku straz, ale len tak narychlo som hladala, som v praci, este sa na to poriadne pozriem, ked budem doma:
§ 29
Práva a povinnosti člena poľovníckej stráže:
(1) Člen poľovníckej stráže je pri plnení úloh podľa tohto zákona oprávnený...
f) usmrtiť v poľovnom revíri psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšie trvale obývaného domu alebo ktorý hľadá alebo prenasleduje zver alebo sa k nej plazí; to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2011 02:13
- Nahlásit
Lucie od Arta
Eldoguero
Díky za radu, to jsem netušila, že musí nosit průkazku. Ale doufám, že to teda nebudu nikdy potřebovat.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2011 10:56
- Nahlásit
Maya
Hele to zpočátku netušili ani někteří z nich teď už jim to snad je všechno jasné. S nikým jiným než s mysl. stráží bych se vůbec nebavila
|
jana1
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 21:45
- Nahlásit
Dokud si ti pitomci poslanci neuvědomí že PES není Věc tak se nic nezmění a to je fáákt moc smutný
|
jana1
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2011 21:47
- Nahlásit
Papi nic si z toho nedělej to už jsme dvě
|